Avila en Salamanca dagtocht vanuit Madrid

4.9
(12829 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 11 uren
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 88 € 80
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Schrijf je in voor deze 11 uur durende excursie om de twee best bewaarde middeleeuwse steden van Spanje te ontdekken : Avila en Salamanca. Je reist in een comfortabele bus van Madrid naar Avila en Salamanca. Zowel de muren van Avila als de stad Salamanca zijn door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed .

U wordt begeleid door een deskundige gids, dankzij wie u meer te weten komt over de geschiedenis, cultuur en architectuur van beide steden. U bezoekt enkele van de meest emblematische plaatsen van de twee hoofdsteden, zoals de kathedraal van Avila, de basiliek van San Vicente en de universiteit van Salamanca . Tijdens de hele tour heb je ook vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, te winkelen en bezienswaardigheden te bezoeken.

Een ideale activiteit voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

 • Stap in de bus en reis van Madrid naar Avila en Salamanca, twee van de meest historische steden van Spanje.
 • Leer, onder begeleiding van een deskundige gids, over de geschiedenis en architectuur van deze twee middeleeuwse steden.
 • Bekijk de meest emblematische bezienswaardigheden van beide steden, zoalsde kathedraal van Avila en de universiteit van Salamanca.

Wat is inbegrepen

 • Professionele gids
 • Toegang tot de kathedraal van Salamanca (niet inbegrepen in de privé-optie)
 • Begeleide wandeling door Salamanca
 • Begeleide wandeling door Avila

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Bij deze activiteit krijgt u de gelegenheid om gedurende ongeveer 11 uur in een comfortabele bus te stappen en vanuit Madrid Avila en Salamanca te bezoeken. Beide steden staan bekend om hun uitgebreide en goed bewaarde culturele erfgoed, waaronder de best bewaarde ommuurde ommuring van Europa en een van de oudste universiteiten van Spanje.

Met een deskundige gids leert u de geschiedenis van deze twee middeleeuwse steden kennen en ontdekt u vele interessante feiten en anekdotes. In Salamanca bezoekt u de beroemde universiteit, de op één na oudste van Spanje, na de universiteit van Palencia.

De universiteit van Salamanca werd in 1218 gesticht door koning Alfonso IX en was de eerste Europese instelling die de titel universiteit kreeg. Haar colleges hebben vooraanstaande studenten gehad zoals de dichter Luis de Góngora, de schrijver Miguel de Unamuno en Adolfo Suárez, de eerste president van de Spaanse democratie.

U ziet het Plaza Mayor van de stad, met de klokkentoren op de achtergrond en de ontmoetingsplaatsen van de Salamancanen ervoor. Dit openbare plein, gebouwd in de 18e eeuw, is een van de beroemdste exponenten van de traditionele Spaanse barokstijl in Salamanca. Vandaag de dag is het een belangrijke plaats van ontmoeting en openbaar leven in de stad.

U bezoekt de Nieuwe Kathedraal, die samen met de Oude Kathedraal de twee kathedralen van de stad Salamanca vormt. De Nieuwe Kathedraal is gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw en heeft een laatgotische en barokke stijl. In 1887 werd zij bij koninklijk besluit uitgeroepen tot nationaal monument .

Andere bezienswaardigheden in Salamanca zijn het Casa de las Conchas, de Kerk van de Heilige Geest en het Plaza del Corrillo, allemaal bekend om hun culturele en historische belang. Van al deze plaatsen is de bekendste de Romeinse brug, die als decor dient voor de populaire picareske roman Lazarillo de Tormes .

Nadat u Salamanca heeft gezien, kunt u Ávila bezoeken, dat bekend staat om zijn beroemde stadsmuren. Deze van oorsprong middeleeuwse muren hebben meer dan80 halfronde gekanteelde torens en 9 poorten die toegang gaven tot de stad.

Aan de rand van de stad ligt de Mirador de los Cuatro Postes, een van de beste plaatsen om te genieten van een panoramisch uitzicht op de stadsmuren en het historische centrum van de stad. Als u de stadsmuren oversteekt, ziet u het Plaza del Mercado Chico, dat in het centrum van de stad ligt en het belangrijkste plein van Ávila is.

Tijdens de tour heb je vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen en de kathedraal van Avila te bezoeken. Dit is een gebouw van meer dan 700 jaar oud, in laatromaanse en gotische stijl, dat in 1914 werd uitgeroepen tot site van cultureel belang.

U ziet ook de beroemde basiliek van San Vicente, die, bijna duizend jaar oud, wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van romaanse architectuur in Spanje.

Na afloop van de activiteitkeert u per bus terug naar Madrid, naar het oorspronkelijke beginpunt, want het is een rondreis .

Reviews

4.9
· 12829 Reviews
 • M
  Marisa
  5
  (0 Reviews)
  Hoge kwaliteit van de uitleg van de gids.
 • C
  Clara
  5
  (0 Reviews)
  Een niet te missen excursie op ieders reisroute. Het is een ongelooflijk bezoek dat u een schat aan kennis over deze twee steden oplevert.
 • E
  Emerson
  5
  (0 Reviews)
  Een zeer leerzame en interessante excursie.
 • D
  Derby
  5
  (0 Reviews)
  Zeer aangenaam gezelschap van de gids tijdens deze tour, hij was een grote hulp voor ons en was meer dan bereid om onze vragen te beantwoorden. Een aanrader voor iedereen.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid