10 Beste Monumenten in Sevilla

Als u een reis naar de hoofdstad van Andalusië plant, is het belangrijk te weten welke monumenten en plaatsen een must zijn op een rondreis.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minuten lezen

10 Beste Monumenten in Sevilla

Sevilla paddestoelen | ©Javier Gonzalez

Een van de beste dingen om te zien en te doen in Sevilla is een rondleiding langs de monumenten van de stad. Persoonlijk beschouw ik dit als een van de beste manieren om Sevilla te bezichtigen en in contact te komen met haar verleden en culturele evolutie.

Hieronder zal ik u alles vertellen wat u moet weten over de meest opmerkelijke monumenten in de stad; van pleinen tot paleizen, van openbare gebouwen tot religieuze tempels. Sevilla is een stad boordevol charme, dus geniet ervan!

1. De kathedraal van Sevilla en de Giralda

Kathedraal van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Kathedraal van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

De kathedraal van Sevilla is het belangrijkste religieuze gebouw van de stad en het grootste gotische monument ter wereld. Gebouwd op de resten van een oude moskee, is een bezoek aan de kathedraal een must bij elk bezoek aan de Andalusische hoofdstad.

De Giralda is het meest iconische monument van Sevilla, te zien op ansichtkaarten en op de omslagen van boeken over de stad. Het is een van de meest bezochte monumenten door toeristen, omdat je vanaf de klokkentoren een prachtig uitzicht hebt over het hele historische centrum.

Waar het is en hoe er te komen

Gelegen aan de Avenida de la Constitución, in het hart van de oude wijk van Sevilla. U kunt er komen met de metro (lijn 1) naar station Puerta de Jeréz. U kunt ook de tram nemen en uitstappen bij het naburige Archivo de Indias.

Nuttige informatie

 • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur; zondag tot 18.00 uur en maandag tot 15.30 uur. Tijdens de zomermaanden in Sevilla is het open voor het publiek met verlengde openingstijden.
 • Prijs: Vanaf €9 voor een volwassen ticket.

Boek uw bezoek aan de Kathedraal

2. Koninklijk Alcazar van Sevilla

Alcazar van Sevilla| ©Anna & Michal
Alcazar van Sevilla| ©Anna & Michal

Het paleis vertoont overblijfselen van de Mudejar-stijl, een unieke bouwstijl in Andalusië die invloeden van de Europese renaissance-architectuur mengt met het unieke karakter en de esthetiek van de islamitische architectuur.

Vanwege deze kenmerken is het niet verwonderlijk dat het Alcázar van Sevilla een van de meest bezochte attracties van de stad is.

Het is ook een van de oudste en best bewaarde paleizen ter wereld en een must op elke rondleiding door Sevilla.

Waar het is en hoe er te komen

Het paleis is gelegen in wat bekend staat als de Patio de Banderas, in het historische centrum van Sevilla.

Als u met de metro naar dit deel van de stad wilt, kunt u lijn 1 nemen, het dichtstbijzijnde station is Puerta de Jerez of, als u dat liever doet, de tram nemen en uitstappen bij het Archivo de Indias.

Nuttige informatie

 • Openingstijden : Het paleis is voor het publiek geopend van maandag tot en met zondag, tussen oktober en maart van 09:30 uur tot 18:00 uur en van april tot september verlengde openingstijden tot 20:00 uur.
 • Prijs: Het gemiddelde ticket voor een volwassene kost ongeveer 15 euro.

Boek uw bezoek aan het Alcazar

3. Triana Brug

Triana Brug| ©Daniel GB
Triana Brug| ©Daniel GB

De brug die de oude stad van Sevilla verbindt met de populaire en mooie wijk Triana werd in 1976 uitgeroepen tot historisch monument.

Een bezoek aan de Triana-wijk aan de overkant van de brug is een must voor alle bezoekers die voor het eerst in de stad komen en zich willen vergapen aan de charme van de stad.

Waar het is en hoe er te komen

Gelegen tussen het oude gedeelte van Sevilla en Triana, is de gemakkelijkste manier om dit gedeelte van de stad te bereiken door te lopen of de bus van Sevilla te nemen. In het laatste geval is mijn advies om uit te stappen bij de halte vlak voor de Plaza de Toros en ongeveer 5 minuten te lopen langs de oever van de rivier.

Nuttige informatie

 • Openingstijden : Altijd open.
 • Prijs: Gratis.

