Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Sevilla Luchthaven overdrachten

Ik zal u vertellen hoe u van het vliegveld van Sevilla naar het centrum van de stad kunt komen op de snelste, meest comfortabele en meest economische manier.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Sevilla Luchthaven overdrachten

Vliegtuig dat landt op de luchthaven van Sevilla | ©Masakatsu Ukon

De luchthaven Sevilla - San Pablo ligt op 10 km van het stadscentrum en er zijn verschillende transfermogelijkheden, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

1. Transfermogelijkheden van de luchthaven van Sevilla naar het centrum van Sevilla

De landingsbaan van de luchthaven van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
De landingsbaan van de luchthaven van Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Om uw reis naar Sevilla in alle comfort te beginnen (en te eindigen), raad ik u een privétransfer van deur tot deur aan van de luchthaven naar uw hotel:

2. Privé transfer van de luchthaven van Sevilla naar uw hotel in het centrum van Sevilla - Vanaf 99€

Privé transfer| ©Vladimir Proskurovskiy
Privé transfer| ©Vladimir Proskurovskiy

Voor de prijs van 28 is het mogelijk een privé-transferdienst te huren om u tot aan de deur van uw hotel in het centrum te brengen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bagage, oriëntatie bij uw aankomst op de luchthaven of onvoorziene gebeurtenissen zoals de vertraging van uw vlucht. De privé-transferdienst van de luchthaven van Sevilla naar uw hotel is een van de meest complete.

Hoe werkt het?

Het volgende dat u zult willen weten is hoe u deze dienst kunt boeken: u kunt dit ruim van tevoren online doen. U moet uw vlucht- en hotelgegevens doorgeven wanneer u de boeking maakt, zodat u bij aankomst niets meer hoeft te regelen. Als u nog andere vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar het transportbedrijf.

De chauffeur zal u opwachten bij uw aankomst om u op te pikken aan de terminal en zal u afzetten aan de deur van uw hotel (u en uw metgezellen) zonder onderbrekingen of stops onderweg.

Het is belangrijk dat, als uw hotel niet in het centrum van de stad ligt, u extra of delicate bagage heeft of een speciale service nodig heeft, u ons dat laat weten bij uw reservering.

Voordelen van de privé transfer

 • Het maakt niet uit wanneer u aankomt in Sevilla, want de dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
 • U hoeft niet te zoeken naar uw professionele chauffeur; hij wacht op u bij de aankomsthal.
 • Als uw vlucht vertraagd is, zal de chauffeur tot 90 minuten op u wachten.
 • De voertuigen zijn van topklasse en voorzien van airconditioning
 • U hoeft geen vervoer te nemen wanneer u in het centrum van de stad aankomt; u wordt rechtstreeks bij uw hotel afgezet.
 • U heeft voldoende ruimte voor uw bagage en de auto's zijn op verzoek aangepast voor opvouwbare rolstoelen of kinderwagens.
 • Het duurt slechts ongeveer 20 minuten om in het centrum te komen
 • U zult met uw professionele chauffeur kunnen communiceren in het Engels, Frans, Duits, Spaans of Portugees.
 • Alle voertuigen en hun chauffeurs voldoen aan de nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Privé transfer terug naar de luchthaven

U kunt deze dienst ook huren voor uw terugreis, d.w.z. om van uw hotel in het centrum van de stad naar het vliegveld van Sevilla te komen. De prijs en de voorwaarden zijn dezelfde en u kunt het doen zodra u in Sevilla bent of vóór uw reis; annulering is geen probleem, want het is mogelijk de dienst tot 24 uur van tevoren te annuleren.

Vergeet niet het adres van uw hotel op te geven, zodat u aan de deur kunt worden opgehaald, en uw vluchtgegevens, zodat u ruim op tijd kunt worden opgehaald om zonder haast aan boord van het vliegtuig te kunnen gaan.

3. Andere opties vanaf de luchthaven van Sevilla

Openbare bus met de Torre del Oro op de achtergrond| ©Sandra Vallaure
Openbare bus met de Torre del Oro op de achtergrond| ©Sandra Vallaure

Openbaar vervoer: de bus

De andere mogelijkheid om in het centrum van Sevilla te komen en van daaruit naar uw hotel te gaan is met het openbaar vervoer. Het zal iets langer duren en niet zo comfortabel zijn, maar in ruil daarvoor bespaart u op de kosten. De optie is met de bus, want Sevilla heeft geen metro- of treindienst naar de luchthaven.

De bus die de luchthaven San Pablo met het stadscentrum verbindt, behoort tot het openbaarvervoernetwerk van Sevilla (Tussam). Het is een speciale lijn (de EA) die aankomt op het busstation van Plaza de Armas en verschillende haltes maakt in centrale gebieden zoals:

 • Kansas City
 • Santa Justa treinstation
 • Luis de Morales
 • San Bernardo
 • Prado Tuinen
 • Torre del Oro (Gouden Toren)

De dienstregeling is van 5.20 uur 's morgens tot 00.45 uur 's avonds en de frequentie is 20 tot 30 minuten. De reis naar Plaza de Armas duurt ongeveer 40 minuten en u vindt de bushalte gemakkelijk aangegeven zodra u op de luchthaven aankomt.

U kunt dezelfde bus gebruiken om van het stadscentrum naar de luchthaven te komen tussen 4.30 en 00.00 uur vanaf Plaza de Armas. Het kaartje kost tussen de 4 en 6 euro en kan in de bus zelf worden gekocht.

De taxi

Als u buiten de busdienstregeling aankomt of niet van tevoren een privétransfer hebt geboekt, is er een taxistandplaats op de luchthaven van Sevilla, die u bij aankomst met borden zult zien aangegeven. Dit kan een goede optie zijn als u niet naar het centrum gaat, maar het zal duurder zijn dan eigen vervoer: het kost tussen de 25 en 30 euro ongeveer.

Uber of Cabify

Uber- en Cabify-diensten zijn beschikbaar in Sevilla en u kunt de prijs van een transfer naar uw hotel bij aankomst en vóór de bevestiging van uw reis controleren. Het is echter mogelijk dat de chauffeur u niet aan de deur van de aankomsthal kan oppikken, want controverses met deze dienst in de stad zijn niet ongewoon.

Huur een auto

Ten slotte kunt u bij aankomst altijd een auto huren (een goede optie om naar andere nabijgelegen steden te gaan of om op een van de dagen van uw reis naar het strand te vluchten). Het duurt niet lang om het centrum te bereiken en je bent er in ongeveer een half uur. Als u echter in een centrale wijk verblijft, zorg er dan voor dat het hotel een parkeerplaats heeft, anders zult u in de hoofdstad moeilijk kunnen parkeren.

Ana's Reizigerstip

Het is belangrijk te weten dat taxi's in Sevilla een vast tarief hebben voor luchthaventransfers en dat het niet wettelijk is om extra te rekenen voor bagage.

4. Dit is het vliegveld van Sevilla

Sevilla Luchthaven Terminal| ©Wikipedia - SVQAeropuerto
Sevilla Luchthaven Terminal| ©Wikipedia - SVQAeropuerto

Het is heel gemakkelijk om uw weg te vinden op de luchthaven van Sevilla. Er is slechts één terminal die uit twee verdiepingen bestaat: de benedenverdieping is de aankomstterminal en de bovenverdieping is de vertrekterminal. In totaal zijn er 35 incheckbalies en 11 instapgates.

Zodra u door de beveiliging bent, zijn er een aantal winkels en restaurants tot uw beschikking voordat u aan boord van het vliegtuig gaat. De prijs die u in de restaurants en eetgelegenheden zult betalen, zal echter niet goedkoop zijn in vergelijking met de prijzen die u in de stad zult vinden.

Andere diensten die beschikbaar zijn op de luchthaven San Pablo van Sevilla zijn een VIP-lounge, gratis WIFI en parkeergelegenheid naast de toegangspoort. Wat u niet zult vinden, en het is de moeite waard dit in gedachten te houden, zijn bagagedepots, dus als u op een tussenstop op de luchthaven bent, kan een wandeling door de stad een beetje een gedoe zijn.

5. Eerste tips voor uw aankomst in Sevilla

Geniet te voet van de straten van Sevilla, die het moderne en het historische tot in de perfectie combineren.| ©Neil
Geniet te voet van de straten van Sevilla, die het moderne en het historische tot in de perfectie combineren.| ©Neil

Wanneer naar Sevilla reizen

Sevilla kent twee gelegenheden die voor de reiziger anders zijn dan alle andere perioden van het jaar: de jaarmarkt van april en de Paasweek. Op beide data ondergaat de stad een gedaanteverwisseling; de accommodatie is uitverkocht en de prijzen gaan omhoog, maar de ervaring van een bezoek aan Sevilla op deze data is anders dan alle andere.

Belangrijker dan wanneer u naar Sevilla reist, is echter wanneer u dat niet doet: het vermijden van de zomer (die in Sevilla mei en september omvat) is essentieel. Weinig plaatsen in Spanje hebben zulke hoge temperaturen als hier, en ik kan u verzekeren dat sightseeing in deze omstandigheden alleen een missie voor helden is.

Hoe kom ik in Sevilla

Hoewel Sevilla een metrolijn heeft, is deze alleen operationeel om het centrum, voornamelijk, te verbinden met de wijken Aljarafe en Triana. Het vervoer bij uitstek is de bus; er zijn tientallen lijnen die de hele stad bestrijken en de prijzen zijn betaalbaar. Natuurlijk zijn vertragingen gebruikelijk. Wandelen door het centrum van Sevilla is ook een optie, vooral in de winter.

Waar te verblijven in Sevilla

In de wijken Triana, Nervión en Macarena vind je betaalbaardere accommodatie dan wat je in het historische centrum vindt. In ieder geval raad ik aan ruim van tevoren te reserveren (maanden van tevoren als uw bezoek samenvalt met de April Fair of de Paasweek). Als u overweegt om in de buitenwijken van de stad te verblijven, raad ik u aan dit uit te sluiten vanwege het gedoe om met de stadsbussen naar het centrum te komen.

Wat te eten in Sevilla

Het eten is ongetwijfeld een van de grote verdiensten van deze stad. De bekende tapas zijn goed in bijna elke bar (maar krijg ze niet bij je drankje zoals in andere Andalusische steden) en ik raad je aan er zoveel mogelijk te proberen. De prijzen zijn zeer betaalbaar in vergelijking met de rest van Spanje, behalve in de toeristische gebieden waar u voor een onaangename verrassing kunt komen te staan (vermijd ze).

Wat in uw koffer te stoppen

Vergeet bij het inpakken voor uw reis naar Sevilla niet een hoed, koele kleren, zonnebrandcrème en een flesje water mee te nemen als u op pad gaat. Het vergeten van een van deze zaken kan onaangename gevolgen hebben voor de onervaren reiziger.

6. Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Detail van de versiering van de Patio de Banderas van het Alcázar van Sevilla| ©Tom Podmore
Detail van de versiering van de Patio de Banderas van het Alcázar van Sevilla| ©Tom Podmore

U hebt uw aankomst in uw hotel vanaf de luchthaven al geregeld, dus is het tijd om uw reis te organiseren. Als u een reis naar Sevilla plant, zullen de volgende artikelen over wat er in de stad te zien en te doen is u zeker interesseren: