Lima luchthaventransfers

Reis je naar Lima maar weet je nog steeds niet hoe je bij je hotel moet komen? In dit artikel vertel ik je alles over de beste manieren om je te verplaatsen in de Peruaanse hoofdstad.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Lima luchthaventransfers

Luchthaven Lima | ©Bill Green

Om te kunnen genieten van de leukste dingen om te doen in Lima, moet je eerst je aankomst goed organiseren. Naast het boeken van je accommodatie en het plannen van routes voor alle dagen van je verblijf, moet je ook de meest ideale manier vinden om van en naar het vliegveld te komen.

Je zult waarschijnlijk moe aankomen van de uren vliegen en met zware bagage. Ook wanneer het tijd is om naar huis terug te keren, zul je een verantwoordelijke vervoersdienst nodig hebben. Daarom is het belangrijk dat je onderzoekt welke vorm van vervoer het handigst is voor jou en je portemonnee. Je kunt altijd een volledig particuliere dienst huren, of je kunt met het openbaar vervoer reizen als je dat wilt. Er zijn veel opties en ik nodig je uit om verder te lezen zodat je de beste kunt kiezen.

1. Een privétransfer, comfort en exclusiviteit

Privé transfer| ©Ricky Hernandez
Privé transfer| ©Ricky Hernandez

Bereid je voor op je aankomst op Jorge Chávez International Airport! Deze plek ligt op slechts 10 kilometer van het stadscentrum, dus je arriveert in minder dan een uur. Als je op zoek bent naar een transferoptie die snel, veilig en efficiënt is, raad ik je aan een privétransfer te huren die je niet alleen van dienst zal zijn als je aankomt in Lima, maar ook als je afscheid moet nemen.

Dit is niet de goedkoopste optie op deze lijst, maar wel de veiligste in alle opzichten. Het enige wat je hoeft te doen is een reservering maken met vermelding van de tijd van aankomst. Daarnaast moet je het ontmoetingspunt van tevoren regelen. Meestal wacht de chauffeur je op met een bordje met je naam erop, zodat je hem gemakkelijk kunt vinden.

Je kunt voertuigen met drie of meer zitplaatsen nemen als je met meer mensen reist. De chauffeur helpt je met je bagage en brengt je snel naar je bestemming, wat je hotel of herberg kan zijn. Op deze manier kun je beginnen met het verkennen van de stad en de omgeving tijdens een van de beste tours en excursies in Lima.

Houd er rekening mee dat je deze service ten minste twee dagen van tevoren moet reserveren. Je kunt het ook huren voor je transfer van Lima naar het vliegveld voor als je terug naar huis moet.

Interessante details

 • Duur van de rit: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: ongeveer €40.
 • Voordelen van deze methode: privébedrijven zorgen voor allerlei ongemakken en zijn zeer verantwoordelijk en punctueel.
 • Nadelen van deze methode: je moet van tevoren reserveren en de kosten zijn hoger in vergelijking met andere opties op de markt.
 • Hoe boek je dit vervoer: je moet ten minste twee of drie dagen van tevoren contact met hen opnemen, naast het geven van alle informatie over de vlucht, aankomsttijd en het betalen van de totale kosten van de reservering.
 • Aanbevolen als... je de stress van het openbaar vervoer wilt vermijden en direct naar je bestemming wilt zonder extra stops.

Boek een transfer tussen de luchthaven en Lima

2. Met een gedeelde bus, een comfortabele en veilige optie

Gedeelde transfer| ©rjda555
Gedeelde transfer| ©rjda555

Als je graag met de bus reist maar geen gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, raad ik je een gedeelde transferservice aan. Hiervoor moet je een ticket reserveren. Je kunt het online kopen of bij een van de kiosken op de luchthaven.

Het beste aan deze service is dat de bussen modern zijn. Binnenin kun je verbinding maken met WiFi en snel communiceren met je hotel, vrienden en familie. Je kunt ook de USB-laders gebruiken om al je elektronische apparatuur op te laden. Over het algemeen zijn er weinig haltes, zodat je snel op je bestemming bent.

Een van de haltes die deze bussen aandoen is het historische centrum van Lima, dat is uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed. Er zijn meerdere haltes waar je kunt uitstappen, vraag het personeel welke het dichtst bij je hotel is. Als je aankomt op het vliegveld hoef je alleen maar contact op te nemen met het bedrijf en naar de halte te gaan die zij aangeven.

Een van deze bedrijven is Airport Express Lima, de officiële Lima Airport bus, hoewel je ook gebruik kunt maken van de Quick Llama service. Gebruik maken van de service van een van deze bedrijven zal je aankomst in Peru meer comfortabel en de moeite waard maken.

Interessante details

 • Reistijd: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf 10 €.
 • Voordelen van deze methode: je hebt WiFi en een veilige plek om je elektronische apparatuur op te laden. Je reist ook comfortabel met je bagage en het personeel helpt je snel je weg te vinden in Lima.
 • Nadelen van het gebruik van deze methode: je moet de bus delen met andere mensen, naast het wachten op de dienstdoende bus, omdat ze een specifiek schema hebben.
 • Hoe boek je dit vervoer: je hoeft alleen maar online of bij een kiosk een kaartje te kopen en op de bus te wachten.
 • Aanrader als... je het niet erg vindt om vervoer te delen en een beetje te wachten tot je bus komt.

Boek een transfer tussen het vliegveld en Lima

3. Met het openbaar vervoer, een minder comfortabele en riskantere optie

Lima Bus| ©Zonda Bez
Lima Bus| ©Zonda Bez

Openbaar vervoer is een goede optie als je geen zin hebt om veel geld uit te geven aan transfers. Houd er wel rekening mee dat het gebied rond het vliegveld gevaarlijk kan zijn. Daarom kan deze optie riskant zijn, vooral als je voor het eerst naar Lima reist.

Naast het feit dat het een beetje onveilig is, kan het nemen van de bus van het vliegveld naar het stadscentrum een beetje verwarrend zijn. Om te beginnen hebben deze bussen geen nummer, maar in plaats daarvan borden met de naam van het gebied waar ze doorheen rijden. Daarom is het belangrijk dat je precies weet waar je heen gaat, zodat je de juiste bus kunt nemen.

Het nemen van het openbaar vervoer is zeker een van de dingen die je moet doen in Lima als je langer dan twee dagen blijft. Als je weet hoe je het moet gebruiken, kun je gemakkelijk van de ene plek naar de andere reizen. Echter, als het aankomt op op tijd komen en veilig rondreizen, is het niet de meest aanbevolen optie.

Als extra aanbeveling, als je met de bus wilt reizen tijdens je bezoek aan de stad, kun je altijd een Hop on Hop off toeristische bustour nemen. Deze zetten je dan wel niet af bij het vliegveld, maar je kunt wel terugkeren naar je hotel na een dag verkennen.

Interessante details

 • Reistijd: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: openbaar vervoer kost ongeveer €0,80.
 • Voordelen van deze methode: het is goedkoop en je komt meteen in contact met de lokale cultuur.
 • Nadelen van deze methode: het is moeilijk om bagage in deze bussen te laden omdat de ruimte beperkt is en er geen speciaal compartiment voor bagage is.
 • Hoe boek je dit vervoer: reserveren is niet nodig.
 • Aanbevolen als... je licht reist.

Boek je ticket voor de toeristenbus in Lima

4. Uber of Cabify, vervoer binnen handbereik op je telefoon

Uber gebruiken| ©Dan Gold
Uber gebruiken| ©Dan Gold

Een optie die je altijd uit de problemen kan helpen, zijn de apps die je op je smartphone kunt gebruiken. De populairste van allemaal is Uber, en om die te gebruiken hoef je hem alleen maar te downloaden. Hetzelfde geldt voor Cabify, een andere erg populaire app in Peru.

Deze apps zijn erg makkelijk te gebruiken en, hoewel je van tevoren kunt reserveren, is dat niet nodig. Als je aankomt op het vliegveld kun je inloggen op de app, je bestemming invoeren, de kosten van de reis controleren, bevestigen en wachten tot je chauffeur komt. Het is zeker een optie waarmee je op het laatste moment kunt afrekenen.

Er zijn echter dingen die je in overweging moet nemen voordat je volledig op deze optie vertrouwt. Vaak is het erg druk op de luchthaven, wat betekent dat er minder chauffeurs beschikbaar zijn. Daarom moet je langer wachten. Deze situaties kunnen zich voordoen als je in de zomer naar Lima reist, dus neem je voorzorgen.

Aan de andere kant hangt de kwaliteit van de service af van de persoon die je ophaalt. Verwacht niet dat ze je helpen met het dragen van je bagage, want dat doen ze niet allemaal. Ook kan het zijn dat sommigen de rit annuleren en dat je er opnieuw om moet vragen, wat erg vervelend kan zijn als je net van je reis komt.

Nuttige details

 • Duur van de trip: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf €30.
 • Voordelen van deze methode: je kunt een rit aanvragen zonder vooraf te reserveren en op elk moment van de service genieten.
 • Nadelen van deze methode: niets garandeert je een kwaliteitsservice. Bovendien kan de chauffeur de rit annuleren als hij/zij dat wil.
 • Hoe boek je dit vervoer: hoewel je kunt reserveren, is dit niet nodig omdat je op elk moment een rit kunt aanvragen.
 • Aanbevolen als... je geen privétransfer kon boeken en je je transfer snel moet regelen.

5. Taxi, een last minute maar veilige optie

Taxi in Peru| ©six66legs
Taxi in Peru| ©six66legs

Een taxi nemen is misschien wel de meest klassieke manier om je te verplaatsen in een stad die je niet kent. Je moet echter wel voorzichtig zijn. Ik raad je aan om altijd op zoek te gaan naar taxilijnen die voor het vliegveld werken. Meestal zetten de taxichauffeurs die je buiten tegenkomt hun taximeter niet aan, waardoor de rit erg duur kan worden. Ook hebben sommigen van hen niet de benodigde vergunningen om als taxichauffeur te werken.

Enkele van de diensten die je op het vliegveld kunt vinden zijn Taxi Green, Taxi 365, Taxi Directo, enzovoort. Deze bedrijven rekenen misschien iets meer dan onafhankelijke taxichauffeurs, maar ze zijn veiliger. Als je bijvoorbeeld iets vergeet in het voertuig, kun je contact opnemen met het bedrijf en het zonder veel moeite krijgen.

Deze taxidiensten zijn niet alleen handig om naar het vliegveld of naar je hotel te gaan, maar ook om de stad te verkennen tijdens je vakantie. Vooral om naar plekken te gaan die wat verder weg liggen, zoals de stranden waar je kunt surfen in Lima. Het is dus erg handig om contact te hebben met deze bedrijven.

Interessante details

 • Duur van de trip: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf 20 €.
 • Voordelen van deze methode: je geniet van een privé en verantwoordelijke service.
 • Nadelen van deze methode: het kan net zo duur zijn als andere kwaliteitsvolle transferdiensten.
 • Hoe boek je dit vervoer: Je kunt vooraf reserveren door contact op te nemen met het bedrijf, maar je kunt ook een goed geïdentificeerde taxichauffeur benaderen wanneer je aankomt op de luchthaven.
 • Aanrader als... je een privé maar goedkope service wilt.

6. Een auto huren, de duurste en meest comfortabele optie

Een auto huren| ©Brock Wegner
Een auto huren| ©Brock Wegner

Een auto huren is misschien wel de duurste optie op deze lijst, maar ook de handigste. Naast het vervoer van en naar het vliegveld, kun je er ook tours mee maken vanuit Lima en zo veel meer van de stad en de omgeving leren kennen.

Een van de bedrijven die deze service aanbieden is Rentalcar. Je kunt kiezen waar je de auto op haalt en zij brengen hem naar waar jij hem hebben wilt. Houd er rekening mee dat de prijs kan variëren, afhankelijk van het model en de grootte van de auto.

Met deze auto kun je veel meer van de stad verkennen en zelfs zien wat niet alle toeristen te zien krijgen in Lima. Je hebt meer vrijheid om de stad te verkennen, maar vergeet niet om Google Maps of een GPS te gebruiken zodat je niet verdwaalt!

Dit is een ideale optie om je tijd zo goed mogelijk in te delen en niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of bedrijven die vaste dienstregelingen hebben. Als je echter niet genoeg geld hebt om er een te huren en de stad in alle vrijheid wilt verkennen, kun je ook kiezen voor een tour met de Hop on Hop off Bus van Lima. Met deze tours kun je in- en uitstappen bij de haltes van je keuze.

Interessante details

 • Reistijd: de rit van de luchthaven naar het centrum van Lima en terug duurt minder dan een uur.
 • Prijs: vanaf €70 per huurauto voor ongeveer drie dagen.
 • Voordelen van deze methode: je kunt de auto meerdere dagen gebruiken om te gaan en staan waar je wilt en de stad met veel meer vrijheid verkennen.
 • Nadelen van deze methode: het kan voor sommige mensen duur zijn. Je moet ook een goede chauffeur zijn en je gemakkelijk kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving. Als je moeite hebt met het begrijpen van kaarten, is het misschien geen goede optie. Je hebt ook een rijbewijs nodig. Ik raad je aan om de vereisten voor het rijden als buitenlander in Peru te onderzoeken.
 • Hoe boek je dit transport: je moet de auto aanvragen via de website van het bedrijf dat deze service aanbiedt.
 • Aanrader als... je veel activiteiten gepland hebt in de stad en je je vrij wilt kunnen bewegen.

Laten we de transferopties vergelijken

 • Privévervoer: comfort en exclusiviteit
 • Reistijd: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: ongeveer €40.
 • Voordelen: verantwoordelijke en punctuele privébedrijven.
 • Nadelen: je moet vooraf reserveren.
 • Gedeelde bus: comfortabel en veilig
 • Reistijd: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf €10.
 • Voordelen: wifi en een veilige plek om je elektronische apparatuur op te laden.
 • Nadelen: wachttijd kan lang zijn.
 • Openbare bus: minder comfortabel en riskanter.
 • Reistijd: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: ongeveer 0,80 €.
 • Voordelen: Het is goedkoop en je komt in contact met de lokale cultuur.
 • Nadelen: Het is moeilijk om bagage in deze bussen te laden.
 • Uber of Cabify: vervoer binnen handbereik op je telefoon.
 • Reistijd: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf €30.
 • Voordelen: je hoeft niet op voorhand te reserveren.
 • Nadelen: niets garandeert een kwaliteitsservice.
 • Taxi: last minute maar veilige optie
 • Reistijd: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf 20 €.
 • Voordelen: je kunt genieten van een privé en verantwoordelijke service.
 • Nadelen: kan duurder zijn dan andere transferdiensten.
 • Autoverhuur: duurdere en comfortabelere optie.
 • Reistijd: minder dan een uur.
 • Prijs: vanaf €70 voor een huurauto van drie dagen.
 • Voordelen: je kunt vrijer reizen.
 • Nadelen: je moet een goede chauffeur zijn en je gemakkelijk kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving.