Beste tijd om La Gomera te bezoeken

Overweegt u La Gomera te bezoeken, maar weet u niet hoe het klimaat op het eiland is? Lees dan verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Beste tijd om La Gomera te bezoeken

Uitzicht op La Gomera | ©Guillaume Baviere

Het klimaat van La Gomera is subtropisch oceanisch, dus de temperaturen zijn het grootste deel van het jaar mild, gematigd en zonnig. Dit maakt het een geweldige plek om te bezoeken op elk moment van het jaar.

In dit bericht zullen we het klimaat van La Gomera in detail bespreken, zodat u niet alleen uw koffers kunt voorbereiden, maar ook de activiteiten kunt plannen die u zult doen als u eenmaal op het eiland bent.

1. Wanneer is de beste tijd om La Gomera te bezoeken?

Geniet van de zomer in La Gomera| ©Jörg Bergmann
Geniet van de zomer in La Gomera| ©Jörg Bergmann

Elkmoment is een goede tijd om naar de Canarische Eilanden te reizen- het weer is er prachtig! Als u tijdens uw verblijf in La Gomera echter buitenactiviteiten wilt ondernemen en naar het strand wilt gaan, is de beste tijd om het eiland te bezoeken de zomer, van half juni tot eind september. De dagen zijn kort maar heet, dus het is een goed idee om vroeg op te staan om bezienswaardigheden te gaan bekijken op La Gomera.

Dit is de tijd waarin de meeste nationale toeristen voor La Gomera kiezen, en daarom is dit het hoogseizoen voor het toerisme.

2. La Gomera bezoeken in de zomermaanden, de beste optie

Uitzicht op de kust vanaf de zee| ©Liendain
Uitzicht op de kust vanaf de zee| ©Liendain

Als u een reis naar La Gomera plant omdat u naar het strand wilt, bruin wilt worden, op het strand wilt liggen en watersporten wilt beoefenen, dan is de beste tijd om het eiland te ontdekken de zomer, want de dagen zijn zonnig en warm - perfect om buiten te zijn!
De temperaturen bereiken gewoonlijk een maximum van 26/27ºC van juli tot september, met de warmste dag van het jaar op 21 augustus, wanneer de temperatuur de 30ºC bereikt. Het minimum daalt nooit onder 18ºC. Daarom is de zomer ook een geweldige tijd voor activiteiten zoals wandelen.

Ik ben in voor een trektocht rond La Gomera

Wat moet je inpakken in je koffer in de zomer?

Om de hoge zomertemperaturen te bestrijden, adviseer ik u goed gehydrateerd te blijven, lichte kleding mee te nemen en een sweatshirt om u tegen de wind te beschermen. En vergeet niet de zomerklassiekers voor een reis naar de Canarische Eilanden mee te nemen: een hoed, een zonnebril, een zwempak en voldoende zonnebrandcrème.

Zomerfestivals

De zomer is het seizoen bij uitstek voor de feesten van de patroonheiligen in Spanje. Zij maken niet alleen deel uit van het culturele erfgoed van het eiland, maar zijn voor toeristen ook een uitstekende gelegenheid om zich te amuseren en de plaatselijke gebruiken te leren kennen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • 16 juli - La Virgen del Carmen: De beschermheilige van de zeelieden wordt vereerd en in vele kustplaatsen van La Gomera, zoals Vallehermoso, wordt dit met bijzondere passie gevierd en worden maritieme processies gehouden.
 • 25 juli - Apostel van Santiago: Op deze dag mag u het strand van Santiago niet missen. Zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen zullen de fantastische festiviteiten die er plaatsvinden nooit vergeten.
 • 15 augustus - La Virgen de la Candelaria: In Chipude wordt deze dag in stijl gevierd en komen de mensen bijeen om romances voor de Maagd te zingen en op trommels en chácaras te spelen.
 • 16 augustus - La fiesta del Ramo in Arure: elk jaar brengt een andere familie uit het dorp offers aan de Maagd en de dorpelingen vieren deze dag met dans en muziek op straat. Iets om te zien.

3. Een bezoek aan La Gomera in de winter, een zeer smakelijke tijd van het jaar

La Gomera in de winter| ©Tony Hisgett
La Gomera in de winter| ©Tony Hisgett

De winter is ook een goede tijd om naar La Gomera te gaan omdat het dan een droog seizoen is. De dagen zijn langer dan in Europa en de temperaturen zijn mild. Zonnebaden is vaak mogelijk, maar de zee is koud, hoewel dit geen belemmering vormt voor de meest geharde toeristen.

Tijdens dit seizoen is het eiland zeer levendig met zijn beroemde carnaval en buitenlanders die aankomen om de ijskoude Europese winter te ontvluchten, dus het is ook een goede tijd om te reizen als u mensen wilt ontmoeten en reiservaringen wilt uitwisselen, of het nu gaat om wandeltochten, een jeeptocht of een roadtrip door de dorpen.

De maxima bereiken meestal 23 graden Celsius en de minima dalen zelden onder 14 graden Celsius.

Ik wil een trektocht maken in La Gomera

Wat moet ik in de winter in mijn koffer stoppen?

Als u in de winter naar La Gomera reist, raad ik u aan bij het inpakken van uw koffer lichte kleren voor overdag mee te nemen en wat warme kleren (sweater of trui) voor de nacht. U kunt ook een mackintosh en een opvouwbare paraplu meenemen want tijdens dit seizoen kunnen er enkele Atlantische stormen naar de Canarische Eilanden komen maar ze zijn niet van lange duur zodat u zonder problemen buitenactiviteiten kunt doen.

Winterfestivals

Tijdens de winter vindt een van de belangrijkste feesten van de Canarische Eilanden plaats, het carnaval, hoewel het niet het enige is. Als uw verblijf op La Gomera samenvalt met deze viering, vergeet dan niet uw kostuum in uw koffer te stoppen, want het eiland beleeft het op een heel speciale manier en u zult veel souvenirfoto's mee terug nemen.

 • 6 januari - Heilige Drie Koningen: Dit is een belangrijke feestdag in San Sebastián of voor gemeenten zoals Valle Gran Rey,
 • Carnaval - februari: De festiviteiten vinden vooral plaats in de hoofdstad van La Gomera, namelijk San Sebastian, en het carnaval wordt in stijl gevierd zoals op de andere Canarische eilanden. Als uw reis samenvalt met de maand februari, mag u het niet missen, want het is een zeer levendig evenement met muziek, murga's, optochten, enz.

4. Bezoek La Gomera in de lente, het badseizoen begint

Uitbundige lente| ©Rolf Dietrich Brecher
Uitbundige lente| ©Rolf Dietrich Brecher

Na de minimumtemperaturen die de winter met zich meebrengt op het eiland, beginnen de temperaturen in het voorjaar te stijgen, met maxima van 25ºC en minima van 19ºC. De dagen zijn zonnig en het weer is zacht, wat het startsein is voor het badseizoen op de prachtige stranden van Playa del Inglés, Playa de la Cueva en Playa Argaga.

Veel liefhebbers van ecotoerisme komen in de lente naar La Gomera. Als uw reis samenvalt met dit seizoen, is mijn advies een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Nationaal Park Garajonay, waar zich een beroemd duizend jaar oud laurierbos bevindt.

Ik ben in voor een wandeltocht in La Gomera

Wat moet ik inpakken?

Als u van plan bent La Gomera in het voorjaar te bezoeken voor ecotoerisme, is een paar comfortabele schoenen waarmee u zonder pijn aan uw voeten van het ene punt naar het andere op het eiland kunt lopen, een must in uw bagage. Ik raad u aan wat lichte kleding en wat warme kleren in te pakken, evenals een mackintosh voor het geval u op uw route door het Nationaal Park Garajonay in de wolken terechtkomt en het horizontaal gaat regenen - de luchtvochtigheid is hier hoog!

Vergeet niet de klassieke zonnebril, een zwempak, een pet en zonnebrandcrème mee te nemen.

Lentefeesten

In het voorjaar viert La Gomera een feest dat sterk doet denken aan de feesten van San Juan in de Valenciaanse Gemeenschap, maar dan in de stijl van de Canarische Eilanden. Hou je camera klaar want je zal veel foto's nemen.

 • 24 april -San Marcos: Agulo's is een van de oudste feesten van de Canarische Eilanden om de naamdag van de heilige te vieren. U zult versteld staan als u het sabina-hout ziet branden in een vreugdevuur terwijl de dapperste plaatselijke bewoners over de vreugdevuren springen op het geluid van trommels en chácaras, de hele nacht lang.

5. Een bezoek aan La Gomera in de herfst, aangenaam weer en laagseizoen

Valle del Gran Rey in de herfst| ©Liendain
Valle del Gran Rey in de herfst| ©Liendain

Na de zomerhitte (vooral als er nevel is) breekt de herfst aan, wat ook een goede tijd is om La Gomera te bezoeken, want de temperaturen zijn nog steeds aangenaam met maximumtemperaturen tot 23ºC en minimumtemperaturen van 18ºC.

De kans op regen is in dit seizoen echter iets groter dan in de lente, maar laat dit u er niet van weerhouden La Gomera in de herfst te bezoeken, want alles kan gemakkelijk worden opgelost met een paraplu en een mackintosh.

Het grote voordeel van een bezoek aan het eiland in deze tijd van het jaar is dat het laagseizoen is voor het toerisme op de Canarische Eilanden, dus de prijzen gaan omlaag en u zult niet zoveel mensen aantreffen als in de zomer of winter om de belangrijkste toeristische attracties van La Gomera te bezichtigen - geweldig als u niet van drukte houdt!

Ik wil een trektocht maken in La Gomera

Wat moet je inpakken in je koffer in de herfst?

Als u in de herfst in de bergen gaat wandelen, kan het op bepaalde hoogten koel zijn, zodat het raadzaam is warme kleren mee te nemen om op een bepaald moment tijdens de wandeling te dragen.

Een andere must-have in uw koffer zijn comfortabele schoenen en een mackintosh voor het geval het gaat regenen. En als u door de dorpjes van het eiland gaat wandelen bij temperaturen van 23ºC, kunt u lichte kleding en een jasje inpakken voor het geval het afkoelt.

Herfstfestivals

In de herfst zijn er minder festiviteiten dan in de zomer, maar de inwoners van La Gomera komen ook samen om tijd met elkaar door te brengen en plezier te maken. Dit zijn enkele van hen.

 • 3 oktober - Santa Clara: Dit is een belangrijk feest in Arguamul, een afgelegen dorp in de gemeente Vallehermoso, waar de plaatselijke bevolking deze datum met grote vreugde viert.

 • 13 december - Santa Lucía: Haar kapel bevindt zich in het gehucht Tazo (Vallermoso). Het dateert uit de 16e eeuw en is een van de oudste religieuze gebouwen van het eiland. Mensen gaan erheen om hun offers en petities aan de heilige te brengen.

6. Samengevat, het klimaat van La Gomera in één oogopslag

 • Lente
 • Temperaturen
 • Maximaal 25ºC
 • Minimaal 19ºC
 • Zomer
 • Temperaturen
 • Maximaal 27ºC
 • Minimaal 18ºC
 • Herfst
 • Temperatuur
 • Maximaal 23ºC
 • Minimaal 18ºC
 • Winter
 • Temperatuur
 • Maximaal 23ºC
 • Minimaal 14ºC