Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Alcázar Tickets en Rondleidingen

Het Alcázar van Sevilla is een van de grote juwelen van Sevilla: haal het meeste uit uw reis en leer het van binnenuit kennen door kaartjes te kopen of een rondleiding te boeken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Alcázar Tickets en Rondleidingen

De tuinen van het Alcázar van Sevilla | ©Eric Titcombe

De binnenkomst in het Alcázar van Sevilla is een lust voor het oog: de schoonheid ervan kan niet tippen aan die van de andere monumenten en wijken van Sevilla, en hoewel de naam ervan niet zoveel weerklank vindt als die van de Giralda of de Torre del Oro, is het Alcázar een verplichte halte op uw reis.

1. Hoe bezoek je het Alcazar van Sevilla?

Andalusische patio in het Alcazar van Sevilla
Andalusische patio in het Alcazar van Sevilla

Een bezoek aan het Alcázar is een must in Sevilla en het is gebruikelijk om gecombineerde tickets te vinden voor het Alcázar en een rondleiding of een andere activiteit, zoals een bezoek aan de kathedraal.

Tickets en bezoeken aan het Alcazar

2. Toegang tot het Alcazar en rondleiding in de omgeving

Toegang tot het Alcázar van Sevilla| ©ArminFlickr
Toegang tot het Alcázar van Sevilla| ©ArminFlickr

Het Alcázar van Sevilla is gelegen in het historische centrum van de stad. Op een steenworp afstand heb je de Giralda Kathedraal of de wijk Santa Cruz. Met deze activiteit maakt u gebruik van deze locatie om een rondleiding te krijgen door het Alcazar en zijn omgeving, waarbij u natuurlijk de wachtrijen bij de ingang vermijdt.

Waar bestaat deze tour uit

De details zijn als volgt: de tour duurt ongeveer twee uur, hij is beschikbaar in het Engels en Spaans en de prijs is ongeveer 30 euro. Om zeker te zijn van uw plaats, dient u online te reserveren. Zodra u de dag heeft gekozen waarop u deze rondleiding door het Alcázar van Sevilla wilt volgen, ontvangt u een e-mail met informatie over tijden, ontmoetingspunt en andere instructies.

Over de rondleiding in de omgeving

Hoewel de rondleiding door de omgeving niet zo uitputtend is als een specifieke rondleiding met gids, zal het u helpen om u te oriënteren in de stad en daarna kunt u de omgeving in uw eigen tempo of met een andere rondleiding verkennen. Wat de Alcazar gids betreft, die is een manier om veel meer uit uw bezoek te halen. Als u na de rondleiding langer wilt blijven en het Alcazar en de tuinen op eigen gelegenheid wilt bezoeken, is dat geen probleem.

Ana's Reizigerstip

Met of zonder rondleiding, koop uw tickets online. In de zon in de rij bij de kassa wachten is een opoffering en garandeert niet dat u op de dag zelf binnen kunt komen.

3. Rondleiding door het Alcázar van Sevilla voor kleine groepen

Baden van Lady Maria de Padilla
Baden van Lady Maria de Padilla

Als u een liefhebber bent van rondleidingen of bijzonder geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad Sevilla en haar Moorse erfenis, is deze rondleiding door het Alcázar voor kleine groepen zeker de moeite waard. De prijs van € 29 is zeer vergelijkbaar met een normale rondleiding en het verschil is dat u in een groep van niet meer dan 20 reizigers zit; hierdoor zult u zich zekerder voelen met uw gids en meer op uw gemak tijdens uw rondleiding door het Alcázar.

Waar bestaat deze tour uit

Naast de diensten van een professionele gids is in de prijs inbegrepen de toegang zonder wachtrijen. Met andere woorden, u hoeft niet in de lange rij voor de kassa te wachten, maar u ontmoet uw gids buiten en gaat meteen naar binnen. Zodra u online hebt gereserveerd en de dag hebt gekozen waarop u wilt komen, wordt u op de hoogte gebracht van het ontmoetingspunt en het tijdstip.

Deze rondleiding behandelt de geschiedenis van deze enclave, maar ook informatie over de architectuur van de plaats (met Arabische, renaissance- en barokinvloeden) en over de zalen die als decor dienden voor de populaire serie Game of Thrones. Deze excursie kan in het Engels of Spaans worden geboekt en duurt ongeveer anderhalf uur.

4. Rondleiding door het Alcazar en de Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Kathedraal van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

De kathedraal van Sevilla en zijn beroemde toren, de Giralda, is een andere belangrijke attractie voor bezoekers aan de stad. Deze rondleiding combineert het Alcázar en de kathedraal van Sevilla, omdat ze beide referentiepunten zijn op het gebied van architectuur en culturele rijkdom, niet alleen in Andalusië maar in heel Spanje.

Waar bestaat deze tour uit

De prijs is € 46 en de totale duur van de rondleiding door deze twee monumenten is ongeveer drie en een half uur. U kunt dit in het Engels of Spaans doen en op beide plaatsen vermijdt u de rijen bij de ingang door direct met uw deskundige gids en de rest van de groep mee te gaan.

U kunt uw plaats online reserveren en de dag en het tijdstip kiezen die u het beste uitkomen voor de tour. Ik raad aan 's morgens vroeg te kiezen om de hitte te vermijden en in het weekend om de drukte te vermijden. De tour omvat een beklimming van de Giralda toren, dus wees voorbereid op de steile trappen.

Elke liefhebber van islamitische en christelijke kunst en geschiedenis zal gefascineerd zijn door deze rondleiding langs de twee meest prominente en meest bezochte monumenten van Sevilla.

5. Wat te zien in het Alcazar van Sevilla

Koninklijk Alcazar van Sevilla
Koninklijk Alcazar van Sevilla

Veel mensen vergelijken het Alcazar in Sevilla met het Alhambra in Granada, niet in termen van belangrijkheid of grootte, maar in termen van stijl. Zeker na een bezoek aan beide sites zult u veel overeenkomsten tussen de twee zien, aangezien beide tot de oudste paleizen in Spanje behoren en ook de Moorse en Andalusische decoratie gemeen hebben.

Om het beste uit het Alcázar van Sevilla te halen, is mijn eerste aanbeveling dat u ofwel een rondleiding neemt ofwel een beetje onderzoek doet naar wat u binnen zult vinden en wie de koningen waren die in dit paleis woonden. Hoewel verdwalen in het Alcázar van Sevilla een genot is, moet u niet vergeten bij de ingang een plattegrond te halen zodat u kunt herkennen wat u ziet.

De essentiële haltes

  • De tuinen: volledig betoverend en bezaaid met wonderen zoals de vijver van Mercurius of het paviljoen van Karel V.
  • Het paleis van koning Don Pedro: het kleine Alhambra genoemd. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom; ik zou verschillende van zijn zalen kunnen noemen, maar ik zou niet weten welke meer erkenning verdient.
  • Het Casa de la Contratación: van de hoogste historische waarde omdat het een referentie was op het gebied van de handel met Amerika.
  • Het gotische paleis: waar de christelijke koningen na de herovering woonden.
  • De Patio del Yeso: dit is het gebied dat u bij de ingang vindt en, hoewel het niet zoveel indruk op u zal maken als andere, is het een van de oudst bewaarde.

6. Tips voor een bezoek aan het Alcázar van Sevilla

Binnen in het Alcazar van Sevilla| ©Shadowgate
Binnen in het Alcazar van Sevilla| ©Shadowgate

Als u geen fan bent van rondleidingen of niet geïnteresseerd bent in gecombineerde tickets, kunt u het Alcazar ook op eigen gelegenheid bezoeken. Losse kaartjes kunnen ook van tevoren worden gereserveerd door op de officiële website van het Alcázar van Sevilla de datum en het tijdstip van het bezoek te kiezen; zo vermijdt u, zelfs als u geen rondleiding hebt, in de rij te staan bij de kassa. Het prijsverschil zit hem alleen in de administratiekosten, die normaal één euro bedragen.

De prijs van het algemene ticket is 11,50 euro plus 4,50 euro voor degenen die het gebied van de Cuarto Real Alto willen bezoeken, gelegen in het bovenste deel van het paleis van koning Don Pedro.

Attracties inbegrepen in het toegangsticket voor het Alcazar zelf

  • Antiquarium
  • Bellver-Casa Fabiola Museum
  • Triana Keramiek Museum
  • Kasteel van San Jorge

Speciale groepen

U moet er ook rekening mee houden dat de toegang tot het Alcázar gratis is voor gehandicapten, kinderen onder de 16 jaar en inwoners van Sevilla. Gepensioneerden en studenten krijgen ook korting op de algemene toegangsprijs en in het laatste uur van de toegang tot het Alcazar (van 16 tot 17 in de winter en van 18 tot 19 in de zomer) is de toegang gratis voor alle bezoekers. Iets heel belangrijks: dit betekent niet dat u geen enkele vorm van gratis toegang van tevoren moet reserveren om niets te missen.

Andere opties

Tot slot is het misschien interessant om te weten dat het Alcázar af en toe nachtelijke rondleidingen organiseert. Hou de officiële kanalen in de gaten om te weten wanneer ze plaatsvinden en reserveer uw plaats op voorhand.

Ana's Reizigerstip

Bezoek het Alcazar niet overhaast. Trek ten minste twee uur uit voor een bezoek aan de tuinen en de architectuur.

7. Organiseer uw bezoek

Uitzicht op de Giralda vanaf het Alcazar van Sevilla| ©Shadowgate
Uitzicht op de Giralda vanaf het Alcazar van Sevilla| ©Shadowgate

Hoe kom ik in Sevilla?

Het Alcázar van Sevilla ligt midden in het historische centrum, zeer dicht bij de kathedraal en de wijk Santa Cruz. Eenmaal aangekomen in dit gebied zult u geen moeite hebben om de verschillende borden te vinden die de ingang aangeven, hoewel het waar is dat het onopgemerkt kan blijven in het licht van de schoonheid van de omgeving. Verschillende stadsbussen zullen u in de buurt van dit gebied afzetten, evenals de metrolijn die door sommige delen van Sevilla loopt.

De dichtstbijzijnde metro- en bushalte is Puerta de Jerez en vanaf daar, als u niet wilt lopen, kunt u een tram nemen die u afzet voor de deur van de kathedraal, op slechts een paar meter van het Alcázar.

Openingstijden

Het Alcázar van Sevilla is het hele jaar geopend van maandag tot zondag vanaf 9.30 uur. In de winter sluit het om 17.00 uur, in de zomer om 19.00 uur. Het is alleen gesloten (op enkele uitzonderingen na) op 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december. Buiten deze uren kan het Alcazar worden opengesteld voor groepen die congressen, symposia of soortgelijke evenementen bijwonen tegen de exclusieve prijs van een nachtelijk bezoek.

Wanneer moet je gaan?

Wie niet gewend is aan de hoge temperaturen van Sevilla, zal het misschien moeilijk hebben om niet alleen het Alcazar maar ook de verschillende monumenten van de Andalusische hoofdstad te bezoeken. Daarom is het eerste advies over wanneer u naar het Alcázar kunt gaan, vooral als u het in de zomer bezoekt, de centrale uren van de dag te vermijden, ondanks het feit dat er veel schaduw is in de tuinen en paleizen.

Aangezien het een van de meest bezochte monumenten in Sevilla is, raad ik ook aan vakanties en weekends zoveel mogelijk te vermijden om van het bezoek zonder drukte te kunnen genieten.

Duur van het bezoek

Of u nu een georganiseerde rondleiding volgt of een individueel bezoek brengt, in het Alcázar van Sevilla is veel te zien en het is niet de moeite waard om het overhaast te doen. Mijn aanbeveling is om minstens twee uur uit te trekken voor een wandeling door het interieur en te genieten van de zalen en tuinen.

Foto's

Het Alcazar is ongetwijfeld een van de meest fotografeerbare plaatsen in Sevilla. De schoonheid van zowel de paleizen als de tuinen zal u voortdurend uitnodigen om elk detail vast te leggen. Aangezien foto's, tenzij anders aangegeven door borden in bepaalde zalen, zijn toegestaan, kunt u, als u bijzonder van fotograferen houdt, een extra uur toevoegen aan de tijd die u voor het bezoek reserveert.

Waar te eten

Als u voor of na uw bezoek wilt eten, is mijn belangrijkste advies om zo veel mogelijk uit de buurt van het gebied te blijven. U zult op straat waarschijnlijk verschillende pr-mensen aantreffen die u de typische lekkernijen van de plaatselijke restaurants verkopen. Ongeacht de kwaliteit van deze plaatsen, is de prijs nogal opgedreven en laten we zeggen dat ze niet de meest authentieke in de streek zijn...

In plaats van toe te geven aan deze aanbiedingen, raad ik u aan wat rond te dwalen; de prijzen zijn waarschijnlijk nog steeds hoog, maar u zult meer authenticiteit vinden.

De omgeving

Het Alcázar ligt in het historische centrum van Sevilla. Dit betekent dat u op slechts een paar meter afstand schatten vindt zoals de kathedraal en de wijk Santa Cruz, die beide op zichzelf al een bezoek waard zijn. Als u de tramroute vanaf Puerta de Jerez volgt, komt u op Plaza Nueva voor een heerlijke, zij het hete, wandeling. Een laatste tip: wandel zoveel mogelijk rond in de omgeving, het is de moeite waard.

Het Alcázar met kinderen bezoeken

Het Alcázar is een ideale plek om met kinderen te bezoeken, niet alleen omdat kinderen onder de 16 gratis toegang hebben, maar ook omdat de kleintjes het geweldig zullen vinden om de binnenplaatsen en labyrinten te verkennen. Als het Alcázar al een sprookjesachtige omgeving is voor volwassenen, dan is het nog magischer voor kinderen.

Ana's Reizigerstip

Neem water mee tijdens uw bezoek: om de hitte te verdrijven en om te vermijden dat u hoge prijzen betaalt in de cafetaria binnen.

8. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van kaartjes voor het Alcázar, zult u ook geïnteresseerd zijn in

De kathedraal van Sevilla tussen de daken van de stad| ©Henrique Ferreira
De kathedraal van Sevilla tussen de daken van de stad| ©Henrique Ferreira

Op enkele meters van de Reales Alcázares van Sevilla bevindt zich de indrukwekkende kathedraal. De kathedraal van Sevilla, in gotische stijl en bekroond door de Giralda-toren, is een van de belangrijkste bouwwerken ter wereld en als het van buitenaf bekijken ervan al een voorrecht is, dan is de toegang tot de kathedraal, het bezoek aan het interieur en het beklimmen van de toren een unieke ervaring.

De architectonische stijlen van de kathedraal van Sevilla en het Real Alcázar zijn zeer verschillend, en daarom is het zo fascinerend voor de reiziger om tijdens hetzelfde bezoek van beide te genieten. Er zijn gezamenlijke rondleidingen in beide monumenten, maar ik raad u aan een kijkje te nemen in dit artikel over Sevilla Kathedraal Tickets om alle informatie in je op te nemen die je nodig hebt voor een essentieel bezoek.