Alhambra Paleis kaartjes

Granada zou niet hetzelfde zijn zonder zijn Alhambra, een van de meest imposante monumenten van Spanje en een van de meest bezochte elk jaar.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuten lezen

Alhambra Paleis kaartjes

Het Alhambra in Granada | Jorge Fernández Salas

Het Alhambra is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en laat geen enkele bezoeker onverschillig. Als u eenmaal voet zet in Granada en u onderdompelt in de grootsheid van het Alhambra, zult u nooit meer hetzelfde zijn.

Vanwege het grote aantal bezoekers kunt u uw tickets het beste vooraf en online boeken, om er zeker van te zijn dat er beschikbaarheid is op de data van uw reis. Hier zijn de beste opties.

De beste optie

Alhambra en Nasrid Paleizen tickets

Tickets voor het Alhambra, tegen de beste prijs en met een bezoek aan de Nasrid Paleizen inbegrepen.

Met dit ticket komt u het Alhambra binnen zonder in de rij te staan (essentieel) en bezoekt u het Alhambra, de Nasrid Paleizen, het Paleis van Karel V en het Museum in uw eigen tempo.

Dit skip-the-line ticket is elke dag van de week beschikbaar en omvat het Alhambra en de Nasrid Paleizen.

Het beste van alles is dat je het Alhambra in je eigen tempo kunt bezoeken. Het enige wat je moet doen is je ID meenemen en je digitale ticket laten zien bij aankomst. Zo verspil je geen tijd bij de ingang van het monument en besteed je die aan het ontdekken van het indrukwekkende moslimcomplex, het best bewaarde ter wereld.

Waarom kiezen voor deze optie: deze optie is de meest complete voor een zeer redelijke prijs. Het omvat het Alhambra, de Nasrid Paleizen, het Paleis van Karel V en het Alhambra Museum, evenals skip-the-line toegang.

Aanbevolen als... je een ticket wilt om het Alhambra uitgebreid te zien terwijl je bespaart op je budget.


Hoeveel kosten tickets voor het Alhambra?

Interieur van het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Interieur van het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Er zijn verschillende soorten tickets en de prijs kan variëren afhankelijk van het ticket dat u kiest: bij Hellotickets bijvoorbeeld, kunt u kiezen uit de goedkoopste voor 26 € (inclusief de Nasrid Paleizen) tot de meest exclusieve voor 41 € als u het Alhambra in een kleine groep wilt bezoeken. Beide tickets zijn inclusief skip-the-line toegang.

Als u uw bezoek aan het Alhambra aan het plannen bent en meer wilt weten over het budget dat u nodig hebt, raad ik u aan mijn artikel over de Alhambra ticketprijzen te lezen.

Boek tickets voor het Alhambra

Wat is inbegrepen in het toegangsbewijs voor het Alhambra

De Generalife| ©Fran Fernández
De Generalife| ©Fran Fernández

De tickets die u bij Hellotickets kunt kopen zijn inclusief de toegang zonder wachtrijen tot het Alhambra en ook de toegang tot de Nasrid Paleizen en de toegang tot de Generalife. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om een rondleiding door het gehele complex te boeken zodat u de essentie van zo'n majestueuze plek niet mist.

Boek tickets voor het Alhambra

Koop tickets voor de nachtelijke tour van het Alhambra

Paleis van Karel V 's nachts verlicht| ©dr_zoidberg
Paleis van Karel V 's nachts verlicht| ©dr_zoidberg

Als het Alhambra overdag al indruk maakt, is de magie die het 's nachts uitstraalt overweldigend. Daarom is het mogelijk om het Alhambra te betreden met een nachtticket en te genieten van het verlichte Alhambra onder het sterrenlicht.

Als dit je eerste keer in Granada is, zul je het waarschijnlijk liever overdag bezoeken, maar als je de drukte wilt ontvluchten en wilt genieten van een rustige rondleiding, met minder mensen om je heen, zijn de nachttickets een goede optie.

In dit artikel over nachtelijke bezoeken aan het Alhambra vind je alles wat je nodig hebt om je bezoek 's nachts te plannen en te weten wat je kunt verwachten als je het majestueuze Alhambra laat op de dag bezoekt.

Boek uw bezoek aan het Alhambra

Hoe lang duurt het om het Alhambra te zien?

Decoratie van een binnenplaats van het Alhambra| ©Austin Gardner
Decoratie van een binnenplaats van het Alhambra| ©Austin Gardner

Een bezoek aan het Alhambra duurt 3 tot 4 uur. Het is een zeer groot complex met een enorme uitgestrektheid aan tuinen, binnenplaatsen en zalen, gedetailleerde plafonds, zuilen en fonteinen die u overal zult willen bewonderen.

Het bezoek aan het Alhambra met een deskundige gids duurt ongeveer 3 tot 4 uur en daarna heb je vrije tijd om op je gemak door het interieur te dwalen.

Boek tickets voor het Alhambra

Openingstijden Alhambra

Het Alhambra is elke dag van de week geopend, elke dag van het jaar (behalve Kerstmis en Nieuwjaar). De openings- en sluitingstijden van het Alhambra kunnen echter variëren afhankelijk van het zomer- of winterseizoen (van 8.30 tot 18.00 uur in de winter, van 8.30 tot 20.00 uur in de zomer).

De openingstijden kunnen ook variëren naargelang u van plan bent het Alhambra overdag of 's nachts te bezoeken. In ieder geval raad ik je aan om mijn artikel over de openingstijden van het Alhambra te raadplegen om je bezoek nader te plannen.

