Sevilla Kathedraal en Giralda Tickets

4.9
(13835 Reviews)

Over deze activiteit

Niet in de rij staan - Niet in de rij staan wachten bij de ingang

Smartphone tickets geaccepteerd

Toegankelijk voor wielstoelen
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 23 € 21
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Sla de wachtrij over en bezoek een van de meest karakteristieke monumenten van Sevilla, de kathedraal van Santa María de la Sede, bekroond door de Giralda-toren . Het gebouw, gebouwd tussen 1433 en 1507, werd in 1987 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed , samen met het Alcázar en het Archief van Indië.

De kathedraal van Sevilla is de grootste kathedraal van Spanje en de op twee na grootste ter wereld, alleen overtroffen door de kathedraal van Milaan en de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van Aparecida in Brazilië. Het herbergt de stoffelijke resten van Christoffel Columbus en die van verschillende koningen van de Kroon van Castilië. Het ontvangt ongeveer 2 miljoen bezoekers per jaar en is daarmee het op vier na meest bezochte monument in Spanje.

 • Bezoek de kathedraal van Santa María de la Sede, de grootste van Spanje.
 • Bezoek het interieur van een van de beroemdste monumenten van het land en bekijk het graf van de man die Amerika ontdekte.
 • Klim naar de top van de Giralda en geniet van het uitzicht over Sevilla van bovenaf.

Wat is inbegrepen

 • Filevrije toegang tot de kathedraal van Sevilla

Selecteer datum en tijd

Wat je kunt verwachten

Met deze kaartjes kun je de kathedraal van Santa María de la Sede in Sevilla binnengaan zonder in de rij te hoeven staan en de hoogste toren, de Giralda, beklimmen. De kathedraal is gebouwd op de plek van een voormalige Almohad moskee, waardoor het gebouw verschillende bouwstijlen heeft, zoals Almohadisch, laatgotisch, renaissance en barok. Sinds 1928 is het een Nationaal Monument en sinds 1987 staat het samen met het Alcázar en het Archief van Indië op de Werelderfgoedlijst .

De kathedraal heeft een oppervlakte van 11.500 vierkante meter en is daarmee de grootste kathedraal van Spanje en het grootste godshuis in gotische stijl in Europa . Het is ook de op twee na grootste kathedraal en de op vier na grootste christelijke kerk ter wereld.

In de koninklijke kapel van de kathedraal liggen de stoffelijke resten van Christoffel Columbus en die van verschillende koningen van de Kroon van Castilië, zoals Peter I, de Wrede, Ferdinand III, de Heilige, en Alfonso X, de Wijze. Dit maakt de kathedraal, samen met het klooster van San Lorenzo de El Escorial, een van de belangrijkste pantheons in Spanje .

De Giralda is de naam die gegeven is aan de klokkentoren van de kathedraal, die ongeveer 95 meter hoog is. Het heeft overeenkomsten met moskeeën die eraan voorafgingen, zoals de Hasan Moskee in Rabat en de Kutubia Moskee in Marrakech, die beide dateren uit de 12e eeuw. Vanaf de top van de Giralda heb je uitzicht over heel Sevilla, met de Torre del Oro toren aan de oever van de Guadalquivir en het Andalusische platteland op de achtergrond.

Inclusief

Reviews

4.9
· 13835 Reviews
 • M
  Marc
  4
  (0 Reviews)
  Ik raad iedereen aan om het te bezoeken en vooraf kaartjes te kopen.
 • J
  Jose
  5
  (0 Reviews)
  Zeer nuttig.
 • G
  Gaby
  5
  (0 Reviews)
  Het is de moeite waard om met gekochte kaartjes te gaan en met voldoende tijd om alles in alle rust te kunnen zien.
 • L
  Lisa
  5
  (0 Reviews)
  Een spectaculair bezoek
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid