Gibraltar Tour vanaf Sevilla

Zin om dolfijnen en andere zeedieren in hun natuurlijke habitat te zien en ook een bezoek te brengen aan het enige apenreservaat met vrije uitloop in Europa? Gibraltar is het antwoord, lees verder en ontdek de ideale rondreis voor u.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minuten lezen

Gibraltar Tour vanaf Sevilla

Gibraltar | ©VillageHero

De Rots van Gibraltar is een mengeling van Andalusische en Britse sfeer en op elke hoek van de 59 km lange rots vinden zowel toeristen als plaatselijke bewoners een nieuwe bezienswaardigheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wanneer men overweegt wat te zien en te doen in Sevilla, een uitstapje naar de Rots bovenaan het lijstje van de reizigers staat.

Tijdens uw excursie naar Gibraltar kunt u een bezoek brengen aan de Skywalk, die de belangrijkste toeristische attractie van Gibraltar zal worden, samen met het enige natuurreservaat van makaakaapjes in Spanje. U zult ook de opwindende Windsor Bridge zien en de kans hebben om dolfijnen, orka's en walvissen te zien.

1 dagtocht naar Gibraltar vanuit Sevilla

Gibraltar| ©Mussi Katz
Gibraltar| ©Mussi Katz

Met deze dagtour van Gibraltar ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van de Rots van Gibraltar tegen een betaalbare prijs, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u een van de bezienswaardigheden in de omgeving vergeet.

De tour begint in Sevilla met pick-up van uw hotel of een punt dicht bij uw accommodatie. Na het overschrijden van de grens tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk, zal de groep de tour voortzetten door de meest populaire straten van Gibraltar.

Eenmaal op de lagere rots, zal de groep de bars, winkels en schilderachtige gebouwen van Main Street passeren onder begeleiding van uw deskundige gids.

De tocht gaat verder naar de Zuilen van Hercules, waar een 360-graden uitkijkpunt u een panoramisch uitzicht biedt dat Afrika met Europa deelt.

Tijdens de wandeling wordt u vergezeld door uw gids en de sterren van de plek: de makaakapen.

Film feit

In 2018 was Luke Skywalker zelf, de iconische Star Wars-acteur Mark Hamill, aanwezig om de Skywalk op de top van de Rock in te wijden. Breng je lichtzwaard mee en ga op de foto net als de zoon van Anakin Skywalker.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 111 €.
 • Duur: Ongeveer 9 - 10 uur.
 • Reisroute: wandeling langs de hoofdstraat, wandeling met gids langs de rots, bezoek aan het uitzichtpunt van de Zuilen van Hercules, bezichtiging van de Grot van San Miguel, een interessante grot die u niet onverschillig zal laten. Daarna keert u terug naar Sevilla.
 • Voordelen: Het comfort van de transfer springt er bij deze tocht uit (in een privé-auto is het meestal vervelend, het duurt tot 3 uur om de controlepost te passeren). Ook spreken de gidsen uw taal en de goedkoopste prijs op de markt, al met al een uitstekende activiteitom te zien en te doen in Sevilla in 1 dag.
 • Minpunten: Groepen kunnen groot worden. Voor dit soort tochten aanvaarden de touroperators maximaal 20 personen.

Boek uw reis naar Gibraltar vanuit Sevilla

2. Excursie naar Gibraltar vanuit Sevilla met het Legermuseum inbegrepen

Gibraltar Legermuseum| ©Nick Nutter
Gibraltar Legermuseum| ©Nick Nutter

De Rots van Gibraltar ligt 17 km van de Spaanse kust en slechts 14 km van Tanger, zodat excursiesnaar Marokko vanuit Sevilla vertrekken vanuit steden in de buurt van Gibraltar.

U hoeft echter niet de zee over te steken om te delen in de culturele samensmelting van de regio, met deze 1-daagse tour kunt u de hele Rots ervaren, inclusief het Legermuseum.

Bij het binnenkomen van het Britse Overzeese Gebied zal de groep een eerste stop maken bij het uitzichtpunt van de Zuilen van Hercules, gevolgd door de stalactieten en stalagmieten van een merkwaardig verlichte grot.

U passeert de Monkey Guards*, een voormalige batterij van de kustartillerie, de Windsor Suspension Bridge, het winkelgebied van de Rock en nog veel meer. De hele tour zal worden opgeluisterd door de deskundige gids die de geschiedenis van de Britse kolonie en anekdotes van de plaats zal vertellen.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 119 €.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Reisroute: begeleide wandeling rond de rots, over de Windsor Suspension Bridge, bezoek aan het legermuseum in Gibraltar(100 ton kanon Napier van Magdala batterij), de Monkey's Den, het uitzichtspunt van de Zuilen van Hercules, rondleiding in St Michael's Cave, wandeling langs Main Street en terugkeer naar de opstapplaats.
 • Voordelen: Een van de meest uitgebreide van de Gibraltar-wandelingen. Het gemak van de transfer is ook een pluspunt, evenals de meertalige gidsen die vaak door touroperators worden aangeboden. Spaans, Engels, Italiaans en Frans zijn courante talen onder de deskundigen in het gebied, laat hen gewoon uw taal weten.
 • Minpunten: Groepen kunnen groot worden. En hoewel de wandeling is voltooid, ontbreekt een andere attractie van het gebied - dolfijnen kijken - nog steeds.

Boek uw Excursie naar Gibraltar vanuit Sevilla

3. Dolfijnen kijken in Gibraltar vanuit Sevilla

Dolfijnen zien in Gibraltar| ©David Parody
Dolfijnen zien in Gibraltar| ©David Parody

Ontmoet de dolfijnen en walvissen in de Rots van Gibraltar! Er zijn zes soorten walvisachtigen en zeven soorten dolfijnen in Gibraltar, volgens het zeeobservatorium en u kunt ze zien op deze tour. Zodra u wordt opgehaald bij uw hotel of een punt in de buurt van uw accommodatie, maakt u zich klaar voor een van de beste tours en excursies vanuit Sevilla.

Dolfijnen kijken is iets unieks, weinig mensen hebben de kans om zo'n betekenisvolle ervaring met ze te delen. Na de pick-up in Sevilla, gaat de groep naar Gibraltar om dolfijnen en walvissen te bekijken tijdens een 2 uur durende boottocht.

Terwijl de groep vaart, zullen ze Marokko, de Rots van Gibraltar en een deel van Spanje op de achtergrond zien, een perfect plaatje.

Aan het einde van de zeetocht keert de groep terug aan land waar ze door de straten van de Rots kunnen slenteren, lunchen en met het excursietransport terugkeren naar hun vertrekpunt.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 95 €.
 • Duur: 2 uur met de boot plus transfer van Sevilla naar Gibraltar en doorreis door de stad, ongeveer 6 uur.
 • Reisroute: Pick-up in Sevilla, boottocht rond Gibraltar, wandeling en lunch in Main Street, terugkeer naar het vertrekpunt.
 • Voordelen: Dolfijnen en walvissen kijken is één van die ervaringen die iedereen minstens één keer zou moeten meemaken en als het met de familie is, is de herinnering nog beter, om die reden is dit één van de dingen om te doen in Sevilla met kinderen die zeer aan te bevelen is. Het gemak van de transfer is ook een pluspunt, evenals de meertalige gidsen die vaak door touroperators worden aangeboden.
 • Nadelen: U moet de juiste datum kiezen als u de meeste walvisachtigen wilt zien. Hoe warmer de temperatuur, hoe meer soorten u waarschijnlijk zult zien. Ik raad u aan deze activiteit op te nemen onder uw dingente doen in Sevilla in augustus.

Boek uw reis naar Gibraltar vanuit Sevilla

1 dag privé-tour naar Gibraltar vanuit Sevilla (variabele groepstarieven)

Uitzichtpunt van het Los Alcornocales Natuurpark| ©Emilio
Uitzichtpunt van het Los Alcornocales Natuurpark| ©Emilio

We hebben de excursies met talrijke groepen onbekenden al gehad, nu komen we bij de privé-excursies. Bij dit type excursie neemt u met maximaal 8 personen deel aan uw rondleiding over de Rots van Gibraltar.

Naast de voordelen van het reizen met vrienden of familie, bieden de touroperators kortingen voor het aantal deelnemers. Mijn aanbeveling is dat u zich aansluit bij maximaal 7 andere avonturiers en coördineert om kosten te besparen terwijl u geniet van een van de beste tours en excursies vanuit Sevilla.

De tocht begint met een schilderachtige rit van Sevilla naar Gibraltar, waarbij u de Pueblos Blancos passeert. Als u tijdens uw wandeling door het Alcornocales National Park uitkijkt over het beboste landschap, zult u betoverd worden door de schoonheid van het gebied. De excursie naar de Pueblos Blancos vanuit Sevilla is gewoonlijk de volgende activiteit na de reis naar Gibraltar alleen voor deze glimp, dus stel je het visuele spektakel voor.

Terwijl de kleine groep over de weg rijdt, deelt de gids informatie over de geschiedenis, de geografie en de cultuur van Gibraltar. Onderweg ziet u het Moorse kasteel en geniet u van het uitzicht op zee bij Europa Point, de zuidpunt van Gibraltar. Eenmaal op Brits grondgebied wordt de groep door St Michael's Cave geleid en door de Monkey's Den waar de kleine apen hun thuis hebben.

Daarna kunt u de tunnels van de Tweede Wereldoorlog bezichtigen. Ga verder naar de ingang van dit buitengewone ondergrondse netwerk waar u zult leren hoe de Britten in 1940 troepen, voedsel en munitie huisvestten. Tenslotte daalt de groep af naar de straten van de Rots om van wat vrije tijd te genieten, te lunchen en de stad te verkennen. Aan het einde van de excursie keert u terug naar het vertrekpunt van de excursie.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 388 €.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Reisroute: u wordt opgehaald in Sevilla, rijdt door de provincie Cádiz en eenmaal in Gibraltar begint de beroemde Rotstocht vanaf het uitzichtpunt bij de Zuilen van Hercules, de Grot van San Miguel en neemt u afscheid van de stad met een wandeling en een lunch in Main Street. Aan het einde van de tour brengt de touroperator u terug naar het vertrekpunt in Sevilla.
 • Voordelen: De Rots van Gibraltar is een plaats waar mensenmassa's heel gewoon zijn, reizen in kleine groepen (tot 8 personen) stelt u in staat elk bezienswaardigheid en in het algemeen de landengte in zijn geheel ten volle te waarderen. Anderzijds varieert de prijs van dit soort excursies naar gelang van het aantal deelnemers aan de excursie. Probeer de tour te plannen met uw vrienden en familie om kosten te besparen.
 • Minpunten: Dit type tour is ontworpen om de ervaring te delen met een kleine groep, als u een backpacker of solotoerist bent en niet geïnteresseerd bent in privacy, zijn de eerste drie alternatieven op deze lijst beter geschikt voor u.

Boek uw excursie naar Gibraltar vanuit Sevilla

Kun je de Rots van Gibraltar in je eentje bezoeken?

Rots van Gibraltar| ©Mussi Katz
Rots van Gibraltar| ©Mussi Katz

Ja, je hebt verschillende alternatieven, je kunt het alleen doen of met een groep, je moet er alleen rekening mee houden dat de transfer tussen Sevilla en Gibraltar op eigen gelegenheid zal worden gedaan.

Rots van Gibraltar tour met vervoer

Deze tour omvat bijna twee uur rond de Rots met een gids. De operators accepteren maximaal 25 deelnemers en de toegang tot St Michael's Cave, The Rock en the Monkey's Den is gegarandeerd en gedekt.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf €40.
 • Duur: 1 uur en 45 minuten.
 • Reisroute: Pick-up bij een van de ontmoetingspunten aan de Queensway kustweg, transfer met vervoer met airconditioning naar St Michael's Cave, Monkey's Den, The Rock en terugkeer naar het beginpunt.
 • Voordelen: Entreegelden en meertalige gidsen inbegrepen.
 • Minpunten: De groepen zijn groot en de hele tocht wordt per transport afgelegd. Deze tocht is ideaal voor reizigers die niet geïnteresseerd zijn in wandelen maar wel de Rots willen zien.

Tocht op de Rots van Gibraltar per fiets

Zou u graag de Rots van Gibraltar beklimmen? Met deze tour kan het. De ervaring begint bij een van de EBike Experience-vestigingen, neem vanaf dat moment voldoende water mee (je zult het nodig hebben, serieus, de gidsen brengen flessenwater mee, maar hoe beter je gehydrateerd bent in Gibraltar, hoe beter).

Eerlijk gezegd is deze tocht een van de meest uitgebreide, inclusief entreegelden voor zes van de bezienswaardigheden, een deskundige gids en fietsverhuur. Het is drie uur entertainment waar fitness centraal staat. Voor sportliefhebbers is het een uitstekend alternatief om de Rots van Gibraltar te leren kennen.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf €80.
 • Duur: 3 uur.
 • De tour begint bij een van de EBike Experience locaties. Vervolgens gaat de groep van maximaal 10 personen naar: St Michael's Cave, de Skywalk, de Monkey's Den, The Rock, O'Hara's Battery en de Zuilen van Hercules, om vervolgens terug te keren naar het startpunt.
 • Voordelen: Toegang tot zes attracties op de Rots, de meertalige gids, de fietstocht is bij de prijs inbegrepen. De groepen zijn ook klein.
 • Minpunten: Het is ontworpen voor fietsers, atleten of fysiek actieve mensen, het is drie uur fietsen.

Rots van Gibraltar Groepsreis (vaste prijs)

Deze excursie begint in de haven van Gibraltar, de grens tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk, bij de cruiseterminal of Main Street. U kunt dit punt bereiken door de bus M-120 te nemen, die er 4 uur en 30 minuten over doet om de grens te bereiken. U kunt ook met een eigen auto reizen via de E-5 en de A-381 in ongeveer 2 uur en 20 minuten (ik raad deze optie niet aan omdat de prijs van de reis aanzienlijk stijgt, maar het is nog steeds een alternatief). Eenmaal op de ontmoetingsplaats begint een luxe service.

De touroperator neemt u mee naar St Michael's Cave, The Great Siege Tunnels, de Zuilen van Hercules, de Skywalk, de Windsor Suspension Bridge, het Apenhol en The Rock in een luxe minibusje terwijl u de geschiedenis en de bezienswaardigheden van de plaats met ons deelt.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf €527 (groepstarief tot 8 personen).
 • Duur: 2 uur en 30 minuten.
 • Reisroute: Alle kosten en belastingen, entreegelden en toegang tot: St Michael's Cave, The Great Siege Tunnels, de Zuilen van Hercules, de Skywalk, de Windsor Suspension Bridge, de Monkey's Den en The Rock.
 • Voordelen: Entreegelden en gidsen bij alle belangrijke attracties in het Upper Rock Natuurreservaat. Het tarief geldt voor een groep van 2 tot 8 personen.
 • Nadelen: Je moet zelf je weg naar Gibraltar vinden. Deze tour is ideaal voor groepsreizigers die ervoor kiezen om in Gibraltar te blijven.

Boek uw excursie naar Gibraltar vanuit Sevilla

Wanneer is de beste tijd om walvissen te zien in Gibraltar?

Grienden in Gibraltar| ©Chiru Viana
Grienden in Gibraltar| ©Chiru Viana

Het hele jaar door is het mogelijk om walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden en zelfs de potvis te zien in Gibraltar, maar om niet afhankelijk te zijn van het toeval en om uw kansen te vergroten om zoveel mogelijk zeedieren te zien, kunt u deze excursie opnemen in uw activiteiten te doen en te zien in Sevilla in de lente.

U kunt deze tocht ook in het hoogseizoen maken, wanneer het warmere weer meer soorten aantrekt. Zet "walvissen en dolfijnen kijken" op uw reisroute als een van uw dingenom te doen in Sevilla in de zomer en maak u klaar om te genieten van een aantal van de beste walvissen en dolfijnen kijken op het schiereiland. Je hebt acht maanden, tussen maart en oktober, om deze ervaring te beleven!

Vergelijking van excursies van Sevilla naar Gibraltar

 • 1 dagexcursie naar Gibraltar vanuit Sevilla
 • Vanaf 111 €.
 • 9 - 10 uur.
 • Excursie naar Gibraltar vanuit Sevilla met het Legermuseum inbegrepen.
 • Vanaf 119 €.
 • 10 uur.
 • Excursie dolfijnen kijken in Gibraltar vanuit Sevilla.
 • Vanaf 95 €.
 • 6 uur.
 • 1 dag privé-excursie naar Gibraltar vanuit Sevilla (variabel tarief voor groepen).
 • Vanaf 388 €.
 • 10 uur.