Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Alhambra Paleis kaartjes

Granada zou niet hetzelfde zijn zonder zijn Alhambra, een van de indrukwekkendste monumenten van Spanje en een van de meest bezochte elk jaar.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuten lezen

Alhambra Paleis kaartjes

Het Alhambra in Granada | Jorge Fernández Salas

Het Alhambra, dat door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard, laat geen enkele bezoeker onverschillig. Zodra u voet zet in Granada en u onderdompelt in de majesteit van het Alhambra, zult u nooit meer dezelfde zijn.

Vanwege het grote aantal bezoekers kunt u uw tickets het beste vooraf en online boeken, om er zeker van te zijn dat er beschikbaarheid is op de data van uw reis. Hier zijn de beste opties.

De beste optie

Alhambra voltooid: ticket Skip-the-Line Nasrid Palace en Generalife met gids

Kaartjes voor het Alhambra, tegen de beste prijs en met gids inbegrepen

Met dit ticket krijgt u toegang tot het Alhambra zonder in de rij te hoeven staan (noodzakelijk) en bezoekt u het Alhambra, de Nasrid Paleizen en de Generalife met een deskundige gids.

Duur: 3 tot 4 uur

Dit kaartje, dat elke dag van de week verkrijgbaar is, omvat de Nasrid-paleizen en het Generalife, alsmede de toegang tot het Alhambra en u kunt kiezen uit 4 verschillende dienstregelingen (twee 's ochtends en twee 's middags).

Een gespecialiseerde gids zal u tijdens het bezoek vergezellen en u in detail de historische, symbolische en architectonische context van de majesteit van het Alhambra uitleggen.

Het beste van alles is dat u het Alhambra gedurende meer dan 3 uur zult bezichtigen en dat u de gelegenheid zult hebben om uw twijfels met de gids op te lossen en hem om aanbevelingen te vragen, wat dit ticket tot een zeer complete optie maakt.

Waarom deze optie kiezen: Deze optie is de meest complete voor een zeer redelijke prijs. Het omvat het Alhambra, de Nasrid Paleizen en het Generalife, skip-the-line toegang en het gezelschap van een professionele gids.

Aanrader als... u uw ticket wilt bemachtigen om het Alhambra grondig te leren kennen en toch op uw budget wilt besparen.


s Nachts

Alhambra voltooid: ticket Skip-the-Line Nasrid Palace en Generalife met gids

Koop uw nachtticket voor het Alhambra en ontdek het met een deskundige gids.

De perfecte optie om van het verlichte Alhambra onder de sterren te genieten. Sla de wachtrijen over met dit ticket en geniet van een nachtelijke rondleiding.

Een goede manier om op een andere manier van het Alhambra te genieten is door een nachtticket te kopen om het na zonsondergang te bezoeken. De nachten in Granada zijn magisch, maar rondlopen in het Alhambra onder het licht van de sterren is iets wat je je de rest van je leven zult herinneren.

Omdat het minder druk is, is de rondleiding meestal erg rustig, kunt u genieten van de stilte van de nacht en krijgt u een uniek perspectief op dit monument. Bovendien wordt u bij deze optie begeleid door een deskundige gids die u alles uitlegt wat u ziet terwijl u door de verschillende tuinen en binnenplaatsen loopt.

Waarom voor deze optie kiezen: of u het Alhambra nu al eerder heeft gezien of dit uw eerste keer is, u zult genieten van zijn tuinen, zijn binnenplaatsen en zijn magie in een rustige en bevoorrechte omgeving.

Aanrader als... u op zoek bent naar een ander soort bezoek en een unieke nacht in Granada wilt doorbrengen.


Hoeveel kosten kaartjes voor het Alhambra?

Interieur van het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Interieur van het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Er zijn verschillende soorten tickets en de prijs kan variëren naargelang de tickets die u kiest: bij Hellotickets, bijvoorbeeld, kunt u kiezen tussen de goedkoopste voor 31 € (inclusief rondleiding) tot de meest exclusieve voor 41 € als u een bezoek wilt brengen in een kleine groep. Beide tickets zijn inclusief skip-the-line toegang.

Als u uw bezoek aan het Alhambra aan het plannen bent en meer details wilt weten over het budget dat u nodig heeft, raad ik u aan mijn artikel over de Alhambra ticket prijzen te lezen.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Wat is inbegrepen in het Alhambra ticket

Het Generalife| ©Fran Fernández
Het Generalife| ©Fran Fernández

De tickets die u bij Hellotickets kunt kopen omvatten de toegang zonder wachtrijen tot het Alhambra en ook de toegang tot de Nasrid Paleizen en de toegang tot het Generalife. Ze zijn het meest compleet omdat ze ook een rondleiding door het hele complex omvatten, zodat u niets van het wezenlijke van zo'n majestueuze plaats hoeft te missen.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Koop kaartjes voor het nachtelijke bezoek aan het Alhambra

Paleis van Karel V 's nachts verlicht| ©dr_zoidberg
Paleis van Karel V 's nachts verlicht| ©dr_zoidberg

Het Alhambra is bij daglicht al indrukwekkend, maar de magie die het 's nachts uitstraalt is adembenemend. Daarom is het mogelijk het Alhambra binnen te gaan met een nachtticket en te genieten van het door sterrenlicht verlichte Alhambra.

Als het uw eerste keer in Granada is, zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan een bezoek overdag, maar als u de drukte wilt ontvluchten en wilt genieten van een rustige rondleiding, met minder mensen om u heen, zijn de nachttickets een goede optie.

In dit artikel over nachtelijke bezoeken aan het Alhambra vindt u alles wat u nodig hebt om uw bezoek 's nachts te plannen en te weten wat u kunt verwachten als u het majestueuze Alhambra laat op de dag bezoekt.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Hoe lang duurt het om het Alhambra te zien?

Versiering van een binnenplaats van het Alhambra| ©Austin Gardner
Versiering van een binnenplaats van het Alhambra| ©Austin Gardner

Het duurt tussen de 3 en 4 uur om rond het Alhambra te wandelen. Het is een zeer groot complex met uitgestrekte tuinen, binnenplaatsen en zalen, gedetailleerde plafonds, zuilen en fonteinen die u bij elke bocht zult willen bewonderen.

De duur van het bezoek aan het Alhambra met een deskundige gids zal ongeveer gelijk zijn, ongeveer 3 tot 4 uur en daarna heeft u vrije tijd om weer op uw gemak door het binnenland te dwalen.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Openingstijden Alhambra

Het Alhambra is elke dag van de week en elke dag van het jaar open (behalve met Kerstmis en Nieuwjaar). De openings- en sluitingstijden van het Alhambra kunnen echter variëren naargelang het zomer- of winterseizoen (van 8.30 uur tot 18.00 uur in de winter, van 8.30 uur tot 20.00 uur in de zomer).

De openingstijden kunnen ook variëren, afhankelijk van of u het Alhambra overdag of 's avonds wilt bezoeken. In ieder geval raad ik u aan mijn artikel over de openingstijden van het Alhambra te raadplegen om uw bezoek in meer detail te plannen.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Welke dag is de beste om het Alhambra te bezoeken

Partal Palace| ©Cayetano Gros
Partal Palace| ©Cayetano Gros

Gezien het grote aantal bezoekers is het raadzaam het weekend en de feestdagen te vermijden om het op uw gemak te kunnen bezoeken en de drukte te vermijden.

Dit is echter niet altijd mogelijk, maar maak je geen zorgen. Het Alhambra is een zeer groot complex met veel openluchtzones, zodat het bezoek zeer dynamisch en aangenaam is, zelfs als er veel mensen zijn. Je zult je niet overweldigd voelen.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Kan ik gratis naar binnen in het Alhambra?

Fort en paleis van Karel V| ©Marco Montero Pisani
Fort en paleis van Karel V| ©Marco Montero Pisani

De inwoners van Granada zullen het Alhambra tijdens de weekends gratis kunnen betreden. Dankzij de Diputación de Granada is er elk weekend een bepaald contingent gratis toegangskaarten om het bezoek van plaatselijke toeristen aan te moedigen, totdat de volledige capaciteit is bereikt.

U kunt de voorwaarden bekijken op de website van de Patronato. Als u geen burger of inwoner van Granada bent, moet u een rondleiding boeken of betalen voor uw tickets.

