Hoe rond te Reizen in Sevilla

In Sevilla zijn er tal van vervoersalternatieven en hier vertel ik je alles wat je moet weten om altijd de meest geschikte te kiezen.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuten lezen

Hoe rond te Reizen in Sevilla

Sevilla paddenstoelen | ©Pepe Serrano

Voor iedereen die de Spaanse cultuur echt op zijn best wil ervaren, is een bezoek aan de stad Sevilla praktisch een must. Beroemd om zijn bewaard gebleven Flamencocultuur, prachtige architectuur en voortreffelijk eten, is het een charmante stad waar je ook kijkt.

Er is genoeg te zien, te doen en te beleven in Sevilla, maar een belangrijk aspect van elke reisroute is weten hoe je bij de verschillende plekken komt; in dit artikel leg ik in detail uit wat de beste alternatieven zijn.

Rondleidingen: de beste manier om Sevilla te verkennen

Wandelen in Sevilla| ©Jose A.
Wandelen in Sevilla| ©Jose A.

De rijke geschiedenis en cultuur van Sevilla zorgen ervoor dat mijn favoriete manier om Sevilla te verkennen een professionele rondleiding is.

Zoals je al snel zult merken tijdens je reis, is Sevilla leren kennen veel meer dan alleen door de straten lopen of de beroemde musea bekijken, omdat de historische context zoveel toevoegt aan de bijzondere eigenaardigheid van deze prachtige bestemming.

Gelukkig zijn er veel bedrijven die dit soort ervaringen aanbieden en de reiziger meenemen op een tour langs de belangrijkste en meest belangrijke monumenten van Sevilla, maar ook naar meer geheime plekjes die je niet zult zien in conventionele reisgidsen.

Wandeltochten door Sevilla

De beste manier om een stad echt te bewonderen en te leren kennen is altijd door door de straten te lopen met de mensen die er wonen. In Sevilla is dit niet anders en tijdens een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden kun je de sfeer en de smaak van Sevilla opsnuiven.

Je kunt zowel nachtwandelingen als tapastours vinden en mijn favoriete tours zijn die met een bezoek aan de Barrio Santa Cruz (de Joodse wijk van Sevilla), het Real Alcázar van Sevilla en de kathedraal van Sevilla.

Fietstours in Sevilla

De fietstours in Sevilla hebben daarentegen het enorme voordeel dat ze grote gebieden in korte tijd (tussen de 2 en 3 uur) bestrijken, hoewel Sevilla een vrij kleine stad is. Ze zijn ook inclusief de begeleiding van een deskundige gids en alle benodigde apparatuur.

Dit soort tours zijn perfect voor bezoekers met een krap reisschema, dus als je maar één dag hebt om Sevilla te leren kennen, aarzel dan niet! Als je een fietstour door de straten van Sevilla boekt, krijg je een snel overzicht van de hele stad en haal je het meeste uit je dag.

Boek een fietstour in Sevilla

Toeristische bus: de beste optie als je Sevilla voor het eerst bezoekt!

Toeristische bus met de Torre del Oro op de achtergrond| ©Sandra Vallaure
Toeristische bus met de Torre del Oro op de achtergrond| ©Sandra Vallaure

Zoals de naam al doet vermoeden, is de toeristenbus van Sevilla exclusief ontworpen om de duizenden toeristen die naar de stad komen te bedienen.

Met een werkwijze die vergelijkbaar is met die van andere grote steden in Europa, als je een kaartje boekt voor de toeristenbus van Sevilla, word je meegenomen op een tour langs de belangrijkste historische monumenten van de stad en plaatsen die het meest interessant zijn voor reizigers. Maar ook:

 • Opgenomen commentaar wordt gegeven in verschillende talen, waaronder natuurlijk Spaans en Engels.
 • De route beslaat ongeveer 14 haltes en je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt.
 • De service kan voor 24 uur of 48 uur worden gekocht.
 • De prijs van de busdienst begint vanaf €25 en er rijdt ongeveer elke 30 minuten een nieuwe bus langs de route.
 • Het ticket kan gratis toegang tot sommige monumenten en musea van de stad bevatten, zoals het Flamencomuseum.
 • Enkele bezienswaardigheden die je met de toeristenbus van de stad kunt bezoeken zijn: de kathedraal van Sevilla, de Giralda, Plaza de Toros, Barrio de Triana en de Torre de Oro.

Koop je kaartje voor de sightseeingbus van Sevilla

Openbaar vervoer in Sevilla: de populairste optie

Metro van Sevilla| ©Patrick1977Bln
Metro van Sevilla| ©Patrick1977Bln

Het openbaar vervoer in de stad is zeer efficiënt, georganiseerd, punctueel en voordelig. Het vervoersnetwerk is zeer goed met elkaar verbonden, wat zich vertaalt in een systeem waarmee je gemakkelijk van het ene punt in de stad naar het andere kunt komen.

Als je een meerdaagse stedentrip maakt, zoals een bezoek aan Sevilla in 5 dagen, en je bent op zoek naar mobiliteitsalternatieven waarmee je geld kunt besparen, aarzel dan geen moment.

Metro van Sevilla

Het metrosysteem van Sevilla heeft in totaal 22 stations verspreid over 188 kilometer en verbindt de belangrijkste wijken van de Andalusische hoofdstad.

Het is echter niet een systeem dat ik aanbeveel voor toeristen die de stad voor het eerst bezoeken, want het interessante aan Sevilla is de mogelijkheid om door de straten te lopen en er niet onderdoor te gaan. Als je echter een snelle en goedkope manier nodig hebt om je te verplaatsen, is de metro een geweldige optie.

 • Dienstregeling: van 6:30 tot 23:00 van maandag tot donderdag; op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen wordt de dienstregeling verlengd van 6:30 tot 2:00.
 • Frequentie: varieert tussen 5 minuten in de spits en 15 minuten buiten de spits.
 • Prijs: vanaf €1,50 per kaartje.
 • Tip: houd de route en kaart van metrohaltes in Sevilla in de gaten.

Tram van Sevilla

Dit systeem, ook bekend als Metrocentro, is ideaal om door het historische centrum van Sevilla te reizen en tussen de belangrijkste bezienswaardigheden. Het station San Bernardo is het hoofdstation, waar de tram verbinding heeft met de metrolijn L1 en de voorstadstreinen C1 en C4.

 • Dienstregeling: maandag t/m vrijdag van 06:00 tot 23:30 uur, zaterdag tot 01:50 uur en zondag van 07:00 tot 23:30 uur.
 • Frequentie: 5 tot 10 minuten.
 • Prijs: ongeveer €1,40 enkele reis.
 • Tip: houd de route en haltekaart van de tram van Sevilla in de gaten.

Sevilla Bus

Een transportsysteem dat de inwoners van Sevilla al tientallen jaren gebruiken. Het bussysteem van de stad biedt in totaal 44 lijnen die overdag rijden en 9 lijnen die uitsluitend 's nachts rijden.

Samen bieden ze niet alleen een dienst naar het stadscentrum, maar ook naar de dichtstbijzijnde punten aan de rand van Sevilla.

 • Dienstregeling: elke dag van het jaar van 06:00 tot 23:00 uur.
 • Frequentie: van 15 tot 20 minuten.
 • Prijs: vanaf €1,40 per persoon. Om geld te besparen op je reis naar Sevilla kun je de toeristische vervoerskaart kopen, die 1 of 3 dagen geldig is en waarmee je onbeperkt kunt reizen.
 • Tip: bekijk in detail de beschikbare routes, dienstregelingen en nog veel meer informatie op de officiële website van het vervoersbedrijf Tussam.

Een taxi nemen in Sevilla: de meest comfortabele optie

Taxi's in Sevilla| ©LaPetitEtoile
Taxi's in Sevilla| ©LaPetitEtoile

In het historische centrum van de stad Sevilla zijn de meeste attracties en bezienswaardigheden geconcentreerd, dus als je besluit om een taxi te nemen, raad ik je aan om dat vooral te doen voor korte afstanden of om naar je hotel of accommodatie te gaan als dat erg ver van het centrale gebied ligt.

Kosten om te overwegen

Houd rekening met de volgende tarieven als je een taxi huurt in de stad:

 • De prijs per kilometer begint bij €0,92 en de afzetkosten zijn ongeveer €1,33.
 • Het taxitarief van de luchthaven naar het stadscentrum is ongeveer €25.
 • De gemiddelde wachttijd is ongeveer €20.
 • Op zon- en feestdagen en 's avonds laat wordt het tarief meestal verhoogd.

Bedrijven die de dienst aanbieden.

De gereguleerde taxibedrijven in de stad zijn heel gemakkelijk te herkennen, omdat de auto's wit zijn en herkenbaar aan het TAXI-teken op de motorkap; het licentienummer is goed zichtbaar op de zijkant van het voertuig. Hier zijn enkele van de bedrijven met contactnummers.

 • Taxi Sevilla Santa Justa. Gevestigd in Calle Cloro, 2. Het telefoonnummer is +34 645 23 01 97.
 • Radio taxi Sevilla. De kantoren bevinden zich op Avenida de Kansas City, 42. Het telefoonnummer is +34 954 98 11 44.
 • Taxi Sevilla Mercedes. De kantoren bevinden zich in Calle San Eloy, 57. Het telefoonnummer is +34 669 202 136.
 • Taxi Aljarafe 24 Horas. Gevestigd in Calle Puerta de la Macarena, 31. Het telefoonnummer is +34 654 110 110.

Een fiets huren in Sevilla: de beste optie als je op zoek bent naar onafhankelijkheid

Sevilla fietstour| ©API abroad
Sevilla fietstour| ©API abroad

In de afgelopen jaren is Sevilla een van de meest fietsvriendelijke steden van Spanje geworden. Tegenwoordig is het mobiliteitssysteem erg aangepast aan dit vervoermiddel en daarom verkiezen steeds meer toeristen en inwoners om zich te verplaatsen op twee wielen in plaats van op de voeten.

Als je minder dan een week in de Andalusische hoofdstad verblijft, bijvoorbeeld 4 dagen in Sevilla, raad ik je aan om een fiets te huren in Sevilla om je sneller en met veel vrijheid door de hoofdstad te kunnen verplaatsen.

Je kunt kiezen uit verschillende tijdsopties om de fiets terug te brengen wanneer je maar wilt en bovendien is apparatuur zoals een helm, een extra zadel of een slot meestal inbegrepen.

Huur je fiets in Sevilla

Trein: de beste optie voor bestemmingen buiten de stad.

Trein naar Sevilla| ©Matthew Black
Trein naar Sevilla| ©Matthew Black

De trein is de ideale optie om buiten de stadsgrenzen van Sevilla te reizen vanaf € 10 per enkele reis. Als hoofdstad van de Andalusische regio is Sevilla het ideale startpunt om naar gebieden als Cordoba en Granada te gaan.

Hoewel ik voor dit soort avontuur over het algemeen adviseer om een georganiseerde tour vanuit Sevilla te boeken, is het aan te raden om op de hoogte te zijn van alternatieven zoals de treindienst op station Santa Justa, station San Bernardo en station Virgen del Rocio.

Maar als je op zoek bent naar georganiseerde tours in de stad Sevilla, dan vind je hier excursies naar de volgende bestemmingen.

Boek een tour naar Cordoba vanaf Sevilla