Hoe raak je van Sevilla naar Italica

Plannen om Italica te bezoeken tijdens je volgende reis naar Sevilla? Fantastisch idee! Beide bestemmingen liggen heel dichtbij en het is gemakkelijk om een uitstapje naar deze belangrijke archeologische vindplaats te organiseren.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuten lezen

Hoe raak je van Sevilla naar Italica

Italica | ©VIATOR IMPERI

Het is geen geheim dat Sevilla een stad is waar je verliefd op wordt en waar honderden dingen te zien en te doen zijn. Maar heb je ook gedacht aan de droomattracties in de buitenwijken van de stad? Italica is een van die plekken die je kunt bezoeken vanuit het charmante Sevilla.

Beschouwd als het Rome van Sevilla, kun je Santiponce en de ruïnes van Italica bezoeken in een middagtrip en het is zeker de moeite waard. Als je de beschikbare transfermogelijkheden wilt ontdekken, vind je hier alle informatie die je moet weten.

De meest complete optie

Romeinse stad Italica dagtocht vanuit Sevilla

Geniet van een reis terug in de tijd naar het Romeinse Rijk

Ontdek de legendarische stad Italica met een professionele gids tijdens een historische rondleiding door deze belangrijke archeologische vindplaats.

Met deze excursie naar Italica vanuit Sevilla bezoek je de legendarische stad Italica, gesticht in 206 voor Christus en uitgeroepen tot Werelderfgoed, met een professionele gids die een expert is in geschiedenis.

Je bezoekt de Tempel van Trajanus, de Romeinse baden en het Amfitheater, en je kunt de ongelooflijke standbeelden van Venus, Trajanus en Diana bewonderen.

Een vier uur durende excursie naar dit belangrijke archeologische complex, waarbij de entree en de transfer zijn inbegrepen, evenals de begeleiding van de gids.

Aanbevolen als... Je van plan bent om een ontspannende vakantie te hebben en je je geen zorgen wilt maken over de logistiek van het vervoer tussen de twee bestemmingen. De begeleiding van een deskundige gids is een extra bonus.

De beste optie: een georganiseerde rondreis

Italica leren kennen| ©Paul VanDerWerf
Italica leren kennen| ©Paul VanDerWerf

Beschouwd als een van de beste excursies vanuit Sevilla, kiezen veel toeristen die naar de stad reizen voor een georganiseerde tour vanwege de vele faciliteiten die het biedt.

 • Prijs: Deze ervaring is beschikbaar vanaf €41 per persoon.
 • Duur van de excursie: Inclusief vervoer van en naar de stad duurt deze excursie meestal vier uur. Je moet minstens een halve dag reserveren voor de tour.

Wat is inbegrepen bij deze tour

 • Transfer vanuit Sevilla: Dit type excursie vertrekt meestal vroeg in de ochtend, rond 8:30 uur, om vroeg in de ochtend bij de ruïnes aan te komen.
 • Toegang tot het archeologische complex van Italica.
 • Begeleiding door een professionele gids gespecialiseerd in geschiedenis.
 • Gebotteld water.
 • Koptelefoon zodat je geen enkel detail mist.
 • Geen wachtrijen.

Boek je excursie naar Italica vanaf Sevilla

De goedkoopste optie: Reis met de bus naar Itálica

Bus naar Italica| ©JanD442
Bus naar Italica| ©JanD442

Een voordelig en veelgebruikt vervoersalternatief voor inwoners die naar nabijgelegen plaatsen willen reizen, is reizen met de bus vanuit Sevilla.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de bus het meest gebruikte vervoermiddel in Sevilla is, dus over het algemeen kun je vertrouwen op de efficiëntie en stiptheid.

Route

Als je besluit om dit vervoermiddel te gebruiken, kun je de M-170A bus of de M-170B bus nemen op de route Sevilla-Santiponce.

In de stad Sevilla moet je de bus nemen vanaf het station Plaza de Armas om direct in de stad Santiponce uit te stappen bij de poorten van het architectonische complex. De hele reis duurt ongeveer 1 uur en een kwartier. Beschouw de wachttijd op het station als extra tijd.

Bedrijven die deze service aanbieden

De route Sevilla-Santiponce wordt verzorgd door het Sevilliaanse vervoersbedrijf Damas. Ik raad je aan om hun website te bezoeken om de dienstregeling en beschikbaarheid van de dienst te bekijken.

Let goed op de dienstregeling van de verschillende buslijnen, vooral als je 's middags naar Itálica reist. Zo voorkom je problemen zoals het missen van de bus terug naar Sevilla.

Nuttige informatie

 • Prijs: Een enkele reis kost ongeveer €1,50 per passagier per enkele reis. De totale kosten van de reis bedragen €8 voor dit vervoermiddel.
 • Reistijd: De reis duurt ongeveer 50 minuten, de wachttijd tussen de buswisselingen niet meegerekend.
 • Aanbevolen als... je op zoek bent naar een reisoptie waarmee je zoveel mogelijk kunt besparen, ook bij een bezoek aan Italica als je tijd te besteden hebt, aangezien deze optie langere wachttijden met zich mee kan brengen dan de andere alternatieven.

Boek je reis naar Italica vanaf Sevilla

De snelste optie: Met de auto naar Italica vanuit Sevilla

Met de auto| ©Darwin Vegher
Met de auto| ©Darwin Vegher

Met de auto naar Italica vanuit Sevilla is een ander alternatief om te overwegen. Hoewel het iets duurder is dan de andere opties die in dit artikel worden besproken en ook meer planning vereist, biedt het een aantal aanzienlijke voordelen zoals de mogelijkheid om comfortabeler te reizen en de mogelijkheid om in je eigen tempo te reizen.

Als je met jonge kinderen naar Sevilla reist, is dit een geweldig alternatief en aangezien beide bestemmingen erg dicht bij elkaar liggen, is de tijd onderweg helemaal niet vermoeiend.

Route

Er zijn drie verschillende routes om van Sevilla naar Italica te rijden; elk van hen biedt een vergelijkbare afstand en neemt ongeveer evenveel tijd in beslag, dus de keuze voor de ene of de andere hangt meer af van je startpunt in Sevilla. De routes zijn:

 • Het nemen van de SE-30 weg; dit is de meest gebruikte route, de 14,4 km reis duurt ongeveer 20 minuten op de weg als je geen stops maakt.
 • De N-630 nemen; dit is de kortste route volgens de kaart, de route van 12,7 km duurt ongeveer 20 minuten.
 • Als je de Ronda Urbana Norte weg neemt; deze route is ongeveer 14,6 km van de oude stad van Sevilla en duurt ongeveer 22 minuten.

Autoverhuurbedrijven

Als je een auto wilt huren, moet je weten dat er in de stad Sevilla talloze bedrijven zijn die deze service aanbieden. Hier zijn een paar van de populairste en best beoordeelde door gebruikers.

 • Centauro: Gelegen aan Av. de Kansas City, 32 Edificio Aniversario Local B2.
 • Europcar: Het kantoor bevindt zich in Av. de Kansas City.
 • Golden Rent: Het kantoor bevindt zich in Calle Nalón.

Parkeren in Italica

Wanneer je voor dit vervoermiddel kiest, is een belangrijk aspect om rekening mee te houden de parkeermogelijkheden bij de bestemming die je wilt bezoeken.

Bij een bezoek aan Italica vind je gratis parkeermogelijkheden vlakbij de ruïnes.

Nuttige informatie

 • Prijs: Een auto huren in Sevilla kan al vanaf 28 € per dag voor eenpersoonsvoertuigen, plus andere bijkomende kosten. Je moet ook rekening houden met brandstofkosten als bijkomende kosten.
 • Reistijd: De autorit tussen Italica en Sevilla duurt ongeveer 20-25 minuten.
 • Aanbevolen als... Als je met een groep of familie naar Italica reist en op zoek bent naar een vervoermiddel dat flexibiliteit maar ook comfort biedt, dan kan de prijs die je betaalt voor de huurauto gemakkelijk worden gecompenseerd.

Boek je reis naar Italica vanaf Sevilla

De duurste optie: Met de taxi naar Italica vanuit Sevilla

Taxi's vanuit Sevilla| ©LaPetitEtoile
Taxi's vanuit Sevilla| ©LaPetitEtoile

Als je met de auto naar Italica wilt reizen maar geen zin hebt om zelf te rijden, is het alternatief om te betalen voor een privétaxi die je rechtstreeks naar de plek brengt.

Gelukkig zijn er in Sevilla veel bedrijven die deze service aanbieden en kun je rekenen op privévervoer dat volledig flexibel is en aangepast aan je reisschema.

Bedrijven die deze service aanbieden

.

Gereguleerde taxi's in Sevilla zijn wit, met een bord op de motorkap en het licentienummer zichtbaar op de zijkanten.

Hier zijn enkele van de bedrijven die je in de stad kunt bellen als je van deze service gebruik wilt maken.

 • Taxi Sevilla Santa Justa Gevestigd in Calle Cloro, 2. Het telefoonnummer is +34 645 23 01 97.
 • Radio taxi Sevilla De kantoren bevinden zich op Avenida de Kansas City, 42. Het telefoonnummer is +34 954 98 11 44.
 • Taxi Sevilla Mercedes Het kantoor bevindt zich in Calle San Eloy, 57. Het telefoonnummer is +34 669 202 136.
 • Taxi Aljarafe 24 Horas Gevestigd in Calle Puerta de la Macarena, 31. Het telefoonnummer is +34 654 110 110.

Nuttige informatie

 • Prijs: De prijs per kilometer begint bij 0,92 € en het laten vallen van de vlag bij ongeveer 1,33 €.
 • Reistijd: Tussen 20 en 25 minuten van het centrum van Sevilla naar Itálica.
 • Aanrader als... je je schema niet wilt aanpassen aan een georganiseerde tour, want de excursies naar Italica vanuit Sevilla bieden ook direct en comfortabel vervoer tussen de twee bestemmingen met als extra voordeel de begeleiding van een deskundige gids.

Boek je excursie naar Italica vanuit Sevilla

De minst aanbevolen optie: de voorstedelijke trein

Trein vanuit Sevilla| ©Matthew Black
Trein vanuit Sevilla| ©Matthew Black

Een van de favoriete opties om van Sevilla naar andere bestemmingen in Andalusië te reizen is om de lokale trein te nemen. Helaas heeft de trein voor een bestemming zo dichtbij als Itálica meer nadelen dan voordelen.

Je moet echter weten dat dit alternatief beschikbaar is.

Route

Om de reis met deze vervoersoptie te beginnen, moet je de lokale trein C5 nemen vanaf het station Santa Justa in Sevilla en uitstappen op het station in de stad Camas. De reis duurt ongeveer 20 minuten.

Vanaf hier moet je naar station Apeadero V lopen, dat op korte afstand ligt, en bus 1722 naar de archeologische site Itálica nemen. Dit deel van de route duurt 20 minuten en er zijn ongeveer 18 haltes voordat je je eindbestemming bereikt.

De lokale trein is van het bedrijf Renfe. Je kunt vooraf kaartjes kopen op hun website. Het traject Santiponce-Itálica wordt geëxploiteerd door het Andalusische Consortiumnetwerk.

Nuttige informatie

 • Prijs: Ongeveer 10 € is meestal genoeg voor een trein- en buskaartje op elk van de routes.
 • Reistijd: Dit is de langste van alle geanalyseerde routes. De volledige reis duurt 50 minuten plus de wachttijd voor elk van de verschillende vervoermiddelen.
 • Aanbevolen ja... het is geen alternatief dat ik zou aanraden omdat het je geen tijd of geld zal besparen.

Boek je reis naar Itálica vanaf Sevilla

We vergelijken de verschillende opties om van Sevilla naar Italica te reizen

InSevilla is veel te zien en te doen, maar als je de mogelijkheid hebt om Italica te bezoeken zul je er geen spijt van krijgen. Hier vergelijken we de verschillende opties om naar Itálica te gaan vanuit Sevilla:

 • Georganiseerde excursie
 • De beste optie
 • Prijs: 41 € ongeveer met transfers en gids inbegrepen.
 • Duur: 4 uur heen en terug.
 • Bus
 • De goedkoopste optie
 • Prijs: 8 €.
 • Duur: 50 minuten enkele reis.
 • Auto
 • De snelste optie
 • Prijs: 28 € en meer
 • Duur: 20-25 minuten per rit.
 • Taxi
 • De duurste optie
 • Prijs: 0,92 € per afgelegde kilometer.
 • Duur: 20-25 minuten per rit.
 • Trein
 • De minst aanbevolen optie
 • Prijs: 10 ¤ per enkele reis.
 • Duur: 50 minuten tot 1 uur.

Een beetje historische achtergrond

Amfitheater van Italica| ©Olga Díez
Amfitheater van Italica| ©Olga Díez

Volgens historische gegevens was Italica de geboorteplaats van ten minste drie Romeinse keizers: Trajanus, Hadrianus en mogelijk Theodosius. Het wordt beschouwd als een van de vroegste Romeinse nederzettingen in het huidige Spanje; men schat dat de stad rond 200 voor Christus werd gesticht.

Tijdens de 1e en 2e eeuw na Christus, en tijdens de heerschappij van Trajanus, bereikte deze belangrijke Romeinse enclave een hoge sociale en militaire status, als stimulans voor de heerser en zijn opvolger Hadrianus. Tijdens deze periode bereikte de stad een inwoneraantal van meer dan 8.000.

Tijdens een bezoek aan de ruïnes van deze belangrijke stad zie je een van de grootste amfitheaters van het Romeinse Rijk, met een capaciteit voor 25.000 toeschouwers. De ruimte van het amfitheater is door de jaren heen prachtig bewaard gebleven. Je kunt ook de overblijfselen zien van de tempel van keizer Trajanus, de oude Romeinse baden en een reeks prachtig bewaard gebleven mozaïeken. In 2016 werd een deel van het zevende seizoen van de beroemde serie Game of Thrones opgenomen in Italica.

Boek je reis naar Italica vanaf Sevilla