Sevilla Alcazar Tickets

4.8
(12838 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Vanaf
€ 24 € 22
Geen verborgen kosten
  • Je boeking wordt direct bevestigd

Overzicht

Sla de rij over en ga naar het Real Alcázar van Sevilla, het oudste koninklijke paleis dat nog in gebruik is in Europa . Tijdens het bezoek kun je door het interieur van het paleis lopen en de vele kamers bekijken, waaronder de oorspronkelijke ommuring, het Mudejar paleis en het Gotische paleis.

Het paleis, oorspronkelijk gebouwd in de 10e eeuw, ten tijde van de moslimoverheersing, heeft door de eeuwen heen wijzigingen en uitbreidingen ondergaan, waardoor het architectonische elementen van meerdere stijlen heeft: islamitisch, mudejar, gotisch, renaissance, maniëristisch en barok.

  • Betreed het interieur van het Real Alcázar van Sevilla zonder rijen of wachten in de rij.
  • Wandel door de talloze kamers van de drie paleizen die samen het Alcázar vormen: het oorspronkelijke, het Mudejar en het Gotische.
  • Bewonder de tuinen, wandtapijten en kunstwerken in het oudste nog in gebruik zijnde paleis van Europa.

Wat is inbegrepen

  • Wachtrijvrije toegang tot het Alcázar van Sevilla

Selecteer datum en tijd

Wat je kunt verwachten

Tijdens deze activiteit krijg je de kans om het Real Alcázar van Sevilla te bezoeken, zonder in de rij te hoeven staan of te moeten wachten om naar binnen te mogen. Tijdens het bezoek kun je dit paleiscomplex bezichtigen, waarvan de bouw dateert uit de 10e eeuw, ten tijde van de Cordovaanse kalief Abderramán III.

Door de lange geschiedenis heeft het Alcázar van Sevilla architectonische elementen uit verschillende artistieke periodes, waaronder islamitisch, Mudejar, renaissance, gotiek en barok. Samen met het Archief van Indië en de kathedraal van Sevilla werd het Alcázar in 1987 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed . Met zo'n 2 miljoen bezoekers per jaar is het een van de meest bezochte toeristische monumenten in Spanje.

Het gebouw bestaat uit drie verschillende paleizen:

  • De oorspronkelijke ommuring: Opgericht door Abderramán III, die de ommuring vastmaakte aan een oude Romeinse muur. Binnen vallen ruimtes op zoals de Leeuwenpoort, de belangrijkste toegang tot de ommuring, of de Rechtszaal, waar de rechtbanken werden gehouden die processen voerden.
  • Gotisch paleis: dit werd gebouwd in de 13e eeuw, in de tijd van Alfonso X de Wijze, koning van Castilië. Opvallend zijn dekapel van San Clemente, daterend uit 1271, de Grote Zaal, ook bekend als de Zaal der Feesten, en de Zaal der Tapijten, versierd met zes wandtapijten die de verovering van Tunesië door Karel I in 1535 herdenken.
  • Mudejar Paleis of Paleis van Pedro I: Opgericht in opdracht van koning Pedro I tussen 1356 en 1366 om te dienen als zijn privégebouw. Het werd later omgebouwd tijdens het bewind van de katholieke vorsten en tijdens de Habsburgse dynastie. Hoogtepunten van het interieur zijn het Paleis van de Poppen, met zijn marmeren zuilen en hoefijzerbogen, en de Ambassadeurszaal, het meest luxueuze deel van het paleis, waar buitenlandse diplomaten werden ontvangen.

Omdat het paleis nog steeds dienst doet als residentie van de Spaanse koninklijke familie wanneer zij Sevilla bezoeken, wordt het Alcázar beschouwd als het oudste koninklijke paleis in gebruik in Europa . De goede staat van onderhoud heeft het ook het decor gemaakt voor belangrijke films en series, zoals Lawrence of Arabia, Ridley Scott's 1492 en Game of Thrones .

Vertrek en terugkomst

Extra informatie

Annuleringsbeleid