Sevilla Kathedraal Tickets

De kathedraal van Sevilla binnengaan is als een reis terug in de tijd en als je het aanvult met een beklimming van de Giralda of een bezoek aan het Alcázar, zul je onder de indruk zijn. Lees verder om erachter te komen hoe je kaartjes of een rondleiding kunt krijgen.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minuten lezen

Sevilla Kathedraal Tickets

Kathedraal van Sevilla | ©Sevilla Congress & Convention Bureau

De kathedraal van Sevilla is de op één na grootste kathedraal ter wereld, na de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan. Het is ook het grootste gotische bouwwerk en een van de beroemdste kerken van Europa. Een belangrijk bezoek als je naar de stad Sevilla gaat dat je zonder twijfel moet aanvullen met het Alcázar, een monument dat in 1987 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed en dat dateert uit de Hoge Middeleeuwen.

De Giralda is de toren van Sevilla en vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over de hele stad Sevilla. Deze enclave, bestaande uit de drie monumenten, is indrukwekkend en laat niemand die hem bezoekt onverschillig. Mis het niet! Hier zijn de beste opties voor je bezoek aan dit monumentale complex:

Een onvergetelijk plan

Sevilla Kathedraal en Giralda Tickets

Ontdek de kathedraal en de Giralda op je eigen tempo

Koop je kaartjes voor de kathedraal van Sevilla en ga naar binnen zonder in de rij te staan om geen tijd te verspillen in de gevreesde menigte die dit monument elke dag bezoekt. Klim naar de top van de Giralda en geniet vanaf daar van het spectaculaire uitzicht over de stad.

Met deze tickets voor de kathedraal en de Giralda in Sevilla zie je de grootste gotische kathedraal ter wereld en de emblematische toren die deze kathedraal begeleidt. Een ideale optie om je directe toegang zonder wachtrijen te garanderen tot een van de meest bezochte monumenten ter wereld, zodat je geen tijd verliest die je aan het bezoek kunt besteden. Je kunt ook in de Giralda klimmen totdat je de top bereikt om te genieten van het panoramische uitzicht op de historische toren van Sevilla.

Waarom voor deze optie kiezen: Ideaal om de lange wachtrijen die dit monument kenmerken te vermijden en een reis terug in de tijd te maken.

Aanrader als... Je weinig tijd hebt in de stad Sevilla en twee van de essentiële monumenten van de stad wilt bezoeken: de kathedraal en de emblematische Giralda toren.

Een onmisbare optie

Sevilla Alcazar Tickets

Ontdek het prachtige monumentale complex van het Alcázar van Sevilla

Ga naar binnen bij het Real Alcázar van Sevilla met deze skip-the-line tickets. Tijdens dit bezoek aan een van de andere must-sees van Sevilla reis je terug in de tijd en leer je over alle culturen die door de eeuwen heen door de stad zijn getrokken.

Met deze tickets voor het Alcázar van Sevilla betreed je een van de belangrijkste monumentale complexen ter wereld en leer je elke hoek van deze emblematische plek uit de Middeleeuwen kennen. Je zult in staat zijn om alle kamers, de prachtige tuinen en de verschillende paleizen te bezoeken waar je de verschillende architectonische stijlen zult ontdekken die werden gebruikt in het complex, van onder andere islamitisch tot barok, Mudejar en gotiek.

Waarom voor deze optie kiezen: Ideaal om het Alcázar van Sevilla te bezoeken, alle hoeken te leren kennen en geen enkel detail te missen.

Aanbevolen als... Je weinig tijd hebt en de must-see bezienswaardigheden van dit unieke monumentale complex niet wilt missen.

De meest complete optie

Sevilla Alcazar, kathedraal en Giralda rondleiding

De kathedraal, het Alcázar en de Giralda. Het beste van Sevilla, tijdens een rondleiding.

Dit is de perfecte optie als je het beste van Sevilla wilt zien met een deskundige gids en voor een zeer redelijke prijs, want de benodigde kaartjes voor de drie monumenten zijn inbegrepen.

Duur: 3 uren 30 minuten

Sevilla heeft veel bezienswaardigheden en soms is het moeilijk om overal evenveel tijd en aandacht aan te besteden. Als je tijdens je reis naar Sevilla moet kiezen om het ene bezoek te benadrukken boven het andere, is mijn advies om het te doen met deze rondleiding door het Alcazar van Sevilla, de kathedraal en het Alcazar.

Deze tour beslaat niet alleen de twee belangrijkste monumenten van de stad, maar is ook een perfecte samenvatting van de geschiedenis en cultuur van Sevilla. De prijs van deze gezamenlijke tour, met kaartjes voor beide monumenten inbegrepen, is € 54 en de totale duur is ongeveer 3 en een half uur eindigend bij het Alcazar. Een tip: geniet van de uitleg en vraag je gids alles wat je wilt weten over de geschiedenis van de stad.

Waarom voor deze optie kiezen? Dit is zonder twijfel de optie waarmee je de essentie van Sevilla kunt ontdekken en het ongemak van het apart moeten kopen van kaartjes of in de rij staan om de monumenten binnen te komen kunt vermijden.

Aanbevolen als... Je op zoek bent naar de meest complete optie om de geschiedenis en het beste van de stad te leren kennen in een korte tijd en met een beperkt budget.


Hoeveel kost een bezoek aan de kathedraal, de Giralda en de Alcazar?

Baden van Doña María van het Alcázar van Sevilla| ©Marco Nürnberger
Baden van Doña María van het Alcázar van Sevilla| ©Marco Nürnberger

Kaartjes voor de kathedraal en de Giralda kosten rond de 18 euro, terwijl het Alcazar rond de 20 euro kost om op eigen houtje te bezoeken. In beide gevallen heb je gegarandeerd toegang zonder wachtrijen.

De meest complete optie om de kathedraal van Sevilla met de Giralda en het Alcázar te bezoeken is te vinden bij Hellotickets voor ongeveer 50 euro en is ook inclusief de entreetickets.

Als je wilt besparen op het bezoek en alleen de rondleiding door de kathedraal of de rondleiding door het Alcazar wilt, kun je deze boeken voor € 34 per stuk, maar dit zijn niet de meest aan te raden opties, omdat je dan de Giralda mist. Met deze drie monumentale juweeltjes leer je het beste van de stad, haar geschiedenis en relevantie kennen.

Boek tickets voor de kathedraal en de Giralda van Sevilla

Hoe lang duurt de rondleiding

Detail van het graf van Columbus in de kathedraal van Sevilla| ©Gwen Fran
Detail van het graf van Columbus in de kathedraal van Sevilla| ©Gwen Fran

De volledige rondleiding duurt 3 en een half uur en je hebt genoeg tijd om rond te lopen in het interieur van de kathedraal, de Giralda te beklimmen en de hoogtepunten van de Alcazar te bezoeken. Na de rondleiding heb je de kans om op je gemak door het interieur te wandelen en de kathedraal in zijn geheel te verkennen.

Als je in je eigen tempo de kathedraal binnengaat en op eigen houtje naar de daken en de Giralda gaat, trek dan ten minste een paar uur uit om de plek op je eigen tempo te bekijken en van het uitzicht te genieten.

Boek je bezoek aan het Alcazar, de kathedraal en de Giralda

Hoe kom je bij de kathedraal van Sevilla, de Giralda en het Alcazar?

Uitzicht over Sevilla vanaf de Giralda| ©Nigel Swales
Uitzicht over Sevilla vanaf de Giralda| ©Nigel Swales

Het monumentale complex van de kathedraal, de Giralda en het Alcázar ligt in het historische centrum van Sevilla, dus je kunt er gemakkelijk komen vanuit elke plek in de stad. Als je de metro of bus neemt, kun je uitstappen bij de halte Puerta de Jerez en vanaf daar lopen (er staan borden die je de weg wijzen en je kunt je weg vinden rond de Giralda-toren, die vanuit heel Sevilla te zien is).

Er is ook een tram, Metrocentro genaamd, die voor de deur van de kathedraal stopt. Je kunt de locatie bekijken op Google maps om te zien wat de handigste route is vanaf je accommodatie.

Boek je rondleiding door het Alcázar van Sevilla

Aanbevelingen voor je bezoek aan de Kathedraal van Sevilla, de Giralda en het Alcazar

Luchtfoto van de kathedraal
Luchtfoto van de kathedraal
 • Beste dag om te bezoeken: Het beste wat je kunt doen als je een deel van Sevilla bezoekt, is de heetste uren van de dag vermijden (iets dat in de zomer moeilijk zal zijn). Op feestdagen en in het weekend is er natuurlijk ook meestal een grotere toestroom van bezoekers.
 • Waar te eten in het centrum van Sevilla: Vermijd eten rond de kathedraal. De plekken die je zult vinden zijn duur en van slechte kwaliteit. Ga naar Plaza Nueva of dwaal rond in de wijk Santa Cruz voor meer authentieke restaurants.
 • Doe deze rondleiding met kinderen: Het monumentale complex van de kathedraal van Sevilla, het Alcázar van Sevilla en La Giralda hebben een enorme historische en culturele waarde, ook voor de kleintjes. Er zijn brochures voor hen en educatief materiaal om hen van het bezoek te laten genieten. Het wordt echter niet aangeraden om de kathedraal te bezoeken of de Giralda te beklimmen met kinderen jonger dan 6 jaar vanwege het lawaai dat ze kunnen veroorzaken en de moeilijkheid voor hen om de toren te beklimmen.
 • Gedrag: vergeet vooral niet dat je in de kathedraal een bedehuis bezoekt, dus gedraag je daar ook naar. Fotograferen met een statief is niet toegestaan zonder voorafgaande accreditatie. Het is ook aan te raden om gepaste kleding te dragen en op een lage toon te spreken om respect te behouden.

Boek je rondleiding door de kathedraal van Sevilla

Hoe bezoek je de kathedraal van Sevilla, de Giralda en het Alcázar op eigen gelegenheid

Binnen in de kathedraal van Sevilla| ©Hernán Piñera
Binnen in de kathedraal van Sevilla| ©Hernán Piñera

Als geen van de opties met een privérondleiding bij je past, vanwege de prijs of de voorwaarden, kun je de monumenten ook zelfstandig bezoeken. Om het meeste uit een bezoek op eigen gelegenheid te halen, geef ik je wat tips.

Alcazar van Sevilla

Een must-see is het Real Alcázar van Sevilla. Je kunt op internet kaartjes krijgen voor het Alcázar, maar je krijgt het meeste waar voor je geld als je een gecombineerde rondleiding neemt die je ook meeneemt naar de kathedraal en La Giralda, zoals degene die je op Hellotickets kunt vinden voor 54.

Ik kan je vertellen dat het bezoek net zo de moeite waard is als dat aan de kathedraal; binnen zie je paleizen die je sprakeloos zullen maken en tuinen die je doen denken aan de wonderen van het Alhambra. Mis dit bezoek niet tijdens je reis naar Sevilla, ongeacht wat je ervoor moet opofferen.

Als je echter meer wilt weten over wat je in het Alcázar van Sevilla te zien krijgt en waarom het belangrijk is, kun je dit artikel bekijken op Alcázar Tickets en Rondleidingen.

De Giralda

Een ander essentieel bezoek is La Giralda. Als je kaartjes wilt kopen voor de Giralda kun je dat doen bij de kassa op de dag van je bezoek, bij de deur van de kathedraal. Ze kosten 10 euro voor het grote publiek (er zijn gereduceerde tarieven voor studenten en gepensioneerden), maar ik raad je aan om ze van tevoren te kopen omdat de rijen bij de kassa's om dit monument te bezoeken vrij lang zijn en tijd kosten om andere plekken in de stad te bezoeken. Voor 18 euro is de toegang tot de kathedraal inbegrepen.

Kathedraal van Sevilla

Je kunt ook kaartjes kopen bij de kassa van de kathedraal van Sevilla: deze is geopend op maandag van 11.00 tot 15.30 uur, van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 14.30 tot 18.00 uur. In juli en augustus worden de openingstijden met een half uur vervroegd.

Het grootste probleem bij het kopen van kaartjes aan de kassa zijn de wachtrijen en de beschikbaarheid. Je kunt ze ook online kopen: ze zijn inclusief de klim naar de Giralda en je kunt ze ruim van tevoren kopen om niets te missen. Je hoeft ook niet in de zon te wachten om bij de kassa te komen en je gaat direct naar binnen op het tijdstip en de dag die jij kiest voor je bezoek.

De prijs voor algemene toegang is 10 euro (halve prijs voor gepensioneerden en studenten onder de 25 jaar). Als je echter toegang wilt tot de daken of de meesterwerken, is de toegangsprijs 16 euro en moet je dit in georganiseerde ploegen doen en niet op eigen houtje.

Boek tickets voor de kathedraal en de Giralda in Sevilla

Tips voor een bezoek aan de Kathedraal, de Giralda en het Alcázar van Sevilla

Binnenplaats van het Alcázar van Sevilla
Binnenplaats van het Alcázar van Sevilla

Hier zijn wat handige tips voor je bezoek aan de Kathedraal, de Giralda en het Alcázar van Sevilla.

Gratis toegang

Zoals de meeste historische monumenten en musea, hebben de Kathedraal, de Giralda en het Alcázar van Sevilla een gratis toegangsdag:

 • De Kathedraal: Op maandag heb je gratis toegang tot de kathedraal van Sevilla. Bovendien mogen werklozen, gehandicapten en kinderen onder de 14 jaar elke dag gratis naar binnen (wat niet betekent dat ze niet in de rij hoeven te staan bij de kassa of hun kaartjes online moeten reserveren).
 • Het Alcázar: Op maandag, dinsdag en donderdag kun je gratis naar binnen in het Alcázar van Sevilla.
 • La Giralda: Maandag vanaf 16.00 uur en zondag tot 14.00 uur gratis toegang.

Vermijd de hete uren

Ik raad je aan om het eerste uur van de dag te kiezen en, indien mogelijk, het weekend te vermijden; zo bespaar je de hitte en de drukte. Wat de kathedraal betreft, raad ik je aan de dienstregeling van de missen te controleren, die meestal op de zijdeur hangt.

Gebruik een kaart

Ik raad je aan om voor je bezoek, vooral in de kathedraal en het Alcázar van Sevilla vanwege de grootte, een plattegrond te kopen zodat je geen enkele hoek mist.

Boek je bezoek aan het Alcazar, de kathedraal en de Giralda

Wat te zien in de Kathedraal, de Giralda en het Alcázar van Sevilla

De Oranjeboom binnenplaats| ©Rosario Navarrete Rodríguez
De Oranjeboom binnenplaats| ©Rosario Navarrete Rodríguez

Kathedraal van Sevilla

Om alle geschiedenis en het belang van de kathedraal van Sevilla in een paar regels uit te leggen zou een onmogelijke missie zijn. Elke hoek heeft een genuanceerde betekenis die het waard is om even bij stil te staan.

Hoe je het meeste uit alles wat je in de kathedraal van Sevilla ziet haalt, is met een rondleiding of met een goede kunstgids in de hand; aangezien dit artikel niet bedoeld is om een van deze twee alternatieven te vervangen, zal ik me beperken tot het aanwijzen van wat je naar mijn mening niet mag missen, zodat je bezoek compleet is:

 • Het bezoek aan de daken: voor mij is dit een must. Je moet een tijd reserveren om naar boven te gaan, maar het is het waard voor het uitzicht dat je vanaf daar hebt op de details van de architectuur en op de Giralda zelf.
 • De buitenkant: Precies; het lijkt een beetje voor de hand liggend, maar laat het bezoek aan de binnenkant je er niet van weerhouden om de kathedraal van de buitenkant te bekijken, de architectuur in je op te nemen en het vanuit verschillende hoeken te bekijken.
 • De binnenplaats met de sinaasappelbomen: deze is alleen toegankelijk vanaf de binnenkant van de kathedraal via de Puerta del Lagarto, hoewel nieuwsgierigen wel naar binnen gluren vanaf de buitenkant om de schoonheid van deze kleine tuin in zich op te nemen.
 • Het centrale schip: De plafonds, opgesteld in een rechthoekige vorm, zullen je in het oog springen. Bekijk zeker de gebrandschilderde ramen en kunstwerken eromheen.
 • Het graf van Christoffel Columbus: Een bijzonder interessante halte als je een rondleiding door de kathedraal neemt, omdat je gids je zal vertellen over de verschillende versies van de geboorteplaats en begraafplaats van de navigator.
 • El Retablo Mayor: Dit kunstwerk wordt beschouwd als het grootste altaarstuk in het christendom en toont verschillende religieuze scènes.
 • Koninklijke Kapel: Hier liggen de overblijfselen van Alfonso X de Wijze en zijn moeder en in de crypte liggen Peter I van Castilië en zijn vrouw begraven.

Alcazar van Sevilla

Het Alcázar van Sevilla is een magisch monument dat je terug in de tijd laat reizen. Daarom is het een van de meest bezochte monumenten in Sevilla en in de wereld. Een paleis waarin stijlen en kunsten vermengd zijn door de passage van verschillende culturen door de geschiedenis heen. Tijdens je bezoek mag je het niet missen:

 • Patio de las Doncellas: Het heeft een prachtige galerij van poly-lobbige bogen, typisch voor de Almohad dynastie.
 • Cuarto Real Alto: onderwerp van talrijke hervormingen door de geschiedenis heen, het is de officiële residentie van de koningen van Spanje in Sevilla.
 • Palacio del Yeso: Een van mijn favoriete ruimtes vanwege de "sebka" decoratie, typisch Almohadisch en Sevilliaans.
 • Gotisch paleis: Laat je verblinden door de geribbelde gewelven en de twee rechthoekige zalen.
 • Paleis van koning Don Pedro: Het werd gebouwd door ambachtslieden uit Toledo, Granada en Sevilla zelf op initiatief van koning Pedro I in het midden van de 14e eeuw.
 • Salón del Almirante: Dit is een van de delen van het "Casa de Contratación de las Indias".
 • Tuinen van Alcazar: Het is prachtig om door deze tuinen te wandelen. Ik raad je aan om na je bezoek van de gelegenheid gebruik te maken om te genieten van wat rust op deze prachtige plek.

Giralda

Met een hoogte van 60 meter, het equivalent van een gebouw van 25 verdiepingen, heeft de Giralda 34 hellingen en 17 treden die je naar de top brengen vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de stad. Mis geen enkel detail van dit adembenemende panorama. Zorg ervoor dat je in goede fysieke conditie bent voordat je aan de klim begint. Houd er rekening mee dat de beklimming niet wordt aanbevolen voor mensen met hoogtevrees, duizeligheid of een slechte lichamelijke conditie, maar als dit bij jou niet het geval is, raad ik je aan het wel te doen.

Boek tickets voor de kathedraal en Giralda van Sevilla