Sevilla in 4 Dagen: alles wat je moet weten

De kleur, de zon, de kunst... Het is duidelijk dat Sevilla iets speciaals heeft en in vier dagen heb je de tijd om dat te ontdekken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

16 minuten lezen

Sevilla in 4 Dagen: alles wat je moet weten

Sevilla | ©Isabella Smith

Ben je je volgende reis aan het plannen? Er zijn veel dingen te zien en te doen in Sevilla, dus het is geen wonder dat je deze stad als bestemming hebt gekozen. De architectuur, een mix van Moorse en christelijke culturen, is de belangrijkste attractie van de stad. Er is echter nog veel meer te bezoeken, zoals de pleinen en tuinen.

Voordat je op weg gaat naar de hoofdstad van Andalusië, wil ik een paar reissuggesties doen. In vier dagen heb je meer dan genoeg tijd om belangrijke plaatsen te zien, zoals de kathedraal, de Giralda, het Alcázar en de Cartuja, maar de sleutel is om je reisroute goed te organiseren. Mag ik je wat tips geven?

Dag 1: Een tour langs de bezienswaardigheden van Sevilla

Kathedraal van Sevilla bij nacht| ©Nathan Rupert
Kathedraal van Sevilla bij nacht| ©Nathan Rupert

Er is geen betere manier om je reis te beginnen dan op de eerste dag de kathedraal, de Giralda en het Alcazar van Sevilla te bezoeken. Drie plaatsen die symbool staan voor de stad en die ongetwijfeld de beste introductiebrief zijn. Zullen we beginnen?

Begin de dag met een bezoek aan de kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische kathedraal ter wereld, wist je dat? Zodra je door de deur loopt, kun je het zelf zien, want de architectuur, decoratie en soberheid zijn hier het bewijs van.

Hoewel het bewonderen van de buitenkant genoeg lijkt, is mijn advies om naar binnen te gaan voor een rondleiding door de kapellen en te bekijken hoe het licht, vol kleur, door de gebrandschilderde ramen valt. De prijs is ongeveer €12.

Enkele zalen in de kathedraal die een bezoek waard zijn, zijn de Patio de los Naranjos, een erfenis van de Almohad moskee en met veel symboliek die bij deze cultuur hoort, en de Biblioteca Colombina, die enkele documenten bevat die door Christoffel Columbus zijn geschreven.

Een andere must-see is natuurlijk de Giralda, je volgende bestemming.

Beklim de Giralda en bekijk Sevilla van bovenaf

Nog nooit is een klokkentoren zo beroemd geweest, maar de Giralda is niet minder beroemd. Deze bijna 100 meter hoge toren is het resultaat van de multiculturele geschiedenis van Sevilla.

De toegangsprijs voor de kathedraal (ongeveer € 12) is inclusief de klim naar de Giralda, vanwaar je een spectaculair uitzicht over de stad hebt.

Eeuwenlang hebben twee culturen naast elkaar bestaan in Sevilla: moslim en christelijk. De Giralda is een architectonisch werk dat dit feit weerspiegelt; het onderste deel van de toren is van islamitische oorsprong en komt overeen met de oude minaret van de Almohad moskee, terwijl het bovenste deel werd gebouwd als klokkentoren voor de christelijke kathedraal.

Koop je kaartjes voor de kathedraal en de Giralda

Stop voor de lunch in de wijk Santa Cruz

Na het beklimmen van de Giralda ben je waarschijnlijk een beetje hongerig, dus voordat je verder gaat met je dag raad ik je aan om te stoppen voor de lunch en de Santa Cruz wijk van Sevilla te bekijken.

Dit gebied was ooit de thuisbasis van de Joodse bevolking. Hoewel de smalle straatjes niet altijd beroemd waren, zitten ze tegenwoordig vol met tavernes en tapasbars.

De oude Joodse wijk is nu een van de favoriete plekken voor zowel de lokale bevolking als toeristen om een hapje te gaan eten, vooral als je typisch Andalusische gerechten wilt proberen, zoals montaditos (kleine broodjes) of heerlijke inktvis. Dit zijn heel traditionele plekken, waar ze het menu (en de rekening) nog steeds op krijtborden schrijven. En als je de beste tapasbars in de buurt niet wilt missen, raad ik je aan een tapastour door de wijk Santa Cruz te maken.

Boek een tour door de Joodse wijk van Sevilla

Ontdek de paleizen van het Alcázar van Sevilla

Koninklijk Alcazar van Sevilla| ©Dmitry Djouce
Koninklijk Alcazar van Sevilla| ©Dmitry Djouce

In het Real Alcázar van Sevilla maakt multiculturalisme een comeback; deze plek was oorspronkelijk een paleizencomplex voor de Arabische kaliefen, maar door de eeuwen heen werd het uitgebreid.

Het hele complex is toegankelijk voor ongeveer €13, hoewel ik aanraad om een rondleiding door het Alcázar van Sevilla te boeken (ongeveer €35) om alles in meer detail te zien.

De bouw van het Alcázar begon in de 10e eeuw, maar in de loop der jaren is het voltooid en zijn er meer paleizen gebouwd. Een wandeling door elk van deze paleizen is een reis door de geschiedenis, van de Almoravid periode tot de Gotische periode.

Een van de beroemdste paleizen vanwege de versieringen en kamers is het Mudejar Paleis, waar je de beroemde Ambassadeurszaal of de Koninklijke alkoof kunt bezoeken.

Boek je tickets voor het Alcázar van Sevilla

Ontdek de geschiedenis in het Archivo de Indias (Archief van Indië)

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat het Archivo de Indias duizenden en duizenden mappen en documenten met betrekking tot het bestuur van de Spaanse koloniën in Amerika. Het werd in 1785 voor dit doel gebouwd, in opdracht van Karel III. Het beste eraan? De toegang is gratis en het bezoek duurt niet lang. Bovendien ligt het op slechts 1 minuut lopen van het Alcázar.

Kaarten, pagina's, gegevens... De historische waarde van de gangen van het Archief van Indië is niet te overzien, zeker als je bedenkt dat het de Capitulaties van Santa Fe bevat, de overeenkomst die Christoffel Columbus en de katholieke vorsten ondertekenden.

Genieten van de emotie en kunst van een flamenco tablao

Om de eerste dag af te ronden, wat dacht je ervan om naar een flamencoshow in Sevilla te gaan? Het binnengaan van een Sevilliaanse tablao is een van die ervaringen die je niet mag missen; deze plekken maken deel uit van de cultuur van de stad en je wordt getrakteerd op een show van muziek en dans die je met open mond zal achterlaten.

Flamenco is een kunst die wordt uitgedrukt door het tikken van de hiel, de gitaar, het zingen... Het is moeilijk uit te leggen in woorden, maar als je gaat zitten om de show te bekijken, zul je het begrijpen. Een unieke ervaring, in het centrum van Sevilla, voor ongeveer €20. Er is geen betere manier om de dag af te sluiten!

Kies een flamenco show in Sevilla

Dag 2: Een lange wandeling om te genieten van het mooie weer in Sevilla

Plaza España| ©jordi Doria Vidal
Plaza España| ©jordi Doria Vidal

Voor je tweede dag stel ik een rondleiding door de buitengebieden van Sevilla voor, een stad vol patio's, parken en tuinen waar je het hele jaar door van het mooie weer kunt genieten, waaronder het Palacio de San Telmo, Plaza de España, María Luisa Park, de Torre del Oro en de Guadalquivir rivier.

Wandel door de binnenplaatsen van het Paleis van San Telmo

Tegenwoordig is het de zetel van de Junta de Andalucía, maar oorspronkelijk begon het Palacio de San Telmo als een school voor zeemanswezen.

Het ligt vlakbij het Alcázar, naast de universiteit, en was ook de residentie van de hertog en hertogin van Montpensier. Het bekendste kenmerk van dit paleis is de gevel, hoewel je de binnenkant ook gratis kunt bezichtigen tot een uur of 19.00.

De buitenkant van het Palacio de San Telmo is indrukwekkend vanwege de grootte en de versieringen. Het is gebouwd in barok-churriguereske stijl en heeft twaalf standbeelden van twaalf illustere Sevillianen, zoals de schilder Diego Velázquez. Als je besluit naar binnen te gaan, raad ik je aan een wandeling te maken over de binnenplaatsen en onder de indruk te zijn van de decoratie van de kapel.

