Alcázar Tickets en Rondleidingen

Het Alcázar van Sevilla is een van de grote juwelen: haal het meeste uit je reis en leer het van binnen kennen door kaartjes te kopen of een rondleiding te boeken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Alcázar Tickets en Rondleidingen

De tuinen van het Alcázar van Sevilla | ©Eric Titcombe

Het binnengaan van het Alcázar van Sevilla is een lust voor het oog: de schoonheid ervan kan zich meten met de rest van de monumenten en wijken van Sevilla en hoewel de naam niet zoveel zegt als de Giralda of de Torre del Oro, is het Alcázar een verplichte stop tijdens je reis.

De goedkoopste optie

Sevilla Alcazar Tickets

Beveiligde toegang tot een van de belangrijkste monumenten van Sevilla

Bespaar tijd en geld door je tickets van tevoren te kopen en geniet van het verkennen van het Alcázar van Sevilla. Wandel door alle kamers en bewonder de verschillende stijlen die dit paleizencomplex zo bijzonder maken.

Een van de must-see bezienswaardigheden van de Andalusische hoofdstad. Het Real Alcázar van Sevilla is een architectonisch werk dat elk jaar miljoenen toeristen ontvangt en dat ik je aanraad te bezoeken als je door de stad reist. Boek je tickets van tevoren en bespaar onnodige wachtrijen en wachten.

Dit paleis heeft kenmerken uit verschillende historische perioden: Islamitisch, Mudejar, Renaissance, Gotisch en Barok. Een authentiek architectonisch juweel dat eind jaren 1980 door UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Het bestaat uit drie paleizen en is momenteel de enige behuizing die nog steeds functioneert als residentie van het Spaanse koningshuis.

Aanrader als... je Sevilla gaat bezoeken en zeker wilt zijn van toegang tot een van de emblemen van de stad zonder dat je ergens voor hoeft te zorgen.

Welke soorten tickets zijn er om het Alcázar van Sevilla te bezoeken?

Andalusische binnenplaats in het Alcazar van Sevilla
Andalusische binnenplaats in het Alcazar van Sevilla

Een bezoek aan het Alcazar is een must in Sevilla en het is gebruikelijk om gecombineerde tickets te vinden voor het Alcazar en een rondleiding of een andere activiteit, zoals een bezoek aan de kathedraal of de Giralda.

Je kunt ook tickets kopen bij de kassa of online. Ik raad de tweede optie aan, zodat je niet het risico loopt dat je lang in de rij moet staan of zelfs een andere dag terug moet komen. Zorg ervoor dat je toegang krijgt tot dit prachtige monument en verken de geschiedenis van Andalusië en Spanje in elk van de kamers.

Boek je tickets voor het Alcazar van Sevilla

Entree en rondleiding in het Alcazar van Sevilla

Toegang tot het Alcazar van Sevilla| ©ArminFlickr
Toegang tot het Alcazar van Sevilla| ©ArminFlickr

Het Alcázar van Sevilla ligt in het historische centrum van de stad en een bezoek eraan is een essentiële activiteit tijdens je bezoek aan de stad Sevilla. De optie om een rondleiding door dit paleis en de tuinen te nemen is het handigst als je meer wilt weten over de geschiedenis en de architectonische details die in elk van de hoeken verborgen zijn.

Waaruit bestaat deze tour

De details zijn als volgt: de rondleiding duurt 1-2 uur en de prijs is ongeveer 34 euro. Om zeker te zijn van je plaats moet je online reserveren en zodra je de dag hebt gekozen waarop je deze rondleiding door het Alcázar van Sevilla wilt doen, ontvang je een e-mail met het tijdschema, het ontmoetingspunt en andere instructies.

Bovendien word je gedurende de hele tour begeleid door een professionele gids, die al je vragen kan beantwoorden.

Vergeet niet, met of zonder rondleiding, koop je tickets online. Wachten in de rij bij de kassa in de zon is een opoffering en biedt geen garantie dat je op de dag zelf naar binnen kunt.

Boek je rondleiding door het Alcazar van Sevilla

Entree en rondleiding in het Alcazar, de kathedraal en de Giralda

Kathedraal van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Kathedraal van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

De kathedraal van Sevilla en de beroemde toren, de Giralda, zijn belangrijke bezienswaardigheden voor bezoekers van de stad. Als je ze allemaal wilt zien, raad ik je aan een rondleiding te nemen die het Alcázar, de kathedraal en de Giralda combineert, omdat ze een referentie zijn op het gebied van architectuur en culturele rijkdom, niet alleen in Andalusië maar in heel Spanje.

Waaruit bestaat deze tour

De prijs is € 54 en de totale duur van de rondleiding door deze twee monumenten is ongeveer drie en een half uur. Je vermijdt de rijen bij de ingang door meteen naar binnen te gaan met je deskundige gids en de rest van de groep.

Je kunt je plaats online reserveren en de dag en tijd kiezen die het beste uitkomen voor je bezoek. Ik raad aan om vroeg in de ochtend te gaan om aan de hitte te ontsnappen en de drukte in het weekend te vermijden. De tour is inclusief kaartjes voor het Alcazar, de kathedraal en de beklimming van de Giralda toren.

Elke liefhebber van kunst en islamitische en christelijke geschiedenis zal gefascineerd zijn door deze tour langs de meest opmerkelijke en bezochte monumenten van Sevilla.

Boek je rondleiding door het Alcazar, de kathedraal en de Giralda toren

Rondleiding voor kleine groepen naar het Alcazar van Sevilla

Baden van Lady Maria de Padilla
Baden van Lady Maria de Padilla

Als je een fan bent van rondleidingen of bijzonder geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad Sevilla en haar Moorse erfenis, dan is deze rondleiding door het Alcazar voor kleine groepen zeker de moeite waard. De prijs van € 40 is vergelijkbaar met een normale rondleiding en het verschil is dat je in een groep van niet meer dan 20 reizigers zit; hierdoor voel je je meer vertrouwd met je gids en meer op je gemak tijdens je rondleiding door het Alcazar.

Waar deze tour uit bestaat

Naast de diensten van een professionele gids is de toegang zonder wachtrijen bij de prijs inbegrepen. Met andere woorden, je hoeft niet te wachten in de lange rij bij de kassa, maar je ontmoet je gids buiten en gaat meteen naar binnen. Zodra je online boekt en de dag kiest waarop je wilt komen, krijg je bericht over het ontmoetingspunt en de tijd.

Deze tour behandelt de geschiedenis van deze enclave, maar ook informatie over de architectuur van de plek (met Arabische, renaissance- en barokinvloeden) en over de kamers die als decor dienden voor de populaire serie Game of Thrones. Je kunt deze tour in het Engels of Spaans boeken en hij duurt ongeveer anderhalf uur.

Boek je tickets voor het Alcázar van Sevilla

Wat ga ik zien in het Alcázar van Sevilla?

Koninklijk Alcazar van Sevilla
Koninklijk Alcazar van Sevilla

Veel mensen vergelijken het Alcazar van Sevilla met het Alhambra in Granada, niet qua belangrijkheid of grootte maar qua stijl. Na een bezoek aan beide locaties zul je zeker veel overeenkomsten zien tussen de twee, want beide behoren tot de oudste paleizen van Spanje en beide hebben ook de Moorse en Andalusische decoratie gemeen.

Om het meeste uit het Alcázar van Sevilla te halen, raad ik je aan om een rondleiding te nemen of om wat onderzoek te doen naar wat je binnen kunt vinden en wie de koningen waren die in dit paleis woonden. Hoewel verdwalen in het Alcázar van Sevilla een genot is, moet je niet vergeten om bij de ingang een plattegrond te kopen, zodat je kunt herkennen wat je ziet.

De essentiële stops

  • De tuinen: totaal betoverend en bezaaid met wonderen zoals de vijver van Mercurius of het paviljoen van Karel V.
  • Het paleis van koning Don Pedro: ook wel het kleine Alhambra genoemd. Het is niet moeilijk om te zien waarom; ik zou verschillende kamers kunnen opnoemen maar ik zou niet weten welke meer erkenning verdient.
  • Het Casa de la Contratación: van de hoogste historische waarde omdat het een referentie is op het gebied van handel met Amerika.
  • Het Gotische Paleis: hier woonden de christelijke koningen na de herovering.
  • De Patio del Yeso: dit is het gebied dat je bij de ingang vindt en, hoewel het niet zoveel indruk op je zal maken als andere, is het een van de oudst bewaarde.

Boek je rondleiding door het Alcazar van Sevilla

Tips voor een bezoek aan het Alcazar van Sevilla

Interieur van het Alcázar van Sevilla| ©Shadowgate
Interieur van het Alcázar van Sevilla| ©Shadowgate

Als je geen fan bent van rondleidingen of niet geïnteresseerd bent in gecombineerde tickets, kun je het Alcazar ook op eigen houtje bezoeken. Losse kaartjes kunnen ook van tevoren worden geboekt door de datum en tijd van je bezoek te kiezen op de officiële website van het Alcázar van Sevilla; op deze manier hoef je niet in de rij te staan bij de kassa, zelfs als je geen rondleiding hebt. Het verschil in prijs zit alleen in de administratiekosten, die normaal gesproken één euro zijn.

De prijs van het algemene ticket is 11,50 euro met 4,50 euro extra voor degenen die het gebied van de Cuarto Real Alto willen bezoeken, gelegen in het bovenste gedeelte van het paleis van koning Don Pedro.

Attracties inbegrepen in het toegangskaartje voor het Alcazar zelf

  • Antiquarium
  • Bellver-Casa Fabiola Museum
  • Triana keramiek museum
  • Kasteel van San Jorge

Speciale groepen

Houd er rekening mee dat de toegang tot het Alcazar gratis is voor gehandicapten, kinderen jonger dan 16 jaar en inwoners van Sevilla. Gepensioneerden en studenten krijgen ook korting op de algemene toegangsprijs en tijdens het laatste uur van toegang tot het Alcazar (van 16 tot 17 in de winter en van 18 tot 19 in de zomer) is de toegang gratis voor alle bezoekers. Eén heel belangrijk ding: dit betekent niet dat je niet van tevoren moet reserveren voor welke vorm van gratis toegang dan ook om niets te missen.

Andere opties

Tot slot is het misschien ook interessant om te weten dat het Alcázar af en toe gedramatiseerde nachtelijke bezoeken organiseert. Houd de officiële kanalen in de gaten om erachter te komen wanneer deze zijn en reserveer je plaats van tevoren.

Ana's Traveller Tip

Bezoek het Alcázar niet te gehaast. Trek minstens twee uur uit om van de tuinen en architectuur te genieten.

Plan je bezoek

Uitzicht op de Giralda vanaf het Alcázar van Sevilla| ©Shadowgate
Uitzicht op de Giralda vanaf het Alcázar van Sevilla| ©Shadowgate

Hoe kom je er

Het Alcázar van Sevilla ligt in het historische centrum, vlakbij de kathedraal en de wijk Santa Cruz. Als je eenmaal in dit gebied bent aangekomen, zul je geen moeite hebben om de verschillende borden te vinden die de ingang aangeven, hoewel het waar is dat het wat onopgemerkt kan blijven gezien de schoonheid van de omgeving. Verschillende stadsbussen zullen je in de buurt van dit gebied afzetten, evenals de metrolijn die door sommige delen van Sevilla loopt.

De dichtstbijzijnde metro- en bushalte is Puerta de Jerez en vanaf daar kun je, als je niet wilt lopen, een tram nemen die je voor de deur van de kathedraal afzet, op slechts een paar meter van het Alcázar.

Openingstijden

Het Alcázar van Sevilla is het hele jaar door geopend van maandag tot zondag vanaf 9:30 uur. In de winter sluit het om 17.00 uur en in de zomer om 19.00 uur. Het is alleen gesloten (op enkele uitzonderingen na) op 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december. Buiten deze uren kan het Alcazar worden geopend voor groepen die congressen, symposia of soortgelijke evenementen bijwonen voor de exclusieve prijs van een nachtelijk bezoek.

Wanneer gaan?

Wie niet gewend is aan de hoge temperaturen van Sevilla kan het moeilijk vinden om niet alleen het Alcázar te bezoeken, maar ook de verschillende monumenten van de Andalusische hoofdstad. Daarom is het eerste advies over wanneer je naar het Alcázar moet gaan, vooral als je het in de zomer bezoekt, om de centrale uren van de dag te vermijden, ondanks het feit dat er genoeg schaduw is in de tuinen en paleizen.

Omdat het een van de meest bezochte monumenten in Sevilla is, raad ik ook aan om feestdagen en weekenden zoveel mogelijk te vermijden om van het bezoek te genieten zonder drukte.

Duur van het bezoek

Of je nu meegaat met een georganiseerde tour of een individueel bezoek brengt, het Alcázar van Sevilla heeft veel te zien en het is niet de moeite waard om het gehaast te doen. Mijn aanbeveling is om minimaal twee uur uit te trekken om rond te lopen in het interieur en te genieten van de kamers en tuinen.

Foto's

Het Alcázar is ongetwijfeld een van de meest fotografeerbare plekken in Sevilla. De schoonheid van zowel de paleizen als de tuinen nodigen je voortdurend uit om elk detail vast te leggen. Fotograferen is toegestaan, tenzij anders aangegeven op borden in bepaalde kamers. Als je graag fotografeert, voeg dan een extra uur toe aan de tijd die je hebt gereserveerd voor je bezoek.

Waar te eten

Als je voor of na je bezoek iets wilt eten, is mijn belangrijkste advies om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven. Je zult waarschijnlijk verschillende pr-mensen op straat tegenkomen die je de typische lekkernijen van lokale restaurants verkopen. Ongeacht de kwaliteit van deze plaatsen, is de prijs nogal opgedreven en laten we zeggen dat ze niet de meest authentieke in de omgeving zijn...

In plaats van toe te geven aan deze aanbiedingen raad ik je aan om wat rond te dwalen; de prijzen zullen waarschijnlijk nog steeds hoog zijn, maar je zult meer authenticiteit vinden.

De omgeving

Het Alcázar ligt in het historische centrum van Sevilla. Dit betekent dat je op slechts een paar meter afstand schatten vindt zoals de kathedraal en de wijk Santa Cruz, die allebei een apart bezoek waard zijn. Als je de tramroute vanaf Puerta de Jerez volgt, kom je uit op Plaza Nueva voor een heerlijke, zij het warme, wandeling. Nog een laatste tip: dwaal zoveel mogelijk door de omgeving, het is de moeite waard.

Het Alcázar bezoeken met kinderen

Het Alcázar is een ideale plek om met kinderen te bezoeken, niet alleen omdat kinderen onder de 16 gratis toegang hebben, maar ook omdat de kleintjes het geweldig zullen vinden om de binnenplaatsen en labyrinten te verkennen. Als het Alcázar een sprookjesachtige omgeving is voor volwassenen, dan is het nog magischer voor kinderen.

Boek je rondleiding naar het Alcázar van Sevilla

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van tickets voor het Alcazar, ben je ook geïnteresseerd in

De kathedraal van Sevilla tussen de daken van de stad| ©Henrique Ferreira
De kathedraal van Sevilla tussen de daken van de stad| ©Henrique Ferreira

Op een paar meter van de Reales Alcázares van Sevilla staat de indrukwekkende kathedraal. De kathedraal van Sevilla, in gotische stijl en bekroond door de Giralda-toren, is een van de belangrijkste bouwwerken ter wereld en als het van buiten al een voorrecht is om de kathedraal te bewonderen, dan is het een unieke ervaring om de kathedraal te betreden, het interieur te bezoeken en de toren te beklimmen.

De bouwstijlen van de kathedraal van Sevilla en de Koninklijke Alcazar zijn zeer verschillend, daarom is het zo fascinerend voor de reiziger om van beide te genieten tijdens hetzelfde bezoek. Er zijn gezamenlijke rondleidingen door beide monumenten, maar ik raad je aan dit artikel op Sevilla Kathedraal Tickets om alle informatie in je op te nemen die je nodig hebt voor een essentieel bezoek.