Sevilla Museum van Fijne Kunsten: rondleidingen, tickets en meer

Kunstliefhebbers die de stad Sevilla bezoeken, mogen een uitstapje naar het Museum voor Schone Kunsten van de stad niet missen. Hier is alle informatie die u moet weten om uw bezoek te plannen.

Katherine Betances

Katherine Betances

10 minuten lezen

Sevilla Museum van Fijne Kunsten: rondleidingen, tickets en meer

Museum van Kunsten | ©Christian

Het Museum voor Schone Kunsten wordt beschouwd als een van de beste musea in Spanje, net na het beroemde Prado Museum in Madrid, en is een van de beste dingen om te zien en te doen in deze pittoreske stad.

Bij het organiseren van uw bezoek moet u echter rekening houden met een heleboel relevante feiten en informatie die ik in dit artikel in detail met u zal delen, van hoe en waar u uw tickets kunt krijgen, de openingstijden, de beschikbare tentoonstellingen en de rondleidingen, alles wat u moet weten is hieronder samengevat!

De beste optie

Sevilla Museo de Bellas Artes rondleiding

Bezoek onder begeleiding van een deskundige gids de zalen van een van de beste musea van Spanje.

Een kunsthistoricus neemt u mee op een reis door de geschiedenis om de evolutie van Spaanse meesters en bekende internationale kunstenaars te bewonderen.

Voor deze ervaring moet u een beroep doen op een deskundige kunsthistoricus om u te begeleiden en te sturen. Deze persoon zal u meenemen op een rondleiding van bijna 2 uur om het werk te leren kennen van schilders van verschillende scholen in de historische periode van de late Middeleeuwen tot de moderne tijd.

U maakt ook kennis met de meest opmerkelijke Spaanse meesters uit de Gouden Eeuw en tenslotte met een opmerkelijke collectie die het werk van de Romantiek in het begin van de 20e eeuw omlijst. De rondleiding is inclusief de toegang tot het museum, mocht u die nodig hebben.

Aanrader als... U gepassioneerd bent door kunst of nieuwsgierig bent naar het onderwerp. Een rondleiding stelt u in staat de werken in het museum te waarderen, niet alleen wat de techniek betreft, maar ook in de historische en sociale context die de verschillende kunstenaars heeft beïnvloed.

Hoeveel kosten tickets voor het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Het museum is voor alle tentoonstellingen gratis voor naar behoren geïdentificeerde EU-burgers. Niet-EU-burgers moeten een bijdrage van 1,50 euro kunnen overleggen om toegang te krijgen tot het museum.

Een van de belangrijkste aspecten waarmee u rekening moet houden bij het bezoeken van een attractie is de toegangsprijs; om uw reisroute binnen het budget te houden. Gelukkig is het Museo de Artes in Sevilla een van de goedkoopste bezoeken die je in Sevilla kunt brengen.

Het is ideaal voor mensen die met een budget naar de stad reizen en vooral als u in de winter naar Sevilla reist en op zoek bent naar binnenactiviteiten om aan de regen of de koude dagen op straat te ontsnappen.

Boek een rondleiding in het Museum van Schone Kunsten in Sevilla

Zijn er rondleidingen in het Museum van Schone Kunsten in Sevilla, is het de moeite waard?

Binnenplaats van het Museum| ©Elliott Brown
Binnenplaats van het Museum| ©Elliott Brown

Een van de beste dingen om te doen is een rondleiding boeken in het Museum van Schone Kunsten in Sevilla. Het beste is dat, aangezien het een budgetattractie is, het heel gemakkelijk is om goedkope rondleidingen te vinden die geschikt zijn voor elk budget.

Mijn persoonlijke ervaring is dat een rondleiding door het museum absoluut de moeite waard is en de ervaring verrijkt. Bij alle rondleidingen die door de gespecialiseerde bedrijven worden aangeboden, is een deskundige gids op het gebied van kunstgeschiedenis aanwezig, zodat de bezoeker de tentoongestelde werken niet alleen op hun techniek en talent, maar ook op hun historische en sociale context kan beoordelen.

Als u het beste uit uw bezoek wilt halen, aarzel dan niet om dat te doen!

Hoe kom ik aan kaartjes voor het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla aan de kassa

Murillo Jaar tentoonstellingszaal in het Museum| ©Thomas Schirmann
Murillo Jaar tentoonstellingszaal in het Museum| ©Thomas Schirmann

Als u besluit het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla op eigen gelegenheid te bezoeken, weet dan dat u de toegangsprijs kunt betalen of uw accreditatie direct bij de kassa aan de deur van het gebouw kunt krijgen.

De kassa sluit elke dag 15 minuten voor de officiële sluitingstijd en verdere bezoeken zijn niet meer toegestaan.

Als u echter een rondleiding door het museum wilt boeken, kunt u dat het beste vooraf doen bij een van de aanbieders die te vinden zijn op zoekdiensten zoals de website Hellotickets.

Boek een begeleid bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla

Bij deze rondleidingen zijn de toegangskosten inbegrepen in de prijs die u betaalt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele extra kosten.

Zijn tickets voor het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla inbegrepen in een van de toeristenpassen van de stad?

Façade van het Museum voor Schone Kunsten| ©Elliott Brown
Façade van het Museum voor Schone Kunsten| ©Elliott Brown

Op dit moment zijn de toegangskaartjes voor het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla niet inbegrepen in een officiële toeristenpas van de stad Sevilla.

Dit is vooral te danken aan de goedkoopte van de tickets, die bovendien gratis zijn voor alle bezoekers uit de lidstaten van de Europese Unie. Met een document dat u accrediteert, kunt u zonder te betalen naar binnen en bespaart u geld op uw bezoek aan de museumfaciliteiten.

Hoe kom ik bij het Museum van Schone Kunsten in Sevilla?

Sevilla Metro| ©Patrick1977Bln
Sevilla Metro| ©Patrick1977Bln

Het beste aan een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten van deze stad is de goede ligging ervan. Gelegen aan de Plaza del Museo, nummer 9 in het hart van de oude wijk van Sevilla, is het zeer gemakkelijk om een bezoek aan de installaties van het museum te combineren met een bezoek aan andere belangrijke monumenten van de stad.

Als gevolg van de strategische ligging is het heel gemakkelijk om dit deel van de stad te bereiken en in Sevilla vindt u verschillende vervoermiddelen, zodat u het vervoermiddel kunt kiezen dat het beste bij uw smaak en behoeften past. Hieronder vindt u een lijst van de meest aanbevolen.

 • Sevilla Tram: Een goede manier om in dit gebied te komen is om de T1 tramlijn te nemen. U kunt uitstappen op station Plaza Nueva, dat op 9 minuten lopen van het museum ligt.
 • Openbare bus: In de omgeving van het museum vindt u verschillende bushaltes. De dichtstbijzijnde zijn Plaza de Armas, Plaza Del Duque en Campana, die op ongeveer 7 minuten van de ingang van het museum liggen.
 • De toeristenbus van Sevilla U kunt het museum bereiken met de toeristenbus, een speciaal voor toeristen ontworpen dienst met een vooraf vastgestelde route en haltes bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
 • Metro Sevilla: Het metrostation Puerta de Jerez (lijn L1) ligt op 20 minuten lopen.

Is het aan te raden om met kinderen naar het Museum van Schone Kunsten in Sevilla te gaan?

Kunst in het Museum| ©Mark Schofield
Kunst in het Museum| ©Mark Schofield

Absoluut. Een bezoek aan het Museum van Schone Kunsten in Sevilla is een geweldige ervaring voor kinderen. Als u Sevilla met kinderen bezoekt en u wilt hen op de een of andere manier kennis laten maken met de wereld van de kunst, dan moet u weten dat het museum speciale educatieve activiteiten organiseert voor de jongste bezoekers om bepaalde tentoongestelde voorwerpen uit te leggen in een taal die zij begrijpen en aantrekkelijk vinden.

Op het programma van het museum staan ook familiedagen, met speciaal ontworpen rondleidingen en spelletjes. Om de dag en het uur te kennen, is het nodig enkele dagen voor het bezoek het activiteitenprogramma op de website te raadplegen. Het voordeel is dat je niet hoeft te reserveren, je komt gewoon op tijd voor de activiteit.

Belangrijkste werken die u niet mag missen in het Museum van Schone Kunsten in Sevilla

Maagd van de Grotten door Francisco de Zurbarán| ©José Luis Filpo Cabana
Maagd van de Grotten door Francisco de Zurbarán| ©José Luis Filpo Cabana

Het Museum voor Schone Kunsten van Sevilla bestaat uit in totaal 14 zalen; de tentoonstelling heeft een chronologische volgorde die de bezoeker in staat stelt de geschiedenis van de Spaanse kunst te leren kennen; van het begin tot heden. Deze kwaliteit maakt het tot een zeer compleet museum waar bijna iedereen wel iets van zijn gading kan vinden.

Hoewel er zeker veel te zien en te ontdekken valt in het museum. Mijn aanbeveling is dat u tijdens uw rondleiding speciale aandacht besteedt aan de meest opmerkelijke werken, waaronder: de Virgen de las Cuevas van Francisco de Zurbarán (1655); Het portret van Jorge Manuel, El Greco (1603); Sevilla en fiestas, Bacarisas (1915); Las Cigarreras, Bilbao Martínez (1915); Las tentaciones de San Jerónimo, Valdés Leal (1657).

Naast al het bovenstaande zijn er werken van de kunstenaar die de meeste bezoekers van het Sevilliaanse museum trekt: die van Bartolomé Esteban Murillo.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Museum van Schone Kunsten in Sevilla te bezoeken?

Schilderijen in het Museum| ©Laura
Schilderijen in het Museum| ©Laura

Een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten van Sevilla kan zo lang duren als u wilt, want een rondleiding door de ruimtes omvat niet alleen het bewonderen van de kunstwerken die er worden bewaard, maar ook het bewonderen van de prachtige architectuur van een historisch gebouw dat ooit dienst deed als klooster van Merced Calzada.

Als u het museum op eigen houtje bezoekt, hebt u misschien iets meer dan 2 uur nodig om alle zalen te bekijken en alles te bewonderen wat de moeite waard is in het museum.

Als u echter een rondleiding huurt, kunt u in minder tijd van al het belangrijke genieten. De rondleidingen in het Museum voor Schone Kunsten duren gemiddeld 1 uur en 30 minuten en zijn dus ideaal voor wie maar heel kort in de stad is, twee dagen of drie dagen in Sevilla, en zijn tijd zo goed mogelijk wil benutten.

Openingstijden van het Museum van Schone Kunsten in Sevilla

Rondleiding op de binnenplaats van het museum| ©Dongning Li
Rondleiding op de binnenplaats van het museum| ©Dongning Li

Voordat u het Museum voor Schone Kunsten bezoekt, dient u er rekening mee te houden dat de openingstijden variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u de stad bezoekt.

 • Van 02 januari tot 15 juni zijn de officiële openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 21.00 uur; op zon- en feestdagen is het museum geopend van 09.00 uur tot 15.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.
 • Van 16 juni tot 15 september zijn de officiële openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 15.30 uur. Gesloten op maandag. In de zomer kunnen de openingstijden worden verruimd om te profiteren van het hoogseizoen, dus ik raad aan de openingstijden dagen voor het bezoek rechtstreeks op de officiële website te controleren.
 • Van 16 september tot 30 december zijn de officiële openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 21.00 uur. Zon- en feestdagen met beperkte openingstijden en gesloten op maandag.

Tips voor een bezoek aan het Museum van Schone Kunsten in Sevilla

Koepel in het Museum| ©campese
Koepel in het Museum| ©campese

Hier volgen enkele nuttige tips die vóór uw bezoek van pas kunnen komen.

 • Let op de regels van de plaats; de toegang met eten, drinken, koffers en grote rugzakken is ten strengste verboden.
 • De beste tijden voor een bezoek zijn 's morgens vroeg (tussen 9.00 en 11.00 uur) en na de lunch (tussen 15.00 en 18.00 uur). Op deze tijden is de drukte minimaal en kunt u langer blijven. Dit geldt in tijden van grote verkeersdrukte, zoals in de zomer in Sevilla.
 • Het is belangrijk rekening te houden met de openingsuren van het museum en te bedenken dat het museum op maandag gesloten is. In de weekends en op feestdagen in Sevilla zal het museum met beperkte openingstijden werken.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum, met uitzondering van geleidehonden.
 • In het algemeen is flitsfotografie niet toegestaan, vooral niet bij kunstwerken. Vele zijn echt oud en blootstelling aan bepaalde soorten licht kan ze ruïneren.
 • Let bij het organiseren van uw excursie op de extra activiteiten die door het museum worden georganiseerd en die interessant kunnen zijn. U kunt het programma bekijken op de website van het Museum voor Schone Kunsten.

Hoe is de winkel van het Museum van Schone Kunsten in Sevilla?

Door de gangen van het Museum voor Schone Kunsten| ©La magia de la luz
Door de gangen van het Museum voor Schone Kunsten| ©La magia de la luz

In het museum is een ruimte gewijd aan de officiële winkel waar u souvenirs van uw reis naar Sevilla of het museum kunt kopen, evenals de publicaties van de instelling. De voorwerpen zijn gerangschikt volgens de categorie waartoe zij behoren, de voornaamste zijn:

 • Publicaties en kantoorbenodigdheden
 • Kindervoorwerpen, variërend van kleren tot speelgoed).
 • Een collectie accessoires waaronder sleutelhangers, magneten, etuis, modeartikelen en meer.
 • Huishoudelijke artikelen, misschien wel de interessantste afdeling van de winkel, aangezien hier reproducties van veel van de belangrijkste werken van het museum kunnen worden gekocht.

Het museum heeft een eigen online winkel waar u veel van de voorwerpen die u in de fysieke winkel ziet, kunt kopen en rechtstreeks bij u thuis kunt laten bezorgen.

Het is de moeite waard een souvenir of voorwerp te kopen in de museumwinkel, aangezien deze bijdragen bijdragen aan het werk van de instelling.

Waar te eten in de buurt van het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla

Dineren in Restaurant La Casapuerta| ©Daniel S
Dineren in Restaurant La Casapuerta| ©Daniel S

Het gastronomische aanbod in de omgeving van het museum is gevarieerd en bijzonder interessant. Als u voor of na uw bezoek aan het museum een heerlijke maaltijd wilt nuttigen, kunt u een aantal van deze alternatieven overwegen.

 • Restaurant La Casapuerta Een van de beste alternatieven voor Andalusisch eten in de omgeving, gelegen op slechts 2 minuten van het Museum.
 • Red steak bar Een uitstekend alternatief om van de Spaanse keuken en gegrild vlees te genieten, gelegen op 6 minuten van het museum.
 • Burro Canaglia Bar&Resto Italiaans restaurant ligt op slechts 6 minuten van het museum, het terras van deze plek is erg mooi.
 • Las Tablas op slechts 9 minuten lopen van het museum is een uitstekend alternatief om traditionele Spaanse tapas en montaditos te proberen.