Als je een bezoek aan het Alhambra aan het plannen bent en meer details wilt weten over het budget dat je nodig hebt, raad ik je aan mijn artikel te lezen over hoe je gratis of met korting kaartjes voor het Alhambra kunt krijgen.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Koop kaartjes voor het Alhambra aan de kassa van het Alhambra

Detail van de prachtige versiering van het Alhambra| ©Callum Parker
Detail van de prachtige versiering van het Alhambra| ©Callum Parker

Als u besluit het Alhambra in Granada op eigen gelegenheid te bezoeken en uw kaartjes aan de kassa te kopen, moet u deze op de dag zelf kopen, afhankelijk van de beschikbaarheid en slechts tot twee uur voor het bezoek, wat misschien niet in uw reisplan past.

Gezien de populariteit van het Alhambra in Granada , is het heel gebruikelijk dat er lange rijen voor de kassa's ontstaan en het is mogelijk dat het Alhambra is uitverkocht tegen de tijd dat u aan de beurt bent. In dat geval zou je kunnen proberen vroeg op te staan en om 8 uur bij de kassa te zijn en je geluk te beproeven. Misschien kunt u een reserveticket bemachtigen, hoewel dat meestal moeilijk, zo niet onmogelijk is.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Zijn de tickets op naam en moet ik mijn paspoort of ID-kaart laten zien?

Uitzicht op het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Uitzicht op het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Dat klopt. Tickets voor het Alhambra zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Om veiligheidsredenen en met het oog op de instandhouding van het monument is elke bezoeker verplicht zijn paspoort, identiteitskaart of een door zijn land afgegeven origineel identiteitsbewijs te tonen.

Het personeel van het Alhambra controleert de identiteit van de bezoekers, dus om toegang te krijgen tot het monument moeten de kaartjes en een identiteitsbewijs worden getoond.

Om ervoor te zorgen dat uw bezoek aan het Alhambra vlot verloopt, raad ik u aan om niet alleen een identiteitskaart of paspoort bij u te hebben, maar ook deze gids met tips voor een bezoek aan het Alhambra in Granada te bekijken. Laat niets uw bezoek bederven!

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Hoe kom ik bij het Alhambra?

Het is niet moeilijk om het Alhambra te bereiken en zoals het elke keer gebeurt als u in Granada wandelt, zult u van elke straat en elke hoek genieten. Bovendien is het hele complex zeer goed verbonden met het stadscentrum, zodat u er niet alleen naartoe kunt lopen, maar ook een stadsbus of zelfs het toeristentreintje kunt nemen als u dat liever hebt (met kinderen is dat beslist de leukste optie).

Anderzijds kunt u, zoals in alle steden, altijd een taxi nemen voor meer comfort of zelfs met uw eigen auto komen als u dat verkiest (deze laatste optie is zeer comfortabel maar niet zo praktisch, aangezien u zult moeten betalen voor het parkeren). Ik zal je er hier alles over vertellen: hoe kom ik bij het Alhambra.

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Kan ik het Alhambra met kinderen bezoeken?

Natuurlijk kunt u het Alhambra in Granada met kinderen bezoeken! Het Alhambra en zijn legendes zijn een grote attractie voor jong en oud, en het is een geschikt bezoek voor het hele gezin. De gidsen zijn het gewend om kinderen in de groepen te hebben en als u hen voor aankomst in de context plaatst van wat ze gaan zien, zullen ze het veel beter begrijpen en zullen ze blij zijn met de rondleiding.

Denk eraan comfortabele schoenen te dragen en, vooral, ze te beschermen tegen de hitte als u tijdens de warmere maanden van het jaar op bezoek bent. Anders hoef je je nergens zorgen over te maken. Geniet ervan!

Vergelijk tickets voor het Alhambra

Waar te eten in de buurt van het Alhambra

Na (of voor) uw bezoek aan het Alhambra, krijgt u misschien trek en moet u even stoppen om nieuwe energie op te doen. Hoewel het misschien lijkt dat je in de buurt van zo'n toeristische plaats niet iets van goede kwaliteit en prijs zult vinden, maak je geen zorgen: ik heb een gids samengesteld met de beste plaatsen om te eten in de buurt van het Alhambra, zodat je daar met een goede smaak in je mond weggaat.

Vergelijk tickets voor het Alhambra