Tickets voor het Alhambra reserveren

Welke dag kan ik het beste het Alhambra bezoeken?

Paleis| ©Cayetano Gros
Paleis| ©Cayetano Gros

Gezien het grote aantal bezoekers kunt u het beste het weekend en feestdagen vermijden om het Alhambra op uw gemak te kunnen bezoeken en de drukte te vermijden.

Dit is echter niet altijd mogelijk, maar maakt u zich geen zorgen. Het Alhambra is een zeer groot complex met veel buitenruimtes, zodat het bezoek zeer dynamisch en aangenaam is, zelfs als er veel mensen zijn. Je zult je niet overweldigd voelen.

Boek tickets voor het Alhambra

Is de toegang tot het Alhambra gratis?

Fort en Paleis van Karel V| ©Marco Montero Pisani
Fort en Paleis van Karel V| ©Marco Montero Pisani

De inwoners van Granada kunnen het Alhambra in het weekend gratis betreden. Dankzij de Diputación de Granada is er elk weekend een bepaald quotum aan gratis tickets om de lokale toeristen aan te moedigen het Alhambra te bezoeken, totdat de volledige capaciteit is bereikt.

U kunt de voorwaarden bekijken op de website van de Patronato. Als je geen inwoner of bewoner van Granada bent, moet je een rondleiding of betaalde tickets boeken.

Als je een bezoek aan het Alhambra aan het plannen bent en meer details wilt over het budget dat je nodig hebt, raad ik je aan mijn artikel te lezen over hoe je gratis of met korting tickets voor het Alhambra kunt krijgen.

Boek tickets voor het Alhambra

Koop tickets voor het Alhambra aan de kassa

Detail van de prachtige decoratie van het Alhambra| ©Callum Parker
Detail van de prachtige decoratie van het Alhambra| ©Callum Parker

Als u besluit het Alhambra in Granada op eigen gelegenheid te bezoeken en uw kaartjes aan de kassa te kopen, moet u ze op de dag zelf kopen, afhankelijk van de beschikbaarheid en slechts tot twee uur voor het bezoek, wat misschien niet past in uw reisplan.

Gezien de grote populariteit van het Alhambra in Granada is het heel gebruikelijk dat er lange rijen ontstaan bij de kassa en het is mogelijk dat het Alhambra uitverkocht is als u aan de beurt bent. In dat geval kun je proberen vroeg op te staan en om 8 uur bij de kassa te zijn om je geluk te beproeven. Misschien kun je een extra kaartje bemachtigen, hoewel dat meestal moeilijk of zelfs onmogelijk is.

Boek tickets voor het Alhambra

Zijn de tickets op naam, moet ik mijn paspoort of ID-kaart laten zien?

Uitzicht op het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Uitzicht op het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Ja. Tickets voor het Alhambra zijn op naam, persoonlijk en niet overdraagbaar. Om redenen van veiligheid en instandhouding van het monument is elke bezoeker verplicht zijn of haar paspoort, identiteitskaart of een origineel persoonlijk identiteitsbewijs van zijn of haar land te tonen.

Het personeel van het Alhambra voert identificatiecontroles uit op bezoekers, dus om toegang te krijgen tot het monument is het noodzakelijk om uw tickets en een identiteitsbewijs te laten zien.

Om uw bezoek aan het Alhambra goed te laten verlopen, raad ik u aan om, naast de identificatie met een identiteitskaart of paspoort, deze gids met tips voor een bezoek aan het Alhambra in Granada te bekijken, zodat niets uw bezoek bederft!

Boek tickets voor het Alhambra

Hoe het Alhambra te bereiken

Het Alhambra bereiken is niet moeilijk en zoals elke keer dat je in Granada loopt, zul je genieten van elke straat en elke hoek. Bovendien is het hele complex zeer goed verbonden met het stadscentrum, dus je kunt er niet alleen te voet heen, maar je kunt ook een stadsbus nemen of zelfs het toeristentreintje als je dat liever hebt (met kinderen is dat zeker de leukste optie).

Aan de andere kant kun je, zoals in alle steden, altijd een taxi nemen voor meer comfort of zelfs met je eigen auto komen als je dat liever hebt (deze laatste optie is zeer comfortabel, maar niet zo praktisch, want je moet betalen voor parkeren). Ik vertel je er hier alles over: hoe kom je bij het Alhambra.

Boek tickets voor het Alhambra

Kan ik het Alhambra bezoeken met kinderen?

Natuurlijk kun je het Alhambra in Granada met kinderen bezoeken! Het Alhambra en zijn legendes zijn een geweldige attractie voor jong en oud, het is een bezoek dat geschikt is voor het hele gezin. De gidsen zijn gewend om kinderen in de groepen te hebben en als je ze voor aankomst in de context wilt plaatsen van wat ze gaan zien, zullen ze het veel beter begrijpen en zullen ze blij zijn met de rondleiding.

Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen en ze vooral te beschermen tegen de hitte als je in de warmste maanden van het jaar op bezoek gaat. Anders hoef je je nergens zorgen over te maken, dus geniet!

Boek tickets voor het Alhambra

Waar te eten in de buurt van het Alhambra

Na (of voor) je bezoek aan het Alhambra krijg je misschien de kriebels en moet je even stoppen om bij te tanken. Hoewel het misschien lijkt dat je in de buurt van zo'n toeristische plek niet iets van goede kwaliteit en prijs zult vinden, maak je geen zorgen: ik heb een gids gemaakt met de beste plekken om te eten in de buurt van het Alhambra, zodat je daar met een goede smaak in je mond vertrekt.

Boek tickets voor het Alhambra