10 beste dagtochten op Mallorca met kinderen

Mallorca is een bestemming met paradijselijke stranden en veel plezier, maar het is ook een ideale plek om met het gezin te bezoeken. Hier vertel ik u over de beste alternatieven om het eiland met kinderen te ontdekken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

11 minuten lezen

10 beste dagtochten op Mallorca met kinderen

Kinderen op een strand in mallorca | © Ana Boos

Mallorca onderscheidt zich door zijn paradijselijke stranden, door het historische centrum van Palma met de kathedraal van Santa Maria en het kasteel Bellver en ook door zijn grote verscheidenheid aan attracties, waardoor het een perfecte bestemming is om met een groep of met het gezin te bezoeken. Veel van de activiteiten die op het eiland te zien en te doen zijn, zijn ideaal om met kinderen te bezoeken.

Van het Aquarium van Palma tot de themaparken, de schilderachtige landschappen van de Sóller Railway en de grotten van Drach, het eiland biedt een eindeloos aantal activiteiten als u Mallorca met kinderen bezoekt. Hier zijn de beste alternatieven voor het hele gezin.

1. Maak een dolfijn-excursie

Dolfijnen kijken in Mallorca| ©gaz m
Dolfijnen kijken in Mallorca| ©gaz m

Een van de favoriete plannen met kinderen in Mallorca is het ontdekken van de dolfijnen tijdens een boottocht langs de kust van het eiland. Tijdens deze zonsopgangsexcursies vanuit de haven van Alcúdia kunt u dolfijnen en andere walvisachtigen bekijken vanaf de open zee met de mogelijkheid om te zwemmen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

Deze interactieve catamaranexcursies duren ongeveer 3 uur en bieden een van de beste boottochten in Mallorca, met de mogelijkheid om ontbijt en een snorkelervaring in uw tour op te nemen.

Deze tours omvatten meestal de permanente assistentie van een deskundige lokale gids en een gereduceerd tarief voor kinderen, zodat u ook geld kunt besparen op een excursie waar het hele gezin van zal genieten.

Interessante details

 • Prijs... Ongeveer 55 euro per persoon, inclusief de hulp van een lokale gids, het ontbijt en de boottocht met dolfijnen kijken. Kaartjes voor kinderen tussen 3 en 12 jaar kosten ongeveer 40 euro.
 • Duur... Ongeveer 3 uur.
 • Voordelen... Een van de favoriete excursies voor kinderen op Mallorca en een kans om met dolfijnen te zwemmen.
 • Nadelen... Deze excursies beginnen in de vroege ochtenduren en kunnen u de rest van de dag moe maken.

Boek een boottocht in Mallorca

2. Maak een ritje met de traditionele spoorweg van Sóller

Sóller Spoorweg| ©puffin11k
Sóller Spoorweg| ©puffin11k

De spoorweg van Sóller is een van de meest traditionele van Spanje en een van de meest authentieke alternatieven om enkele van de mooiste landschappen van het eiland te ontdekken. Deze trein, die meer dan 100 jaar geleden in gebruik werd genomen, rijdt over bijna 30 kilometer tussen Palma en Sóller door de bergketen Sierra de la Tramontana. Deze reis is een ideaal plan voor het hele gezin.

De Sóller-spoorroute kan worden gecombineerd met boottochten en andere attracties zoals de kaap van Formentor, waar u het uitzichtpunt op de top van de kliffen kunt bereiken, of u kunt de complete tour nemen, die een tram- en treinrit combineert van Palma tot het laatste station in Sóller.

Deze trein heeft een gereduceerd tarief voor kinderen en de totale reis inclusief de overstap op de tram duurt iets meer dan een uur, maar het is een perfecte optie om het onbekende binnenland van Mallorca op een traditionele manier te verkennen.

Interessante details

 • Prijs... Een retourtje kost ongeveer 32 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.
 • Duur... Ongeveer 1 uur in elke richting.
 • Voordelen... Dit is een van de meest traditionele excursies op het eiland en kan worden gecombineerd met boottochten of bezoeken aan andere nabijgelegen attracties.

3. Een bezoek aan een waterpark voor het hele gezin

Western Water Park| ©Marcus Bennedick
Western Water Park| ©Marcus Bennedick

Een van de beste excursies om te doen op Mallorca is het bezoeken van een waterpark, een optie die door volwassenen kan worden genoten aan de bars met zonsondergang en ook door kinderen in de zwembaden en op de thematische en kleurrijke glijbanen.

Op Mallorca zijn er vier van de beroemdste waterparken en ze liggen in verschillende delen van het eiland. In Magaluf vindt u Western Water Park, dat zich afspeelt in het verre westen van de Verenigde Staten, in El Arenal vindt u Aqualand, het grootste waterpark van Mallorca en in Calviá Beach kunt u Katmandú Park bezoeken , het meest complete en technologische waterpark, met meeslepende ervaringen en een 4D-bioscoop.

In Alcúdia vindt u Hidropark, dat niet zo groot is, maar zeer goed gelegen en daarom het park is dat volwassenen die kinderen vergezellen het meest verleidt. In al deze plaatsen kunt u genieten van grote zwembaden, waterspelen en een grote verscheidenheid aan restaurants voor het hele gezin, vooral als u Mallorca in de zomer bezoekt.

Interessante details

 • Prijs... Het hangt van elk waterpark af, maar gemiddeld begint de toegang bij 30 euro, met gereduceerde tarieven voor kinderen onder de 11 jaar en kortingen bij online aankoop.
 • Duur... Ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van de attracties in het park.
 • Voordelen... Het is een optie die volwassenen en kinderen plezier biedt met zijn verschillende activiteiten.
 • Nadelen... Het kan een dure optie zijn.

Boek een dagtocht in Mallorca

4. Bezoek het ronde Bellver kasteel in Palma

Kasteel Bellver| ©Sergei Gussev
Kasteel Bellver| ©Sergei Gussev

Kasteel Bellver is een van de must-see sites op Mallorca en ook een van de meest opvallende gebouwen in Spanje omdat het het enige fort is dat op een cirkelvormige matrix is gebouwd. Het bezoeken ervan tijdens een rondleiding is een van de beste ervaringen op het eiland en een attractie die zowel volwassenen als kinderen zal verbazen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om Bellver Castle te leren kennen, maar de meest effectieve manier is een express tour waarbij u het kasteel kunt bezoeken met een lokale gids en daarna vrije tijd heeft om op eigen houtje rond het kasteel te lopen en foto's te nemen.

Een snelle rondleiding door het kasteel van Bellver is het ideale alternatief als u een kort verblijf op het eiland of in Palma plant, waar u ook de kathedraal van Santa Maria en het koninklijk paleis van La Almudaina kunt bezoeken. Als u slechts een driedaags verblijf in Mallorca plant , is hier een lijst met activiteiten die u tijdens uw bezoek kunt doen.

Interessante details

 • Prijs... Ongeveer 20 euro per persoon inclusief toegang tot het kasteel Bellver en rondleiding.
 • Duur... Tussen anderhalf en twee uur.
 • Voordelen... U kunt een van de meest opvallende bouwwerken van Spanje en de Balearen bezoeken.

5. Bezoek de grotten van Drach in Porto Cristo

Grotten van Drach in Porto Cristo| ©Norman G
Grotten van Drach in Porto Cristo| ©Norman G

Mallorca heeft niet alleen het grootste ondergrondse meer van Europa, maar ook een van de mooiste natuurwonderen van Spanje, dus als u het eiland bezoekt, is een bezoek aan de Grotten van Drach een must.

Omdat deze excursies plaatsvinden in Porto Cristo, aan de kust bij Manacor, omvatten ze meestal transfers van en naar het hotel en toegangsprijzen voor de meest bezochte grotten ter wereld.

De Grotten van Drach staan bekend om de stalactieten en stalagmieten in hun ondergrondse wanden en de Drakengrot, het laagste punt van de grotten in Porto Cristo.

Deze excursies zijn ideaal als u Mallorca bezoekt in juli klik hier of tijdens de zomermaanden omdat het een koel gebied is waar de temperatuur zelden boven de 20 graden Celsius uitkomt.

Details van het belang

 • Prijs... Ongeveer 46 euro per persoon inclusief toegang tot de grotten van Drach, rondleiding, transfer van en naar het hotel en een bezoek aan het Majorica Pearl Museum, dat zich op de plaats van de grotten bevindt.
 • Duur... Tussen 5 en 6 uur.
 • Voordelen... U bezoekt de meest populaire excursie van Mallorca.

6. Maak een boottocht naar het eiland Sa Dragonera

Dragonera-eiland| ©David FARRAR
Dragonera-eiland| ©David FARRAR

Sa Dragonera is een eilandje op de Balearen dat zich onderscheidt door het kalme, kristalheldere water dat het omringt en het natuurreservaat dat het herbergt. Een boottocht naar Sa Dragonera is een van de meest voorkomende excursies voor gezinnen met kinderen die Mallorca bezoeken, omdat het een boottocht van bijna 5 uur omvat met maaltijden en drankjes aan boord.

De boottocht omvat ook andere stops voor snorkelervaringen, zwemmen in open zee en het bezoeken van het natuurreservaat van Sa Dragonera. Deze ontspannende tochten ontsnappen aan de hoofdroute van de meest drukke stranden van Mallorca en bieden een alternatief profiel van het eiland, dichter bij het familieklimaat.

De tocht naar Sa Dragonera kan ook worden gedaan als u Mallorca in de winter bezoekt en voor een meerprijs kunt u een fietstocht rond het eiland maken.

Interessante details

 • Prijs... Ongeveer 32 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, inclusief de boottocht van Mallorca naar Sa Dragonera met de stops.
 • Duur... Ongeveer 5 uur.
 • Voordelen... U kunt genieten van een rustig alternatief voor de drukste stranden van Mallorca.
 • Nadelen... Het kan een zeer lange excursie zijn als u een kort verblijf in de stad plant.

Boek een fietstocht in Mallorca

7. Tour een themapark

Zebra's in Santa Eugenia Natura Parc| ©Paula Donnato
Zebra's in Santa Eugenia Natura Parc| ©Paula Donnato

Van de mogelijkheden voor het hele gezin op Mallorca is een van de populairste een bezoek aan een van de themaparken, want daar zijn er genoeg van op het eiland. Onder degenen die gewijd zijn aan de natuur kunt u Santa Eugenia Natura Parc, Rancho Grande, Jungle Parc Santa Ponsa en Jungle Parc Junior bezoeken, dat bosacrobatiek biedt voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.

Al deze themaparken combineren spelletjes en shows voor kinderen met natuur en interactieve ervaringen met de wilde dieren van Mallorca. Deze themaparken hebben ook tokkelbanen, hangbruggen, trampolines en schommels in verschillende moeilijkheden en hoogtes.

Het is ook mogelijk om andere themaparken te bezoeken buiten de natuurlijke circuits, zoals het boomklimpark Tirolinas Go! of Palma Jump,waar bezoekers meer dan 50 trampolines van verschillende moeilijkheidsgraad kunnen vinden.

Details van het belang

 • Prijs... Dat hangt af van het bezochte park, maar er zijn tickets vanaf 30 euro voor volwassenen en vanaf 15 euro voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.
 • Duur... Tussen 3 en 4 uur.
 • Voordelen... U kunt leuke en leerzame gebieden bezoeken voor het hele gezin.

8. Bezoek Cala Pi familiestrand

Cala Pi familiestrand| ©Cardo Photos
Cala Pi familiestrand| ©Cardo Photos

Wanneer u een strand in Mallorca bezoekt terwijl u met kinderen reist, is het ideaal om een gebied te vinden waar weinig mensen zijn. Het familiestrand van Cala Pi, in het zuiden van het eiland, is ideaal voor een rustig verblijf zonder af te zien van de grote landschappen van de Balearen, want Cala Pi is een idyllische plek en een van de best bewaarde geheimen van de Mallorcanen.

Vanaf de kliffen in de omgeving van het strand kunt u de vuurtoren van Cabo Blanco zien en ook enkele van de beste zonsondergangen van het eiland. Hoewel de ligging niet dicht bij Palma is, kan Cala Pi worden bereikt met de hop-on-hop-off toeristenbussen van Mallorca die in dit gebied stoppen.

Merk op dat u ook het pittoreske dorpje Cala Pi kunt bezoeken en u heeft andere opties van stranden om te bezoeken met kinderen in Muro, Es Trenc, Llombards en S'Illot.

Interessante details

 • Voordelen... Het is een gebied dat weinig door toeristen wordt bezocht, zodat u met een gerust hart kunt reizen met kinderen en tegelijkertijd kennis kunt maken met een van de mooiste stranden van Mallorca.
 • Nadelen... Omdat het in een weinig bezocht gebied is, is er weinig keuze aan voedsel en strandspullen om te kopen of te huren, dus u zult ze zelf moeten meenemen.

Mallorca Hop on Hop off Bus tours

9. Ontdek de attracties van Palma Aquarium

Palma Aquarium| ©Carmen Juan
Palma Aquarium| ©Carmen Juan

Het aquarium van Palma is geen waterpark of themapark, maar het grootste aquarium van de Balearen en een van de grootste van Spanje. Met meer dan 8000 dieren van meer dan 750 soorten is het een van de natuurreservaten van de Middellandse Zee en een van de favoriete plekken voor kinderen tijdens hun bezoek aan Mallorca.

In Palma Aquarium kunt u de onderwatertunnels van de tropische zeeën bezoeken, de mediterrane tuinen en een medusarium dat u versteld zal doen staan. U kunt ook duiken met haaien, roggen aanraken en kinderen kunnen deelnemen aan kampen voor het aquarium voor walvisachtigen.

De kaartjes omvatten gereduceerde tarieven voor kinderen tussen 3 en 12 jaar en enkele kaartjes voor de 3D-bioscopen van het aquarium en de Shark Vision Boat, waar u een rondleiding kunt krijgen in Palma's grootste haaienbassin, waar meer dan 50 haaien van verschillende soorten leven.

Interessante details

 • Prijs... Kaartjes kosten ongeveer 28 euro voor volwassenen en 17 euro voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Tegen een toeslag kan toegang tot de 3D-bioscoop en de Shark Vision Boat ride bij de tickets worden inbegrepen.
 • Duur... Ongeveer 5 uur.
 • Voordelen... U bezoekt een van de grootste en meest complete aquaria van Spanje en een van de favoriete plaatsen voor kinderen die Mallorca bezoeken.
 • Nadelen... Het kan uitverkocht raken als je niet van tevoren boekt, dus je moet vóór je reis beslissen of er plaats is voor iedereen in het gezin.

10. Bezoek het ecologisch reservaat in de Sierra de la Tramontana bergketen

Ecologisch reservaat in het Tramuntana-gebergte| ©Peiker Faber
Ecologisch reservaat in het Tramuntana-gebergte| ©Peiker Faber

De Sierra de la Tramontana is een van de mooiste natuurgebieden van Mallorca en kan worden bezocht tijdens begeleide excursies die geschikt zijn voor het hele gezin en ideaal zijn als u het eiland met kinderen bezoekt.

Het natuurreservaat omvat ook wandelpaden door bossen en watervallen en een kinderspeelplaats met zwembaden die perfect zijn als u Mallorca in augustus of tijdens de zomermaanden bezoekt.

Deze excursies omvatten meestal een transfer van en naar de Tramontana en bij sommige excursies geldt ook een gereduceerd tarief voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Nuttige details

 • Prijs... De tickets kosten ongeveer 70 euro per persoon, inclusief retourtransfer met hotel pick-up in Palma, entreegelden voor het natuurreservaat en de assistentie van een plaatselijke gids.
 • Duur... Ongeveer 4 uur.
 • Voordelen... U bezoekt een van de grootste en meest complete aquaria van Spanje en een van de favoriete plaatsen voor kinderen die Mallorca bezoeken.

Hoe boekt u een excursie op Mallorca met kinderen?

Boek online| ©Thomas Lefebvre
Boek online| ©Thomas Lefebvre

U kunt de excursies vooraf online boeken of de excursie boeken zodra u op het eiland aankomt, hoewel als u van plan bent in september of in de hoogseizoenmaanden, wanneer er meer toeristen zijn, naar Mallorca te reizen, raad ik u aan de excursies vooraf te kopen.

Houd er ook rekening mee dat de excursies kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, of u Mallorca in de winter of in de zomer bezoekt, vooral die met een bezoek aan de grotten van Drach en de Tramontana bergpaden.

Wat zie ik tijdens een excursie op Mallorca met kinderen?

Zonsondergang op een strand in Mallorca| ©Kamillo Kluth
Zonsondergang op een strand in Mallorca| ©Kamillo Kluth

Tijdens deze excursies kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Palma zien , zoals het ronde kasteel Bellver en ook de rustigere stranden zoals Cala Pi of Llombard, waar een van de mooiste zonsopgangen van het eiland is.

Afhankelijk van de excursie die u kiest, kunt u ook enkele themaparken en waterparken van Mallorca bezoeken, het natuurreservaat Sierra de la Tramuntana, het eiland Sa Dragonera en de grotten van Drach, de meest bezochte attractie van de Balearen.

Tips voor een excursie in Mallorca met kinderen

Kinderen| ©Charlein Gracia
Kinderen| ©Charlein Gracia

Als u van plan bent in de zomer of in het hoogseizoen naar Mallorca te reizen, raad ik u aan uw excursies van tevoren te boeken, om uitverkoop of prijsstijgingen op het laatste moment te voorkomen.

Houd er ook rekening mee dat sommige excursies geschikt zijn voor kinderen, maar een beetje ongemakkelijk kunnen zijn voor toegang met baby's, zoals in het geval van de Grotten van Drach.

Veel van de themaparken en waterparken hebben gereduceerde tarieven voor kinderen en ook kortingen als u vooraf online kaartjes koopt.

Waarom is het raadzaam om met kinderen op excursie te gaan in Mallorca?

Kinderen op het strand| ©Torsten Dederichs
Kinderen op het strand| ©Torsten Dederichs

Mallorca is een gezinsbestemming en heeft daarom veel attracties om met kinderen te bezoeken die ook voor volwassenen zeer interessant kunnen zijn.

Gezinsexcursies bieden ook een alternatieve route voor de partycruises van de eilanden en de rumoeriger stranden van Palma, dus het is een kans om een andere kant van het belangrijkste eiland van de Balearen te leren kennen.