Segovia, El Escorial en Vallei van de Gevallenen dagtocht vanuit Madrid

4.2
(11743 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 11 uren
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 106 € 97
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Tijdens deze 11 uur durende tour krijgt u de gelegenheid om het klooster van San Lorenzo de El Escorial, de Vallei der Gevallenen en de stad Segovia te bezoeken. De eerste twee monumenten vallen op door hun kolossale afmetingen, hun architectuur en hun historische symboliek. Segovia daarentegen onderscheidt zich door monumenten als het aquaduct en het Koninklijk Alcazar.

Gedurende de hele tour wordt u begeleid door een deskundige gids, van wie u de geschiedenis, de architectuur en de controverses leert kennen van de monumenten die u bezoekt. U reist in een comfortabele bus met airconditioning, die u vanuit Madrid naar de verschillende bestemmingen brengt.

 • Bezoek aan het klooster van San Lorenzo de El Escorial en de Vallei der Gevallenen
 • Leer over de geschiedenis en de controverses van deze monumenten van een deskundige gids.
 • Geniet van de reis in een comfortabele touringcar die u in een rondrit van Madrid naar uw bestemming brengt.

Wat is inbegrepen

 • Excursie naar Segovia, El Escorial en de Vallei der Gevallenen vanuit Madrid
 • Bus met airconditioning
 • Gids voor deskundigen
 • Ingang tot de Vallei der Gevallenen

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Neem deel aan deze 11 uur durende tour en maak kennis met enkele van de meest emblematische plaatsen van Spanje. U krijgt de gelegenheid om het klooster van San Lorenzo de El Escorial en de Vallei der Gevallenen te bezoeken, twee mausolea gebouwd door twee van Spanjes meest controversiële heersers.

Ook wacht u een bezoek aan de stad Segovia, vol geschiedenis en eeuwenoude gebouwen. Tijdens de hele tour wordt u begeleid door een deskundige gids, van wie u leert over de geschiedenis en de architectuur van de vele bezienswaardigheden die u zult bezoeken.

U ziet de koninklijke site van San Lorenzo de El Escorial, waar het gelijknamige klooster staat. Het klooster werd gebouwd in opdracht van Filips II, koning van Spanje, om de overwinning van de Slag bij San Quentin te herdenken. Het werd gebouwd tussen 1563 en 1584 en werd in 1984 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

U ziet de beroemde Vallei der Gevallenen, gebouwd door het Franco-regime tussen 1940 en 1958 om de gevallenen van de nationale zijde tijdens de Spaanse Burgeroorlog te herdenken. De vallei is opmerkelijk vanwege de ondergrondse katholieke basiliek, de abdij en het monumentale 150 meter hoge kruis, hoog op de klif. Op 24 oktober 2019 werden de stoffelijke resten van Francisco Franco uit de vallei opgegraven, 44 jaar na zijn dood.

In Segovia krijgt u de gelegenheid om enkele van de meest emblematische monumenten van de stad te bezoeken, waaronder de volgende:

 • Aquaduct van Segovia: Het werd gebouwd in het begin van de 2e eeuw en was actief tot 1973. Het meest opmerkelijke aan dit kolossale bouwwerk is dat de stenen van de asbalken in elkaar zijn gepast , zonder mortel of enige andere vorm van bevestiging.
 • Alcázar van Segovia: Het favoriete kasteel van de katholieke vorsten. Het staat op de top van een rots bij de samenvloeiing van twee rivieren en werd destijds als onneembaar beschouwd. Hoewel het Alcázar oorspronkelijk werd gebouwd als fort, heeft het ook gediend als paleis, gevangenis, artillerieschool en militaire academie. Tegenwoordig kan het worden bezocht als museum.

Als de tour voorbij is, keert u per bus terug naar Madrid, met een rondrit die u terugbrengt naar het oorspronkelijke beginpunt. Een zeer complete tour langs drie van de belangrijkste toeristische en architectonische bestemmingen van Spanje. Onmisbaar voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Reviews

4.2
· 11743 Reviews
 • J
  Juliana
  5
  (0 Reviews)
  Ik vond het geweldig. Ik zou het zo weer doen!
 • F
  Fernando
  5
  (0 Reviews)
  Ik heb echt een prachtige dag gehad in Segovia en het rondtoeren. Ik heb unieke historische details geleerd met de gids. En ik zal een detail zeggen dat voor mij niet onbelangrijk is, maar de bustransfer was uiterst comfortabel. Het voertuig was schoon en nieuw. Een echte aanrader!
 • O
  Orlando
  5
  (0 Reviews)
  Geweldige tour!
 • I
  Isobel
  5
  (0 Reviews)
  Geweldig Segovia, ik was verrukt!
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid