10 dingen om ‘s avonds te doen in Santiago de Compostela

De nacht is jong in Santiago de Compostela! Durf de hele nacht door deze levendige stad te dwalen terwijl je luistert naar spookverhalen of geniet van een lekker biertje.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

10 dingen om ‘s avonds te doen in Santiago de Compostela

Santiago de Compostela bij nacht | ©Contando Estrelas

Een van de leukste dingen om te zien en te doen in Santiago de Compostela zijn de nachtelijke activiteiten. Tijdens je vakantie wil je vast en zeker van elk moment genieten, ook 's nachts, dus ik raad je verschillende activiteiten aan. Je kunt het meest typische eten en drinken van de hoofdstad van Galicië of door de straten dwalen terwijl je naar spookverhalen luistert, vind je dat een goed idee?

Als je een meer feestelijk plan wilt, zijn er genoeg nachtclubs om te bezoeken. Elke club heeft zijn eigen speciale aantrekkingskracht. Aan de andere kant, als je met je huisdieren reist, vind je in Santiago verschillende plekken om met ze naartoe te gaan. Heb je al besloten om de hoofdstad van Galicië te bezoeken?

1. Maak een nachtelijke gastronomische rondleiding door Santiago de Compostela

Santiago de Compostela bij nacht| ©Luxury Train Club
Santiago de Compostela bij nacht| ©Luxury Train Club

Als je een gastronomische tour wilt doen in Santiago de Compostela, raad ik je aan om 's avonds te gaan, want dan zie je een levendigere kant van de stad. Deze tours beginnen meestal om 20.00 uur en eindigen rond 23.00 uur en de gemiddelde prijs ligt rond de 65 €.

Tijdens dit soort rondleidingen neemt de gids jou en je groep mee op een wandeling door de straten van Santiago. Je zult de lichtjes van de stad en de sterren aan de hemel kunnen zien. De eerste stop voor het diner is in een pub waar je een Queimada krijgt, een vurig drankje. Er wordt gezegd dat het magische eigenschappen heeft die boze geesten afweren.

Als het bijna 22.00 uur is, is het tijd om te eten in een typisch Galicisch restaurant waar je zult genieten van een traditioneel diner: Galicische octopus of mosselen "almejas a la marinera". Je zult ook genieten van een heerlijk dessert zoals filloas of appeltaarten. Aan het einde van het diner keer je samen met je gids en je groep terug naar het beginpunt.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 65 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: wandeling.

Boek een gastronomische tour in Santiago de Compostela

2. Gedramatiseerde nachtelijke rondleiding door de verhalen van geesten en heksen in Santiago de Compostela

Obradoiro-plein|©Enrique RG
Obradoiro-plein|©Enrique RG

Als je van mysterieuze verhalen en legendes houdt, dan is dit type nachtrondleiding echt iets voor jou. Je gids is een heks, een Meiga Volandeira met haar klassieke zwarte mantel en bezem die je opwacht op het Plaza del Obradoiro en je de verhalen over legendes en mysteries vertelt. Ben je er klaar voor?

Deze rondleidingen hebben een gemiddelde prijs van 20 € of minder en duren meestal ongeveer twee uur, waarin je langs een aantal van de meest emblematische punten van de Galicische hoofdstad komt, zoals:

 • Het Hostal de los Reyes Católicos, dat vroeger een pelgrimsziekenhuis was.
 • De kathedraal van Santiago, een plek die veel geheimen verbergt en waar de heks je zal vertellen over de legende van de Santa Compaña. Ik zal je maar vertellen dat het een verhaal is uit de Middeleeuwen waarin een man werd gevolgd door een rij dode mensen. Hoe eng!
 • Verschillende onbekende straatjes, tot je bij de oude begraafplaats komt.
 • Het klooster van San Francisco.
 • De pazo van San Xerome.
 • Bonaval Park.

Hoewel achter elke plek een duistere geschiedenis van magie schuilgaat, zal je heksengids je beschermen tegen alle kwade geesten. Aan het einde van deze tour kun je verder genieten van de nacht in Santiago, als je niet te bang bent...

Details

 • Prijs: ongeveer 20 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: wandeltocht.

Boek een tour langs mysteries en legendes in Santiago de Compostela

3. Bezoek de kathedraal van Santiago

Kathedraal van Santiago de Compostela| ©Maribel Ibañez
Kathedraal van Santiago de Compostela| ©Maribel Ibañez

De kathedraal van Santiago de Compostela is een iconische plek in de hoofdstad van Galicië.

Voordat je naar binnen gaat, raad ik je aan een korte rondleiding door de buitenkant te nemen. In de buurt kun je Plaza del Obradoiro, Plaza de Platerías, Plaza de la Quintana en Plaza de la Inmaculada bezoeken. Elk van hen heeft zijn eigen schoonheid en charme, dus het is zeker een bezoek waard.

Je kunt de kathedraal vervolgens binnengaan via de Platerías-deuren, in het zuidelijke gedeelte. Voordat je het hoofdschip bereikt, kom je langs het hoogaltaar in barokstijl waar je ook de beroemde Botafumeiro ziet, een zeer groot hangend wierookvat dat een symbool en icoon van de stad is.

Achter het hoogaltaar zie je de camarín met de figuur van de apostel Sint Jakobus. Om bij de heilige te komen en hem te omhelzen, een traditie in deze kathedraal, moet je door een smalle gang. Je kunt ook afdalen naar de crypte om de relikwieën van deze apostel te bekijken. Tot slot raad ik je aan om naar het Kathedraalmuseum te gaan. In de zalen vind je voorwerpen die worden beschouwd als onderdeel van het historisch erfgoed van de mensheid.

Interessante details

 • Locatie: Plaza de Platerías, s/n, 15704 Santiago de Compostela, A Coruña.
 • Wanneer: dinsdag tot zondag.
 • Prijs: ongeveer 25 €.
 • Openingstijden: van 22.00 tot 23.00 uur.

Boek een rondleiding door de kathedraal van Santiago de Compostela

4. Tapas eten in de stad Santiago de Compostela

Tapas in Santiago de Compostela| ©Haydn Blackey
Tapas in Santiago de Compostela| ©Haydn Blackey

De nacht in de hoofdstad van Galicië kan heel levendig zijn, je hebt gewoon een perfect plan nodig. Een daarvan kan zijn om tapas te gaan eten in de pubs en bars van de stad. Als je liever bier drinkt, raad ik je aan om eerst La Cervecería Internacional te bezoeken, waar je wat biertjes kunt proberen en een hapje kunt eten.

Nadat je wat gegeten en gedronken hebt, kun je naar El Ensanche gaan, een wijk van de stad waar veel winkels, bars en restaurants zijn met eten uit de hele wereld, en dan naar een paar pleinen gaan om geïmproviseerde shows of straatartiesten te zien op het Praterías-plein of het A Quintana-plein.

Als je door wilt gaan met het ontdekken van de meest iconische plekken van de stad, raad ik je aan om een volledige dag in Santiago de Compostela in te plannen zodat je geen tijd verliest. Deze stad zit vol geschiedenis en pittoreske plekken die je zeker moet bezoeken.

Boek een tapastour in Santiago de Compostela

5. Nachtwandeling over de Camino de Santiago

De Camino de Santiago|©berzosa
De Camino de Santiago|©berzosa

De laatste etappe van de Camino de Santiago kun je ook 's nachts doen. Dit zal echter een fysieke en mentale uitdaging zijn, omdat je minstens 7 kilometer moet lopen om je bestemming te bereiken. Als je de route 's nachts doet, zul je ook te maken krijgen met kou, dus het is het beste om goed voorbereid te zijn.

Bij dit type tocht kun je begeleid worden door een groep mensen om samen de route te lopen. De lokale gids zal niet altijd bij de groep zijn, omdat het de bedoeling is dat jij en je team de route alleen kunnen lopen, maar maak je geen zorgen! Op verschillende punten onderweg zal je gids op je wachten om je anekdotes over de route te vertellen.

Als je bij Monte do Gozo aankomt, maak je een stop zodat de gids je anekdotes over deze plek kan vertellen. Daarna loop je verder tot aan de Plaza del Obradoiro, waar je de kathedraal kunt bezoeken. De Camino de Santiago begint normaal gesproken om 18.00 uur en eindigt om ongeveer 22.00 uur.

Interessante details

 • Wanneer te gaan: elke dag van de week.
 • Prijs: ongeveer 20 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.

Reizigerstip
Om de Camino de Santiago te doen moet je goed voorbereid zijn met comfortabele kleding en sportschoenen. Je moet ook wat snacks meenemen voor tijdens de wandeling. Energierepen kunnen een goede optie zijn om je voldoende energie te geven. Ook je waterfles is een must en omdat het een nachttocht is, moet je niet vergeten een trui mee te nemen.

6. Geniet van een lekkere massage

Ontspannende massage voor vrouwen|©Anna Tarazevich
Ontspannende massage voor vrouwen|©Anna Tarazevich

Of je nu wel of niet een deel van de Camino de Santiago hebt gelopen, je zult zeker genieten van dit fantastische plan om je lichaam en geest te ontspannen. Het is een massage van een uur die ook 's nachts kan worden geboekt.

Je kunt kiezen tussen een sessie voor het hele lichaam of een massage voor enkele specifieke gebieden, zoals de rug, benen of voeten, afhankelijk van je smaak en behoeften.

Dit alles gaat gepaard met natuurlijke crèmes en oliën met arnica en harpagofito die je helpen je lichaam te revitaliseren en pijn te verlichten, een echte traktatie voor de zintuigen!

Boek een massage in Santiago de Compostela

7. Bezoek de oudste pub van Santiago: de Modus Vivendi

Modus Vivendi| ©Esteban Romero
Modus Vivendi| ©Esteban Romero

De Modus Vivendi is het oudste café van Galicië en je moet het zeker bezoeken als je naar Santiago de Compostela gaat. Deze plek is al actief sinds de jaren zeventig en al die tijd is het een café geweest dat vooral bezocht werd door universiteitsstudenten, hoewel het ook bezocht wordt door het grote publiek.

In Modus Vivendi vind je twee verschillende sferen. De eerste bestaat uit de bar en barkrukken, ideaal voor een avondje uit met een vriend of je partner. De tweede, een verdieping lager, waar vroeger de stallen waren, is een grote tafel waar bezoekers samenkomen om te eten en te praten.

Hoewel het een kleine locatie is, kun je hier een spectaculaire avond hebben. Je kunt gewoon genieten van je drankje en eten of van een muziek- en theatershow die minstens een keer per week wordt opgevoerd. De muziek die je in deze pub hoort is onder andere rock, funky en latin-jazz.

Interessante details

 • Locatie: Praza de Feixóo, 1, 15704 Santiago de Compostela, A Coruña
 • Wanneer: elke dag van de week.
 • Prijs: De toegang is gratis, de prijs van wat je consumeert kan variëren.
 • Openingstijden: De pub is geopend van 18.00 tot 04.00 uur.

8. Bezoek de nachtclubs in Santiago de Compostela

La Quintana Pub| ©Raul Ortiz
La Quintana Pub| ©Raul Ortiz

Als je meer van feesten, dansen, muziek luisteren en drinken houdt, raad ik je aan om naar de discotheken in de hoofdstad van Galicië te gaan. De stad slaapt bijna nooit en heeft zoveel clubs dat je niet snel een keuze zult kunnen maken. Om je de moeite te besparen, zal ik je een paar van de populairste aanraden:

 • Discoteca La Ruta: Het is een referentiepunt voor jongeren in de stad. Het is een erg gezellige discotheek waar je naar hartenlust kunt dansen of zitten en wat drinken en kletsen met vrienden. De muziekstijl die hier meestal wordt gedraaid is latin of reggaeton, dus bereid je voor om de hele nacht door te dansen.
 • La Quintana Pub: Het heeft een groot terras waar je een uitstekend uitzicht hebt. Hier hangt een jeugdige sfeer en het is ook nog eens een plek waar beroemdheden en beroemdheden vaak komen, misschien loop je wel beroemdheden tegen het lijf!
 • Discoteca Maycar: een van de legendarische Galicische nachtclubs.

Onderweg zul je zeker nog andere plekken tegenkomen. Als je in de stemming bent, vergeet dan niet dat de nacht nog jong is! Bezoek diegene die je het meest interessant vindt en geniet van het nachtleven van Santiago de Compostela.

9. Ga naar een concert of theatervoorstelling

Auditorium van Galicië in Santiago de Compostela.| ©Xosema
Auditorium van Galicië in Santiago de Compostela.| ©Xosema

Santiago de Compostela heeft ook meer ontspannen plannen voor degenen die van rust en kunst houden. Na 18.00 uur bieden verschillende theaters en concertzalen voorstellingen aan zodat je van de avond kunt genieten. Je kunt het beste van tevoren kaartjes kopen bij Zona C, het kaartverkooppunt voor de culturele centra van Santiago.

Een van de plekken die ik je aanraad is het Auditorio de Galicia in Santiago de Compostela. Hier worden meestal concerten gegeven door het Filharmonisch Orkest van Galicië, toneelstukken, komische monologen, recitals, dansen en nog veel meer.

Het Teatro Principal is ook een plek die je graag zult bezoeken. Hier kun je luisteren naar concerten van lokale of nationale artiesten, toneelstukken of dansvoorstellingen zien. Als je van opera houdt, is dit de plek voor jou. Kaartjes voor deze zalen kosten meestal tussen de €10 en €20. Het is zeker een rustig plan waar je van zult houden als je van culturele evenementen en kunst houdt.

10. Bezoek O Bandullo do Lambón voor een biertje

O Bandullo do Lambón| ©Kokaroll
O Bandullo do Lambón| ©Kokaroll

O Bandullo do Lambón is zonder twijfel een paradijs voor bierliefhebbers in Santiago de Compostela. Als je van bier houdt, moet je deze plek bezoeken en het ambachtelijke bier proberen dat hier wordt verkocht. In de bar zijn meer dan zes tapkranen zodat je een verscheidenheid aan Galicische dranken kunt proberen.

Ook in de koelkast staat een verscheidenheid aan originele bieren uit verschillende landen over de hele wereld, zodat je niet alleen weet hoe Galicië smaakt, maar ook hoe de bieren van de wereld smaken. Bij je drankje kun je wat tapas van de kaart bestellen. Dit zijn meestal typische Galicische recepten, dus je zult zeker een snack op basis van zeevruchten vinden.

Naast lekker eten en drinken kun je hier ook genieten van een goede muzikale sfeer. Er is meestal een verscheidenheid aan 60's, 80's en 90's rock, maar ook ontspannende jazz om je avond op de best mogelijke manier door te komen. Als je niet weet welk bier je moet kiezen, raad ik je aan de barman te vragen iets speciaals aan te bevelen.

Interessante details

 • Locatie: Rúa da Raíña, 9, 15702 Santiago de Compostela, A Coruña.
 • Wanneer moet je gaan: Elke dag van de week.
 • Prijs: Je kunt gratis naar binnen, de prijs van wat je eet kan variëren.
 • Openingstijden: De bar is geopend van 12.00 tot 21.00 uur.