Beste fietstochten op Mallorca

De combinatie van lichaamsbeweging en toeristische ontspanning is altijd al iets geweest dat mensen interesseert die een actief leven leiden en dat niet willen opgeven omdat ze op vakantie zijn. Daarom kan een fietstocht door Mallorca uw beste optie zijn om veel van de meest iconische plekken van de prachtige hoofdstad te leren kennen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

Beste fietstochten op Mallorca

Fietsen rond de kathedraal van mallorca | ©Stradalli Cycle

Het bezoeken van Palma en haar architectonische schoonheid is altijd een van de beste dingen om te zien en te doen op Mallorca, ongeacht de tijd van het jaar waarin u reist en ongeacht hoe lang u op het eiland verblijft. Tegelijkertijd is een fietsroute door de oude straatjes en mooie promenades een uitstekende manier om de plaatsen die u wilt zien te leren kennen. Tenminste als u het sneller wilt doen en met een activiteit die leuker is dan er gewoon naartoe te lopen.

Daarom zal ik u in deze publicatie vertellen hoe de beste begeleide fietstochten op Mallorca werken, zodat u een nauwkeuriger idee hebt van hoe de ervaring zou zijn als u besluit om u bij een van hen aan te sluiten tijdens uw bezoek aan het grootste en dichtstbevolkte eiland van de archipel van de Balearen. De Balearen zijn een bestemming waar men op elk moment van het jaar van kan genieten en met allerlei toeristische accenten, van feest en plezier tot rust en ontspanning.

De beste optie

Mallorca E-Biketocht

Een elektrische fietstocht in Palma de Mallorca

Geniet van een fietstocht, terwijl u de belangrijkste plaatsen op het eiland leert kennen en zonder ver te hoeven lopen.

De begeleide fietstochten die plaatsvinden in de straten van Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland, hebben zich gevestigd als de beste optie voor alle soorten mensen. Hier leert u van uw gids over de geschiedenis, de cultuur en de mooiste plekjes in de omgeving.

Aanbevolen als u uw passie voor stadsfietsen wilt combineren met de ervaring om de belangrijkste gebouwen van de grootste stad van de Balearen te leren kennen.

De beste optie: een elektrische fietstocht in Palma de Mallorca

Fietstocht door Palma| ©NANO bicycles
Fietstocht door Palma| ©NANO bicycles

Dit type tour bestaat uit een reis die wordt georganiseerd voor een groep toeristen, meestal ongeveer 10 of 15 personen, samen met een gids die de te volgen route aangeeft en die de geschiedenis vertelt van de monumenten en de belangrijke plaatsen die bekend zijn bij elk van de stops om te rusten langs de route. Het is bijna altijd een route van 27 of 28 km die gaat van het kasteel Bellver naar Can Pastilla, langs enkele punten van het historische centrum van Palma zoals de kathedraal, de wijk La Lonja en het Parque del Mar.

Zoals u zich kunt voorstellen, is dit een rondleiding in het Spaans en de betaling voor de dienst omvat de fiets die u zult gebruiken, die in dit geval elektrisch is, evenals persoonlijke beschermingsmiddelen en eventuele extra belastingen. Deze rondleiding duurt gewoonlijk ongeveer 3 uur en is dus een goede manier om de mogelijkheid om te sporten in een nieuwe omgeving te combineren met de ervaring om enkele van de mooiste hoekjes van dezelfde plaats te leren kennen.

Daarnaast is er het feit dat een rondleiding met deze kenmerken jaar na jaar een van de beste rondleidingen op Mallorca blijft vanwege het logistieke en economische gemak. Het kost gewoonlijk ongeveer 45 euro voor volwassenen en 40 euro voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. Houd er rekening mee dat er geen leeftijdsgrenzen zijn om deel te nemen, maar het is essentieel dat het lichaam van het kind geschikt is voor de grootte en het gewicht van de elektrische fiets.

Boek de beste fietstochten in Mallorca

Hoe boekt u een fietstocht op Mallorca?

Boek online| ©Porapak Apichodilok
Boek online| ©Porapak Apichodilok

U hebt verschillende mogelijkheden om een fietstocht op Mallorca te boeken en te betalen met de kenmerken van de door mij genoemde tocht. Sommige middelen zijn echter haalbaarder dan andere om redenen van praktische aard, besparingen en logistiek gemak. Online boekingen zijn bijvoorbeeld altijd uw beste alternatief, omdat u dan een plaats op de tour kunt reserveren voor de dag die u het beste uitkomt, op het tijdstip waarop u geïnteresseerd bent en vanuit het comfort van uw eigen huis.

Een andere optie die u ter beschikking staat, is om de tour direct contant te betalen bij een plaatselijk toeristenbureau. Dit kan haalbaar zijn als je de tijd hebt om de prijzen te vergelijken tussen de verschillende etablissementen die pakketreizen in de stad verkopen. De waarheid is echter dat u met deze optie geen garantie hebt dat u de tour krijgt die u wilt, voor de datum die u beschikbaar hebt en tegen dezelfde prijzen als de online optie.

Houd in gedachten dat de meeste toeristische ervaringen waarvoor een reservering nodig is, online worden gekocht omdat er onmiddellijk een factuur van de aankoop wordt afgegeven en het gemakkelijker is een vergelijking te maken tussen de verschillende alternatieven die de markt biedt voor hetzelfde evenement. Dus de beste boottochten in Mallorca en de beste gastronomische tours in Mallorca zijn nog een van de speciale evenementen die u zonder enig ongemak vanuit de rust van uw huis kunt boeken om uw toeristische planning beter georganiseerd te hebben.

Duur van de fietstochten in Mallorca

Fietstocht| ©eltpics
Fietstocht| ©eltpics

Zoals ik in het eerste punt al zei, is de gemiddelde duur van de fietstochten op Mallorca die gericht zijn op de meest toeristische punten van Palma meestal ongeveer 3 uur. Dit betekent echter niet dat het een continue fietstocht van 3 uur is. Dit is te wijten aan het feit dat het volledig onhaalbaar is voor iedereen die van fietsen houdt als een occasionele activiteit en niet als een veeleisende en uitputtende sport.

In deze 3 uur zijn er dus meestal verschillende pauzes van 5 minuten, ongeveer 5 of 8 om precies te zijn. Deze worden ook gebruikt door de gids om het belang van de plaats waar ze zijn en de andere monumenten die ze op de route hebben gezien sinds de vorige stop te benadrukken. Veel van deze pauzes vinden plaats op het promenadedeel van Palma en dit is zeer gunstig om de hitte van de zon op het lichaam van de fietser het hoofd te bieden en om af te koelen van de sterke wind die van de prachtige baai komt.

Houd er rekening mee dat 3 uur meer dan genoeg tijd is om te genieten van de stedelijke fietservaring door de straten van Palma. Hierdoor kunt u ook veel gebieden zien die u na afloop van de route misschien niet meer kunt zien omdat uw toeristische planning u naar andere delen van het eiland brengt. Daarom wordt deze activiteit zowel aanbevolen voor iemand die een hele maand op het eiland gaat doorbrengen als voor iemand die een driedaagse reis naar Mallorca heeft met een zeer strak reisschema.

Wat ga ik zien tijdens deze fietstocht op Mallorca?

Kathedraal van Mallorca| ©Cristian Bortes
Kathedraal van Mallorca| ©Cristian Bortes

Het meest interessante aspect van de fietstochten in Palma de Mallorca is de mogelijkheid om in één keer verschillende belangrijke plaatsen van de stad te zien, wat het hele proces versnelt. Dit betekent dat u op de fiets minder tijd kwijt bent aan dezelfde route als te voet en dat u ook minder geld kwijt bent aan taxi's of openbaar vervoer om van de ene plaats naar de andere te komen.

U moet er rekening mee houden dat dit type tour het Plaça Major op de route omvat, evenals de Basiliek van Sant Francesc, de Kerk van Monti-sion en het Klooster van Santa Clara. Allemaal gebouwen van groot architectonisch en historisch belang die u zeker zou willen zien, maar waar u geen tijd voor heeft. Dankzij de snelheid van de fiets kunt u dus hun uiterlijke schoonheid zien, zonder dat u daar enkele uren aan hoeft te besteden die op uw lijst van toeristische interesses staan.

Natuurlijk komt u ook langs het plein van de kathedraal, het Parque del Mar, de Arabische baden en het museum voor hedendaagse kunst van Palma. De kathedraal van Mallorca zelf en het kasteel van Bellver zijn andere punten die deel uitmaken van deze stedelijke fietsroute.

Het mooiste is dat al deze plaatsen deel uitmaken van de gebieden waar 's nachts de beste activiteiten te zien en te doen zijn op Mallorca. Dit betekent dat u deze plaatsen zowel overdag kunt leren kennen als in een nachtleven dat zich onderscheidt door levendigheid en eigenaardigheid.

Tips voor een fietstocht op Mallorca

Toeristische dag| ©muliadi_antaredja
Toeristische dag| ©muliadi_antaredja

Een fietstocht zoals ik tot nu toe heb beschreven is geen complexe of zelfs riskante ervaring die al te veel voorzichtigheid van uw kant vereist , laat staan een grondige voorbereiding op de uitdaging. Allereerst is de routeplanning eenvoudig en helemaal niet veeleisend, sterker nog, omdat het een elektrische fiets is, is alles draaglijker voor degenen die in hun dagelijks leven niet zo vaak gewend zijn te fietsen.

Er zijn echter twee dingen die prioriteit hebben bij deelname aan een fietstocht op Mallorca die de door mij genoemde kenmerken hebben. De eerste is om zonnebrandcrème mee te nemen, omdat de kans groot is dat je een zonnesteek oploopt als je die niet gebruikt. Dat is in de wetenschap dat je 3 uur onafgebroken met gestrekte armen onder de sterke Mallorcaanse zon zult doorbrengen, die in de zomer nog erger wordt.

De andere aanbeveling die uiterst belangrijk is en die ik niet onvermeld kan laten, is dat je voldoende hydratatie meeneemt. Aangezien het onwaarschijnlijk is dat de route wordt omgeleid zodat u een winkel binnen kunt gaan om water in flessen te kopen. In feite, als je dat doet, zal een kleine fles niet effectief zijn voor de hoeveelheid water die je lichaam nodig heeft na zo lang achter elkaar zoveel gezweet te hebben.

Eigenlijk, over zweten gesproken, het is belangrijk dat je kleding kiest die comfortabel en ademend is voor deze activiteit. Tenminste als u ervan wilt genieten zonder dat u doorweekt van het zweet naar uw accommodatie moet terugkeren in kleding die niet geschikt is voor stadsfietsen. Houd er rekening mee dat deze reden de activiteit tot een van de beste dingen maakt om te zien en te doen in Mallorca in de winter, omdat de hoge temperaturen van de zomer niet langer een ongemak zouden zijn.

Hoeveel kost een fietstocht op Mallorca?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

De prijs van een fietstocht op Mallorca is een andere factor die deze activiteit zo interessant en overtuigend maakt voor veel toeristen. Normaal gesproken kost een tocht van drie uur op een elektrische fiets langs een route die identiek is aan de route die ik heb beschreven, ongeveer 40 tot 45 euro per persoon.

Dat bedrag lijkt misschien wat hoog, maar als je bedenkt dat de betaling van de gids en een elektrische fiets voor een periode van drie uur inbegrepen zijn, besef je dat het echt een zuinige optie is. Of in ieder geval een verstandige investering van uw tijd en geld.

In feite is dit tarief vrij concurrerend als u vergelijkt wat een rondleiding op een elektrische fiets met dezelfde kenmerken van duur en begeleiding door een specialist in de geschiedenis van de stad in andere toeristische bestemmingen en zeer bezochte op de planeet zou kosten.

Welke wijken mag u niet missen tijdens een fietstocht door Mallorca?

Kasteel Bellver| ©Sergei Gussev
Kasteel Bellver| ©Sergei Gussev

Met een fietstocht op Mallorca heb je niet echt de mogelijkheid om te beslissen welke wijken je wel en welke je niet bezoekt langs de route. Dit komt door het simpele feit dat u op de door de gids aangegeven paden fietst en als u dat niet doet, maakt u automatisch geen deel meer uit van de geplande activiteit. U kunt echter wel weten door welke wijken u eigenlijk rijdt als u aan deze route deelneemt, en daarom zal ik u er ook over vertellen.

El Terreno is een van de woonwijken die deel uitmaken van de geplande route, omdat het de enige weg is naar het kasteel Bellver. Het is een luxe wijk vol moderne gebouwen en heeft verschillende dokken waar meestal zeilboten liggen. Son Armadams en de oude boheemse wijk Santa Catalino zijn andere plaatsen die in de fietsroute van deze leuke tour zijn opgenomen.

La Lonja met zijn gebouwen die het beste van de mediterrane en Iberische architectuur combineren en de historische wijk met zijn belangrijke institutionele gebouwen zijn andere gebieden van La Palma die in dit type tour aan bod komen. Het Parque del Mar, El Molinar en Es Coll d'en Rabassa zijn de delen van de stad die worden doorkruist om te genieten van de boulevard langs de zee die u uiteindelijk naar uw eindbestemming op de route brengt, Can Pastilla.

Al deze plaatsen vertegenwoordigen het beste van het toeristische karakter van Palma de Mallorca en daarom vinden veel van de beste activiteiten van Mallorca ook plaats tussen de straten en commerciële instellingen. Houd in gedachten dat de beste Segway tours in Mallorca ook meestal een soortgelijke route volgen en daarom worden aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een meer eigenaardig en minder inspannend vervoermiddel voor de sightseeing tour van de stad.

Koop tickets voor de beste Segway tours in Mallorca

Waarom is een fietstocht op Mallorca aan te raden?

Tour Persoon| ©elaire
Tour Persoon| ©elaire

Er zijn verschillende redenen waarom het raadzaam is deel te nemen aan een fietstocht door Palma de Mallorca tijdens een bezoek aan dit prachtige eiland. De eerste heeft te maken met een kwestie van planning, omdat je op de fiets ongeveer 2 of 3 uur weet wat je ongeveer 5 of zelfs 6 uur zou kosten als je van de ene plaats naar de andere zou moeten lopen.

De tweede reden heeft te maken met entertainment, want voor veel mensen is fietsen een erg leuke activiteit en de mogelijkheid om het te combineren met de toeristische verkenning van de plaats die ze bezoeken is een echt voorrecht. Dit wordt nog interessanter als je benadrukt dat het om een elektrische fiets gaat en dat veel gebruikers nog niet de gelegenheid hebben gehad om er een te rijden totdat ze deze toeristische route tegenkomen.

Tegelijkertijd is het een manier om te ontsnappen aan de toeristenstroom die Palma de Mallorca op veel momenten van het jaar kenmerkt. U bereikt namelijk snel de plaatsen die u op de route gaat bezoeken, leert ze een gepaste tijd kennen en trekt zich dan terug op de uitsluitend voor fietsen bestemde rijbanen. Het is een optelsom van factoren die u het verkeer en de drukte in de straten van de stad bespaart.

In feite is een tour als deze een van de beste dingen om te doen en te zien op Mallorca in juli, als je bedenkt hoeveel mensen er in de zomer naar het eiland komen. Maar dat betekent niet dat het niet een van de aanbevolen activiteiten is om te doen in Mallorca in oktober of een andere maand tijdens het laagseizoen.