10 Beste Uitzichten in Sevilla

Sevilla heeft een speciale kleur. Als u het zelf wilt zien als u door de stad rijdt, mag u deze lijst met de beste uitzichtpunten niet missen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minuten lezen

10 Beste Uitzichten in Sevilla

Zonsopgang in Sevilla | ©Charlie Marchant

Sevilla is een charmante stad die alle toeristen die haar bezoeken betovert. Ik weet niet of het komt door de kleurrijke architectuur, of door de Arabische invloed, maar het heeft zeker iets anders dat de aandacht trekt van iedereen die door de straten slentert.

Als u van plan bent wat te zien en te doen in Sevilla, mag u een van deze uitzichtpunten en terrassen niet missen om een prachtig uitzicht over de hele stad te hebben.

1. De Giralda

Uitzicht op La Giralda| ©Paul VanDerWerf
Uitzicht op La Giralda| ©Paul VanDerWerf

De Giralda is zonder twijfel het meest karakteristieke monument van Sevilla.

Deze toren steekt berucht af tegen de skyline van de stad en is samen met hetAlcazar van Sevilla en de kathedraal van Sevilla een van de meest bezochte bezienswaardigheden. Meestal worden de drie monumenten gecombineerd bezocht, omdat ze verplichte stopplaatsen zijn op elke route door de stad.

Maar de populariteit is niet alleen te danken aan de 104 meter hoogte, maar ook aan het 360-graden uitzicht dat je krijgt als je naar de top klimt.

Maar deze beloning is niet zo gemakkelijk te verkrijgen, want je moet 35 verdiepingen en 17 treden beklimmen. Helaas, ik weet dat dit niet voor iedereen is. Maar vergeet niet dat je het met geduld gemakkelijk kunt beklimmen. En op de top krijg je je langverwachte prijs.

Het nadeel van deze optie is dat je de Giralda zelf niet te zien krijgt. Maar in ruil daarvoor krijgt u een bevoorrecht panoramisch uitzicht over deze prachtige Spaanse stad.

De toegang tot het uitkijkpunt kost €11 als je het online koopt. Als je het aan de kassa koopt is de prijs 12€. Het ticket is inclusief toegang tot het bezoek aan de kathedraal en is een gezamenlijk ticket. Het kan niet afzonderlijk worden gekocht.

 • Waar: Av. de la Constitución, s/n, 41004 Sevilla
 • Prijs: vanaf 11€.
 • Openingstijden: Maandag tot zaterdag van 10.45 tot 19.30 uur. Zondag van 14.30 tot 19.30 uur.

Boek uw rondleiding door het Alcazar, de kathedraal en de Giralda van Sevilla

2. De Gouden Toren

Uitzicht op de Torre de Oro| ©Angel de los Rios
Uitzicht op de Torre de Oro| ©Angel de los Rios

Aan de oevers van de Guadalquivir, de enige bevaarbare rivier in Spanje en beroemd om zijn karakteristieke boottochten, staat de Torre del Oro (Toren van Goud). Dit bouwwerk is 36 meter hoog en heeft een onvergelijkbare ligging aan de waterkant.

Ooit was het een verdedigingstoren om de stad te beschermen tegen een dreigende invasie, maar nu is het een van de favoriete uitkijkpunten van Sevilla.

Op de top van de Torre del Oro hebt u een panoramisch uitzicht over de stad, met inbegrip van alle bruggen die over de rivier lopen en zelfs de populaire wijk Triana. De Giralda is ook te zien in de verte aan de horizon.

De algemene toegangsprijs bedraagt 3 euro en omvat ook de toegang tot het Marinemuseum, datzich op de eerste twee verdiepingen bevindt.

 • Waar: P.º de Cristóbal Colón, s/n, 41001 Sevilla
 • Prijs: 3€.
 • Openingstijden: maandag tot vrijdag, van 9.30 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag: van 10 tot 18 uur.

3. Metropol Parasol, de champignons van Sevilla

Sevilla paddestoelen| ©Hernán Piñera
Sevilla paddestoelen| ©Hernán Piñera

In 2005 werd een totaal vernieuwend en controversieel project uitgevoerd voor de stad Sevilla. Las Setas, zoals de plaatselijke bevolking het noemt, is het resultaat van de verbouwing van een oude markt die vroeger op dit plein, de Plaza de la Encarnación, werd gehouden.

Deze volledig originele, gebogen houten structuur was een project waar veel vraagtekens bij werden gezet, aangezien Sevilla wordt gekenmerkt door het feit dat het een traditionele stad is en trots is op haar Andalusische gebruiken. Zo'n moderne en afwijkende constructie zou tegen de essentie ervan kunnen ingaan. Maar de situatie is geëvolueerd en tegenwoordig is het een van de meest bezochte en gefotografeerde plekken in de stad.

Op een hoogte van 28 meter vinden we het uitkijkpunt van Las Setas, dat gemakkelijk bereikbaar is met de lift. U vindt er ook een prachtige loopbrug die u een prachtig uitzicht biedt op de hele skyline van Sevilla.

Het is altijd een goed moment om het uitkijkpunt te bezoeken. Overdag, wanneer u alle monumenten vanaf de top kunt zien; bij zonsondergang, die een ansichtkaart als geen ander is; of 's nachts, wanneer alle blauwe lichtjes van de wandelpaden en de gebouwen van de stad verlicht zijn.

Kaartjes beginnen bij €5 en je kunt ze online of aan de kassa kopen - mis het niet!

 • Waar: Pl. de la Encarnación, s/n, 41003 Sevilla
 • Prijs: 5€.
 • Openingstijden: Maandag tot zondag, van 09.30 tot 00.00 uur

4. Toren van de Perdigones

Los Perdigones Toren| ©Eduardo J Bulnes
Los Perdigones Toren| ©Eduardo J Bulnes

La Macarena is een van de beroemdste wijken van Sevilla, maar ook een van de meest afgelegen. Gelukkig is het heel gemakkelijk om u door Sevilla te verplaatsen en zult u geen problemen hebben om alle hoeken van de stad te bereiken.

Hier staat de Torre de los Perdigones, een bouwwerk dat dateert uit de 19e eeuw en er nog steeds staat alsof de jaren niet voorbij zijn gegaan.

In 2007 besloot het gemeentebestuur er iets meer van te maken dan een oude structuur van een pelletfabriek en voerde de aanpassingen uit om er een camera obscuravan te maken.

Maar... wat is een camera obscura? Een camera obscura is een optisch instrument waarmee een beeld in real time op een scherm kan worden geprojecteerd. Dit geeft ons het gevoel dat we door een telescoop naar de stad kijken. Met andere woorden, een unieke ervaring in de stad Sevilla.

Als u zin hebt in een panoramisch uitzicht over Sevilla vanaf een hoogte van 45 meter, aarzel dan niet om de toren te bezoeken.

De toegangsprijs is €4 voor het uitkijkpunt en de camera obscura, maar als je alleen toegang wilt tot het uitkijkpunt, kost het €1,50.

 • Waar: C. Resolana, 44, 41002 Sevilla
 • Prijs: 1,50€.
 • Openingstijden: van 11.00 tot 17.00 uur, elke dag.

5. El Corte Inglés van Plaza Duque

Corte Inglés in Plaza Duque| ©Harold Medina
Corte Inglés in Plaza Duque| ©Harold Medina

Zoals in vele andere steden in Spanje beschikt de Corte Inglés over een terras met een bevoorrechte ligging en geheel gratis, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad Sevilla.

Op de bovenste verdieping van dit gebouw bevindt zich de Gourmet Experience, een geweldige plek om na een lange wandeling een hapje te eten.

Hoewel het historische centrum een beetje ver weg ligt en u sommige monumenten van Sevilla, zoals La Giralda, niet zult kunnen identificeren, is het een bezoek waard om een vakantiedag af te sluiten met een mooi uitzicht en een goed gastronomisch aanbod.

 • Waar: Pl. del Duque de la Victoria, 8, S1, 41002 Sevilla
 • Prijs: gratis
 • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 tot 22.00 uur.

6. Hotel Doña María:

Terras van het Hotel Doña Maria| ©Ana Maria Redondo
Terras van het Hotel Doña Maria| ©Ana Maria Redondo

In het hart van de wijk Santa Cruz vindt u een grote klassieker van de stad Sevilla: het Hotel Doña María.

Het terras van Hotel Doña María heeft twee verdiepingen, altijd met muziek en een zeer aangename sfeer. En gezien de grote populariteit en locatie, zijn de prijzen voor drankjes en cocktails heel redelijk.

Het is een van de drukst bezochte terrassen van de stad Sevilla, vanwege de nabijheid van de Giralda en het panoramische uitzicht op het historische centrum. Denk eraan dat de lichten van de Giralda slechts tot 1 uur 's nachts blijven branden, dus plan om voor die tijd naar boven te gaan zodat je dit prachtige schouwspel niet mist.

Als u over plaatsen of tapastours in Sevilla beslist, aarzel dan niet om het terras van Hotel Doña María in uw opties op te nemen en een foto van de hele stad bij nacht te maken.

 • Waar: C. Don Remondo, 19, 41004 Sevilla
 • Prijs: per drankje
 • Openingstijden: maandag, dinsdag en vrijdag van 15.00 tot 01.00 uur. Woensdag en donderdag van 17.00 tot 01.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 01.00 uur.

7. Terras EME Catedral

EME Catedral Terras| ©HolaIdiomas Academia
EME Catedral Terras| ©HolaIdiomas Academia

Het terras van de Eme Catedral is een van de mooiste panoramische punten van de stad Sevilla.

Op dit terras, ook in de wijk Santa Cruz, staat de Giralda zo dichtbij dat u een camera met een groothoeklens nodig hebt om zijn volle omvang vast te leggen.

De ruimte is niet erg groot en is meestal vol. Als u uw bezoek aan het terras van Eme Catedral niet wilt missen, vergeet dan niet van tevoren te reserveren.

Als u erover nadenkt waar u een romantische zonsondergang of een elegante avond kunt beleven, dan is dit de plek voor u. De prijzen op de kaart zijn de hoogste van Sevilla, en de cocktails staan vooral bekend om hun hoge kwaliteit en auteurschap. De sfeer is geraffineerd, exclusief en met goede muziek.

 • Waar: C. Alemanes, 27, 41004 Sevilla
 • Prijs: per drankje
 • Openingstijden: zondag tot donderdag, van 12.00 tot 00.00 uur. Vrijdag en zaterdag, van 12.00 tot 1.00 uur.

8. Muelle New York Terras

Pub Muelle de New york in Sevilla| ©Muelle de NY
Pub Muelle de New york in Sevilla| ©Muelle de NY

Als u op zoek bent naar een optie met een goed uitzicht maar met gegarandeerd plezier, dan stel ik u de Terraza Muelle New York voor. Dit terras ligt aan de oever van de rivier Guadalquivir en biedt u een bevoorrecht uitzicht op de Triana-brug en deze hele populaire wijk en referentie van de stad Sevilla.

Het heeft een ruim aanbod aan drankjes en cocktails, waardoor de Terraza Muelle New York een van de beste alternatieven in de stad is voor een goed aperitief of tapas bij zonsondergang.

Maar het hoogtepunt is dat u niet tot het weekend hoeft te wachten om van de sfeer te genieten, want het is elke dag open met dezelfde kwaliteit van muziek en service. Op woensdagavond zijn er zelfs speciale evenementen, vanaf 23 uur, met elke woensdag een andere DJ en live shows met professionele dansers.

 • Waar: P.º de las Delicias, 3, 41001 Sevilla
 • Prijs: gratis.
 • Openingstijden: maandag tot zondag van 12.00 tot 2.00 uur.

9. Toren van Sevilla

Toren van Sevilla| ©avier Pereda
Toren van Sevilla| ©avier Pereda

De Toren van Sevilla isde hoogste toren van Andalusië, en u kunt hem bezoeken op uw weg door de stad Sevilla.

In dit gebouw is een winkelcentrum gevestigd met een groot aantal winkels van allerlei aard, een grote gastronomische ruimte en zelfs een keten van sportscholen. Maar op de bovenste verdieping vinden we een hotel van grote categorie en het spectaculaire panoramische uitzichtpunt. Dit kan worden bezocht zonder in de nabijheid van het hotel te verblijven en is een van de grote attracties van de stad vandaag.

Deze wolkenkrabber is maar liefst 181 meter hoog, zodat u overal een volledig uitzicht over de stad hebt, zonder enige belemmering. Een ander en origineel voorstel als het gaat om het genieten van het beste uitzicht over de stad Sevilla.

 • Waar: C. Alemanes, 27, 41004 Sevilla
 • Prijs: 8€ tot 19hs, 16€ van 19hs tot sluitingstijd. Inclusief een drankje.
 • Openingstijden: maandag t/m woensdag van 11.00 tot 23.00 uur en donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 01.00 uur.

10. Hotel Fontecruz Sevilla Seises Terras

Terras van Hotel Fontecruz Sevilla Seises| ©Anna Kaminski
Terras van Hotel Fontecruz Sevilla Seises| ©Anna Kaminski

Tot slot presenteer ik een ander en ideaal alternatief voor de warme zomerdagen in Sevilla. Voor het geval u het nog niet wist, de zomertemperaturen in Andalusië zijn vrij hoog en kunnen oplopen tot ... 46 graden!

Maar laat je niet ontmoedigen. Hotel Fontecruz heeft op de bovenste verdieping het Pura Vidaterras aangelegd met een groot zwembad en live muziek.

Pura Vida biedt niet alleen een onvergelijkbaar uitzicht op La Giralda, maar het is ook een plaats waar u kunt genieten van flamencoshows, het typische ritme van de Andalusische regio.

De ruimte is beperkt, dus reserveer tijdig om niets te missen van deze geweldige tijd.

Als u graag verkoeling zoekt in hun zwembad, kunt u zich abonneren om van uw bezoek een complete ervaring te maken. Ze hebben ook schoonheids- en spabehandelingen en de prijzen beginnen vanaf €30, aangezien de prijs varieert afhankelijk van het tijdstip van de dag die u kiest.

 • Waar: C. Segovia, 6, 41004 Sevilla
 • Prijs: naar gelang uw verbruik.
 • Openingstijden: maandag t/m woensdag van 11.00 tot 23.00 uur en donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 01.00 uur.