10 dingen om te doen op Mallorca in april

Weet je niet wat je in april op Mallorca moet doen? Lees dan verder voor een lange lijst met plannen.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

10 dingen om te doen op Mallorca in april

Mallorca | ©Mark Woodbury

In de jaren dat Pasen in april valt, is dit meestal het belangrijkste feest op Mallorca. Het is echter niet het enige feest dat in deze lentemaand op het eiland plaatsvindt. Er zijn namelijk veel dingen te zien en te doen op Mallorca in april.

In dit artikel zal ik je erover vertellen, maar ik zal je waarschuwen dat er van alles is, van gastronomische evenementen tot beurzen in de puurste Andalusische stijl. Lees verder en maak van je reis naar Mallorca in april een onvergetelijke herinnering.

1. Ontdek de sinaasappelmarkt

Oranje markt| ©GMercury
Oranje markt| ©GMercury

Een andere beurs die in april op Mallorca wordt gehouden is de Sinaasappelmarkt. Dit festival is typisch voor de gemeente Sóller, die in het Tramuntana-gebergte ligt. Het is een van de mooiste dorpen van het eiland en ik raad je aan om een excursie naar Sóller te boeken om het beter te leren kennen.

Maar als je in april gaat, heb je ook het geluk om de Sinaasappelbeurs te bezoeken, een gastronomische ervaring waar de meeste restaurants in de gemeente speciale menu's bereiden met sinaasappels als hoofdingrediënt.

Er zijn ook wedstrijden zoals het Guinness Wereldrecord voor de grootste hoeveelheid sinaasappelsap die met de hand wordt geperst. Je kunt ook workshops bijwonen en echte relikwieën ontdekken op de ambachtelijke markt.

Boek een excursie naar Sóller

2. Kom naar de Sant Francesc jaarmarkt in Muro

Sant Francesc jaarmarkt in Muro| ©Esquimal Producciones SL
Sant Francesc jaarmarkt in Muro| ©Esquimal Producciones SL

We beginnen onze lijst in de gemeente Muro, waar de beroemde Fira de Sant Francesc wordt gehouden. Dit evenement dateert uit de 18e eeuw en is een van de leukste dingen om te doen met kinderen op Mallorca. Het is een landbouwbeurs waaraan alle inwoners van de gemeente deelnemen.

De beurs wordt gehouden in het gebied rond het klooster van de Minims en de straten rond dit gebouw zijn gevuld met allerlei kraampjes, concerten en allerlei culturele evenementen.

Muro is een van de oudste gemeenten van Mallorca (het dateert uit de kopertijd) en de hele beurs draait om landbouw, veeteelt en ambachten, ambachten waar Muro in het verleden bekend om stond.

Boek een rondreis door Palma de Mallorca

3. Proef de Calvià keukenbeurs

Calvià kookshow.| ©Iñaki
Calvià kookshow.| ©Iñaki

Ben je een fijnproever, dan heb je geluk! Je zult blij zijn om te weten dat een van de dingen om te doen in april op Mallorca de Muestra de Cocina de Calviá is. Dit gastronomische evenement wordt zowel in april als in november gehouden in de gemeente Calviá.

Tijdens het evenement bieden de restaurants die deelnemen aan het programma bezoekers volledige menu's tegen redelijke prijzen. Op deze manier krijg je de kans om heerlijke delicatessen te proeven zonder dat je buiten je zak hoeft te zitten.

Bovendien, als je naar Mallorca reist met kinderen, zul je blij zijn om te weten dat deze restaurants ook kindermenu's aanbieden.

Boek een rondreis door Palma de Mallorca

4. Veel plezier op de Andratx Fair

Andratx| ©EdgarJa
Andratx| ©EdgarJa

Andratx is een van de oudste dorpen van Mallorca. Het ligt in het zuidwesten van het eiland en behoort tot de valleien van het Tramontana-gebergte. De gemeente bestaat uit 6 plaatsen, allemaal rijk aan adembenemend natuurschoon.

Tot de belangrijkste toeristische attracties behoren het Centrum voor Hedendaagse Kunst van Sa Coma-Andratx en natuurlijk de Andratx Fair, die dateert uit 1984.

Dit evenement wordt elk jaar gehouden in het eerste weekend van april, naast de Passeig de Son Mas. Hier kun je rondslenteren langs de verschillende kraampjes met typisch handwerk en levensmiddelen van het eiland. Er zijn ook kinderworkshops, dierenshows, muzikale optredens en de Tapasroute.

5. Slenter over de Sa Pobla Kansenmarkt

Sa Pobla Kansenbeurs| ©Manuel D
Sa Pobla Kansenbeurs| ©Manuel D

De gemeente Sa Pobla, ook bekend als La Puebla, ligt in de regio Raiguer. Het staat bekend om zijn agrarische karakter, waarbij de aardappelteelt de boventoon voert. Sa Pobla heeft zelfs de meest vruchtbare grond van het hele eiland.

Ondanks het feit dat Sa Pobla een kleine stad is, heeft het een groot cultureel aanbod, met schatten zoals het Speelgoedmuseum of het Museum voor Hedendaagse Kunst. Daarnaast vallen de leuke evenementen op, perfect voor het hele gezin. Van al deze evenementen wil ik je vandaag vertellen over de Opportunities Fair.

De Sa Pobla Opportunities Fair is een van de leukste dingen om te doen in april op Mallorca. Tijdens dit evenement gaan veel winkels in de gemeente de straat op in de vorm van kraampjes om hun producten tegen een veel voordeligere prijs aan te bieden.

6. Verplaats jezelf naar Sevilla op de Aprilmarkt in Pollença

Sevilla op de aprilmarkt in Pollença| ©santiago silver
Sevilla op de aprilmarkt in Pollença| ©santiago silver

Zin om de grote Feria de Abril van Sevilla mee te maken, maar dan op Mallorca? Als een soort eerbetoon aan de Andalusische hoofdstad viert de gemeente Pollença elk jaar zijn eigen Feria de Abril.

Dit deel van het eiland staat bekend om zijn prachtige baaien en stranden met kristalhelder water en rotsachtige gebieden omgeven door natuur, de kust van Pollença wordt een paradijs dat eruitziet als iets uit een schilderij. En dan is er nog het historische centrum van deze prachtige plaats, dat doordrenkt is van geschiedenis.

In deze droomomgeving vindt de Feria de Abril plaats, een driedaags festival. Het evenement begint met een optocht door de verschillende straten van de regio en eindigt op het kermisterrein, waar er muzikale optredens, paardenparades en, als afsluiting, een rociera-mis zijn.

Boek een rondreis door Palma de Mallorca

7. Geef een boek cadeau op het Festival van Sant Jordi

Sant Jordi Festival| ©Tony Lara
Sant Jordi Festival| ©Tony Lara

De dag van Sant Jordi wordt elk jaar gevierd op 23 april ter herdenking van de dood van Sint Joris, de beschermheilige van Catalonië. Hoewel dit feest bekender is in Catalonië, is het ook erg belangrijk in de populaire cultuur van Mallorca.

Het is een traditie dat mannen rozen geven aan hun geliefden, die hen op hun beurt een boek teruggeven. Het is dus een feest waarbij liefde en cultuur hand in hand gaan. Op deze dag organiseren de verschillende gemeentebesturen van het eiland activiteiten, kinderworkshops en signeersessies.

Dit festival is echter nog belangrijker in Colonia de Sant Jordi, waarvan, zoals u ongetwijfeld weet, Sant Jordi de beschermheilige is. In dit gebied van Mallorca duren de festiviteiten dan ook een week waarin concerten, kunstwedstrijden en tentoonstellingen worden gehouden.

8. Proef de gastronomische week van Santanyí

Santanyí.| ©Random_fotos
Santanyí.| ©Random_fotos

Santanyí is een dorp in het zuidoosten van het eiland. Het wordt gekenmerkt door zijn middeleeuwse gebouwen gemaakt van gouden zandsteen, een steen die alleen in de gemeente kan worden gewonnen.

Naast de grote culturele en landschappelijke attracties, staat Santanyí bekend om zijn gastronomische week. Tijdens deze dagen bieden de plaatselijke restaurants verschillende menu's waarin ze hun specialiteiten laten zien.

9. Reis naar de Prehistorie en Oudheidbeurs

Artalaiòtica Prehistorie en Oudheid| ©Sergio D
Artalaiòtica Prehistorie en Oudheid| ©Sergio D

Sinds 2017 wordt in de gemeente Artá de Artalaiòtica Prehistorie- en Oudheidbeurs gehouden. Tijdens dit evenement komen de Griekse, Talayotische, Romeinse en Punische culturen samen en wordt het historische verleden van de stad in herinnering gebracht.

Op deze manier organiseert het gemeentebestuur verschillende activiteiten voor alle doelgroepen, die de kennis van het geheugen van Artá bevorderen en voorkomen dat het in de vergetelheid raakt. Deze activiteiten omvatten rondleidingen, toneelstukken, workshops en conferenties.

Je hebt ook de mogelijkheid om te snuffelen bij de verschillende ambachtelijke kraampjes en bij de eetkraampjes. Deze laatste verkopen lekkernijen die typisch zijn voor de verschillende culturen die hun stempel op Artá hebben gedrukt, en ik raad je aan om de schapentoast te proberen!

Boek een rondleiding door Palma de Mallorca

10. Mis Bier Palma niet

Bier in Mallorca| ©xiaoran.bzh
Bier in Mallorca| ©xiaoran.bzh

Ik eindig dit geweldige voorstel van activiteiten om te doen in april in Mallorca met een geweldig plan voor bierliefhebbers dat je zeker leuk zult vinden. Bier Palma is een evenement dat plaatsvindt in de stad Palma en al sinds 2014 wordt gehouden.

Met steeds meer bezoekers werd het festival geboren met de bedoeling om van Palma een wereldreferentie voor bier te maken. Op deze manier kunnen de aanwezigen de beste bieren van over de hele wereld proeven, van de bekendste tot andere onbekende bieren.

Ongetwijfeld, als je van plan bent om in april naar Palma de Mallorca te gaan en je houdt van bier, is het essentieel dat je naar dit evenement gaat. Je zult het zeker elk jaar willen herhalen!

Boek een rondleiding door Palma de Mallorca

Hoe ziet Mallorca eruit in april?

Mallorca in april| ©east med wanderer
Mallorca in april| ©east med wanderer

Alsof dat nog niet genoeg is, met het brede aanbod aan activiteiten op Mallorca in april, is de temperatuur op het eiland heerlijk tijdens deze maand. Het gemiddelde ligt meestal rond de 15º C, dus het weer is perfect voor boottochtjes, sightseeing en rondwandelen zonder dood te gaan van de hitte.

Bovendien heb je met 10 uur daglicht per dag de tijd om alles te doen wat je hebt gepland voordat je aankomt op dat charmante plekje waar je van plan bent om de zonsondergang te bekijken. Daarom raad ik je aan om een boottocht bij zonsondergang op Mallorca te boeken. Je zult het geweldig vinden!

Boek een boottocht bij zonsondergang op Mallorca