Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Alhambra Paleis kaartjes

Granada zou niet hetzelfde zijn zonder zijn Alhambra, een van de meest imposante monumenten van Spanje en een van de meest bezochte elk jaar.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuten lezen

Alhambra Paleis kaartjes

Het Alhambra in Granada | Jorge Fernández Salas

Het Alhambra, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, laat geen enkele bezoeker onverschillig. Zodra u voet zet in Granada en u onderdompelt in de grootsheid van het Alhambra, zult u nooit meer dezelfde zijn.

Vanwege het grote aantal bezoekers kunt u uw tickets het beste vooraf en online boeken, om er zeker van te zijn dat er beschikbaarheid is op de data van uw reis. Hier zijn de beste opties.

De beste optie

Alhambra voltooid: ticket Skip-the-Line Nasrid Palace en Generalife met gids

Tickets voor het Alhambra, tegen de beste prijs en met gids inbegrepen

Met dit ticket komt u het Alhambra binnen zonder in de rij te staan (essentieel) en bezoekt u het Alhambra, de Nasrid Paleizen en de Generalife met een deskundige gids.

Duur: 3 tot 4 uur

Deze rondleiding, die elke dag van de week beschikbaar is, omvat de Nasrid Paleizen en de Generalife en de toegang tot het Alhambra.
en u kunt kiezen uit 4 verschillende dienstregelingen (twee in de ochtend en twee in de middag).

Een gespecialiseerde gids begeleidt u tijdens het bezoek en legt u in detail de historische, symbolische en architectonische context van de majesteit van het Alhambra uit.

Het beste van alles is dat u het Alhambra meer dan 3 uur bezoekt en dat u de gelegenheid heeft om uw twijfels met de gids op te lossen en hem om aanbevelingen te vragen, wat dit ticket tot een zeer complete optie maakt.

Waarom deze optie kiezen: Deze optie is de meest complete voor een zeer redelijke prijs. Het omvat het Alhambra, de Nasrid Paleizen en de Generalife, skip-the-line toegang en het gezelschap van een professionele gids.

Aanrader als... je een kaartje wilt om het Alhambra grondig te leren kennen en tegelijkertijd op je budget wilt besparen.


Hoeveel kosten kaartjes voor het Alhambra?

Interieur van het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Interieur van het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Er zijn verschillende soorten tickets en de prijs kan variëren, afhankelijk van welke u kiest: bij Hellotickets, bijvoorbeeld, kunt u kiezen uit de goedkoopste voor 31 € (inclusief rondleiding) tot de meest exclusieve voor 41 € als u het Alhambra in een kleine groep wilt bezoeken. Beide kaartjes zijn inclusief toegang tot de wachtrij.

Als u uw bezoek aan het Alhambra aan het plannen bent en meer details wilt over het benodigde budget, raad ik u aan mijn artikel over de Alhambra ticketprijzen te lezen.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Wat is inbegrepen in het toegangsbewijs voor het Alhambra

De Generalife| ©Fran Fernández
De Generalife| ©Fran Fernández

De tickets die u bij Hellotickets kunt kopen omvatten de toegang zonder wachtrijen tot het Alhambra en ook de toegang tot de Nasrid Paleizen en de toegang tot de Generalife. Ze zijn het meest compleet omdat ze ook een rondleiding door het hele complex omvatten, zodat u de essentie van zo'n majestueuze plek niet mist.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Koop tickets voor het nachtelijke bezoek van het Alhambra

Paleis van Karel V 's nachts verlicht| ©dr_zoidberg
Paleis van Karel V 's nachts verlicht| ©dr_zoidberg

Als het Alhambra overdag al indrukwekkend is, dan is de magie die het 's nachts uitstraalt overweldigend. Daarom is het mogelijk het Alhambra te betreden met een nachtkaartje en te genieten van het door sterrenlicht verlichte Alhambra.

Als het uw eerste keer in Granada is, zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan een bezoek overdag, maar als u aan de drukte wilt ontsnappen en wilt genieten van een rustige rondleiding, met minder mensen om u heen, zijn de nachttickets een goede optie.

In dit artikel over nachtelijke bezoeken aan het Alhambra vind je alles wat je nodig hebt om je bezoek 's nachts te plannen en te weten wat je kunt verwachten als je het majestueuze Alhambra laat op de dag bezoekt.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Hoe lang duurt het om het Alhambra te zien?

Decoratie van een binnenplaats van het Alhambra| ©Austin Gardner
Decoratie van een binnenplaats van het Alhambra| ©Austin Gardner

Het duurt 3 tot 4 uur om rond het Alhambra te lopen. Het is een zeer groot complex met een enorme uitgestrektheid aan tuinen, binnenplaatsen en zalen, gedetailleerde plafonds, zuilen en fonteinen die u bij elke bocht wilt bewonderen.

De duur van het bezoek aan het Alhambra met een deskundige gids is vergelijkbaar, ongeveer 3 tot 4 uur en daarna heeft u vrije tijd om op uw gemak weer door het interieur te dwalen.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Openingstijden Alhambra

Het Alhambra is elke dag van de week geopend, elke dag van het jaar (behalve met Kerstmis en Nieuwjaar). De openings- en sluitingstijden van het Alhambra kunnen echter variëren afhankelijk van het zomer- of winterseizoen (van 8.30 tot 18.00 uur in de winter, van 8.30 tot 20.00 uur in de zomer).

De openingstijden kunnen ook variëren naargelang u van plan bent het Alhambra overdag of 's nachts te bezoeken. In ieder geval raad ik u aan mijn artikel over de openingstijden van het Alhambra te raadplegen om uw bezoek nader te plannen.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Welke dag kan ik het beste het Alhambra bezoeken?

Partal Palace| ©Cayetano Gros
Partal Palace| ©Cayetano Gros

Gezien het grote aantal bezoekers is het raadzaam om de weekends en feestdagen te vermijden om het op uw gemak te kunnen bezoeken en de drukte te vermijden.

Dit is echter niet altijd mogelijk, maar maak je geen zorgen. Het Alhambra is een zeer groot complex met veel buitenruimtes, zodat het bezoek zeer dynamisch en aangenaam is, zelfs als er veel mensen zijn. Je zult je niet overweldigd voelen.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Kan ik het Alhambra gratis betreden?

Fort en paleis van Karel V| ©Marco Montero Pisani
Fort en paleis van Karel V| ©Marco Montero Pisani

De inwoners van Granada zullen het Alhambra in het weekend gratis kunnen betreden. Dankzij de Diputación de Granada is er elk weekend een bepaald quotum aan gratis kaartjes om het bezoek van lokale toeristen aan te moedigen, totdat de volledige capaciteit is bereikt.

U kunt de voorwaarden raadplegen op de website van de Patronato. Als u geen burger of inwoner van Granada bent, moet u een rondleiding boeken of betalen voor uw kaartjes.

Als je je bezoek aan het Alhambra aan het plannen bent en meer details wilt weten over het budget dat je nodig hebt, raad ik je aan mijn artikel te lezen over hoe je gratis of met korting tickets voor het Alhambra kunt krijgen.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Koop tickets voor het Alhambra aan de kassa

Detail van de prachtige decoratie van het Alhambra| ©Callum Parker
Detail van de prachtige decoratie van het Alhambra| ©Callum Parker

Als u besluit het Alhambra in Granada op eigen gelegenheid te bezoeken en uw kaartjes aan de kassa te kopen, moet u ze op de dag zelf kopen, afhankelijk van de beschikbaarheid en slechts tot twee uur voor het bezoek, wat misschien niet in uw reisplan past.

Gezien de populariteit van het Alhambra in Granada is het heel gebruikelijk dat er lange rijen ontstaan bij de kassa en het is mogelijk dat het Alhambra uitverkocht is tegen de tijd dat u aan de beurt bent. In dat geval kunt u proberen vroeg op te staan en om 8 uur bij de kassa te zijn om uw geluk te beproeven. Misschien kunt u een reserveticket bemachtigen, maar dat is meestal moeilijk, zo niet onmogelijk.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Zijn de tickets op naam en moet ik mijn paspoort of ID-kaart laten zien?

Uitzicht op het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Uitzicht op het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Dat klopt. Tickets voor het Alhambra zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Om redenen van veiligheid en instandhouding van het monument is elke bezoeker verplicht zijn paspoort, identiteitskaart of een origineel persoonlijk identiteitsbewijs van zijn land voor te leggen.

Het personeel van het Alhambra voert identificatiecontroles uit op bezoekers, dus om toegang te krijgen tot het monument is het noodzakelijk om de tickets en een identiteitsbewijs te laten zien.

Om ervoor te zorgen dat uw bezoek aan het Alhambra goed verloopt, raad ik u aan om, naast een identiteitskaart of paspoort, deze gids met tips voor een bezoek aan het Alhambra in Granada te bekijken. Laat niets uw bezoek bederven!

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Hoe bereikt u het Alhambra?

Het Alhambra bereiken is niet moeilijk en zoals elke keer dat u in Granada loopt, zult u genieten van elke straat en elke hoek. Bovendien is het hele complex zeer goed verbonden met het stadscentrum, dus je kunt er niet alleen te voet heen, maar je kunt ook een stadsbus of zelfs het toeristentreintje nemen als je dat liever hebt (met kinderen is dat zeker de leukste optie).

Aan de andere kant kunt u, zoals in alle steden, altijd een taxi nemen voor meer comfort of zelfs met uw eigen auto komen als u dat liever hebt (deze laatste optie is zeer comfortabel, maar niet zo praktisch, omdat u moet betalen voor parkeren). Ik vertel je er hier alles over: hoe kom je bij het Alhambra.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Kan ik het Alhambra bezoeken met kinderen?

Natuurlijk kun je het Alhambra in Granada met kinderen bezoeken! Het Alhambra en zijn legendes zijn een geweldige attractie voor jong en oud, en het is een geschikt bezoek voor het hele gezin. De gidsen zijn gewend om kinderen in de groepen te hebben en als u ze voor aankomst in de context plaatst van wat ze gaan zien, zullen ze het veel beter begrijpen en zullen ze blij zijn met de rondleiding.

Vergeet niet comfortabele schoenen te dragen en, vooral, ze te beschermen tegen de hitte als u tijdens de warmere maanden van het jaar een bezoek brengt. Anders hoef je je nergens zorgen over te maken - geniet ervan!

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Waar te eten in de buurt van het Alhambra

Na (of voor) uw bezoek aan het Alhambra krijgt u misschien trek en moet u even stoppen om nieuwe energie op te doen. Hoewel het misschien lijkt dat je in de buurt van zo'n toeristische plek niet iets van goede kwaliteit en prijs zult vinden, maak je geen zorgen: ik heb een gids samengesteld met de beste plekken om te eten in de buurt van het Alhambra, zodat je daar met een goede smaak in je mond vertrekt.

Boek uw bezoek aan het Alhambra