10 dingen om ‘s avonds te doen op Mallorca

Mallorca en de Balearen in het algemeen staan bekend om hun nachtleven. Daarom is het een goed idee om je voor je reis vertrouwd te maken met wat je 's avonds kunt doen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minuten lezen

10 dingen om ‘s avonds te doen op Mallorca

Mallorca | Mariia Kamenska ©Playa en Mallorca

De meeste bezoekers die jaar na jaar naar dit prachtige eiland komen , doen dat op zoek naar feesten en plezier. Mallorca en de Balearen worden geassocieerd met het nachtleven.

Hier is de beste lijst met dingen die je 's avonds kunt zien en doen op Mallorca, zodat je alternatieven hebt of je nu met je gezin, je partner, met vrienden of op zoek naar een feestje gaat.

1. Geniet van een cruise in de baai van Palma bij zonsondergang

Nachtelijke boottocht| ©budbrain
Nachtelijke boottocht| ©budbrain

De baai van Palma is een van de belangrijkste toeristische attracties van Mallorca. De meeste dokken met luxe boten liggen aan de oevers en met name de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, is eromheen gebouwd. Bij het vallen van de avond is het een waar spektakel om de wateren te bevaren met het uitzicht op het eiland verlicht door het maanlicht.

Sommige zijn zeilboten die profiteren van de nachtelijke wind om een tocht te maken langs de zuidkust van het eiland. Anderen gaan met een catamaran of luxejacht. Hoe dan ook, de ervaring van het zeilen in de kalme wateren van de Balearen terwijl je naar de zonsondergang kijkt, is zonder twijfel een essentiële activiteit op het Mallorcaanse eiland.

Als ik er één in het bijzonder moet aanraden, dan is het wel de catamaran cruise bij zonsondergang rond Mallorca, waarbij je ook geniet van een barbecuediner aan boord en snorkelen. Wat wil je nog meer!

Boek een catamaran cruise bij zonsondergang rond Mallorca

2. Bezoek de avondmarkt van La Lonja

markt van la lonja|©Abariltur
markt van la lonja|©Abariltur

De wijk La Lonja wordt gekenmerkt door de grote verscheidenheid aan activiteiten die het zijn bezoekers 's nachts biedt. De nachtmarkt die wordt georganiseerd langs de Passeig de Sagrera is een van de andere dingen die je in deze buurt kunt doen, omdat het een uitstekend familievermaak is.

Het commerciële aanbod van deze markt is vooral gericht op handwerk, variërend van sieraden en kleding tot woondecoratie. Het is zeker de moeite waard om rustig over de markt te slenteren om de beste souvenirs van je reis te kopen. Houd er rekening mee dat de markt meestal wordt georganiseerd van dinsdag tot en met zondag van 19.30 tot 23.00 uur, maar in het laagseizoen is het gebruikelijk dat handelaren rond 21.30-22.00 uur beginnen met het innemen van hun kraampjes.

Ik raad je aan om dit gebied grondig te verkennen, maar begin met een fietstour door Mallorca, omdat het een van de gebieden is die in de route zijn opgenomen.

Boek een fietstour in Mallorca

3. Doe een nachtelijke rondleiding door de kathedraal van Mallorca

Kathedraal van Mallorca| ©Cristian Bortes
Kathedraal van Mallorca| ©Cristian Bortes

De kathedraal van Mallorca is zonder twijfel een van de belangrijkste punten van de stad en ook een van de architectonische juwelen van alle Balearen. Je moet het opnemen in je lijst van de beste dingen om te doen op Mallorca, want het is een plek die het waard is om op elk moment van de dag of het jaar te bezoeken, maar de nacht is om verschillende redenen een ideaal moment om het te doen.

De eerste is om redenen van comfort, want 's nachts geniet je van het gunstige nachtklimaat van een kathedraal die praktisch aan zee ligt. De tweede reden heeft te maken met de schoonheid die dit bouwwerk kenmerkt nadat de zon aan de horizon is onder gegaan als de maan opkomt en met zijn karakteristieke verlichting.

Het is een must tijdens je reis naar Mallorca. Daarom raad ik je aan om kaartjes te kopen voor de kathedraal van Palma en deze bij zonsondergang te bezoeken. En maak tijd vrij om de kathedraal te zien als de avond valt.

Interessante details:

  • Locatie: de kathedraal bevindt zich op Plaça de la Seu, net tegenover het Koninklijk Paleis van La Almudaina en naast het Parc del Mar.
  • Prijs: De toegang tot de kathedraal is helemaal gratis.
  • Openingstijden: Afhankelijk van de tijd van het jaar is toegang mogelijk tot 22.00 uur, maar de echte attractie is om het van buitenaf te bezoeken en er is nooit een tijdslimiet.

Boek uw tickets voor de kathedraal van Palma

4. Feest aan boord van een boot

Mallorca feestboot|©Click-mallorca.com
Mallorca feestboot|©Click-mallorca.com

In de hoofdstad van de Balearen zijn boottochten rond de baai erg populair. En je hebt al gezien dat er dag- en zonsondergangtochten zijn, met verschillende soorten boten, boten met activiteiten, diner of lunch en die de beste stranden of nabijgelegen eilanden aandoen. Er is iets voor alle smaken en budgetten.

Maar als jij ook graag van het nachtleven geniet, waar je ook naartoe reist, schrijf je dan in voor een bootfeest op Mallorca. De goede sfeer, de beste muziek met een DJ aan boord, dansvloer, chill out ruimte, drankjes en snacks. Denk je dat er een beter plan is voor je vakantie op Mallorca? Ik weet zeker dat er een is...

Boek een bootfeest op Mallorca

5. Ga naar de oude bars van Santa Catalina

Brooklyn Club| ©Gaston Oliva
Brooklyn Club| ©Gaston Oliva

Aan de andere kant, als je in de stemming bent voor een andere buurt die de typische Palma de Mallorca bar ervaring biedt, moet je naar de bekende wijk Santa Catalina gaan. Dit is een gebied dat ooit toebehoorde aan de vissers van Palma, maar door de jaren heen zo gentrificeerd is dat het nu het hart is van de muzikale en culturele scene van het eiland.

Er zijn verschillende trendy restaurants die tijdens het hoogseizoen voortdurend worden vernieuwd, veel cafés en een paar live muziekgelegenheden. De bars hebben een zeer ouderwetse esthetiek vanwege het feit dat het gebied vol staat met Art Noveau herenhuizen en als je een van hen bezoekt, aarzel dan niet om een vermouth te bestellen, want het is de kenmerkende drank geworden van de gastronomische scène op Mallorca.

Brooklyn Club is een van de referentie-etablissementen als het gaat om vernieuwende muziek met dj's en speciale gasten. Ondertussen is Kaelum de discotheek bij uitstek voor degenen die de hele nacht willen dansen.

6. Geniet van een late strandsessie in de dichtstbijzijnde baai

In Cala Major| ©Melinda Bán
In Cala Major| ©Melinda Bán

s Nachts op het strand liggen is voor veel mensen een droom, maar door de sterke golven aan veel kusten is dat om veiligheidsredenen niet mogelijk. Gelukkig is Mallorca een eiland met tientallen baaien over de hele lengte die worden gekenmerkt door de afwezigheid van significante deining. Dit geeft zijn bezoekers de kans om een duik te nemen in het mediterrane water nadat de maan de hemel al heeft overgenomen.

Afhankelijk van het gebied van het eiland waar je bent, moet je het strand kiezen. Als je in Palma bent , kun je naar de stad Cala Major gaan en daar naar het kleine strand met dezelfde naam. Je kunt ook naar het zuiden gaan, naar de drukke stranden van Portals Nous of Palmanova, waar je ook kunt genieten van een paar drankjes in de bars aan zee.

En als je in een ander, landelijker gebied van het eiland bent, ben je afhankelijk van de aanbevelingen van de plaatselijke bevolking, want het is geen goed idee om je te wagen aan een willekeurig gekozen baai die moeilijk toegankelijk is.

7. Ga voor de strandbar ervaring

Strandclub op Mallorca| ©Christoph Kuner
Strandclub op Mallorca| ©Christoph Kuner

Strandbars, ook bekend als chiringuitos, zijn een iconisch element van het nachtleven op Mallorca. Vooral voor het soort feesten dat de Balearen elke zomer tot een van de meest bezochte bestemmingen in Spanje heeft gemaakt. Er zijn twee locaties aan de westkust van de baai van Palma, Magaluf en Puerto Portals, die door de jaren heen benchmarks zijn geworden -

. De strandbars van Magaluf onderscheiden zich doordat ze meer gericht zijn op het harde feest, dat hun gasten tot in de vroege uurtjes wil laten feesten en een discotheekbestaan aan zee wil bezorgen.

  • Oceans Beach Club en Hotel ME zijn twee etablissementen die maatstaven van kwaliteit zijn in het nachtleven van Magaluf.
  • Nikki Beach is de belangrijkste plaats als het gaat om luxe Beach Clubs.

Puerto Portals onderscheidt zich door luxe strandbars die meer gericht zijn op een relaxte ervaring, zoals loungebar muziek die je een bevoorrecht uitzicht geeft op het strand hier en de jachtpier. De jachtsteiger is het hele jaar door meestal gevuld met verbluffend luxe schepen.

8. Dineer in de buitenlucht in de wijk La Lonja

Gewoon Fosh op Mallorca| ©Georg Gademayr
Gewoon Fosh op Mallorca| ©Georg Gademayr

La Lonja is al tientallen jaren een favoriete feestwijk in het centrale deel van Palma vanwege de architectonische schoonheid, de nabijheid van Santa Catalina en de baai en de culturele identiteit. Het is echter ook een gebied met een zeer belangrijk gastronomisch aanbod en de meeste van deze etablissementen gewijd aan culinaire innovatie hebben terrassen waar gasten buiten kunnen dineren.

Het innovatieve karakter van de gastronomie van deze wijk is zo berucht dat twee van de met een Michelinster bekroonde restaurants van het eiland zich in de omgeving bevinden. Ze heten Simply Fosh en Adrián Quetglas, hoewel je in werkelijkheid voor elk ander meer gematigd en economisch alternatief kunt gaan. En de waarheid is dat zelfs het meest bescheiden café in de omgeving je de kans biedt om te genieten van een goed diner onder de sterrenhemel en de frisheid van de mediterrane wind.

Ik raad je aan om een gerecht te bestellen dat de typische elementen van de zeevruchten van de Balearen of de vangst van de dag bevat. Maar ik wil ook duidelijk maken dat als je 's ochtends nog kennis wilt maken met de culinaire scene van het eiland, je de mogelijkheid hebt om te genieten van de beste gastronomische tours op Mallorca, die meestal ook plaatsvinden aan de rand van La Lonja.

9. Geniet van de toneelstukken die in het seizoen worden opgevoerd in het Teatro Principal

Theater Principal| ©Cati Mr
Theater Principal| ©Cati Mr

Als je denkt aan cultuur op Mallorca, valt één naam op: Palma's Teatro Principal. Het is een locatie in het historische centrum van de hoofdstad en onderscheidt zich door zijn oudheid, want het werd in 1667 geopend en heeft vandaag de dag nog veel details van zijn oorspronkelijke charme behouden.

Zoals je je kunt voorstellen, is het zo'n belangrijke locatie voor het sociale leven van Palma dat het voorspelbaar is dat het het hele jaar door een uitstekend programma heeft. Dit betekent dat het niet uitmaakt wanneer je het eiland bezoekt, het is zeer waarschijnlijk dat je in het weekend kaartjes kunt krijgen voor een voorstelling die in het hoogseizoen is voor zowel de lokale bevolking als de miljoenen toeristen die het eiland jaarlijks bezoeken.

Dus het bijwonen van een operaconcert, een toneelvoorstelling, een evenement van een komiek of een andere activiteit op deze locatie zal altijd een van de beste dingen zijn om 's avonds te zien of te doen op Mallorca. Dit is een gevolg van het feit dat, net als in elk ander gerenommeerd cultureel etablissement, evenementen zijn gereserveerd voor dat deel van de dag vanaf de schemering.

10. Feesten in het centrum van Palma

Palma centrum| ©martin_vmorris
Palma centrum| ©martin_vmorris

Het historische centrum van Palma is een vrij groot gebied met winkelgebieden, veel historische en institutionele overheidsgebouwen en tientallen restaurants en bars die overdag, maar vooral 's nachts tot leven komen.

De typische bars die het best de feestervaring volgens Mallorcaanse tradities vertegenwoordigen zijn die in de buurt van de Plaça Major en de Plaça del Mercat, twee historische epicentra in de stad die ook dicht bij elkaar liggen, evenals de beroemde straat La Rambla, een voetgangersboulevard die samen met de andere hierboven genoemde enclaves de feestzone van het centrum van Palma de Mallorca vormt.

De Bar Nicolas, de Gibson Bar en de Tast Club zijn enkele van de benchmarks van de ervaring van uitgaan voor een drankje in het centrum van Palma. Houd in gedachten dat dit het favoriete gebied is voor de beste rondleidingen in Mallorca gericht op de geschiedenis van Palma. Daarom raad ik je aan om deel te nemen aan een rondleiding door Mallorca bij zonsondergang en daarna deel te nemen aan het nachtleven van het gebied.

Boek een rondleiding door Mallorca