10 dingen om in november in Los Cabos te doen

In november daalt de temperatuur in Los Cabos in vergelijking met de zomer, maar het weer blijft droog, waardoor het een van de beste maanden is om Baja California Sur te bezoeken. Hier zijn enkele activiteiten die je tijdens je bezoek kunt doen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

11 minuten lezen

10 dingen om in november in Los Cabos te doen

HIlton Los Cabos |©Thomas Hawk

Als je Los Cabos wilt bezoeken in een zeer populaire tijd van het jaar, maar zonder de drukte en hoge prijzen van de zomer, dan kun je ervoor kiezen om je reis in november te plannen, wanneer de temperatuur daalt maar aangenaam blijft en het weer droog blijft, wat ideaal is voor buitenactiviteiten.

Enkele van de beste dingen om te zien en te doen in Los Cabos in november zijn het meemaken van de Dag van de Doden, het Mayacultuurfestival, een traditionele viering in Mexico, het bijwonen van het Jazz and Blues Festival, het bijwonen van openluchtconcerten op de stranden van de Golf van Californië en het ontdekken van het koraalrif van Cabo Pulmo National Park in al zijn pracht.

1. Beleef de Dag van de Doden in Los Cabos

De schedel van Catrina|©Jason Rodman
De schedel van Catrina|©Jason Rodman

Als je van plan bent Mexico in november te bezoeken, mag je de Dag van de Doden niet missen. Dit is een van de typisch Mexicaanse feesten en ook een unieke culturele ervaring. Deze traditionele feestdag viert het leven en eert overleden dierbaren. Tijdens deze periode kun je je onderdompelen in de rijke traditie en deelnemen aan de verschillende activiteiten die in de regio plaatsvinden.

Een van de manieren om de Dodendag in Los Cabos te beleven, is door de kleurrijke altaren en ofrendas te bezoeken die in huizen, op pleinen en begraafplaatsen worden opgesteld. Deze displays zijn versierd met bloemen, kaarsen, foto's en persoonlijke voorwerpen van de overledene, waardoor een respectvolle en ontroerende sfeer ontstaat. Het is gebruikelijk om suikerschedels, papel picado en pan de muerto te zien, die emblematische elementen van deze viering zijn.

Naast de altaren biedt de stad ook speciale evenementen en festiviteiten tijdens de Dag van de Doden die vaak zijn opgenomen in de tours van de beste excursies in Los Cabos. Je kunt deelnemen aan optochten en processies, waarbij demonstranten zich verkleden in traditionele kostuums en schedelmake-up. Er zijn ook folkloristische muziek- en dansoptredens die de culturele rijkdom van de regio benadrukken.

Tijdens de Dag van de Doden is het gebruikelijk om families en vrienden te zien samenkomen om maaltijden te delen en hun dierbaren te herdenken. Lokale restaurants en markten bieden typische seizoensgerechten aan zoals tamales, mole en atole. Dit is een perfecte gelegenheid om de authentieke Mexicaanse keuken te proeven en jezelf onder te dompelen in de cultuur en tradities van de regio.

Boek een gastronomische tour door Los Cabos

2. Geniet van het Maya Cultuur Festival

Mexicaans festival|©teotitlan_del_valle
Mexicaans festival|©teotitlan_del_valle

Het Fiesta de la Cultura Maya is een ervaring waarbij je je kunt onderdompelen in de voorouderlijke wortels van de regio. Dit evenement is bedoeld om het rijke culturele erfgoed van de oude Maya beschaving te behouden en te promoten, en Los Cabos is de perfecte omgeving om de rijke inheemse traditie van Baja California te vieren.

Tijdens de festiviteiten worden allerlei activiteiten en evenementen gehouden die de tradities, muziek, dans en keuken van de Maya cultuur benadrukken. Je kunt getuige zijn van folkloristische dansvoorstellingen van de Maya's, waarbij dansers traditionele kostuums dragen en choreografieën uitvoeren die voorouderlijke verhalen vertellen. De datum, in november, valt samen met de belangrijkste viering van de Mayakalender.

Muziek speelt ook een belangrijke rol in dit evenement. Je kunt genieten van liveconcerten van Mayamuziek, waarbij inheemse instrumenten zoals de handtrommel en rietfluit boeiende melodieën creëren. Daarnaast zijn er workshops en tentoonstellingen waar je kennis kunt maken met de traditionele technieken en ambachten van de Mayacultuur, zoals textiel en aardewerk maken.

Maya-gastronomie is een ander hoogtepunt van de festiviteiten. Je kunt typische gerechten proberen die bereid zijn met lokale ingrediënten en traditionele technieken, zoals pibil, pozole, tamales en chocolade. Daarnaast organiseren gastronomische tours vaak proeverijen en kookdemonstraties, zodat je meer te weten komt over de rijkdom en diversiteit van de Maya keuken.

Boek een Mexicaanse kookles in Los Cabos

3. Geniet van het Los Cabos Jazz en Blues circuit

Iemand speelt trompet|© Chris Bair
Iemand speelt trompet|© Chris Bair

Als je een alternatieve ervaring wilt beleven in Los Cabos, kun je de Jazz en Blues shows bijwonen, die getalenteerde nationale en internationale artiesten aantrekken die de lucht vullen met de zachte akkoorden van jazz en de diepe ritmes van de blues, en die op verschillende data in november plaatsvinden, omdat dit de tijd is dat de daling van de temperaturen 's nachts de theaters en bars in de hoofdrol zet.

Tijdens dit circuit kun je genieten van live concerten op verschillende locaties, waaronder theaters, stranden en nachtclubs, zoals het populaire Jazz on the Rocks. De intieme en ontspannen sfeer dompelt je onder in een warme en gastvrije omgeving, waar muziek de universele taal wordt die mensen samenbrengt.

De artistieke kwaliteit van de muzikanten die deelnemen aan deze optredens is uitzonderlijk. Je kunt luisteren naar virtuoze optredens, briljante improvisaties en solo's die je meevoeren naar een wereld van melodieën en gevoelens. Van klassieke jazz tot hedendaagse blues, er is een grote verscheidenheid aan stijlen en genres voor elk wat wils.

4. Neem deel aan de openluchtconcerten op het strand

Gitaar spelende mensen op het strand|© Artur Kornakov
Gitaar spelende mensen op het strand|© Artur Kornakov

Deelnemen aan de openluchtconcerten op het strand in Los Cabos is een opwindende ervaring die het begin van het winterseizoen in november markeert. Deze concerten bieden de gelegenheid om te genieten van livemuziek terwijl u ontspant op het strand.

De openluchtconcerten op het strand zijn een speciaal moment, omdat ze het begin markeren van een reeks evenementen en activiteiten die gedurende het hele vakantieseizoen zullen plaatsvinden. De feestelijke energie creëert een magische sfeer voor concertbezoekers, die deze concerten kunnen combineren met excursies naar de Los Cabos woestijn.

Concerten hebben vaak een gevarieerde line-up van lokale en internationale artiesten, verspreid over verschillende muzikale genres om in de smaak te vallen. Je kunt genieten van levendige optredens van rockbands, artiesten uit de elektronische muziek, singer-songwriters en nog veel meer.

Boek een excursie met wateractiviteiten in Los Cabos

5. Neem deel aan het Volle Maan op het Strand Festival

Mensen met hun handen omhoog|© Axville
Mensen met hun handen omhoog|© Axville

Het Volle Maan Festival op het Strand in Los Cabos in november is een magische en meeslepende ervaring. Dit evenement vindt plaats op een speciale nacht, wanneer de volle maan de hemel verlicht en een unieke en romantische sfeer creëert. De exacte datum van dit evenement wordt elk jaar veranderd om samen te vallen met de maankalender.

Tijdens het Full Moon Festival on the Beach kun je genieten van allerlei activiteiten en entertainment. Van live muziekshows tot dansvoorstellingen, de levendige sfeer dompelt je onder in een unieke zintuiglijke ervaring.

Een van de hoogtepunten van het festival is de mogelijkheid om deel te nemen aan rituelen en ceremonies in verband met de volle maan. Enkele tradities zijn het branden van wierook, meditatie en dansen rond vreugdevuren. Met deze rituelen kun je je verbinden met de natuur en de energie van de volle maan in Baja California vieren.

6. Proef de lokale smaken tijdens het Los Cabos Chocoladefestival.

Gehakte chocolade aan tafel|© Sigmund
Gehakte chocolade aan tafel|© Sigmund

De lokale smaken proeven op het Los Cabos Chocolate Festival in november is een traktatie voor cacao- en snoepliefhebbers. Dit festival brengt ambachtelijke chocolatiers en lokale producenten samen die een verscheidenheid aan chocoladegebaseerde lekkernijen aanbieden, die de zintuigen prikkelen en de zoetste verlangens bevredigen.

Tijdens dit festival kun je genieten van proeverijen van verschillende soorten chocolade, van de meest traditionele tot de meest innovatieve en exotische. Je kunt een breed scala aan smaken, texturen en unieke combinaties ervaren die de veelzijdigheid en creativiteit van de chocoladeproducenten in Los Cabos laten zien.

Naast de proeverijen biedt het festival ook interactieve activiteiten en culinaire demonstraties waar je meer kunt leren over het proces van chocolade maken, van het oogsten van de cacaobonen tot het maken van heerlijke desserts en drankjes.

Het Los Cabos Chocolate Festival is ook een uitstekende gelegenheid om lokale producenten en ambachtslieden te steunen. Je kunt chocoladeproducten van hoge kwaliteit kopen, zoals repen, bonbons, truffels en meer, om een stukje Los Cabos mee naar huis te nemen om thuis van te genieten.

7. Ga op walvis- en dolfijnenexcursie.

Mensen met dolfijnen|©Dolphin Discovery
Mensen met dolfijnen|©Dolphin Discovery

Walvis- en dolfijnobservatie-excursies in Los Cabos in november zijn een unieke kans om het wonder van het zeeleven van dichtbij mee te maken. Tijdens deze maand worden de wateren van Los Cabos een waar paradijs voor deze majestueuze dieren als ze naar het gebied migreren op zoek naar warm water en voedingsstoffen.

Tijdens walvis- en dolfijnobservatie-excursies krijg je de kans om de acrobatiek en het natuurlijke gedrag van deze prachtige wezens te aanschouwen. Je kunt zien hoe de walvissen uit het water springen, met hun staart slaan en communiceren met andere leden van de groep. Bovendien kun je deze boottochten combineren met snorkelen en andere watersportervaringen in Los Cabos.

Deskundige gidsen geven je gedetailleerde informatie over de verschillende soorten walvissen en dolfijnen die in de regio voorkomen en over hun gewoonten en gedrag.

Naast walvissen en dolfijnen kijken, bieden veel excursies de mogelijkheid om te zwemmen of snorkelen in wateren dicht bij de dolfijnen. Deze unieke ervaringen stellen je in staat om nauw samen te werken met deze zeezoogdieren en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Boek een walvissafari in Los Cabos

8. Maak een boottocht in de Zee van Cortez om de plaatselijke wilde dieren te ontdekken.

Boot in zee|©Ana Fernanda Ortiz
Boot in zee|©Ana Fernanda Ortiz

Een boottocht maken op de Zee van Cortez in november is een ongeëvenaarde ervaring voor natuurliefhebbers. Deze maand markeert het einde van het orkaanseizoen in de regio en het begin van de zeevogeltrek, waardoor het de perfecte tijd is om de lokale fauna te verkennen.

De Zee van Cortez staat bekend als het Aquarium van de Wereld vanwege de biologische diversiteit. In november is het water rustiger en helderder na het orkaanseizoen, waardoor je beter zicht hebt om het zeeleven in al zijn pracht te observeren. Je kunt dolfijnen, walvissen, zeeschildpadden en een verscheidenheid aan vogels bewonderen die naar dit gebied migreren op zoek naar voedsel en optimale omstandigheden.

Een ander voordeel van een boottocht in november is de mogelijkheid om te genieten van sportvissen. De Zee van Cortez is beroemd om zijn vispopulaties zoals marlijn, dorade en tonijn, die in deze maand op hun hoogtepunt zijn. Sportvissers kunnen hun hengel uitwerpen en deze soorten uitdagen terwijl ze genieten van het ongelooflijke uitzicht op zee.

Boek een piratenboottocht in Los Cabos

9. Beoefen watersporten met het beste weer in Los Cabos

Surfen in Los Cabos|©roetgen81
Surfen in Los Cabos|©roetgen81

Watersporten in Los Cabos in november is een onverslaanbare ervaring dankzij het uitstekende weer in dit seizoen. Met warme, aangename temperaturen en kristalhelder water is november de perfecte tijd om te genieten van een grote verscheidenheid aan wateractiviteiten.

Een van de populairste watersporten in Los Cabos is surfen. De omstandigheden in november zijn ideaal, want de golven zijn consistent en van gemiddelde grootte, perfect voor surfers van alle niveaus.

Een andere optie is snorkelen of scubaduiken in de nabijgelegen riffen. Het heldere water, dat wemelt van het onderwaterleven, geeft je de kans om een fascinerende onderwaterwereld te verkennen. Je kunt kleurrijke koralen, tropische vissen en, als je geluk hebt, zelfs zeeschildpadden of mantaroggen observeren. Je kunt ook deelnemen aan sportvisactiviteiten die worden gepromoot door Bisbee 's Black & Blue Marlin Yacht Club.

