11 beste dingen om te doen in Sevilla

Als er één Spaanse stad is die vanaf minuut één je hart zal stelen, dan is het Sevilla: de cultuur, kunst en de schoonheid van de straten zullen je laten verlangen naar meer!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

11 beste dingen om te doen in Sevilla

De Plaza de España in Sevilla | ©Joan Oger

De stad Sevilla stelt niemand teleur, maar verrast juist de bezoekers die voor hun bezoek denken aan de Giralda of de Torre del Oro en zich, eenmaal aangekomen, realiseren dat Sevilla veel meer is. Hier zijn 10 Sevilla ervaringen die je niet mag missen.

1. Bezoek de kathedraal en beklim de Giralda

Kathedraal van Sevilla en de Giralda| ©salva u.f.
Kathedraal van Sevilla en de Giralda| ©salva u.f.

In het historische centrum van Sevilla staat de op één na grootste kathedraal ter wereld (na de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan). Om je bezoek nog specialer te maken, raad ik je aan om online kaartjes te kopen voor de kathedraal van Sevilla en te genieten van de indrukwekkende gotische structuur zonder te wachten, wat moeilijk is zonder afgeleid te worden als je naar de hemel kijkt en de beroemde minaret van de Giralda ziet.

Boek tickets voor de kathedraal en Giralda van Sevilla

2. Slenter door de Alcazar

Detail van de decoratie van het Alcázar van Sevilla.| ©Clark Van Der Beken
Detail van de decoratie van het Alcázar van Sevilla.| ©Clark Van Der Beken

Het is de parel van de stad: een paleizencomplex met prachtige tuinen die in schoonheid vergelijkbaar zijn met het Alhambra in Granada. Het Koninklijk Alcazar van Sevilla bevat evenveel schoonheid als geschiedenis binnen zijn muren, en daarom raad ik je aan om een rondleiding door het Alcázar te nemen en na de rondleiding wat extra tijd uit te trekken om van het uitzicht te genieten en alle foto's te nemen die deze essentiële omgeving verdient, zonder je te haasten of er te lang over te doen.

Als je meer wilt weten over deze drie emblematische monumenten, lees dan mijn artikel over hoe je de kathedraal van Sevilla, de Giralda en het Alcázar kunt bezoeken.

Heel dicht bij het Alcázar vind je de wijk Santa Cruz. Deze iconische wijk in het centrum van Sevilla zal je betoveren en je kunt jezelf verliezen in de smalle straatjes, een plan om rekening mee te houden als je Sevilla 's nachts wilt bezoeken en de stad op zijn best wilt ervaren.

Boek tickets voor het Alcázar van Sevilla

3. Volg een rondleiding door het historische centrum

Cabildo plein| ©Jose A.
Cabildo plein| ©Jose A.

Sevilla combineert de grote monumenten die de stad rijk is en die reizigers en inwoners doen opkijken en hun activiteiten onderbreken met verborgen hoekjes van authentieke en authentieke schoonheid. Om het eerste te verkennen en het laatste te ontdekken zijn er de begeleide wandeltochten door Sevilla, die ook een perfecte gelegenheid zijn om meer te weten te komen over de gebruiken en legendes van de Andalusische hoofdstad. Ik laat je achter met deze post over de mysterie- en legendatours in Sevilla.

Boek een legendarische rondleiding in Sevilla

4. Woon een flamenco show bij

Flamenco show in de straten van Sevilla| ©[●] wim goedhart
Flamenco show in de straten van Sevilla| ©[●] wim goedhart

Een bezoek aan een flamenco-show is een must op de lijst van de leukste dingen om te doen in Sevilla. De flamencotraditie is diep geworteld in de stad en een bewijs hiervan zijn de vele tablao's waar je naartoe kunt gaan om te genieten van een show met zang en dans van hoge kwaliteit. Ze zijn er in alle prijsklassen en de beste manier om er zeker van te zijn dat ze niet uitverkocht zijn, is om je kaartjes voor de flamencoshow online te kopen.

Voor liefhebbers van flamenco mag je bij een bezoek aan Sevilla het flamencodansmuseum in Sevilla niet missen, pure kunst uit het zuiden van Spanje.

Boek de beste flamencoshows in Sevilla

5. Bezoek het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla

Sevilla Museum voor Schone Kunsten|©Rafael Lopez Puerto
Sevilla Museum voor Schone Kunsten|©Rafael Lopez Puerto

Iedereen weet dat de hoofdstad Sevilla de bakermat van verschillende culturen is en dat het historisch erfgoed daarom onmetelijk is. Daarom mag je een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten van Sevilla niet missen, waar je een voorproefje krijgt van de Sevilliaanse kunst, zowel wat betreft de werken die het huisvest als de prachtige architectuur van het gebouw.

Boek een rondleiding door het Museum voor Schone Kunsten

6. Tour door de stad met de toeristenbus

Toeristische bus door de straten van Sevilla| ©Sandra Vallaure
Toeristische bus door de straten van Sevilla| ©Sandra Vallaure

Als Sevilla één ding tegen heeft, dan zijn het ongetwijfeld de hoge temperaturen. De zomer in Sevilla loopt van mei tot en met september en de temperaturen in juli en augustus kunnen gemakkelijk oplopen tot boven de 45 graden Celsius (ja, dat heb ik goed gespeld). Wat betekent dit voor de reiziger? Naast de noodzaak om gehydrateerd te blijven, extra vermoeidheid als je door de stad reist. En nog meer als je met kinderen reist. De oplossing? Koop een pas voor de toeristenbus van Sevilla.

Om af te koelen van de hoge temperaturen, raad ik je ook aan om een nachtelijke rondleiding door de stad te nemen of misschien kunnen de boottochten die beschikbaar zijn op onze website je helpen af te koelen.

Een andere geweldige manier om je door Sevilla te verplaatsen is op de fiets. Er zijn verschillende soorten tours om Sevilla op de fiets te leren kennen of je kunt openbare fietsen huren om de stad op je eigen tempo te verkennen.

Boek een plaats in de toeristenbus van Sevilla

7. Ontdek Andalusië

Granada's Alhambra bij zonsondergang| ©Leon LEE
Granada's Alhambra bij zonsondergang| ©Leon LEE

Een ander voordeel van de Andalusische hoofdstad is de ligging. In Andalusië zijn de afstanden over het algemeen goed te overzien, dus georganiseerde dagtochten vanuit Sevilla zijn een unieke kans om nabijgelegen steden te leren kennen.

Hoewel je dit soort bezoeken ook kunt doen als je een auto huurt en op eigen houtje gaat, zul je er minder tijd aan besteden omdat je de wegen en bestemmingen niet kent, dus als je dezelfde dag weer terug in de stad wilt zijn, raad ik je aan om deze georganiseerde tours vanuit Sevilla te huren.

Onder de meest aanbevolen tours in Andalusië, mag je de tour naar Granada, Cordoba, de excursie naar de Witte Dorpen of de tour die je meeneemt naar Gibraltar, Doñana niet missen... of waarom zou je niet naar Marokko ontsnappen tijdens deze interessante excursies naar het buurland?

Als je voor een paar dagen naar Sevilla komt en je wilt niet ver weg, dan raad ik je aan om de beste dorpen in de regio te bezoeken, zoals Carmona, zijn ongelooflijke historische waarde en zijn Parador zullen je betoveren. Of Santiponce met zijn Italiaanse ruïnes, een authentiek Romeins stadje dat goed bewaard is gebleven.

Boek een excursie naar Granada met toegangskaartjes voor het Alhambra

8. Bezoek de Torre del Oro en wandel langs de Guadalquivir rivier

De rivier Guadalquivir kabbelt langs de Torre del Oro (Gouden Toren)| ©Santiago Lacarta
De rivier Guadalquivir kabbelt langs de Torre del Oro (Gouden Toren)| ©Santiago Lacarta

Na de Giralda is de Torre del Oro misschien wel het meest herkenbare beeld van Sevilla op internationaal niveau. Dit gebouw, gelegen aan de oever van de Guadalquivir, had ooit een defensieve functie. Tegenwoordig herbergt het het Marinemuseum van de stad en kun je naar boven klimmen om van het uitzicht te genieten.

Boek een boottocht op de Guadalquivir

9. Breng een middag door in het María Luisa Park

Maria Luisa Park| ©Jose A.
Maria Luisa Park| ©Jose A.

Sevilla is een stad met veel groen. Sinaasappelbomen staan langs de belangrijkste lanen en in de lente vult de geur van sinaasappelbloesem de straten. Van alle groene ruimtes in de stad is het Maria Luisa Park het meest charmant. Het is uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang en ligt in het stadscentrum naast het Paleis van San Telmo.

De toegang is gratis en binnen vind je fonteinen, beeldhouwwerken, vijvers, vegetatie, houten bruggen, watervallen, betegelde bankjes en nog veel meer details die je zullen fascineren.

Boek een rondleiding door het María Luisa Park en Plaza España

10. Wandeling over de Plaza de España

Plaza de España| ©Natálie Viklická
Plaza de España| ©Natálie Viklická

Het zou gewaagd zijn om het plein dat als decor heeft gediend voor filmlegendes als Star Wars en Game of Thrones niet in deze lijst op te nemen. Het Plaza de España is een ander belangrijk punt in Sevilla waarvan de charme moeilijk in woorden te beschrijven is, zonder twijfel een van de besteuitzichten van Sevilla.

Naast het Prado de San Sebastián, een neuralgisch punt op korte afstand van het historische centrum van de stad, vind je dit enorme halfelliptische plein dat omarmd wordt door een architectonische constructie waarvan de stijl een mengeling is van renaissance en barok.

Boek een rondleiding door het María Luisa Park en Plaza España

11. Slenter door Triana

De wijk Triana| ©ijclark
De wijk Triana| ©ijclark

Tijdens je bezoek aan Sevilla mag je een wandeling door een van de meest karakteristieke wijken van de hoofdstad niet missen (zonder de wijk Macarena te onderschatten). Je zult er al vaak over gehoord hebben vanwege de charme, de flamencotraditie, de terrassen bij de rivier, de broederschappen met Pasen, de kermis... Geen van deze verwijzingen is genoeg om de wijk Triana te leren kennen: je moet het zelf ontdekken.

Maar er zijn nog veel meer wijken in Sevilla die je niet mag missen om de tapas te proeven en de vriendelijke inwoners te ontmoeten. Ik raad deze tour van de beste tapastours in Sevilla aan.

Boek een tapastour in Triana

Tips voor je reis naar Sevilla

uitzicht op gebouwen in Sevilla|©amamolina
uitzicht op gebouwen in Sevilla|©amamolina

Zodra je op het vliegveld van Sevilla landt, raad ik je aan om je vervoer naar het centrum van de stad te plannen, aangezien het een beetje ver weg is.

Om je reis goed te laten verlopen, is het ook aan te raden om een plan te maken met de dingen die je wilt zien, zodat je deze prachtige stad niet verlaat zonder in ieder geval de meeste van haar charmes te hebben gezien. Om dit te doen, ga ik je een aantal berichten geven over wat je moet zien en doen, afhankelijk van de lengte van je reis:

Wanneer naar Sevilla

Deze stad leeft het hele jaar door en biedt op elk moment van het jaar eindeloze activiteiten. Hoewel de zomer in Sevilla over het algemeen strenger is vanwege de hoge temperaturen, biedt de stad allerlei evenementen om je te vermaken. Met een milde winter en vooral een milde herfst in de Andalusische hoofdstad, is de mooiste tijd om Sevilla te bezoeken ongetwijfeld in de lente. Het is dan ook niet verrassend dat de populaire Feria de Abril (aprilmarkt) je in deze tijd van het jaar zal vullen met kleur en leven.

Toch hebben we hier wat kleine gidsen per maand, zodat je niets hoeft te missen als je gaat.

Of misschien wil je ook weten wat de leukste dingen zijn om te doen in Sevilla met Kerstmis