Nader de Plaza de España en voel hoe deze je verwelkomt

Zodra je het Palacio de San Telmo verlaat, brengt een wandeling van 10 minuten je naar het Plaza de España, je volgende halte. Het werd ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling van 1929 en beslaat zo'n 50.000 vierkante meter. Van de ene kant van het plein naar de andere loopt een grote bank die de geschiedenis van de Spaanse provincies uitbeeldt en een symbolische omhelzing en een warm welkom geeft aan de bezoekers.

Een ander opvallend kenmerk is het kanaal, waar je voor een uur of twee boten kunt huren voor een leuk tochtje. Deze plek ziet eruit als iets uit de film; het is zelfs het decor geweest voor films als Star Wars: Attack of the Clones.

Picknicken in het Maria Luisa Park

Maria Luisa Park in de herfst| ©federico.relimpio
Maria Luisa Park in de herfst| ©federico.relimpio

Na een tijdje op de bankjes van Plaza de España te hebben gezeten, is het tijd om het achter je te laten en het María Luisa Park in te gaan, de groene long van Sevilla.

Deze grote tuin was oorspronkelijk onderdeel van het Palacio de San Telmo, maar tegenwoordig is het gratis toegankelijk en een goede plek om wat te eten mee te nemen en te picknicken.

Als je klaar bent met eten, kun je ronddwalen over het terrein. Wees gewaarschuwd, het is vrij groot, hoewel je altijd fietsen of trapauto's kunt huren om sneller te gaan en meer van het park te zien. In elk geval zijn de beste dingen om te zien in het María Luisa Park de vijvers vol watervogels en de kunstmatige en decoratieve berg Gurugú.

Boek een rondleiding door María Luisa Park en Plaza de España

Kijk uit over de Guadalquivir vanaf de Torre del Oro (Gouden Toren)

Waarom maak je geen wandeling buiten het centrum naar de oevers van de Guadalquivir? Laat je stappen vooral leiden naar de Torre del Oro, waar ik je aanraad te klimmen om Sevilla vanaf de top te bekijken. Deze toren, misschien wel een van de grote symbolen van de stad, is meer dan 30 meter hoog en dankt zijn naam aan het feit dat zijn dakpannen glinsteringen van goud leken te geven. Om naar boven te gaan moet je entree betalen (ongeveer €3) en een flinke trap beklimmen.

Net als de Giralda is ook de Torre del Oro het resultaat van verschillende bouwstijlen. Het onderste deel is van Almohadische bouw, terwijl de twee bovenste delen christelijk zijn, hoewel ze eeuwen na elkaar zijn gebouwd.

Sluit de dag af met een wandeling langs de Guadalquivir rivier

Tegen de tijd dat je de Torre del Oro verlaat loopt de dag ten einde, en er is geen betere manier om de zon onder te zien gaan dan door een wandeling te maken langs de lager gelegen Guadalquivir. Het is een prachtig gebied en hoewel wandelen een goed idee is, is het nog beter om een boottocht in Sevilla te boeken vanaf de pier bij de Torre del Oro. De route is vrij compleet en betaalbaar (ongeveer €20) en wordt begeleid door een gids met commentaar.

Sevilla verkennen vanaf het water van de Guadalquivir is een leuk souvenir om mee te nemen van je reis. Tijdens deze tour krijg je de kans om niet alleen de stad, maar ook de rivier op een andere manier te zien. Je vaart onder de beroemdste bruggen door (zoals de Triana-brug) en ziet historische gebouwen zoals het kasteel van San Jorge, terwijl de nacht over Sevilla valt.

Je kunt ook leuk peddelsurfen op de rivier. Dit nieuwe type tour trekt steeds meer deelnemers omdat het een zeer vermakelijke manier is om staand op een plank te surfen op de Guadalquivir. Dit alles terwijl je geniet van een uniek uitzicht op de Triana-brug en de Torre del Oro op de achtergrond.

Boek een tocht peddelsurfen op de rivier

Dag 3: Het beste van de gastronomie en traditie van Sevilla

Cabildo plein| ©Jesús Fernández
Cabildo plein| ©Jesús Fernández

Hoewel de reis ten einde loopt, is er nog veel te zien, vooral de plekken die deel uitmaken van de meest authentieke cultuur en traditie van Sevilla, zoals de Maestranza of de Triana wijk.

Geniet van een zoet ontbijt op het plein Plaza del Cabildo

Het is misschien niet het grootste plein van de stad, maar het Plaza del Cabildo, gelegen in het centrum, tegenover de kathedraal, laat niemand onverschillig, dus er is geen betere plek om je derde dag in Sevilla te beginnen. Wat het meest opvalt is de arcade van wat vroeger de hoofdgevel van het Colegio de San Miguel was, dat in de 20e eeuw werd gesloopt.

Als je nog niet ontbeten hebt, raad ik je aan om wat snoep te kopen in een van de winkels op het plein, waar ze producten verkopen die in de kloosters van Sevilla gemaakt zijn.

Naast snoepgoed kun je in de winkels tussen de marmeren zuilen van het Plaza del Cabildo ook antiek vinden, vooral op de zondagse postzegel- en muntenmarkt. In ieder geval raad ik je aan om een wandeling te maken en de fresco's te bewonderen die elke boog op het plein versieren.

Bezoek de kerk van het Hospital de la Caridad

Op slechts een paar minuten van het Plaza del Cabildo ligt de kerk van het Hospital de la Caridad. Als je ooit geïnteresseerd bent geweest in de Gouden Eeuw, moet je hier naar binnen gaan (de prijs is ongeveer € 10) en zo niet, dan zou je dat ook moeten doen, want er staat een van de mooiste en best bewaarde altaarstukken van de stad.

Zowel aan het altaarstuk als aan de rest van de kerk is nauwgezet gewerkt aan symboliek en iconografie, dus wees voorbereid om in elke hoek verhalen en bijbelse toespelingen te ontdekken, sommige gemaakt door schilders als Zurbarán of Murillo.

Leer de wijk El Arenal kennen

Als je in het Hospital de la Caridad bent, moedig ik je aan om een wandeling te maken door de wijk waar het ligt: El Arenal. Het is een van de meest kosmopolitische wijken van Sevilla, maar het heeft ook een belangrijk verleden: het was de plek waar de schepen aankwamen die later naar Indië voeren. Als je door de straten loopt, laat je dan besmetten door de energie van de mensen.

Je zou kunnen zeggen dat de wijk El Arenal in Sevilla beroemd is om zijn stierenvechttraditie, deels omdat hier de arena La Maestranza ligt, die ik je aanraad 's middags te bezoeken. Het heeft ook een sterke religieuze toewijding en in de straten vind je veel broederschappen en broederschappen.

Doe een tapastour door het centrum van Sevilla

Tapas en Wijn Tour| ©rob thompson
Tapas en Wijn Tour| ©rob thompson

Als je toch in het centrum bent, waarom neem je dan geen tapastour door Sevilla? Soms kan het moeilijk zijn om de beste plekken te vinden en de meest toeristische en dure plekken te vermijden, dus het is een goed idee om een gastronomische tour te boeken. Ze kosten rond de €80 en zijn inclusief lekker eten en wijn.

Het beste aan deze tours is dat ze je meenemen naar de meest authentieke restaurants en tavernes, degenen die echt eten bereiden. Terwijl je van elke tapa proeft, geeft een gids uitleg over de Sevilliaanse tradities en de gastronomische cultuur van de stad.

Boek een tapastour in Sevilla

Ontdek de oudste arena: La Maestranza

Zelfs als je niet van stierengevechten houdt of er geen voorstander van bent, is het Plaza de la Maestranza een emblematische plek in Sevilla, dus ik raad je aan om het in ieder geval van de buitenkant te bezoeken. De faam is niet alleen te danken aan de stierenvechters die in de arena hebben gelopen, maar ook aan het feit dat het een van de oudste arena's van Spanje is.

Om er te komen hoef je alleen maar vanuit het centrum richting de Guadalquivir te lopen, want de ingang is aan de Paseo de Cristóbal Colón.

Het duurde meer dan 100 jaar om de bouw af te ronden. De gevel is ontworpen in een late barokstijl, dus er zijn classicistische elementen, en het valt op door de twee torens bij de ingang, die zijn bekroond met gebogen en zeer versierde vormen.

Steek de Isabel II-brug over om naar de Triana-wijk te gaan

Verlaat de Maestranza en ga in de richting van de Guadalquivir om de Isabel II-brug over te steken naar de Triana-wijk, de plek waar je de dag zult afsluiten. Er is veel te zien en te doen in Triana, want het is een van de meest bijzondere wijken van Sevilla vanwege de culturele waarde, omdat het de geboorteplaats is geweest van zangers en dansers en vanwege de lange geschiedenis.

Het werd voor het eerst bewoond door Romeinse troepen in wat nu bekend staat als de wijk Triana. In ieder geval zijn de inwoners altijd verbonden geweest met de zeevaarttraditie vanwege de nabijheid van de rivier, die ook een gevaar vormt vanwege de overstromingen van de Guadalquivir.

Mijn advies is om een lange wandeling door de straten te maken en, als de honger toeslaat, op een terrasje te gaan zitten om te dineren of, nog beter, naar de beste bars in de buurt te gaan met een professionele gids om de meest typische tapas en drankjes van de Triana-wijk te proeven.

Boek een tapastour door Triana

Dag 4: Neem afscheid van Sevilla met een tour door de Cartuja en het stadscentrum

Eiland Cartuja| ©Carlos García Herrero
Eiland Cartuja| ©Carlos García Herrero

De reis loopt ten einde, maar voordat je vertrekt raad ik je aan om een paar van de modernere, maar niet minder belangrijke of historische plaatsen te bezoeken. La Cartuja is er daar één van, hoewel je ook de gelegenheid hebt om vanaf de top afscheid te nemen van Sevilla.

Steek over naar Isla de la Cartuja

Het is duidelijk niet de oudste wijk van Sevilla (het werd gebouwd ter voorbereiding op de Expo van 1992), maar het Isla de la Cartuja is een must-see. Met zijn moderne uitstraling is het een cultureel en vrijetijdscentrum waar altijd iets te doen is.

Om er te komen moet je een stukje lopen (het is ongeveer een half uur van het centrum) of de bus nemen (lijnen C1 en C2 verbinden het centrum met de Cartuja). Eenmaal daar kun je vrij bewegen tussen de verschillende gebouwen in dit grote park.

Het belangrijkste gebouw is waarschijnlijk het Cartuja Klooster (nu het Andalusische Centrum voor Hedendaagse Kunst), hoewel er ook andere plekken zijn die je kunt bezoeken, zoals het Caixaforum (waarvan de tentoonstellingen en activiteiten perfect zijn als je naar Sevilla reist met kinderen) of het Alamillo Park (het grootste van de stad).

Ga het Palacio de Las Dueñas binnen en ontdek de artistieke waarde ervan

Om terug te keren naar het centrum, steek je de Pasarela de la Cartuja over en geniet je van een wandeling door de straten van Sevilla totdat je het Palacio de Las Dueñas bereikt, je volgende bestemming.

Dit gotische, Mudejar en Renaissance gebouw behoort toe aan het Huis van Alba, een van de historische adellijke families van Sevilla. Hoewel de buitenkant misschien al opvallend is, ligt de grote schat binnenin, zowel voor de tuinen als voor de kunstcollecties die het huisvest. Het werd in 1931 uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang en is sinds de bouw in de 15e eeuw meerdere keren gerenoveerd. Het was de gebruikelijke residentie van de familie Alba.

De toegangsprijs is ongeveer €12 en het is de moeite waard om de Mudejar bogen in de binnenplaatsen en de betegelde plinten te zien. Natuurlijk kun je ook de kunstwerken zien die binnen bewaard zijn gebleven.

Boek je ticket voor het Palacio de las Dueñas

Stop voor een hapje bij de Mercado de la Encarnacion

Begin je honger te krijgen? Dan heb je geluk, want op slechts een paar meter afstand (nauwelijks 5 minuten lopen van het Palacio de Las Dueñas) vind je de Mercado de la Encarnación, de oudste markt van Sevilla, waar je verse producten en al gekookte typische gerechten kunt kopen. De jaren zijn voorbijgegaan, maar de geest van deze plek is niet veranderd: vriendelijke service en de beste Sevilliaanse keuken.

Het zal je misschien verbazen dat de Mercado de la Encarnación, ondanks dat het de oudste markt van Sevilla is, dateert uit het begin van de 21e eeuw. Waarom? Omdat de oorspronkelijke markt in 1937 moest worden afgebroken vanwege de slechte structuur en het een paar jaar duurde voordat de huidige markt werd geopend.

Als je klaar bent met eten, maak dan van de gelegenheid gebruik om naar de Setas de Sevilla te gaan, een uitkijkpunt vanwaar je over de stad kunt uitkijken.

Vervolg je tour door Sevilla met een bezoek aan Plaza Nueva.

Na de lunch maak je een wandeling van 15 minuten naar Plaza Nueva, waarbij je van de gelegenheid gebruikmaakt om voor de Collegiale Kerk van de Goddelijke Verlosser langs te lopen. De belangrijkste attractie van Plaza Nueva, afgezien van het feit dat het het centrum van de stad is, is dat hier het stadhuis van Sevilla staat. Dit gebied is meerdere keren gerenoveerd (en hernoemd), maar het heeft altijd zijn sfeer behouden.

Als het belangrijkste plein van Sevilla worden hier het hele jaar door veel evenementen gehouden, van processies in de Goede Week tot demonstraties. Over het algemeen is het een plek waar altijd kinderen spelen en, als de dag voorbij is, is er veel nachtleven.

Sluit de dag af bij de Koninklijke Parochiekerk van Santa María Magdalena

Om je dag en je reis af te sluiten, kun je een bezoek brengen aan de Koninklijke Parochiekerk van Santa María Magdalena. Het is misschien niet een van de plekken die meestal in de reisgidsen staan, maar ik raad je aan om naar binnen te gaan (de toegang is gratis tijdens openingsuren) om de nette decoratie vol pleisterwerk, bakstenen en tegels te waarderen.

De huidige parochie werd gebouwd op de resten van een moskee en werd een paar keer afgebroken om het plein open te maken. Het is niet alleen bekend om zijn architectuur en barokke interieur, maar ook omdat het de eerste zetel van de inquisitie was.

De toeristenbus: een goede manier om Sevilla te verkennen

Toeristische bus van Sevilla| ©Elliott Brown
Toeristische bus van Sevilla| ©Elliott Brown

Hoewel het over het algemeen mogelijk is om van de ene plek naar de andere te lopen, is het mogelijk dat de hoge temperaturen in Sevilla het moeilijk maken om je te verplaatsen, vooral midden op de dag.

Een optie om je tijdens de piekhitte door de stad te verplaatsen is om een toeristenbus door Sevilla te nemen, die haltes heeft op de belangrijkste plekken, airconditioning heeft en niet zo druk is als de metro of de openbare bus.

Naast het gemak van een vervoermiddel met airconditioning om van de ene plek naar de andere te komen zonder het warm te krijgen of tijd te verspillen tussen tussenstops die je niet interesseren, is het beste aan deze toeristenbussen dat ze een gids hebben zodat je, voordat je aankomt, al weet wat het belangrijkste is in elke plek.

Rijd door Sevilla met de toeristenbus

Een samenvatting van je 4-daagse tour door Sevilla

 • Dag 1
 • Bezoek de kathedraal van Sevilla
 • Klim naar de top van de Giralda
 • Eet een hapje in de wijk Santa Cruz
 • Ontdek het Alcazar
 • Ontdek het Archivo de Indias
 • Woon een flamenco show bij
 • Dag 2
 • Bezoek het Paleis van San Telmo
 • Bezoek de Plaza de España
 • Picknick in het Maria Luisa Park
 • Bekijk Sevilla vanaf de Torre del Oro (Gouden Toren)
 • Maak een wandeling langs de oevers van de Guadalquivir rivier
 • Dag 3
 • Geniet van een zoet ontbijt op het Plaza del Cabildo
 • Bezoek de kerk van het Hospital de la Caridad
 • Leer de wijk Arenal kennen
 • Maak een tapastour door het centrum van Sevilla
 • Ga naar de Maestranza arena
 • Wandel door de wijk Triana
 • Dag 4
 • Bezoek het Isla de la Cartuja
 • Bezoek het paleis van Las Dueñas
 • Lunch op de Encarnación Markt
 • Bezoek de Plaza Nueva van Sevilla
 • Ga naar de Koninklijke parochiekerk van Santa María Magdalena

Mis je nog iets om te organiseren? Ik hoop dat mijn tips en suggesties je zullen helpen om van Sevilla te genieten, en laat het me weten als je terug bent!