11 Dingen om te Doen in Sevilla met kids

Sevilla is een iconische stad in Spanje. Als je erover denkt om hier op vakantie te gaan en je vraagt je af of het geschikt is om met kinderen te bezoeken, dan kan ik je verzekeren dat dat zo is met deze 10 plannen voor de kleintjes in huis.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuten lezen

11 Dingen om te Doen in Sevilla met kids

Kinderen in Sevilla | ©Stefania Spagnolo

Sevilla, gelegen in het zuiden van Spanje, heeft internationale erkenning gekregen voor haar grote culturele en artistieke erfgoed. De stad is niet alleen de geboorteplaats van de flamenco en alle folkloristische en populaire tradities die de grenzen hebben overgestoken, maar zit ook vol met historische bezienswaardigheden en nieuwe trends.

In Sevilla is veel te zien en te doen, maar als je ook met kinderen wilt komen kijken, vermenigvuldigen de mogelijkheden zich, want er zijn tientallen ruimtes die voor hen zijn aangepast, zoals themaparken, interactieve musea, fietstochten en duizendjarige steden. Kom met me mee en ik laat je 10 plannen zien die je kinderen een geweldige tijd zullen bezorgen.

1. Bewonder het spectaculaire Alcázar van Sevilla met het hele gezin

Toegang tot het Alcázar van Sevilla| ©ArminFlickr
Toegang tot het Alcázar van Sevilla| ©ArminFlickr

Als je met kinderen reist, is een van de grootste dilemma's ervoor te zorgen dat ze zich niet vervelen terwijl de volwassenen de belangrijkste monumenten en musea bekijken. In Sevilla zijn veel van de toeristische attracties echter zo goed verankerd in de tijd en zijn het zulke indrukwekkende plekken dat de kleintjes met open mond zullen staan. Een goed voorbeeld hiervan is het Alcázar van Sevilla.

Dit enorme en oogverblindende geheel van paleizen heeft architectonische voorbeelden uit verschillende perioden en dateert uit Al Andalusië. Voor volwassenen kan het een hele culturele ervaring zijn om deze plek van dichtbij te leren kennen, maar voor kinderen is het ook de perfecte omgeving om hun fantasie de vrije loop te laten.

De grote galerijen, zuilengalerijen en tuinen voeren hen mee naar een fantasiewereld. Bovendien zijn er voor de nieuwsgierigen gratis audiogidsen te vinden in het Alcázar zelf , aangepast voor kinderen om de plek op een educatieve en leuke manier te leren kennen.

Nuttige informatie

 • Prijs: algemene toegang is ongeveer € 15, maar kinderen onder de 13 hebben een symbolische prijs van € 1.
 • Plaats: het Alcázar bevindt zich in de Patio de Banderas, vlak naast de kathedraal.
 • Openingstijden: van 09:30u tot 17:00u.

Boek je bezoek aan het Alcázar van Sevilla

2. Reis naar het oude Rome in de stad Italica

Italica leren kennen| ©Paul VanDerWerf
Italica leren kennen| ©Paul VanDerWerf

Als je wilt dat de kinderen in je gezin een andere ervaring meemaken en terug in de tijd worden getransporteerd, kan ik geen beter plan bedenken dan een bezoek aan de oude Romeinse stad Italica. Een origineel architectonisch voorbeeld van hoe Hispania er eeuwen geleden uitzag. De ruïnes liggen op slechts 10 kilometer van het centrum van Sevilla en Italica is gemakkelijk te bereiken met de auto of de bus.

Maar denk niet dat je alleen maar een stel ruïnes gaat bezoeken. Bij het toegangskaartje is een rondleiding inbegrepen die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden leidt en alles in detail uitlegt. Bovendien, zodat de kinderen zich nog meer kunnen verwonderen, zijn er dagelijks verschillende shows waarin de plek wordt gedramatiseerd, met acteurs verkleed als Romeinen die naspelen hoe het leven daar was.

Sevilla heeft prachtige dorpen, maar dit zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn voor de kinderen, die voor een dag de hoofdrolspelers van het Romeinse Rijk kunnen zijn.

Interessante feiten

 • Prijs: algemene toegang is 20€ en kinderen 15€. Je kunt echter ook kiezen voor een ticket met vervoer voor respectievelijk €35 en €25.
 • Locatie: de ruïnes liggen aan Av. Extremadura, 2, in het dorp Santiponce.
 • Openingstijden: dinsdag tot zondag van 09:00u tot 15:00u of 18:00u, afhankelijk van het seizoen. Gesloten op maandag.

Boek een excursie naar Itálica vanuit Sevilla

3. Maak een boottocht of ga peddelsurfen op de Guadalquivir.

Varen in Sevilla| ©Douglas O'Brien
Varen in Sevilla| ©Douglas O'Brien

Sevilla mag dan vol dromerige straten en wijken zitten. Maar we moeten toegeven dat wat jonge kinderen het leukst vinden als ze op vakantie zijn, is om uit de routine te stappen en verschillende activiteiten te doen. Voor deze gevallen heb ik een ideaal plan voor je: een boottocht op de Guadalquivir. Vergeet niet dat de rivier die deze prachtige stad omringt de beroemde Guadalquivir is en dat de mogelijkheid om te varen op een van de vele tours die worden aangeboden een van de meest populaire is bij de kleintjes.

Vlakbij het Alcázar van Sevilla, aan de oevers van de rivier, vind je verschillende tours en boottochten waarmee je een leuke tijd kunt hebben met het gezin. Deze tochten duren meestal anderhalf uur en terwijl je de belangrijkste toeristische attracties zoals de Giralda vanaf de boot kunt zien, zullen de kleintjes genieten van de ervaring van het varen op deze iconische rivier.

Interessante feiten

 • Prijs: de prijzen liggen rond de €25-35.
 • Locatie: de meeste tochten vertrekken vanaf de dokken bij Puerta de Jerez en Plaza España.
 • Tijdschema: ze duren meestal anderhalf uur.

Boek een boottocht op de rivier Guadalquivir

4. Fiets door de stad met de kleintjes

Fietstocht door Sevilla| ©Katie Beuerlein
Fietstocht door Sevilla| ©Katie Beuerlein

Er zijn veel manieren om Sevilla te verkennen en alle bezienswaardigheden te bezoeken. Als je maar een paar dagen komt, is het aan te raden om je tijd optimaal te benutten en met de metro te gaan, en als je meer tijd hebt, kun je te voet door de stad lopen. Als je echter met kleine kinderen komt, kunnen de afstanden langer zijn dan je zou willen en daarom is een van de alternatieven die leuker voor hen kan zijn om een fietstocht of tour door Sevilla te maken.

Of je er nu voor kiest om zelf fietsen te huren voor de hele dag of een van de vele fietstochten door de stad huurt.

De waarheid is dat het een andere manier is om Sevilla te leren kennen, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden kunt ontdekken en ook plezier kunt hebben en voor het milieu kunt zorgen. De kinderen zullen aan het eind van de dag met lege batterijen aankomen en meer dan wie ook hebben genoten van het bezoek.

Interessante feiten

 • Prijs: begeleide fietstochten kosten meestal rond de €30 en huurfietsen rond de €10.
 • Locatie: afhankelijk van de activiteit die je kiest, maar er is meestal genoeg aanbod in het stadscentrum.
 • Tijdschema: tours duren meestal ongeveer 3 uur.

Boek een fietstour in Sevilla

5. Leer de bodem van de zee kennen in het Aquarium

Aquarium van Sevilla| ©salva u.f.
Aquarium van Sevilla| ©salva u.f.

Als je met jonge kinderen naar Sevilla reist en ze zijn dierenliefhebbers, dan kan ik geen beter plan bedenken om tijdens je vakantie te doen dan naar het Aquarium van Sevilla te gaan.

Deze plek ligt heel dicht bij Plaza España en heeft tot 36 tanks met zoet en zout water en heeft een brede selectie flora en fauna van over de hele wereld. Het is een perfecte gelegenheid voor kinderen om meer te leren over de bodem van de zee en het milieubewustzijn te vergroten.

De faciliteiten zijn ook geweldig als je in de zomer naar Sevilla komt, omdat je dan een paar uur aan de hitte kunt ontsnappen. Het aquarium heeft wel 7.000 zeedieren en heeft verschillende themabezoeken ontworpen voor kinderen, zoals de route die Magellan nam op zijn reis rond de zeven zeeën. Dit mag je niet missen!

Interessante feiten

 • Prijs: algemene toegang is ongeveer € 20, maar kinderen mogen voor € 15 naar binnen en als ze jonger zijn dan 4 jaar zijn ze gratis. Er zijn ook kortingen voor grote gezinnen, kijkdagen en familiepakketten.
 • Locatie: het Aquarium bevindt zich in de Muelle de las Delicias.
 • Openingstijden: maandag tot zondag van 10.00 tot 18.00 of 20.00 uur, afhankelijk van het seizoen.

Boek tickets voor het Aquarium van Sevilla

6. Neem ze mee naar het Museum van Illusies

Binnen in het Illusiemuseum| ©Adam Fagen
Binnen in het Illusiemuseum| ©Adam Fagen

Het Illusiemuseum is een plek waar kinderen dol op zullen zijn tijdens hun bezoek aan Sevilla. Hier kunnen ze genieten van een ervaring voor alle zintuigen dankzij de duizenden optische illusies, spelletjes met hologrammen en 3D-puzzels die ze in de verschillende zalen kunnen vinden.

Zowel volwassenen als kinderen zullen versteld staan van de vortextunnel of de luchtspiegelingen die je laten geloven dat je bent waar je niet bent in dit museum dat je zintuigen in verwarring brengt. Breng een leuke en verrassende middag door op deze unieke plek in de hoofdstad van Sevilla.

Boek tickets voor Museum van Illusies

7. Breng een leuke dag door op Isla Mágica

Genieten van Isla Magica| ©david
Genieten van Isla Magica| ©david

De Giralda en het Alcazar zijn allemaal leuk en aardig, maar wie heeft er geen zin in een dag vol plezier en adrenaline? Als je met kinderen naar Sevilla komt, mag je een dagje naar het grootste themapark van heel Andalusië, Isla Magica, niet missen. Met allerlei attracties, achtbanen en waterattracties is deze plek ideaal voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Naast de attracties heeft Isla Mágica verschillende themagebieden, waarvan het hoogtepunt de piratenshow is. Kinderen kunnen kijken hoe de piraten het fort bestormen, eten in de themarestaurants en deelnemen aan de verschillende spelletjes en attracties die voor hen zijn ontworpen. Als je ze de hele dag aan het lachen wilt houden, moet je de dag doorbrengen in dit bijzondere park.

Interessante feiten

 • Prijs: algemene toegang is ongeveer € 25, maar voor kinderen is de toegang ongeveer € 15.
 • Locatie: Isla Magica bevindt zich in het Spaanse Paviljoen, vlakbij Isla de la Cartuja.
 • Openingstijden: Het park is geopend van april tot november, omdat het vooral waterattracties heeft en is geopend van 11.00 tot 22.00 uur met ochtend- en middagdiensten.

8. Geniet van de buitenlucht in de parken van Sevilla

María Luisa Park in de herfst| ©federico.relimpio
María Luisa Park in de herfst| ©federico.relimpio

Sevilla is vol groene ruimtes waar je een aangename tijd met je gezin kunt doorbrengen. Als je met kinderen reist, moet je zeker een bezoek brengen aan het Maria Luisa Park, een groene ruimte naast Plaza España met fonteinen, promenades en beeldhouwwerken.

Het wordt beschouwd als een van de mooiste en populairste stadslongen van Sevilla en is niet alleen een verademing midden in het stadscentrum, maar heeft ook verschillende kindergebieden met glijbanen en schommels waar de kleintjes zich kunnen vermaken.

Als je echter wat meer tijd wilt doorbrengen en met het hele gezin een dag in de buitenlucht wilt doorbrengen en een picknick wilt voorbereiden, raad ik je aan om naar het Alamillo Park te gaan, een groot groen gebied ten noorden van de stad dat je met de bus kunt bereiken en dat grote esplanades, wandelpaden, fiets- en skateverhuur en treinritten biedt. Een geweldige plek om met het gezin te genieten, weg van de drukte van het stadscentrum.

Interessante feiten

 • Prijs: de toegang is gratis.
 • Locatie: gelegen tegenover de Polígono Norte, aan de A-8083, minder dan 4 kilometer ten noorden van het centrum.
 • Openingstijden: elke dag van het jaar geopend van 07:00 tot 22:00 uur.

Maak een rondleiding door het Maria Luisa Park

9. Interactie met de familie bij CaixaForum

CaixaForum in Sevilla| ©Francisco Ramos Dávila
CaixaForum in Sevilla| ©Francisco Ramos Dávila

Als er één culturele organisatie in Spanje is die zich richt op de smaak van kinderen en gezinnen, dan is het ongetwijfeld CaixaForum, en je hebt het geluk dat een van haar culturele centra in Sevilla ligt, dus het kan een geweldige manier zijn om een ochtend door te brengen tijdens je bezoek aan de stad.

De tentoonstellingen en workshops veranderen elk seizoen, maar er zijn altijd aangepaste plannen voor alle leeftijden en zalen waar je kunt interageren en leren.

Of het nu gaat om wetenschap, astronomie, natuur of cultuur, in CaixaForum kun je zeker zijn van een leuke ochtend waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken. Bovendien ligt het gebouw aan de voet van de Guadalquivir, dus als je weggaat kun je van de gelegenheid gebruik maken om een wandeling te maken en wat te drinken bij de rivier.

Interessante feiten

 • Prijs: algemene toegang kost ongeveer € 5.
 • Locatie: het museum bevindt zich in het winkelcentrum Torre Sevilla.
 • Openingstijden: elke dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

10. Ontdek de avonturen op volle zee in het navigatiepaviljoen

Scheepvaart Paviljoen.| ©Raul SG Bru
Scheepvaart Paviljoen.| ©Raul SG Bru

Er is niets dat een kind leuker vindt dan een goed avontuur, en Sevilla is hier een specialist in, want in de buurt van de Guadalquivir-rivier staat het grote Navigatiepaviljoen, waar alle overblijfselen van de grote reizen die per schip werden gemaakt tijdens het Spaanse Rijk worden tentoongesteld.

Deze ruimte, ontworpen voor Expo 92, heeft zelfs voorbeelden van de schepen waarmee Columbus eeuwen geleden Amerika bereikte.

Kinderen kunnen met eigen ogen de modellen en originele overblijfselen van die legendarische schepen zien, evenals walvisskeletten en allerlei navigatiegerei. Je kunt Sevilla ook met het hele gezin van bovenaf bekijken, want dit paviljoen heeft de zogenaamde Torre Mirador (uitkijktoren), die een bevoorrecht uitzicht biedt.

Interessante feiten

 • Prijs: algemene toegang kost ongeveer € 5. Kinderen hebben een gereduceerde toegangsprijs van ongeveer €4 en kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Locatie: het paviljoen ligt aan Camino de los Descubrimientos, 2.
 • Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag is het geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Op zondag sluit het om 15:00 uur en op maandag is het gesloten.

11. Maak kennis met het Casa de la Ciencia, een museum voor alle leeftijden

Het Huis van de Wetenschap binnengaan| ©Alexwing
Het Huis van de Wetenschap binnengaan| ©Alexwing

Als je weg wilt van de conventionele routes van musea en monumenten in Sevilla en wilt genieten van een unieke en zeer vermakelijke plek voor de kinderen van het huis, moet je het Casa de la Ciencia gaan ontdekken, een ruimte die op een steenworp afstand ligt van Plaza España en die allerlei activiteiten, workshops en tentoonstellingen biedt die te maken hebben met de wereld van de wetenschap.

De kleintjes kunnen meer te weten komen over de avonturen op volle zee tijdens de ontdekking van Amerika, de hele planetariumruimte bezoeken en deelnemen aan workshops geologie of archeologie.

La Casa de la Ciencia is een belangrijk wetenschapscentrum dat zich perfect heeft aangepast aan een jonger publiek en is een van de favoriete plekken voor kinderen die met hun ouders Sevilla komen bezoeken.

Nuttige informatie

 • Prijs: het gecombineerde kaartje met het planetarium kost ongeveer € 5, hoewel kinderen onder de 3 jaar gratis naar binnen mogen.
 • Locatie: het museum ligt aan de Avenida Maria Luisa, tegenover Plaza España.
 • Openingstijden: geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 20.00 uur en gesloten op maandag.

Sevilla is een stad geschikt voor alle leeftijden. Als je deze charismatische plaats met je gezin komt bezoeken, zul je zeker activiteiten vinden waar jullie allemaal een geweldige tijd zullen hebben, nieuwe dingen zullen leren en onvergetelijke herinneringen zullen maken, ga je dat missen?