Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Sevilla Kathedraal Tickets

De kathedraal van Sevilla binnengaan is als een reis terug in de tijd en als u het afmaakt met een beklimming van de Giralda of een bezoek aan het Alcázar, zult u onder de indruk zijn. Lees verder om te weten te komen hoe u tickets of een rondleiding kunt krijgen.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Sevilla Kathedraal Tickets

Kathedraal van Sevilla | ©Sevilla Congress & Convention Bureau

De kathedraal van Sevilla is de op één na grootste kathedraal die er bestaat, na de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan. Het is ook het grootste gotische bouwwerk ter wereld en een van de beroemdste kerken van Europa.

Met zo'n opmerkelijke faam is het logisch dat de kathedraal een van de meest bezochte monumenten in Sevilla is en daarvoor zijn er verschillende opties. Ik zal je de beste vertellen:

De meest complete optie

Alcazar en kathedraal van Sevilla Tour met Skip the Line-tickets

De Kathedraal, het Alcázar en de Giralda. Het beste van Sevilla, tijdens een rondleiding.

Dit is de perfecte optie als u het beste van Sevilla wilt zien met een deskundige gids en voor een zeer redelijke prijs, want het is inclusief de noodzakelijke toegangskaartjes voor de monumenten.

Duur: 3 uur 30 minuten

Sevilla heeft veel bezienswaardigheden en soms is het moeilijk om aan al die bezienswaardigheden evenveel tijd en aandacht te besteden. Als u tijdens uw reis naar Sevilla één bezoek moet verkiezen boven een ander, is mijn advies om het met dit bezoek te doen. Deze rondleiding door de kathedraal, het Alcazar en de Giralda omvat niet alleen de twee belangrijkste monumenten van de stad, maar is ook een perfecte samenvatting van de geschiedenis en de cultuur van Sevilla.

De gotische structuur van de kathedraal, het enorme altaarstuk binnenin, de glas-in-loodramen uit de 15e eeuw, het uitzicht vanaf de Giralda, het graf van Christoffel Columbus... Elk van deze aspecten is op zichzelf al plezierig, maar als je het kadert binnen het historische, culturele en religieuze discours van de stad Sevilla, is de verrijking nog groter.

De prijs van deze gezamenlijke rondleiding, met kaartjes voor beide monumenten inbegrepen, is € 46 en de totale duur is ongeveer 3 uur en een half, eindigend bij het Alcázar. Het bezoek aan de kathedraal omvat de Giralda en de daken. Een goede raad: luister naar de uitleg en vraag uw gids alles wat u wilt weten over de geschiedenis van de stad.

Waarom voor deze optie kiezen: dit is zonder twijfel de optie waarmee u de essentie van Sevilla kunt ontdekken en het ongemak kunt vermijden dat u apart kaartjes moet kopen of in de rij moet staan om toegang te krijgen tot de monumenten.

Aanbevolen als... u op zoek bent naar de meest complete optie om de geschiedenis en het beste van de stad te leren kennen in een korte tijd en met een krap budget.


De zuinigste

Kathedraal van Sevilla Engelse rondleiding met Skip the Line & toegang tot Giralda

Kathedraal van Sevilla met een deskundige gids

U kunt de kathedraal van Sevilla vroeg in de ochtend binnengaan om de drukte te vermijden en een deskundige lokale gids zal u alles vertellen wat u moet weten over de kathedraal.

Duur: 1 uur 15 minuten

De prijs van € 27 voor deze rondleiding in de kathedraal omvat de toegang tot de kathedraal van Sevilla en de diensten van een professionele tweetalige gids in het Spaans en Engels. De duur van deze tour is ongeveer twee uur en omvat het uitzicht vanaf de Giralda toren.

Wat deze rondleiding door de kathedraal van Sevilla anders maakt dan andere opties, is dat de toegang tot de kathedraal altijd vroeg in de ochtend zal zijn, wat betekent: het monument zien zonder wachtrijen of drukte, de rest van de dag optimaal kunnen benutten voor sightseeing en bovendien de hoge temperaturen bedwingen die in deze stad zo vervelend kunnen zijn.

U kunt uw plaats online reserveren en de dag van de week kiezen die u het beste uitkomt voor uw bezoek. Ik raad u aan uw plaats een paar weken voor uw reis te reserveren, want deze rondleiding door de kathedraal van Sevilla is een van de meest populaire. Het is een groot voorrecht om de kathedraal van Sevilla bijna leeg te zien, zonder tegen de hitte te moeten vechten.

Waarom deze optie kiezen: Als u zich wilt beperken tot het leren kennen van de kathedraal van Sevilla, is dit de meest voordelige optie.

Aanrader als... u de monumentale kathedraal liever met een deskundige gids wilt leren kennen.


Hoeveel kost het om de Kathedraal, de Giralda en het Alcazar te bezoeken?

Baden van Doña María van het Alcazar van Sevilla| ©Marco Nürnberger
Baden van Doña María van het Alcazar van Sevilla| ©Marco Nürnberger

De meest complete optie voor een bezoek aan de kathedraal van Sevilla met de Giralda en het Alcázar vindt u bij Hellotickets voor ongeveer 50 € en omvat ook de toegangskaartjes. Als u op het bezoek wilt besparen en alleen de rondleiding door de kathedraal wilt volgen, kunt u die boeken voor 28 €, maar dat is niet de meest aan te raden optie, want dan mist u een essentieel deel van Sevilla, het Alcazar.

Hoe lang de rondleiding duurt

Detail van de graftombe van Columbus in de kathedraal van Sevilla| ©Gwen Fran
Detail van de graftombe van Columbus in de kathedraal van Sevilla| ©Gwen Fran

De volledige rondleiding duurt 3 en een half uur en u zult genoeg tijd hebben om met uw gids door het interieur van de kathedraal te wandelen, de Giralda te beklimmen en de hoogtepunten van het Alcazar te bezoeken. Na de rondleiding krijgt u de kans om op uw gemak door het binnenland te dwalen en het geheel nog wat verder te verkennen.

Als je de kathedraal in je eigen tempo binnengaat en op eigen gelegenheid naar de daken en de Giralda gaat, trek dan minstens een paar uur uit om de plaats in je eigen tempo te bekijken en van het uitzicht te genieten.

Kaartjes kopen voor de Giralda van Sevilla

Uitzicht op de Giralda
Uitzicht op de Giralda

Kaartjes voor de Giralda kunnen op de dag van uw bezoek worden gekocht bij het loket, aan de deur van de kathedraal. Ze kosten 10 euro voor het grote publiek (er zijn gereduceerde tarieven voor studenten en gepensioneerden), maar het is het beste om ze te kopen samen met een rondleiding die u ook in de kathedraal en het Alcázar van Sevilla brengt. Met deze drie monumentale juweeltjes leert u het beste van de stad kennen, haar geschiedenis en haar belang.

De beklimming wordt niet aanbevolen voor mensen met hoogtevrees, duizeligheid of een slechte lichamelijke conditie, maar als dit niet het geval is, raad ik u aan het toch te doen. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en u zult zich trots voelen als u de top eenmaal bereikt hebt.

Ana's Reizigerstip

De beklimming van de Giralda gaat niet via trappen, maar via een soort hellend vlak. Zorg ervoor dat u in goede fysieke conditie bent voordat u aan de klim begint.

Hoe bezoek je het Alcazar van Sevilla?

Binnenplaats van het Koninklijke Alcazar van Sevilla
Binnenplaats van het Koninklijke Alcazar van Sevilla

Een verplicht en aanvullend bezoek aan de kathedraal is het Real Alcázar van Sevilla. Je kunt online of aan de kassa kaartjes voor het Alcázar kopen, maar de beste prijs-kwaliteitverhouding krijg je als je een gecombineerde rondleiding neemt die je naar beide plaatsen brengt, zoals de rondleiding die je bij Hellotickets voor 46 kunt vinden € 46

Ik kan u zeggen dat het bezoek net zo de moeite waard is als dat aan de kathedraal; binnen ziet u paleizen die u sprakeloos zullen maken en tuinen die u zullen doen denken aan de wonderen van het Alhambra. Dit bezoek mag u niet overslaan op uw reis naar Sevilla, wat u er ook voor moet opofferen.

Als u echter meer wilt weten over wat u te zien krijgt in het Alcázar van Sevilla en waarom het belangrijk is, kunt u dit artikel op Alcázar Tickets en Rondleidingen bekijken.

Ana's Reizigerstip

Als u een privétour boekt waarbij het Alcazar is inbegrepen, houd er dan rekening mee dat u met het toegangsticket ook toegang hebt tot andere monumenten in Sevilla.

Hoe kom ik bij de kathedraal van Sevilla

Uitzicht op Sevilla vanaf de Giralda| ©Nigel Swales
Uitzicht op Sevilla vanaf de Giralda| ©Nigel Swales

De kathedraal ligt in het historische centrum van Sevilla, dus u kunt er gemakkelijk komen vanuit elke plaats in de stad. Als u de metro of de bus neemt, kunt u uitstappen bij de halte Puerta de Jerez en vanaf daar lopen (u vindt borden die u naar de kathedraal leiden en u kunt zich perfect oriënteren aan de hand van de Giralda-toren die vanuit heel Sevilla te zien is).

Er is ook een trammetje dat voor de deur van de kathedraal stopt. U kunt de locatie bekijken op Google maps om de meest geschikte route vanaf uw accommodatie te controleren.

Bezoek aan de Kathedraal van Sevilla

Luchtfoto van de kathedraal
Luchtfoto van de kathedraal

Beste dag om te bezoeken

Het beste wat u kunt doen wanneer u een plaats in Sevilla bezoekt, is de heetste uren van de dag te vermijden (iets wat moeilijk te doen zal zijn in de zomer). Op feestdagen en in het weekend is er natuurlijk ook meestal een grotere toestroom van bezoekers.

Waar te eten in het centrum van Sevilla

Vermijd eten rond de kathedraal. De plaatsen die u zult vinden, zullen duur en van slechte kwaliteit zijn. Ga naar Plaza Nueva of wandel door de wijk Santa Cruz voor meer authentieke restaurants.

Volg deze rondleiding met kinderen

De kathedraal van Sevilla is ook voor kinderen van enorme historische en culturele waarde. U vindt er zelfs brochures en didactisch materiaal om hen van hun bezoek te laten genieten. Het is echter niet aan te raden de kathedraal te bezoeken of de Giralda te beklimmen met kinderen jonger dan 6 jaar, vanwege het lawaai dat zij kunnen veroorzaken en de moeilijkheden die zij kunnen hebben bij het beklimmen van de toren.

Gedrag

Vergeet niet dat je een gebedshuis bezoekt. U mag niet eten of drinken op het terrein en u mag geen foto's maken met een statief zonder voorafgaande accreditatie. Het wordt ook aanbevolen om gepaste kleding te dragen en op een lage toon te spreken om respect te behouden.

Hoe de kathedraal van Sevilla op eigen houtje te bezoeken

Binnen in de kathedraal van Sevilla| ©Hernán Piñera
Binnen in de kathedraal van Sevilla| ©Hernán Piñera

Als geen van de opties met een privérondleiding u past, vanwege de prijs of de omstandigheden, kunt u de kathedraal van Sevilla ook op eigen gelegenheid bezoeken. Om het meeste uit een bezoek op eigen gelegenheid te halen, zal ik u enkele tips geven.

Kaartjes kopen

U kunt kaartjes kopen aan de kassa: die is open op maandag van 11.00 tot 15.30 uur, van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 14.30 tot 18.00 uur. In juli en augustus worden de openingstijden met een half uur vervroegd. Het grootste probleem bij het kopen van kaartjes aan de kassa is de rij en de beschikbaarheid.

U kunt ze ook online kopen: ze kosten hetzelfde als aan de kassa en u kunt ze van tevoren kopen, zodat u niet zonder zitplaatsen komt te zitten. U hoeft ook niet in de zon te wachten tot u bij de kassa bent en u kunt direct naar binnen op het tijdstip en de dag die u voor uw bezoek hebt gekozen.

Gebruik een kaart

Het eerste wat u moet weten is dat een bezoek aan deze kathedraal door zijn omvang anders is dan een bezoek aan een andere, kleinere kerk. Je loopt niet zomaar het middenschip binnen, draait je om en loopt naar buiten; binnenin de kathedraal van Sevilla is van alles te zien en het is makkelijk om gedesoriënteerd te raken (daarom zijn rondleidingen zo populair). Het eerste wat u dus moet doen, is een plattegrond krijgen, zodat u geen enkele hoek overslaat.

Vermijd de wachtrijen

Vergeet niet dat u, zelfs als u besluit op eigen gelegenheid te gaan, toch online kaartjes kunt kopen om de rijen aan de kassa te vermijden.

Prijzen

De algemene toegangsprijs bedraagt 10 euro (halve prijs voor gepensioneerden en studenten tot 25 jaar). Als u echter de daken of de meesterwerken wilt betreden, kost de toegang 16 euro en moet u dit in georganiseerde ploegen doen en niet op eigen houtje.

Gratis toegang

Zoals de meeste historische monumenten en musea, heeft de kathedraal één gratis toegangsdag: maandag. Bovendien krijgen werklozen, gehandicapten en kinderen onder de 14 jaar elke dag gratis toegang (wat niet betekent dat zij niet in de rij bij de kassa hoeven te staan of online moeten reserveren).

Vermijd de hete uren

De openingstijden van de kathedraal kunnen variëren afhankelijk van diensten en evenementen, maar over het algemeen is de kathedraal open voor rondleidingen op maandag van 11.00 tot 18.00 uur, van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 14.30 tot 18.00 uur. Ik raad u aan het eerste uur van de dag te kiezen en, indien mogelijk, het weekend te vermijden; zo bespaart u zich de hitte en de drukte. De missen worden meestal aan de zijdeur opgehangen.

Ana's Reizigerstip

Controleer altijd de kalender voordat u uw bezoek plant; het komt vaak voor dat de kathedraal gesloten is voor het publiek voor diensten of culturele evenementen.

Wat te zien in de kathedraal van Sevilla

De Patio de los Naranjos| ©Rosario Navarrete Rodríguez
De Patio de los Naranjos| ©Rosario Navarrete Rodríguez

De hele geschiedenis en het belang van de kathedraal van Sevilla in een paar regels uitleggen zou een onmogelijke opdracht zijn. Achter elke hoek schuilt een rijk genuanceerde betekenis die de moeite waard is om even bij stil te staan.

Hoe u het meeste zult halen uit alles wat u in de kathedraal van Sevilla ziet, is met een rondleiding of met een goede kunstgids in de hand; aangezien dit artikel niet bedoeld is om een van deze twee alternatieven te vervangen, zal ik me beperken tot het aanwijzen van wat u, naar mijn mening, niet mag missen, zodat uw bezoek compleet is:

Het bezoek van de daken

Voor mij is het essentieel. U moet een tijd reserveren om naar boven te gaan, maar het is de moeite waard voor het uitzicht dat u vanaf daar heeft op de details van de architectuur en de Giralda zelf.

De buitenkant

Precies; het lijkt een beetje voor de hand liggend, maar laat het bezoek binnen u er niet van weerhouden de kathedraal aan de buitenkant om te draaien, de architectuur in u op te nemen en haar vanuit verschillende hoeken te bekijken.

De binnenplaats van de Oranjeboom

Het is alleen toegankelijk van binnenuit de kathedraal door de Puerta del Lagarto (Hagedispoort), hoewel nieuwsgierigen ook wel eens van buitenaf naar binnen gluren om de schoonheid van deze kleine tuin in zich op te nemen.

De middenbeuk

In een rechthoekige vorm opgesteld, zullen de plafonds uw aandacht trekken. Neem zeker een kijkje bij de glas-in-lood ramen en kunstwerken die het omringen.

Het graf van Christoffel Columbus

Een bijzonder interessante halte als u een rondleiding door de kathedraal neemt, want uw gids zal u vertellen over de verschillende versies van de geboorte- en begraafplaats van de navigator.

Het hoogaltaarstuk

Dit kunstwerk wordt beschouwd als het grootste altaarstuk in het christendom en stelt verschillende religieuze scènes voor.

De Koninklijke Kapel

Het herbergt de overblijfselen van Alfonso X de Wijze en zijn moeder, en in de crypte liggen Peter I van Castilië en zijn vrouw begraven.