Dagtocht El Escorial en Vallei der Gevallenen vanuit Madrid

4.6
(13277 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 5 uren
Deze activiteit heeft GEWELDIGE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 71 € 65
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Tijdens deze 5 uur durende excursie krijgt u de gelegenheid om het klooster van San Lorenzo de El Escorial en de Vallei der Gevallenen te bezoeken. Beide monumenten vallen op door hun kolossale afmetingen, hun architectuur en hun historische symboliek. Het klooster werd in 1984 uitgeroepen tot werelderfgoed, terwijl de Vallei der Gevallenen momenteel onderwerp is van veel controverse vanwege de francistische oorsprong ervan .

Tijdens de tour wordt u begeleid door een deskundige gids, met wie u leert over de geschiedenis, architectuur en controverses van deze twee grote monumenten van de Spaanse cultuur. U reist in een comfortabele bus met airconditioning en WiFi, die u meeneemt op een rondreis van Madrid naar beide sites.

 • Bezoek het klooster van San Lorenzo de El Escorial en de Vallei der Gevallenen
 • Leer over de geschiedenis en de controverses van deze monumenten van een deskundige gids.
 • Geniet van de reis in een comfortabele bus die u in een rondrit van Madrid naar uw bestemming brengt.

Wat is inbegrepen

 • Excursie naar El Escorial en de Vallei der Gevallenen
 • Bus met airconditioning en WiFi
 • Gids voor deskundigen
 • Toegang tot het klooster San Lorenzo de El Escorial

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Neem deel aan deze excursie naar twee van de meest emblematische plaatsen in de gemeenschap van Madrid. Gedurende ongeveer 5 uur krijgt u de gelegenheid om San Lorenzo de El Escorial en de Vallei der Gevallenen te bezoeken, beide belangrijke mausolea uit de Spaanse geschiedenis.

Onder begeleiding van een deskundige gids leer je over de geschiedenis en de betekenis van deze twee kolossale monumenten, opgericht door twee van Spanjes meest controversiële heersers . U reist in een comfortabele bus met airconditioning en wifi, die u meeneemt op een rondreis van Madrid naar beide bestemmingen.

Je bezoekt de beroemde Vallei van de Gevallenen, gebouwd door het Franco-regime tussen 1940 en 1958 om de gevallenen van de nationale zijde tijdens de Spaanse Burgeroorlog te herdenken. De vallei, gelegen in de stad Guadarrama, valt op door de ondergrondse katholieke basiliek, de abdij en het monumentale 150 meter hoge kruis, dat bovenop de klif staat.

Een groot deel van het monument werd gebouwd door Republikeinse politieke gevangenen die als dwangarbeiders deelnamen. Op 24 oktober 2019 werden de stoffelijke resten van Francisco Franco uit de vallei opgegraven, 44 jaar na zijn dood.

Het bezoek gaat verder naar de Koninklijke Site van San Lorenzo de El Escorial, waar het gelijknamige klooster staat. Het klooster werd gebouwd in opdracht van Filips II, koning van Spanje, tussen 1563 en 1584, en werd in 1984 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Het klooster, dat nu wordt beheerd door de Orde van Sint Augustinus, werd gebouwd ter herinnering aan de overwinning op de Fransen in de Slag bij Saint Quentin in 1557, op Saint Lawrence's Day. Het gebouw heeft een oppervlakte van 33.327 vierkante meter en wordt beschouwd als een museum op zich. Dit komt door de enorme hoeveelheid schilderijen, beelden en kunstwerken van allerlei aard die er worden bewaard.

Reviews

4.6
· 13277 Reviews
 • J
  Josep
  5
  (0 Reviews)
  De ervaring was geweldig, we hebben echt genoten van deze tour en de uitleg van de gids. Een echte aanrader, het is een tour die iedereen eens in zijn vakantie zou moeten doen.
 • S
  Sofia
  5
  (0 Reviews)
  Goede excursie, hoge kwaliteit.
 • N
  Noelia
  4
  (0 Reviews)
  De ervaring was erg goed, de tour is geweldig en de tour is vrij compleet. Het enige negatieve punt was het weer, helaas stond het niet aan onze kant op de dag dat we de tour deden.
 • D
  Douglas
  5
  (0 Reviews)
  Een prachtige rondleiding.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid