Granada Tour vanaf Sevilla

Overweegt u Granada te bezoeken tijdens uw volgende reis naar Sevilla? Zonder twijfel is een rondreis de beste manier om dit avontuur te beleven. Vandaag zal ik u alles vertellen wat u moet weten over deze excursie en de bestemming die u hoopt te bezoeken.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuten lezen

Granada Tour vanaf Sevilla

Grenada. | ©Chris Yunker

Granada ligt op 212 km van Sevilla, dat is 2 uur en 30 minuten rijden. Een uitstapje vanuit de Andalusische hoofdstad naar deze magische bestemming is een van de beste dingen om te doen in Sevilla, mits uw reisschema het toelaat.

Vandaag zal ik alles uitleggen wat je moet weten over de tours naar Granada die beschikbaar zijn voor reizigers, maar als je andere interessante excursies wilt weten om je reis naar Sevilla aan te vullen, kijk dan eens naar de volgende alternatieven.

De beste optie

Granada dagtocht vanuit Sevilla met Alhambra Tickets

Leer Granada in één dag kennen vanuit Sevilla

Geniet van een rondleiding langs het beroemdste Moorse monument van Spanje en vele andere architecturale wonderen in Granada tijdens een rondleiding met privévervoer vanuit Sevilla.

Een van de meest populaire rondleidingen in Sevilla. De exploitatiemaatschappij brengt een groep reizigers met privé-vervoer van Sevilla naar de stad Granada. Deze tour is inclusief hotel pick up, gespecialiseerde gidsen en natuurlijk de toegang tot de monumenten van de citadel van het Alhambra om alle wonderen te leren kennen die zich hier bevinden zoals de tuinen en paleizen.

De tocht Sevilla-Granada vertrekt 's ochtends vroeg om de dag optimaal te benutten en keert 's avonds terug naar de stad, dus u moet ongeveer 12 uur van uw reisschema reserveren voor het avontuur.

Aanrader als... u een paar dagen op vakantie bent in de stad Sevilla en enkele van de hoogtepunten van Zuid-Spanje wilt zien. Met deze rondreis kunt u dat doen zonder tijd te verspillen aan het plannen van de details van de reis.

1. Hoe boekt u een excursie naar Granada vanuit Sevilla?

Granada Spanje| ©Charlie Marchant
Granada Spanje| ©Charlie Marchant

Als het gaat om het boeken van excursies naar Granada vanuit Sevilla, moet u weten dat er in de stad talrijke plaatselijke touroperators zijn die dit soort ervaringen aanbieden. Velen van hen worden gehost op zoekmachines zoals Hellotickets.

Voer gewoon de naam van de stad in de belangrijkste zoekmachine in om alle activiteiten en excursies te vinden die u vanuit deze bestemming kunt doen.

Mijn advies is om, alvorens een aanbieder te kiezen, altijd zeer zorgvuldig de details te lezen die verband houden met de ervaring en niet onmiddellijk te kiezen voor het goedkoopste alternatief.

Het is heel gebruikelijk om bedrijven te vinden die slechts een paar euro meer rekenen, maar die faciliteiten aanbieden zoals hotelophaal, verfrissingen of toegangskaartjes voor attracties, die de extra prijs die u misschien betaalt volledig compenseren.

Zodra u de tour hebt gekozen, volgt u het normale afrekenproces waarbij u het aantal deelnemers, uw persoonlijke gegevens en de informatie betreffende de betaling van de tour invoert. De reservering wordt automatisch geregistreerd en per e-mail bevestigd.

Boek een tour naar Granada

2. Hoeveel kost een reis naar Granada vanuit Sevilla?

Op een uitkijkpunt in Granada| ©Chris Yunker
Op een uitkijkpunt in Granada| ©Chris Yunker

Met een basisprijs van ongeveer 135€ per volwassen reiziger, betalen kinderen van 3 tot 11 jaar een gereduceerd tarief van gemiddeld 80€; en baby's van 0 tot 2 jaar ongeveer 10€ per kind.

In deze prijs is het vervoer heen en terug tussen de twee steden inbegrepen; voor groepsexcursies vindt de excursie plaats aan boord van een panoramische bus, uitgerust met comfortabele stoelen en airconditioning.

Bovendien wordt u begeleid door een ervaren gids voor uw rondrit Sevilla-Granada en voor uw bezoek aan de monumenten.

Wat de monumenten in Granada betreft, zijn de toegangsprijzen voor plaatsen als het Alhambra al dan niet inbegrepen. Afhankelijk van het bedrijf dat u kiest, kan de lunch inbegrepen zijn in de prijs of u kunt het toevoegen als u 20€ extra betaalt.

3. Dienstregeling van de excursies naar Granada vanuit Sevilla

Door de straten van Granada| ©martin_vmorris
Door de straten van Granada| ©martin_vmorris

Hoewel dit een aspect is dat enigszins kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat u kiest, vertrekken rondreizen naar Granada over het algemeen zeer vroeg in de ochtend vanuit de stad Sevilla, grotendeels te wijten aan de afstand van meer dan 200 km die de twee bestemmingen scheidt.

Wees erop voorbereid Granada tussen 07.00 en 08.00 uur te verlaten en na zonsondergang naar de stad terug te keren. Excursies van Sevilla naar andere nabijgelegen bestemmingen in Andalusië, nemen meestal als trefpunt de centrale gebieden rond de meest beroemde hotels in het historische centrum, zoals: Hotel Becquer, Plaza del Duque bij het Antiguo Hotel Derby of het eenvoudige Hotel Doña Manuela.

Het is belangrijk dat u dit van tevoren afstemt met uw dienstverlener en dat u ten minste 10 minuten voor de ophaaltijd op het ontmoetingspunt aanwezig bent.

4. Duur van de excursies naar Granada vanuit Sevilla

Architectuur van Granada| ©Charlie Marchant
Architectuur van Granada| ©Charlie Marchant

Hoewel beide steden tot de autonome regio Andalusië behoren, is het gezien de afstand tussen beide bestemmingen raadzaam minstens een volledige dag uit te trekken om de hoogtepunten van de stad te zien; tussen 10 en 13 uur, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt.

Gezien de tijd die nodig is om de ervaring te voltooien, raad ik het zeker aan voor reizigers die ten minste 3 dagen of langer in Sevilla zullen verblijven.

Excursies vanuit de Andalusische hoofdstad vertrekken meestal vanaf een centrale locatie in de oude binnenstad van Sevilla, maar veel excursies bieden ook de mogelijkheid om rechtstreeks van het hotel te worden opgehaald, mits het hotel centraal gelegen is.

Boek uw excursie naar Granada

5. Wat zal ik zien op dit soort excursies?

De Alhambra| ©bernjan
De Alhambra| ©bernjan

Granada, gelegen in het uiterste zuiden van Spanje, is een van die unieke plaatsen in de wereld die minstens één keer in je leven een bezoek waard is.

Deze stad, die wordt gekenmerkt door haar bohemienachtige sfeer, maakte ten minste 800 jaar lang deel uit van het bewind van de Mulsuman, zodat de invloed van de Moorse architectuur in Granada op zijn zachtst gezegd fascinerend is.

Het Alhambra: Het Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, is een versterkte citadel en een van de grootste voorbeelden van islamitische kunst in Spanje en wellicht Europa. In het Alhambra kunt u een bezoek brengen aan

  • De Nazari Paleizen: Bestaande uit vier belangrijke paleizen: het Mexuar, het Comares Paleis, het Paleis van de Leeuwen, en het Paleis van het Partal.
  • De tuinen van het Generalife De zomerresidentie van de Sultans van het Alhambra is een historisch paleis met prachtige tuinen, niet ver van het Alhambra.
  • El Barrio Albaicín: De oudste wijk van Granada, het is een van de meest toeristische gebieden van de stad.

6. Is het de moeite waard om vanuit Sevilla te reizen of is het beter om Granada op eigen gelegenheid te bezoeken?

De Nazari Paleizen in Granada| ©Graeme Maclean
De Nazari Paleizen in Granada| ©Graeme Maclean

Op de vraag of u al dan niet moet betalen voor een georganiseerde excursie naar Granada vanuit Sevilla, is het antwoord in de overgrote meerderheid van de gevallen positief, en wel om een aantal redenen.

Ten eerste is Granada een kleine stad waarvan de belangrijkste bezienswaardigheden in één dag te bezichtigen en te bezoeken zijn, maar het kan onverwacht lastig zijn om op eigen houtje een gedetailleerde reis vanuit Sevilla te organiseren.

Al deze ongemakken zijn gemakkelijk op te lossen als u kiest voor een georganiseerde rondreis.

Als u Granada bezoekt met de bedoeling het Alhambra te zien, zoals de meeste reizigers, is het belangrijk er rekening mee te houden dat deze attractie een beperkte capaciteit voor bezoekers heeft.

Het is niet aan te raden de aankoop van tickets voor dit monument op de dag van de tour te delegeren; door uw tour op voorhand te boeken vermijdt u deze bijkomende zorg; dit is vooral belangrijk als u de Andalusische regio bezoekt tijdens het toeristische hoogseizoen, zoals de zomer in Sevilla.

Boek uw excursie naar Granada

7. Beste tijd om Granada te bezoeken vanuit Sevilla

Herfst in Granada Spanje| ©Charlie Marchant
Herfst in Granada Spanje| ©Charlie Marchant

Granada is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Spanje, en ook een van de meest bezochte bestemmingen, niet alleen in het land maar ook in de rest van Europa. Voordat u uw bezoek plant, moet u rekening houden met de volgende aspecten.

  • De beste dienstregeling; als het gaat om de beste dienstregelingen moet er rekening mee worden gehouden dat de stad in het weekend het hele jaar door overvol is met bezoekers, dus bezoeken aan belangrijke monumenten zoals de citadel van het Alhambra moeten, indien mogelijk, vroeg in de ochtend en op doordeweekse dagen worden gepland.
  • De beste tijd van het jaar om Granada te bezoeken vanuit de Andalusische hoofdstad is in het voorjaar in Sevilla, meestal tussen april en mei. In deze maanden zijn er beduidend minder toeristen dan in de zomer, maar de tuinen van Granada zijn dan op hun mooist.

8. Tips voor een excursie naar Granada vanuit Sevilla

Generalife tuinen in Granada| ©sharon_k
Generalife tuinen in Granada| ©sharon_k

Als u uw reis nog gedenkwaardiger wilt maken, neem dan de volgende lijst met tips in acht bij het organiseren van een bezoek aan de stad Granada.

Het Alhambra is een enorme site

Zelfs als u een plattegrond van de attractie hebt, zult u al snel merken dat het Alhambra groter is dan u op het eerste gezicht zou denken. De beste manier om dit monument te bezoeken is uiteraard met een rondleiding waarbij een gespecialiseerde gids u meeneemt langs alle elementen die u tijdens de excursie niet mag missen.

Plan uw reisroute zorgvuldig

Dit punt is vooral belangrijk als u besluit Granada op eigen gelegenheid te bezoeken en de optie van een georganiseerde rondleiding over te slaan. Houd er rekening mee dat veel van de attracties een speciale tijd vereisen om te bezoeken.

Als u overal de tijd voor wilt hebben, kijk dan vóór uw bezoek naar de openingstijden van het Alhambra en de andere monumenten.

Overweeg de voedselopties

Het is toegestaan om in de tuinen van het Alhambra te eten, daarom nemen sommige bezoekers een snack mee voor een pauze tijdens de rondleiding. Mijn aanbeveling is echter altijd om van uw bezoek te profiteren om lokale gerechten te eten; in de omgeving van het belangrijke monument vindt u tal van mogelijkheden, waaronder restaurants en bars waar Andalusische gerechten worden geserveerd.

Reserveer op voorhand

Vergeet niet dat het Alhambra een attractie met beperkte capaciteit is, dus het is raadzaam uw kaartjes zo lang mogelijk van tevoren te reserveren.

Wanneer u een georganiseerde rondreis boekt, zijn de toegangskaartjes voor dit en andere monumenten meestal inbegrepen, zodat u dit soort ongemakken kunt vermijden.