Sagrada Familia en Park Guell: de perfecte combinatie voor uw reis naar Barcelona

Als je naar Barcelona reist, zijn de Sagrada Familia en Park Güell vast twee van je must-see plannen. Maak je geen zorgen, nu kun je een combinatieticket krijgen voor beide plaatsen en een beetje geld besparen terwijl je geniet van Gaudí's werk.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Sagrada Familia en Park Guell: de perfecte combinatie voor uw reis naar Barcelona

Park Güell | ©Jose Ramirez

Ben je op vakantie naar Barcelona? Barcelona heeft je veel plaatsen en plannen te bieden, maar twee van de grote emblemen zijn ongetwijfeld de Sagrada Familia en Park Güell. Beide worden beschouwd als de twee populairste ansichtkaarten van de stad en in deze post stel ik een manier voor om ze op een goedkope en georganiseerde manier te zien.

Dankzij de verschillende soorten combinatietickets voor de Sagrada Familia en Park Güell kun je beide toeristische attracties voor een vaste prijs bekijken en op één dag van deze architectonische wonderen genieten, zodat je Barcelona met een goede smaak in je mond verlaat. Ben je geïnteresseerd? Lees dan snel verder en ik vertel je er alles over.

De handigste optie

Combi: Barcelona Park Güell en Sagrada Familia rondleiding

Gecombineerde excursie naar de Sagrada Familia en Park Güell

Bezoek twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Catalaanse hoofdstad met een professionele gids. Bewonder het talent van de grote Antoni Gaudí in twee van zijn meesterwerken en leer alle bezienswaardigheden met een deskundige gids.

Met deze gecombineerde tickets kun je twee van Barcelona's meest emblematische architectonische werken bezoeken, de Sagrada Familia en Park Güell, beide van de Spaanse kunstenaar Gaudí. Je wordt altijd vergezeld door een professionele gids en een expert op het gebied van geschiedenis, zodat je elk hoekje grondig leert kennen, zodat je een complete en bijzondere ervaring hebt.

Deze werken maken deel uit van de enorme erfenis die de architect in de stad heeft achtergelaten en zijn de moeite waard om te ontdekken in Barcelona. Ze bezoeken is een goede manier om te beginnen met het ontdekken van de magische wereld van Gaudí en dat kan met dit ticketbesparende pakket, dat ongeveer €70 kost.

Aanbevolen als... je de grote creaties van deze Catalaanse legende wilt bewonderen en je je geen zorgen wilt maken over wachtrijen of kaartjes die op zijn.

Prijzen en soorten combinatietickets voor de Sagrada Familia en Park Güell

De Sagrada Familia| ©Andreas Mariotti
De Sagrada Familia| ©Andreas Mariotti

Voor zowel het Park Güell als de Sagrada Familia kun je via de website van Hellotickets tickets kopen voor respectievelijk ongeveer € 16 en € 34. Er zijn echter geen gecombineerde tickets verkrijgbaar. Er zijn echter geen gecombineerde tickets die rechtstreeks door beide instellingen worden aangeboden.

Gelukkig bieden veel websites en reisorganisaties dit soort gecombineerde tickets aan, met prijzen rond de €75, om te genieten van twee van de grootste werken van de kunstenaar Gaudí met allerlei voordelen. Het enige wat je hoeft te doen is ze een paar dagen van tevoren online te kopen en ze te laten zien bij de ingang van beide plaatsen.

De waarheid is dat de prijs van zowel Park Güell als de Sagrada Familia een beetje aan de hoge kant kan zijn als je ze afzonderlijk koopt. Barcelona heeft veel musea en bezienswaardigheden en het is altijd een goede optie om een soort pakket zoals deze gecombineerde tickets te kopen om een paar euro te besparen.

Boek de Park Güell en Sagrada Familia tour

Wat zijn de voordelen van een combinatieticket voor La Sagrada Familia en Park Güell?

Park Güell ticket| ©H. Hurtado
Park Güell ticket| ©H. Hurtado

Gecombineerde tickets voor La Sagrada Familia en Park Güell zijn een goede optie die ik je aanraad te overwegen omdat je geld en tijd kunt besparen en het meeste uit de ervaring bij beide attracties kunt halen.

Algemene toegang tot La Sagrada Familia begint bij ongeveer € 34 en algemene toegang tot Park Güell is ongeveer € 16. In eerste instantie zou je dus kunnen denken dat het kopen van aparte tickets beter is, maar als je kijkt naar wat deze basistickets bieden, merk je meteen het verschil.

De algemene toegangstickets voor de Sagrada Familia bevatten bijvoorbeeld niet de klim naar de torens vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt en de algemene pas voor Park Güell heeft geen gids om je te begeleiden bij wat je ziet.

Om deze extra diensten te krijgen, is de toegangsprijs voor de Sagrada Familia bijna €40 en het Park Güell ticket €25. Voor de ongeveer €65 die het zou kosten om beide tickets afzonderlijk te kopen, kun je een van de gecombineerde ticketopties kopen en krijg je bovendien niet alleen een audiogids in het Spaans die je beide plaatsen laat zien, maar ook transfers tussen de twee monumenten. Het is het zeker waard.

Boek de Park Güell en Sagrada Familia tour

Hoe organiseer je het beste een bezoek aan de Sagrada Familia en Park Güell met een gecombineerd entreeticket?

Gebrandschilderde ramen van de Sagrada Familia| ©Andres Alvarado
Gebrandschilderde ramen van de Sagrada Familia| ©Andres Alvarado

Als je hebt gekozen voor de eenvoudigere gecombineerde ticketaanbieding, kun je deze twee monumenten op een veel flexibelere en persoonlijkere manier bekijken, zonder in eindeloze rijen te hoeven wachten. De beste manier om dit te organiseren is door dit type ticket van tevoren te boeken en van tevoren te weten welke data je wilt bezoeken. Je hoeft ze niet allebei op dezelfde dag te doen. Je kunt de ene eerst doen en de volgende dag de andere of allebei op dezelfde dag, maar je moet het van tevoren weten en de data van tevoren boeken in verband met capaciteitsproblemen.

Als je weinig tijd in de stad hebt, raad ik je aan om beide data voor dezelfde dag te boeken. Hoe dan ook, idealiter ga je 's ochtends naar de Sagrada Família, bij voorkeur als eerste (hij gaat om 9 uur open) omdat, hoewel je dan niet in de rij hoeft te staan voor dit toegangskaartje, het veel aangenamer is om de binnenkant van de kerk te zien zonder de drukte. Voor Park Güell raad ik je echter aan om bij zonsondergang te gaan, rond 18:30 uur, omdat je vanaf de beroemde caldera een bevoorrecht uitzicht hebt en, als je in de zomer komt, de temperaturen in het park aangenamer zijn.

Op deze manier kun je je reis naar Barcelona veel beter organiseren en wat geld besparen zonder dat je hoeft af te zien van een grondige kennismaking met deze twee kunstwerken van Gaudí. Je bent vrij om de data en tijden te kiezen die jou het beste uitkomen en je hebt ook toegang tot alle faciliteiten en een audiogids op elke locatie.

Boek de Park Güell en Sagrada Familia tour

Hoe lang duurt het om de rondleiding met het combinatieticket te doen?

Trappen van het park| ©Carmelo Peciña
Trappen van het park| ©Carmelo Peciña

Als je Barcelona in 1 dag wilt bezoeken en je hebt net genoeg tijd, dan kan dit type ticket de oplossing voor je zijn, omdat ze je niet alleen toegang bieden tot de basiliek en Park Güell, maar ook het hele bezoek en de transfers organiseren, zodat je beide bezoeken op een dag kunt doen in ongeveer 4 tot 6 uur.

Als je de bezoeken op eigen houtje zou doen, zou het raadzaam zijn om de dienstregeling van de Sagrada Familia en Park Güell te raadplegen om je tijdschema te kunnen plannen en de tijd tussen de twee plaatsen te controleren. Een van de voordelen van dit type combinatieticket is echter dat de tour zelf, inclusief toegang, de dag voor je organiseert.

Het meest gebruikelijke type combinatietour duurt 4 uur en vindt 's ochtends plaats, aangezien het middagrooster kan variëren afhankelijk van het seizoen. Dus of je nu kiest voor een tour die eerst naar de Sagrada Familia gaat en dan naar Park Güell of andersom, je bent tegen lunchtijd klaar met alles gezien te hebben en hebt nog de middag om deze prachtige stad wat beter te leren kennen.

Boek de Park Güell en Sagrada Familia tour

Waar te eten in de buurt van de Sagrada Familia en Park Güell

Paella| ©Mikael Leppä
Paella| ©Mikael Leppä

Als je klaar bent met je bezoek aan Park Güell en La Sagrada Familia, heb je vast trek gekregen en ben je in de buurt van een van de twee toeristische attracties. Ik raad je aan om van de gelegenheid gebruik te maken om een van de restaurants in de buurt binnen te gaan om nieuwe energie op te doen en wat typisch Catalaanse en mediterrane gerechten te proberen.

  • Paella en traditie in de buurt van de Sagrada Familia

De Sagrada Familia ligt in een van de meest gentrificeerde en traditionele wijken van Barcelona, dus het zal niet moeilijk zijn om een aantal van de beste restaurants in de stad te vinden. Omdat het zo'n toeristische plek is, is er geen tekort aan kraampjes en restaurants met vaste menu's, sangria en paella. Maar om te voorkomen dat je wordt afgezet op het gebied van prijzen en kwaliteit, wil ik je twee restaurants aanraden waarvan de kwaliteit en de prijs je zeer tevreden zullen stellen.

Aan de ene kant biedt Madre Restaurant, op een steenworp afstand van de Sagrada Familia, je een tapas- en racioneservaring van topkwaliteit, met eenvoudige maar goed bereide producten voor een gastronomische tapaslunch. Aan de andere kant, als je zin hebt in een goede paella, raad ik je aan naar Arrocería Gaudí te gaan, een plek die gespecialiseerd is in rijstgerechten waar je je vingers bij aflikt.

  • Rustiek eten met uitzicht op Park Güell

De omgeving van Park Güell ligt in een prachtige woonwijk in Barcelona en biedt ook een geweldig gastronomisch aanbod dat intiemer en rustieker is. Als je klaar bent met je bezoek van de combitickets in dit prachtige en bijzondere park, wil ik je graag twee restaurantopties ter overweging meegeven.

Tibet Restaurant biedt een goed menu met seizoensproducten die op een eenvoudige en smakelijke manier zijn bereid met respect voor de meest primaire smaken. Restaurant La Salut heeft ook een gevarieerd menu met gerechten die typisch zijn voor de mediterrane keuken met vlees, vis, rijst en seizoensgroenten, een genot!

Hoe kom je van de ene plaats naar de andere?

Metro naar Barcelona| ©Paul Sableman
Metro naar Barcelona| ©Paul Sableman

Als je in je eentje bezienswaardigheden gaat bekijken, is het een heel eind lopen. De beste optie in dit geval is om de bus te nemen, waarbij je de lijnen V21 en V19 combineert, of de metro, waarbij je uitstapt bij Sagrada Familia of Lesseps om naar Park Güell te gaan.

Je kunt al dit gedoe met metro's, bussen en combinaties echter vermijden als je een van de tours boekt met een combinatieticket naar beide monumenten, omdat de transfers bij de prijs zijn inbegrepen.

Op deze manier vermijd je niet alleen de kosten van het openbaar vervoer, maar reis je ook comfortabel en met airconditioning. Ik verzeker je dat je daar in de zomer in Barcelona dankbaar voor zult zijn.

Wat te zien in de Sagrada Familia en Park Güell

Park Güell| ©Jorge Franganillo
Park Güell| ©Jorge Franganillo

Gaudí is een van de emblemen van Barcelona en twee van zijn grootste voorstellingen zijn juist de Sagrada Familia en Park Güell. Deze twee must-sees worden elk jaar door miljoenen mensen bezocht.

Voordat je begint aan je bezoek aan beide plaatsen met je gecombineerde ticket, zal ik je wat meer vertellen over wat je gaat zien tijdens je bezoek en wat het belang is van deze twee plaatsen in de modernistische stad.

Sagrada Familia

Interieur van de Sagrada Familia| ©Domenico Convertini
Interieur van de Sagrada Familia| ©Domenico Convertini

Het interieur van de Sagrada Familia is het bekijken waard. Het is een basiliek in modernistische stijl, een van de weinige uit deze artistieke periode, die Gaudí ontwierp en begon te bouwen aan het begin van de 19e eeuw. Er wordt vandaag de dag nog steeds aan gebouwd en daarom is het normaal dat het vol hijskranen staat als je het ziet. De kunstenaar liet alle plannen klaar liggen zodat hij wist hoe hij zijn meesterwerk moest afmaken.

Alleen al de buitenkant is een bezoek waard. De sterke invloed van de natuur vermengt zich met christelijke symbolen, zodat het lijkt alsof het een lommerrijke, organische gevel heeft met in totaal 12 torens die het indrukwekkende afmetingen geven.

Hoewel het nog niet af is, kun je wel naar binnen en de kapel bekijken, die bijna lijkt op het binnengaan in het hoofd van de auteur. De manier waarop hij speelt met vormen en hoogtes is uniek.

Park Güell

Interieur van Park Güell| ©Carmelo Peciña
Interieur van Park Güell| ©Carmelo Peciña

Park Güell werd gebouwd in opdracht van Eusebi Güell en is een van Gaudí's belangrijkste projecten. De kunstenaar wilde een fusie creëren tussen de natuur van het park en zijn karakteristieke vormen en beeldhouwwerken. Zo zijn de beroemde salamander van mozaïek, het grote terras met uitzicht over de hele stad, het woud van zuilen en de doorgangen gemaakt van gebeeldhouwde zuilen bewaard gebleven als herkenningspunten van Barcelona.

Een bezoek aan Park Güell is een ervaring voor de zintuigen, want je waant je in een fantasieset, waar kleur en vormen met je spelen.

Boek de Park Güell en Sagrada Familia tour

Andere tips voor een bezoek aan de Sagrada Familia en Park Güell

Park Güell| ©Juan Enrique Gilardi
Park Güell| ©Juan Enrique Gilardi

Het beste advies dat ik je kan geven als je een reis naar Barcelona aan het plannen bent en je wilt dat je bezoek aan de Sagrada Familia en Park Güell plezierig en onvergetelijk wordt, is om je combinatietickets ruim van tevoren te boeken en te voorkomen dat je in het hoogseizoen komt.

Barcelona is een stad vol toeristische attracties, lekker weer en gastronomie. Het is logisch dat iedereen de stad wil bezoeken, maar juist daarom zijn tijdens de drukste maanden van de zomer alle bezienswaardigheden van Barcelona overvol.

Als je wilt voorkomen dat de basiliek en het park vol zitten met toeristen van over de hele wereld en de temperatuur boven de 35ºC komt, raad ik je aan om in juni of september naar Barcelona te komen; het weer is dan aangenaam maar de stad is minder druk.

Boek de Park Güell en Sagrada Familia tour