Krakau Wawel kasteel rondleiding

4.7
(1907 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: van 1 uur 15 minuten tot 4 uren 30 minuten
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 112 € 102
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

De Wawelheuvel is ongetwijfeld een van de meest symbolische en heilige plaatsen in Polen. U krijgt de kans om het grondig te leren kennen met een deskundige lokale gids . Wanneer u met uw groep binnenkomt voor de rondleiding, hoeft u bovendien niet in lange rijen bij de ingang te wachten.

Tijdens deze tour kunt u de wonderen van het Wawel kasteel en de Wawel kathedraal ontdekken, want u kunt bij uw reservering kiezen of u slechts één van de gebouwen of beide wilt zien. Daarnaast verkent u tijdens uw tour de oude stad en andere belangrijke monumenten.

 • U krijgt kaartjes voor een uitgebreid bezoek aan het Wawel Kasteel en de Wawel Kathedraal, twee nationale symbolen van het UNESCO Werelderfgoed.
 • Geniet van deze ervaring met een deskundige lokale gids en u hoeft niet in de rij te staan.
 • Aangezien de tour in groepen van ongeveer 12 personen plaatsvindt, krijgt u meer persoonlijke aandacht en een veel verrijkende ervaring.

Wat is inbegrepen

 • Toegang tot het Wawel kasteel (indien de optie wordt gekozen)
 • Toegang tot de Wawel kathedraal (indien de optie wordt gekozen)
 • Snelle toegang zonder wachtrijen.
 • Rondleiding door het gebied rond het kasteel en de kathedraal.

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Deze activiteit bestaat uit een skip-the-line rondleiding , waarbij u leert over een van de belangrijkste religieuze en politieke plaatsen in Polen: de Wawel-heuvel. U kunt bij het boeken kiezen uit verschillende opties. U kunt ervoor kiezen om alleen het Wawel Kasteel te zien , alleen de Kathedraal of beide gebouwen te bezoeken voor een completer overzicht.

Aangezien de activiteit ongeveer 12 reizigers per groep heeft, krijgt u meer persoonlijke aandacht van een lokale gids die een expert is in de geschiedenis van het Wawel-gebied en de Oude Stad van Krakau.

U verkent het interieur van Wawel Kasteel, inclusief de Koninklijke Appartementen en de Staatszalen.

Dit kasteel met romaanse, gotische en renaissance architectuur diende als residentie voor Poolse koningen zoals Sigismund II. Tegenwoordig is het kasteel een van de beste kunstmusea van het land, met collecties goudsmeden, harnassen, wandtapijten, schilderijen en nog veel meer.

U krijgt ook toegang tot het interieur van de Wawel kathedraal. Deze kathedraal was eeuwenlang het religieuze symbool van heel Polen en was de plaats van begrafenissen en kroningen van figuren als bisschop St. Stanislaus. De Koninklijke Kapel met zijn vergulde koepel en de Wawel klokken zijn andere juwelen die door bezoekers zeer worden gewaardeerd.

Daarnaast zijn het standbeeld van paus Johannes Paulus II en generaal Tadeusz Kosciuszko monumenten van grote nationale waarde die u tijdens de tour passeert.

Een wandeling door de Oude Stad van Krakau en de Markt mag niet ontbreken om deze route te voltooien. Dit gebied is verbonden met het kasteel Wawel door de zogenaamde Koninklijke Weg.

De rijke geschiedenis en artistieke sfeer van Wawel nemen u mee op een reis door de Poolse geschiedenis. Om nog maar te zwijgen van legendes als de Draak van Wawel, die u een echt sprookje doen beleven.

Reviews

4.7
· 1907 Reviews
 • A
  Arianna Brando
  5
  (0 Reviews)
  La nostra guida Zofia è stata puntuale, parlava molto bene la lingua italiana, e con la sua passione per la storia del proprio paese ci ha saputo trasmettere tantissime nozioni sul castello, sulla cattedrale ed ha saputo rispondere ad ogni nostra curiosità. Abbiamo imparato tanto e trascorso molto piacevolmente le 3 ore di visita. La consiglio vivamente.
 • A
  Alicja Bogard
  5
  (0 Reviews)
 • M
  Mariano
  5
  (0 Reviews)
  Het kasteel bevat een enorme hoeveelheid kamers, ik had niet gedacht dat het zo groot was totdat ik het in het echt zag. Ik zou zeggen dat het enkele dagen duurt om door het hele kasteel te lopen en een beter inzicht te krijgen in de geschiedenis ervan.
 • R
  Renato
  5
  (0 Reviews)
  Een emblematische plaats in Krakau, vol indrukwekkende en zeer merkwaardige verhalen. Het was een goede keuze om deze rondleiding te volgen, niet alleen vanwege het kasteel zelf, maar ook vanwege de informatieve waarde ervan.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid