Sevilla Luchthaven overdrachten

Ik zal je vertellen hoe je het snelst, comfortabelst en voordeligst van het vliegveld van Sevilla naar het stadscentrum komt.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Sevilla Luchthaven overdrachten

Vliegtuig landing op luchthaven Sevilla | ©Masakatsu Ukon

Sevilla - San Pablo luchthaven ligt op 10 km van het stadscentrum en er zijn verschillende transfer mogelijkheden, zowel privé als openbaar vervoer.

Privé transfer van de luchthaven van Sevilla naar uw hotel in het centrum van Sevilla

Privé vervoer| ©Vladimir Proskurovskiy
Privé vervoer| ©Vladimir Proskurovskiy

In Sevilla is het mogelijk om een privé transfer service te huren om tot aan de deur van je hotel in het centrum van de stad te komen zonder je zorgen te maken over bagage, oriëntatie bij aankomst op de luchthaven of onvoorziene gebeurtenissen zoals een vertraagde vlucht. De privé transfer service van de luchthaven van Sevilla naar uw hotel is een van de meest complete.

Hoe het werkt

Het volgende dat u zult willen weten is hoe u deze service kunt boeken: u kunt dit ruim van tevoren online doen. Je moet je vlucht- en hotelgegevens opgeven bij de boeking, zodat je je bij aankomst nergens zorgen over hoeft te maken. Als u andere vragen heeft, kunt u het vervoersbedrijf mailen.

De chauffeur wacht u bij aankomst op om u op te halen bij de terminal en zet u af voor de deur van uw hotel (u en uw gezelschap) zonder onderbrekingen of stops onderweg.

Als uw hotel niet in het stadscentrum ligt, u extra of delicate bagage heeft of een speciale service nodig heeft, laat het ons dan weten wanneer u reserveert.

Voordelen van een privétransfer

 • Het maakt niet uit wanneer u in Sevilla aankomt, want de service is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
 • U hoeft niet te zoeken naar uw professionele chauffeur; hij wacht op u in de aankomsthal.
 • Als uw vlucht vertraging heeft, zal de chauffeur tot 90 minuten op u wachten.
 • De voertuigen zijn topklasse en voorzien van airconditioning.
 • Bij aankomst in het stadscentrum hoeft u geen vervoer te nemen; u wordt direct bij uw hotel afgezet.
 • U hebt voldoende ruimte voor uw bagage en de auto's zijn op verzoek aangepast voor opvouwbare rolstoelen of kinderwagens.
 • U bent in ongeveer 20 minuten in het stadscentrum.
 • U kunt met uw professionele chauffeur communiceren in het Engels, Frans, Duits, Spaans of Portugees.
 • Alle voertuigen en hun chauffeurs voldoen aan de nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Privé transfer terug naar de luchthaven

U kunt deze dienst ook huren voor uw terugreis, d.w.z. om van uw hotel in het centrum van de stad naar de luchthaven van Sevilla te komen. De prijs en voorwaarden zijn hetzelfde en u kunt het doen zodra u in Sevilla bent of vóór uw reis; annuleren is geen probleem want het is mogelijk om de dienst tot 24 uur van tevoren te annuleren.

Vergeet niet uw hoteladres door te geven zodat u voor de deur opgehaald kunt worden en uw vluchtgegevens zodat u ruim op tijd opgehaald kunt worden om zonder haast aan boord van het vliegtuig te gaan.

Andere opties vanaf de luchthaven van Sevilla

Openbare bus met de Torre del Oro op de achtergrond| ©Sandra Vallaure
Openbare bus met de Torre del Oro op de achtergrond| ©Sandra Vallaure

Openbaar vervoer: de bus

De andere optie om in het centrum van Sevilla en van daaruit naar uw hotel te komen is het openbaar vervoer. Het zal iets langer duren en minder comfortabel zijn, maar in ruil daarvoor bespaart u op de kosten. De optie is met de bus, omdat Sevilla geen metro of trein naar het vliegveld heeft.

De bus die het vliegveld San Pablo met het centrum verbindt, behoort tot het openbaar vervoer van Sevilla (Tussam). Het is een speciale lijn (de EA) die aankomt op het Plaza de Armas busstation en verschillende haltes maakt in centrale gebieden zoals:

 • Kansas City
 • Santa Justa treinstation
 • Luis de Morales
 • San Bernardo
 • Prado tuinen
 • Torre del Oro (Gouden Toren)

De dienstregeling is van 5:20 's ochtends tot 00:45 's nachts en de frequentie is tussen de 20 en 30 minuten. De reis naar Plaza de Armas duurt ongeveer 40 minuten en u vindt de bushalte gemakkelijk aangegeven zodra u op de luchthaven aankomt.

U kunt dezelfde bus gebruiken om vanuit het stadscentrum tussen 4:30 en 00:00 uur vanaf Plaza de Armas naar de luchthaven te reizen. Het kaartje kost tussen de 4 en 6 euro en kan in de bus zelf worden gekocht.

Taxi's

Als je buiten de dienstregeling van de bus aankomt of niet van tevoren een privétransfer hebt geboekt, is er een taxistandplaats op het vliegveld van Sevilla die je bij aankomst wordt aangegeven. Dit kan een goede optie zijn als u niet naar het centrum gaat, maar het zal duurder zijn dan privévervoer: het kost tussen de 25 en 30 euro ongeveer.

Uber of Cabify

Uber en Cabify diensten zijn beschikbaar in Sevilla en u kunt de prijs van een transfer naar uw hotel controleren bij aankomst en voordat u uw reis bevestigt. Het is echter mogelijk dat de chauffeur u niet kan ophalen aan de deur van de aankomsthal, aangezien controverses met deze dienst in de stad niet ongewoon zijn.

Een auto huren

Ten slotte kunt u altijd een auto huren bij aankomst (een goede optie om naar andere nabijgelegen steden te gaan of om op een van de dagen van uw reis naar het strand te ontsnappen). Het kost je niet veel om in het centrum te komen en je bent er in ongeveer een half uur. Als je echter in een centrale wijk verblijft, zorg er dan voor dat het hotel parkeergelegenheid heeft inbegrepen, anders wordt het moeilijk om te parkeren in de hoofdstad.

Ana's Traveller Tip

Het is belangrijk om te weten dat taxi's in Sevilla een vast tarief hebben voor vervoer van en naar het vliegveld en dat het niet legaal is om extra te rekenen voor bagage.

Zo ziet de luchthaven van Sevilla eruit

Terminal van de luchthaven van Sevilla| ©Wikipedia - SVQAeropuerto
Terminal van de luchthaven van Sevilla| ©Wikipedia - SVQAeropuerto

Het is heel gemakkelijk om je weg te vinden op de luchthaven van Sevilla. Er is slechts één terminal die uit twee verdiepingen bestaat: de begane grond is de aankomsthal en de bovenste verdieping is de vertrekhal. In totaal zijn er 35 incheckbalies en 11 boarding gates.

Zodra u door de beveiliging bent, staan er een aantal winkels en restaurants tot uw beschikking voordat u aan boord van het vliegtuig gaat. De prijs die u in de restaurants en eetgelegenheden betaalt, zal echter niet goedkoop zijn in vergelijking met de prijzen die u in de stad vindt.

Andere diensten die beschikbaar zijn op de luchthaven van Sevilla San Pablo zijn de VIP-lounge, de gratis WIFI of de parkeerplaats naast de toegangspoort. Wat u niet zult vinden, en het is de moeite waard dit in gedachten te houden, zijn bagageopslagfaciliteiten, dus als u een tussenstop maakt op de luchthaven, kan een wandeling door de stad een beetje lastig zijn.

Eerste tips voor uw aankomst in Sevilla

Geniet te voet van de straten van Sevilla, waar het moderne en het historische perfect samengaan.| ©Neil
Geniet te voet van de straten van Sevilla, waar het moderne en het historische perfect samengaan.| ©Neil

Wanneer naar Sevilla reizen

Sevilla kent twee gelegenheden waarbij de ervaring van de reiziger anders is dan in andere tijden van het jaar: de Aprilmarkt en de Paasweek. Op beide data verandert de stad; accommodatie raakt uitverkocht en de prijzen stijgen, maar de ervaring van een bezoek aan Sevilla op deze data is anders dan anders.

Belangrijker dan wanneer naar Sevilla te reizen is echter wanneer niet: het vermijden van de zomer (wat in Sevilla mei en september omvat) is essentieel. Weinig plaatsen in Spanje hebben zulke hoge temperaturen als hier, en ik kan u verzekeren dat sightseeing in deze omstandigheden een missie voor helden is.

Reizen door Sevilla

Hoewel Sevilla een metrolijn heeft, is deze alleen operationeel om het centrum te verbinden, voornamelijk met de wijken Aljarafe en Triana. De bus is de beste manier om u te verplaatsen; er zijn tientallen lijnen die de hele stad bestrijken en de prijzen zijn betaalbaar. Natuurlijk zijn er vaak vertragingen. Wandelen door het centrum van Sevilla is ook een optie, vooral in de winter.

Waar overnachten in Sevilla

In de wijken Triana, Nervión en Macarena vind je meer betaalbare accommodatie dan in het historische centrum. In ieder geval raad ik je aan ruim van tevoren te boeken (maanden van tevoren als je bezoek samenvalt met de Aprilmarkt of de Paasweek). Als je van plan bent om in de buitenwijken van de stad te verblijven, raad ik je aan om dat uit te sluiten vanwege het gedoe om met de stadsbussen naar het centrum te komen.

Wat te eten in Sevilla

Eten is ongetwijfeld een van de grote verdiensten van deze stad. De bekende tapas zijn lekker in vrijwel elke bar (pas op, ze worden niet als gratis drankje geserveerd zoals in andere Andalusische steden) en ik raad u aan er zoveel mogelijk te proberen. De prijzen zijn zeer betaalbaar in vergelijking met de rest van Spanje, behalve in de toeristische gebieden, waar u voor een onaangename verrassing kunt komen te staan (vermijd die).

Wat in te pakken

Vergeet bij het inpakken voor je reis naar Sevilla niet een hoed, koele kleren, zonnebrandcrème en een fles water bij elke uitstap. Het vergeten van een van deze items kan onaangename gevolgen hebben voor de onervaren reiziger.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Detail van de decoratie van de Patio de Banderas van het Alcázar van Sevilla| ©Tom Podmore
Detail van de decoratie van de Patio de Banderas van het Alcázar van Sevilla| ©Tom Podmore

U heeft uw aankomst in het hotel vanaf het vliegveld al geregeld, dus is het tijd om uw reis te organiseren. Als u een reis naar Sevilla in de nabije toekomst plant, zullen de volgende artikelen over wat er te zien en te doen is in de stad zeker interessant voor u zijn: