Tickets om Nasrid Paleizen te bezoeken

Als het Alhambra in Granada in zijn geheel een wonder is, dan vindt u in de Nasrid Paleizen de ware essentie ervan. Koop uw tickets en geniet van de best bewaarde schat van het Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minuten lezen

Tickets om Nasrid Paleizen te bezoeken

Details van de versiering van de Nasrid Paleizen | Wikipedia

De Nasrid Paleizen zijn het populairste deel van het Alhambra en de plaats waar de koningen van Granada, de laatste heersers van Al-Andalus, verbleven. Deze paleizen zijn de parel in de kroon van het monumentale complex en een staaltje van de verfijning en goede smaak van de Nasrid sultans. Ze zullen je sprakeloos achterlaten!

Een bezoek aan de Nasrid Paleizen van het Alhambra is een must tijdens je reis naar Granada. Lees verder en ik vertel je hoe je tickets voor de Nasrid Paleizen kunt krijgen en wat tips om er het beste van te maken.

De beste optie

Alhambra en Nasrid Paleizen tickets

Ontdek de Nasrid Paleizen en het Alhambra in zijn geheel met deze tickets voor prioritaire toegang.

Sla de lange rijen bij de ingang van het Alhambra over en verken de indrukwekkende gebouwen, tuinen en kamers van de paltsstad in uw eigen tempo.

Een bezoek aan de ongelooflijke Nasrid Paleizen is mogelijk dankzij deze skip-the-line tickets voor het Alhambra die je toegang geven tot dit complex van gebouwen waar de koningen van de Nasrid dynastie verbleven. Als u ze van tevoren reserveert, hoeft u niet lang te wachten bij de ingang van het monument.

U kunt ook in uw eigen tempo het Paleis van Karel V en het Museum van het Alhambra bezoeken, een van de essentiële plaatsen tijdens uw bezoek aan het paleiscomplex. U hoeft alleen de datum en het tijdstip van uw bezoek te kiezen en u hoeft niets uit te printen, want dit zijn digitale tickets die u met uw mobiele telefoon kunt laten zien wanneer u bij het monument aankomt.

Een aanrader als... U een van de belangrijkste zalen van het Alhambra, de Nasrid Paleizen wilt bezoeken, de schoonheid van de perfect bewaarde architectuur wilt ontdekken en dit wilt doen zonder u te haasten en zo min mogelijk tijd te verliezen in de toegang.

Hoe tickets kopen voor de Nasrid Paleizen?

Paleis van Comares| ©serge y.
Paleis van Comares| ©serge y.

Dit is het meest bezochte deel van het fort, dus om zeker te zijn van toegang op de datum en tijd die je wilt, raad ik je aan om je volledige Alhambra ticket zo ver mogelijk van tevoren online te boeken, ongeveer één of twee maanden voor je reis.

Je tickets online kopen heeft verschillende voordelen. Niet alleen kunt u prijzen en soorten tickets vergelijken (dag- of nachtrondleidingen, met of zonder gids, in kleine of standaardgroepen, enz.), maar u vermijdt ook wachtrijen aan de kassa en het risico dat u zonder tickets komt te zitten, want ze zijn erg gewild en de capaciteit is elke dag beperkt.

Tickets reserveren voor de Nasrid Paleizen

Hoeveel kosten de tickets voor de Nasrid Paleizen?

De Mexuar| ©michael clarke stuff
De Mexuar| ©michael clarke stuff

Toegang tot de Nasrid Paleizen is inbegrepen in de prijs van het Alhambra ticket en in de meeste rondleidingen door het Alhambra, dus je hoeft niet extra te betalen om toegang te krijgen tot dit deel van het fort.

De prijs van het Alhambra ticket (met toegang tot de Nasrid Paleizen, het Partal, het Alcazaba en het Generalife) is ongeveer 26 euro, maar het is niet het beste idee om ze aan de kassa te halen. Elke dag is de capaciteit beperkt en de vraag naar bezoek is erg groot, dus je loopt het risico lang in de rij te staan bij het loket zonder de zekerheid dat je ze kunt krijgen.

Je krijgt alleen toegang als je besluit online een ticket voor het Alhambra te kopen, waarmee je direct naar het monument kunt gaan zonder in de rij te staan en je bovendien het hele Nasrid complex in je eigen tempo kunt bezoeken.

Boek tickets voor de Nasrid Paleizen

Is het de moeite waard om een rondleiding door de Nasrid Paleizen in het Alhambra te nemen?

Patio van de leeuwen| ©Elliott Brown
Patio van de leeuwen| ©Elliott Brown

Absoluut. Naar mijn mening zijn rondleidingen in het Alhambra de beste manier om de oude paleisstad te leren kennen, vooral als je er niet voor het eerst komt.

Met een professionele gids reis je terug in de tijd naar de oorsprong van dit monument om de geschiedenis ervan te ontdekken en je te verdiepen in de betekenis van de prachtige architectuur, die reizigers uit de hele wereld al generaties lang verbaast.

Tijdens de rondleiding geeft de gids gedetailleerde uitleg over alle plaatsen die u ziet. Het lijdt geen twijfel dat als u het Alhambra op eigen houtje verkent, u een prachtig monument zult zien, maar de ervaring kan onvoldoende zijn omdat u de context, de anekdotes en, kortom, de globale visie op de Nasrid-vesting zult missen die een professionele gids u biedt.

Boek een rondleiding naar het Alhambra

Hoe werkt het bezoek aan de Nasrid Paleizen?

Versiering van de Ambassadeurszaal| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Versiering van de Ambassadeurszaal| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Het meest bezochte deel van het Alhambra zijn de Nasrid Paleizen, de ruimte waar de vorsten van het oude koninkrijk Granada verbleven.

Met dit in gedachten moet de rondleiding door het Alhambra worden georganiseerd aan de hand van het tijdstip van toegang tot de Nasrid Paleizen, omdat elke bezoeker dit deel van de vesting alleen kan bezoeken op het tijdstip dat bij de ingang wordt aangegeven en niet kan worden gewijzigd.

Tickets reserveren voor de Nasrid Paleizen

Hoe lang duurt het bezoek aan de Nasrid Paleizen?

Decoratie van de Sala de la Barca| ©Jennifer Morrow
Decoratie van de Sala de la Barca| ©Jennifer Morrow

Om de achteruitgang van het monument te voorkomen en niet te veel mensen binnen te krijgen, wordt de toegang tot de Nasrid Paleizen in shifts van 30 minuten gedaan.

Zoals u ziet, is de tijd beperkt en hoewel u urenlang de schoonheid kunt bewonderen, raad ik u aan op tijd te zijn om het meeste uit het bezoek te halen, want als u te laat bent, wordt u niet binnengelaten. In feite, als u er 15 minuten voor de op uw ticket aangegeven tijd kunt zijn, des te beter.

Eenmaal binnen, moet u uw ogen wijd openstellen en aandacht besteden aan alle details van de architectuur en de versieringen in de verschillende kamers van de paleizen. Ze zijn verbazingwekkend!

De Nasrid Paleizen zijn een belangrijk onderdeel van het bezoek aan de Nasrid vesting, maar er zijn andere zeer interessante onderdelen. In mijn artikel Duur van het bezoek aan het Alhambra vertel ik je onder andere in detail hoeveel tijd je nodig hebt om het monument in zijn geheel te zien.

Boek tickets voor de Nasrid Paleizen

Kan ik de Nasrid Paleizen 's nachts bezoeken?

Geniet van de verlichting van de Nasrid Paleizen bij nacht.| ©www.twin-loc.fr
Geniet van de verlichting van de Nasrid Paleizen bij nacht.| ©www.twin-loc.fr

Dit is een magische ervaring! Een echte aanrader als je op een originele en andere manier van het Alhambra wilt genieten onder de sterrenhemel.

Terwijl je tijdens de dagbezoeken het hele monumentale complex kunt bezoeken, richten de nachtbezoeken zich uitsluitend op de Nasrid Paleizen of het Generalife Paleis en de tuinen. Beide tours vinden op hetzelfde moment plaats, maar afzonderlijk en duren normaal gesproken 1 uur en 30 minuten.

De Nasrid Paleizen 's nachts zien is iets wat je niet mag missen tijdens je reis naar Granada. Als de schoonheid van het Alhambra overdag al indrukwekkend is, moet ik zeggen dat het 's nachts een speciale en raadselachtige charme heeft.

Het Alhambra is een rustige plek om 's nachts rond te lopen, zodat je veel meer kunt genieten van de fusie tussen de omringende natuur en de architectuur van de paleisstad. Bovendien creëert de delicate verlichting van het monument een intieme sfeer en kunt u sommige sierelementen zoals de muqarnas of de reliëfs van het pleisterwerk beter waarderen.

Als u meer wilt weten over het nachtelijke bezoek aan de Nasrid Paleizen, raad ik u aan mijn artikel Nachtelijke bezoeken aan het Alhambra te lezen. Het wordt een bezoek dat u niet zult vergeten!

Boek tickets voor de Nasrid Paleizen

Wat meenemen om de Nasrid Paleizen te zien?

Leg je camera klaar| ©Daniil Onischenko
Leg je camera klaar| ©Daniil Onischenko

Als je al een ticket hebt geboekt om de Nasrid Paleizen te bezoeken, wil je misschien weten wat je mee moet nemen voor je bezoek. Ik zal je vertellen wat de essentiële zaken zijn:

  • Natuurlijk moet u een goede camera meenemen om u te helpen de schoonheid vast te leggen van wat wordt beschouwd als het achtste wereldwonder.
  • Vergeet ook niet om op de dag van uw bezoek uw identiteitskaart of paspoort mee te nemen, dat is heel belangrijk! Om redenen van veiligheid en behoud van het monument voert het personeel van het Alhambra identificatiecontroles uit bij bezoekers en het is noodzakelijk dit document te tonen samen met de tickets, die persoonlijk en niet overdraagbaar zijn.
  • Anderzijds, als u zoals veel andere toeristen tijdens de zomervakantie naar Granada reist om de Nasrid Paleizen en de rest van het monumentale complex te bezoeken, moet u weten dat het in deze tijd van het jaar erg warm is in de stad. Om uzelf te beschermen tegen de hoge temperaturen is het essentieel om uw hoofd te bedekken met een hoed, zonnebrandcrème aan te brengen, een ventilator te gebruiken om af te koelen en een zonnebril te dragen.
  • Mocht u op enig moment tijdens de tocht trek krijgen, dan raad ik u aan een fles koud water en wat snacks in uw tas mee te nemen. Vergeet natuurlijk niet om aan het eind van je bezoek een tafel in een restaurant te reserveren om te eten. In de post Waar te eten in de buurt van het Alhambra vind je verschillende voorstellen in de buurt van het monument en met prachtig uitzicht.
  • Oh, en vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen want het bezoek aan het Nasrid fort is lang (3,5 kilometer) en je zult veel lopen van de ene plek naar de andere. Aan het eind van de dag zullen je voeten je er dankbaar voor zijn.

Boek tickets voor de Nasrid Paleizen

Wanneer is de beste tijd om de Nasrid Paleizen te bezoeken?

Versiering van de Sala de los Abencerrajes (Zaal van de Abencerrajes)| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Versiering van de Sala de los Abencerrajes (Zaal van de Abencerrajes)| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Als u de Nasrid Paleizen samen met de rest van het Alhambra wilt zien, zijn er twee momenten van de dag die het beste zijn om het monument te zien: ' s ochtends als het fort zijn deuren opent of na de lunch rond 15 of 16 uur. Er zijn dan niet veel toeristen en u kunt het Alhambra op uw gemak bezichtigen.

Als u echter vooral de Nasridpaleizen wilt zien, zijn de nachtelijke bezoeken aan het Alhambra (in de zomer om 22 uur en in de winter om 20 uur) zeer charmant en een aanrader. Het beschouwen in de stilte van de nacht en het maanlicht is een magische ervaring.

Als je meer wilt weten over de openings- en sluitingstijden van het Alhambra om je bezoek beter te plannen, dan raad ik je aan om het artikel Tijdschema's van het Alhambra in Granada te lezen waarin ik alles in detail uitleg.

Boek uw tickets voor de Nasrid Paleizen

Kan ik de Nasrid Paleizen gratis bezichtigen?

Ontdek de prachtige decoraties van de Nasrid Paleizen| ©FlyingCrimsonPig
Ontdek de prachtige decoraties van de Nasrid Paleizen| ©FlyingCrimsonPig

Nee, dat is over het algemeen niet mogelijk. Toegang tot de Nasrid Paleizen is betaald en je moet een kaartje kopen om dit deel van het Alhambra te bezichtigen, of het nu gaat om een dag- of nachtbezoek.

Maar er zijn ook uitzonderingen! Alleen als je uit Granada komt of inwoner bent van Granada kun je het Alhambra in het weekend gratis bezoeken in het kader van een initiatief van het Patronato de la Alhambra y Generalife om de lokale bevolking bewust te maken van de historische betekenis van het Alhambra.

Dit soort bezoeken is zeer gewild en het is niet gemakkelijk om een plaatsje te bemachtigen. U kunt echter uw geluk beproeven en online een reservering maken door het formulier in te vullen en de vereiste bewijsstukken bij te voegen. Een andere optie is om je persoonlijk aan te melden bij het Bewonersbureau in de Corral del Carbón.

Als je een reiziger bent die niet in Granada woont, maak je dan geen zorgen, want er zijn manieren om wat te besparen op je Alhambra tickets. Ik vertel je erover in het artikel Hoe krijg ik gratis of met korting tickets voor het Alhambra!

Boek tickets voor de Nasrid Paleizen

Wat krijg ik te zien tijdens mijn bezoek aan de Nasrid Paleizen?

Versiering van de Koningszaal| ©Paul VanDerWerf
Versiering van de Koningszaal| ©Paul VanDerWerf

Het meest bezochte deel van het Alhambra in Granada zijn de Nasrid Paleizen, een van de delen die me samen met de Generalife het meest hebben aangesproken tijdens mijn rondleiding door het monument.

Het was het complex waar de koningen van de Nasrid dynastie verbleven en bestaat uit drie afzonderlijke gebouwen, bekend als het Palacio de Comares (het officiële huis van de koning), de Mexuar (audiëntiezaal) en het Palacio de los Leones (de harem en woning van de koninklijke familie), gebouwd aan één kant van het Alhambra en tegenover het Albaicín.

  • De Mexuar: dit is de eerste ruimte die u ziet als u de Nasrid Paleizen binnenkomt en het oudste van de drie gebouwen. In deze ruimte sprak de sultan recht, vergaderde hij met de ministerraad of hield hij audiënties.
  • Het Paleis van Comares: dit was de officiële residentie van de sultan en de locatie van de troonzaal. Het werd gebouwd tijdens het bewind van Yusuf I en de decoratie van deze ruimte is opmerkelijk rijk, omdat de Nasrid dynastie de bezoekers van het Alhambra wilde verbazen met haar macht.
  • Het Paleis van de Leeuwen: gebouwd door Mohammed V, was dit gebouw de thuisbasis van de koninklijke familie van de sultan en zijn harem. Houd uw camera gereed, want hier bereikte de Nasrid-kunst haar hoogtepunt en ziet u de beroemde Patio de los Leones.

Welke kamers ziet u tijdens de rondleiding?

Binnen de Nasrid Paleizen ziet u prachtige ruimtes zoals de Hal van de Ambassadeurs ( het symbolische centrum van de Nasrid macht), de Hal van de Barca (de plaats waar de sultans van Granada werden gekroond), het Hof van de Myrtels (waar de grote ambassade recepties werden georganiseerd), de zaal van de Abencerrajes (de slaapkamer van de koning), de zaal van de koningen (de raadszaal van de sultan) en de binnenplaats van de leeuwen (een allegorie van het paradijs waarvan de fontein een icoon van het Alhambra zelf is geworden), naast vele andere.

Hoe ziet de decoratie van de Nasrid Paleizen eruit?

Tijdens uw rondleiding door de Nasrid Paleizen raad ik u aan het spectaculaire pleisterwerk, de geglazuurde tegelplinten en de indrukwekkende muqarnas op de bogen en koepels goed te bekijken.

Deze paleizen zijn beroemd om de verfijnde smaak in kunst en architectuur van de Nasriden, de laatste heersers van Al-Andalus.

Wat mijn aandacht echt trok, waren de delicate epigrafische inscripties in klassiek Arabisch hout of gips die verspreid op de plafonds en muren van het Alhambra staan. Het zijn er ongeveer tienduizend!

De gids die ons begeleidde tijdens het bezoek aan de Nasrid Paleizen vertelde dat de meeste ervan gedichten zijn, schietgebeden, teksten uit de Koran of het motto van de Nasrid dynastie: "Er is geen overwinnaar dan Allah". Spectaculair!

Boek tickets voor het Alhambra en de Nasrid Paleizen