Boek een rondleiding in Triana

4. Gouden Toren

Torre del Oro| ©D-Koala
Torre del Oro| ©D-Koala

Deze oude stenen toren werd naast de rivier de Guadalquivir gebouwd als verdedigingselement tegen vijandelijke schepen. Zijn naam dankt het aan het feit dat het vroeger bedekt was met tegeltjes die in het zonlicht een gouden weerkaatsing in de verte gaven.

Deze plaats biedt enkele van de beste uitzichten van Sevilla en herbergt ook het Marinemuseum.

Waar het is en hoe er te komen

Gelegen aan de Paseo de Cristóbal Colón, aan de oever van de rivier Guadalquivir, kunt u dit stadsdeel bereiken met de metro van Sevilla (lijn 1) of met de openbare busdienst (lijnen 3, 15, 31 en 21).

Nuttige informatie

 • Openingstijden : De uitkijktoren en het museum zijn het gehele jaar geopend. Maandag tot vrijdag van 09:30 tot 18:45 uur en in het weekend van 10:30 tot 18:45 uur.
 • Prijs: Vanaf 3 euro voor een volwassenenticket; de attractie is gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar en gratis voor het grote publiek, alleen op maandag.

5. Pilatos House

Huis van Pilatus| ©Enric Rubio Ros
Huis van Pilatus| ©Enric Rubio Ros

Het Casa de Pilatos, dat een duidelijke mengeling van Mudejar-kunst en Renaissance-stijl vertoont, is met zijn binnentuinen het perfecte prototype van het Andalusische paleis, een duidelijk bewijs van het feit dat de mengeling van bouwstijlen deel uitmaakt van het kenmerk van de stad.

Het werk is prachtig bewaard gebleven, dus als u twee of drie dagen heeft om Sevilla te bezichtigen is dit een historische attractie die u niet wilt missen.

Waar het is en hoe er te komen

Gelegen aan de Plaza de Pilatos, is de snelste manier om dit deel van de stad te bereiken gewoon lopen, hoewel u ook gebruik kunt maken van de busdienst van Sevilla (lijnen 1, 21 en 24).

Nuttige informatie

 • Openingstijden: Er zijn twee dienstregelingen, afhankelijk van het seizoen. Van november tot maart van 9.00 tot 18.00 uur; van april tot oktober van 9.00 tot 19.00 uur.
 • Prijs: Voor een volledige rondleiding is een ticket voor volwassenen verkrijgbaar vanaf €12.

6. Archief van Indië

Archief van Indië| ©Anual
Archief van Indië| ©Anual

In de nabijheid van de kathedraal en het Alcázar bevindt zich een prachtig gebouw uit 1785 dat door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Het gebouw werd in gebruik genomen om de documentatie met betrekking tot de verovering van Amerika en de Filippijnen onder te brengen.

De documentatie is op zijn minst indrukwekkend te noemen, want de archieven bestaan uit 43.000 mappen en zo'n 8.000 kaarten.

Waar het is en hoe er te komen

Een bezoek is zeer aan te bevelen, in de eerste plaats vanwege de gemakkelijke ligging en in de tweede plaats vanwege de snelheid van de rondleiding. Het Archivo de Indias is gelegen aan de Avenida de la Constitución, in het hart van het historische centrum van Avila.

Als u met de metro komt, is de dichtstbijzijnde halte Puerta de Jerez, terwijl de stadstram er een halte tegenover heeft.

Nuttige informatie

 • Openingstijden: Gesloten op maandag; dinsdag t/m zaterdag van 09:30 tot 16:45 uur; zon- en feestdagen van 10:00 tot 13:45 uur.
 • Prijs: Het monument is gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

7. Palacio de las Dueñas

Paleis van Las Dueñas| ©Alonso de Mendoza
Paleis van Las Dueñas| ©Alonso de Mendoza

Een prachtig Andalusisch paleis van de familie Alba. Gebouwd tussen de 15e en de 16e eeuw, is het zeker een bezoek waard om de ondanks zijn ouderdom zorgvuldig bewaarde interieurs te bezichtigen en ook om de fantastische verzameling kunst te bewonderen die in de verschillende zalen wordt tentoongesteld.

De binnenplaatsen en tuinen worden gekenmerkt door een weelderige en weelderige vegetatie waarvan u zeker zult genieten.

Waar het is en hoe er te komen

Het paleis is gelegen in Calle Dueñas, in de oude binnenstad van de Andalusische hoofdstad. U kunt er komen met de openbare busdienst van de stad (lijnen 1,21,32, C1 en C4), hoewel dit deel van de stad, dat wordt gekenmerkt door zijn smalle straatjes, ideaal is om te lopen.

Nuttige informatie

 • Openingstijden : De openingstijden van deze attractie variëren enigszins, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u besluit een bezoek te brengen. Van april tot september zijn de deuren dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur; van oktober tot maart is de sluitingstijd 18.00 uur.
 • Prijs: Een ticket voor volwassenen kost ongeveer 10 euro; de attractie is gratis op maandag vanaf 16 uur en de hele tijd voor kinderen onder de 6 jaar.

8. Het klooster van La Cartuja

Het klooster van Cartuja| ©Germán Póo-Caamaño
Het klooster van Cartuja| ©Germán Póo-Caamaño

Het klooster werd in de 15e eeuw gesticht door aartsbisschop Gonzalo de Mena en heeft in de loop der jaren verschillende bestemmingen gehad. Tegenwoordig is het de moeite waard naar dit deel van de stad te gaan om te genieten van de ligging op het eiland La Cartuja vanwege de historische relevantie, aangezien dit de plaats was waar Columbus woonde toen hij zijn reis naar Amerika plande.

Het is ook de huidige thuisbasis van het Andalusisch Centrum voor Hedendaagse Kunst.

Waar het is en hoe er te komen

Het is gelegen op het Isla de la Cartuja, een wijk aan de linkerkant van de rivier waar Expo 92 werd gehouden.

De beste manier om er te komen is de C1 bus te nemen naar de halte Américo Vespucio, op slechts 4 minuten lopen van de ingang van het klooster.

Nuttige informatie

 • Openingstijden: Gesloten op maandag; dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, zon- en feestdagen van 10.00 tot 15.30 uur.
 • Prijs: Ongeveer € 2 voor de toegang om van het monument en de tijdelijke tentoonstellingen te genieten.

9. Paleis van de gravin van Lebrija

Paleis van de gravin van Lebrija| ©barnyz
Paleis van de gravin van Lebrija| ©barnyz

Hoewel de buitengevel van het Palacio de la Condesa u het gebouw doet verwarren met de rest van de typische statige huizen in Sevilla, vormen de indrukwekkende interieurs een van de verborgen juweeltjes van de Andalusische hoofdstad.

Als u er doorheen wandelt, zult u Romeinse mozaïeken tegenkomen die gered zijn uit kloosters en ruïnes van paleizen, van onschatbare historische en culturele waarde. Het mooiste is ongetwijfeld het mozaïek van de God van het Brood dat de hele centrale binnenplaats van het paleis beslaat - prachtig!

Waar het is en hoe er te komen

Het paleis van de gravin van Lebrija is gelegen aan de Calle Cuna 8; oude wijk van Sevilla.

U kunt er komen door de stadsbus te nemen naar de halte Laraña, op de Plaza de la Encarnación, op slechts 2 minuten afstand.

Nuttige informatie

 • Openingstijden : Van maandag tot vrijdag is het paleis voor het publiek geopend van 10.30 uur tot 19.30 uur, behalve in de maanden juli en augustus, wanneer de openingstijden worden teruggebracht tot 15 uur. Op zaterdag van 10 tot 14 uur en op zondag gesloten.
 • Prijs: Een ticket voor volwassenen voor de volledige rondleiding is verkrijgbaar vanaf €12 per persoon; de toegang is alleen gratis op vrijdag om 10 uur.

10. Plaza España

Plaza España| ©jordi Doria Vidal
Plaza España| ©jordi Doria Vidal

De Plaza España, gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929, is een monumentaal bouwwerk en een icoon van de stad Sevilla dat u tijdens uw reis zeker moet zien.

Net als de Giralda is dit een plek in de stad die veel gefotografeerd wordt door reizigers en amateurs die de schoonheid van Sevilla willen vastleggen, om nog maar te zwijgen van het feit dat deze locatie als decor heeft gediend voor grote Hollywoodproducties.

Behalve om zijn enorme omvang zal de Plaza España ook om andere redenen snel uw aandacht trekken: ten eerste om zijn ligging direct aan de oever van een groot 500 meter lang kanaal en ten tweede om de imposante architectuur eromheen.

Waar het is en hoe er te komen

Plaza España ligt binnen de grenzen van het Parque de María Luisa en de beste manier om dit deel van de stad te bereiken is door de metro van Sevilla te nemen naar het station Prado San Sebastián. U kunt ook de bus nemen naar de bushalte Paseo Las Delicias, die op slechts 5 minuten lopen ligt.

Nuttige informatie

 • Openingstijden : Dagelijks van 08.00 tot 22.00 uur.
 • Prijs: Gratis toegang.