Als je de voorkeur geeft aan een meer ontspannende ervaring, kun je een kajak of paddleboard huren en de rustige baaien en inhammen van Los Cabos verkennen. Geniet van de sereniteit van de zee terwijl je in je eigen tempo vaart en het prachtige uitzicht op de kust bewondert.

10. Ontdek het koraalrif van Cabo Pulmo National Park

Cabo Pulmo rif|©Omar Bárcena
Cabo Pulmo rif|©Omar Bárcena

Als je van plan bent om Los Cabos in november te bezoeken, kun je het koraalrif van Cabo Pulmo National Park op zijn best ontdekken, met kristalhelder water waardoor je er op je best van kunt genieten.

Dit nationale park, gelegen in de regio, bevat een van de oudste koraalriffen in de Golf van Californië en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

In november is het zicht ideaal om de diversiteit aan koralen, tropische vissen en andere zeedieren die het gebied bewonen te bewonderen en je kunt ook activiteiten ondernemen zoals duiken en snorkelen om het rif van dichtbij te verkennen. Je kunt ook zeeschildpadden, roggen en, als je geluk hebt, zelfs walvishaaien spotten.

Cabo Pulmo National Park is ook een plek van groot ecologisch belang, want het herbergt een schat aan biodiversiteit. Er leven bedreigde diersoorten en het speelt een belangrijke rol in het behoud van mariene ecosystemen.

Boek een snorkelcruise met open bar in Los Cabos

Temperaturen in Los Cabos in november

Varen in Los Cabos|©Rockfan
Varen in Los Cabos|©Rockfan

In november biedt Los Cabos aangenaam warme temperaturen, waardoor het een ideale bestemming is om aan de winterkou te ontsnappen. In deze maand liggen de temperaturen overdag meestal tussen de 25° en 30°, terwijl de nachttemperaturen iets kunnen dalen tot 18°C, wat kenmerkend is voor Baja California Sur.

Dankzij deze gematigde temperaturen kun je de hele dag buitenactiviteiten doen zonder de extreme hitte van de zomer. Je kunt je dagen doorbrengen met het verkennen van de stranden, het beoefenen van watersporten of deelnemen aan excursies en rondleidingen zonder je zorgen te maken over de zinderende hitte.

Toeristen in Los Cabos in november

Los Cabos strand|©DanyGirl86
Los Cabos strand|©DanyGirl86

Los Cabos kent een gematigde toestroom van toeristen in november, omdat het geen deel uitmaakt van het hoogseizoen van de regio. Na de zomer en voor de wintervakantie biedt deze maand een uitstekende gelegenheid om te genieten van de charmes van de plaats met minder toeristen dan je zult aantreffen als je Los Cabos in juli bezoekt.

Houd er wel rekening mee dat hoewel de toestroom van toeristen lager is in vergelijking met de zomermaanden, je nog steeds een groot aantal toeristen zult aantreffen die vaak worden beïnvloed door de evenementen en festivals die in de regio plaatsvinden.

Prijzen in Los Cabos in november

Los Cabos, Mexico|©Benny Mondello
Los Cabos, Mexico|©Benny Mondello

In november biedt Los Cabos een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor bezoekers. Omdat het als laagseizoen wordt beschouwd in vergelijking met de zomermaanden en de wintervakantie, is het mogelijk om meer betaalbare prijzen te vinden voor accommodatie, toeristische activiteiten en diensten.

Hotels bieden lagere tarieven in november, waardoor het mogelijk is om in etablissementen van hoge kwaliteit te verblijven tegen meer betaalbare prijzen. Daarnaast bieden veel restaurants en winkels ook speciale promoties en kortingen om bezoekers aan te trekken tijdens dit seizoen.

Op het gebied van toeristische activiteiten is het mogelijk om scherp geprijsde opties te vinden. Van boottochten tot watersporten en culturele rondleidingen, de prijzen zijn vaak goedkoper in november, zodat je kunt genieten van de wonderen van deze bestemming zonder je budget te compromitteren. Houd er rekening mee dat als je in december in Los Cabos verblijft, je een prijsstijging zult merken.

Wat moet je inpakken voor een bezoek aan Los Cabos in november?

Zonnebril in de boeken|© Link Hoang
Zonnebril in de boeken|© Link Hoang

Hoewel het weer in december aangenaam blijft in Los Cabos, kan de temperatuur 's nachts dalen, dus ik raad je aan om het volgende in je koffer te stoppen:

 • Zwemkleding
 • Zonnebrandcrème
 • Zonnebril
 • Zonnehoed
 • Windjack
 • Warme sokken
 • Lichtgewicht T-shirts
 • Lichtgewicht broek
 • Comfortabele schoenen
 • Lichtgewicht jas
 • Strandschoenen