Tickets voor een bezoek aan Generalife

De Generalife tuinen wedijveren in faam en schoonheid met het Alhambra. Koop uw tickets en ontdek een van de mooiste en meest bijzondere plekken van Granada.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minuten lezen

Tickets voor een bezoek aan Generalife

Details van de Generalife | Wikipedia

Het Generalife, gelegen op de Cerro del Sol, is een van de mooiste plekken van het Alhambra. Het is een oase van rust waar u kunt genieten van de frisse lucht en kunt wandelen door de bloeiende tuinen, luisterend naar het rustgevende geluid van het water uit de fonteinen en zwembaden van het paleis.

Klinkt geweldig, hè? Als je de Generalife van het Alhambra wilt bezoeken, raad ik je aan om verder te lezen, want in dit bericht vertel ik je hoe je aan kaartjes kunt komen en geef ik je enkele tips voor een onvergetelijke ervaring.

1. Hoe tickets kopen voor de Generalife van het Alhambra?

Binnenplaats van de Sultana| ©F Delventhal
Binnenplaats van de Sultana| ©F Delventhal

Het Generalife Paleis en zijn tuinen is, samen met de Nasrid Paleizen, een van de meest populaire gebieden van het Alhambra, daarom trekt het zoveel bezoekers. U moet het zien!

Maar om er zeker van te zijn dat u op de door u gewenste datum en tijd naar binnen kunt, is mijn advies om uw Alhambra-tickets zo ver mogelijk van tevoren online te boeken (ongeveer een of twee maanden voor uw reis), want dat heeft verschillende voordelen ten opzichte van de kassa.

Enerzijds kunt u prijzen en soorten tickets vergelijken (dag- of nachtrondleidingen, met of zonder rondleiding, in kleine of standaardgroepen, enz.) en anderzijds voorkomt u dat u in eindeloze rijen voor de kassa's van het monument moet staan met het risico dat u zonder tickets komt te zitten en aan de poort wordt achtergelaten omdat de vraag zeer groot is, de tickets veel gevraagd worden en de capaciteit elke dag beperkt is.

Boek tickets voor de Generalife in Granada

2. Hoeveel kosten kaartjes voor het Generalife paleis en de tuinen?

Generalife tuinen| ©Boca Dorada
Generalife tuinen| ©Boca Dorada

Toegang tot het Generalife paleis en de tuinen is inbegrepen in de prijs van het Alhambra ticket en in de meeste rondleidingen door het Nasrid fort, dus u hoeft niet extra te betalen om toegang te krijgen tot dit deel van het fort.

Als u alleen het Generalife en de tuinen wilt bezoeken, is de prijs van een kaartje aan de kassa 7 euro, waarbij ook het Partal en het Alcazaba zijn inbegrepen. Voor iets meer geld kunt u echter een algemeen Alhambra-ticket kopen dat, naast al het bovenstaande, toegang omvat tot de Nasrid Paleizen, de kroon op het monumentale complex.

In mijn ervaring raad ik je echter niet aan ze aan het loket te halen, want de vraag om het Alhambra te bezoeken is erg groot en de capaciteit is elke dag beperkt, dus als je voor deze optie kiest loop je het risico heel lang in de rij te staan zonder de zekerheid dat je ze zult kunnen krijgen. Tickets vliegen!

U krijgt alleen gegarandeerd toegang als u besluit online een skip-the-line ticket voor het Alhambra te kopen, waarmee u het monument rechtstreeks kunt betreden en u tijdens het hele bezoek wordt begeleid door een deskundige gids.

Als u meer wilt weten over dit onderwerp, bekijk dan het bericht Alhambra ticketprijzen.

Boek tickets voor de Generalife in Granada

3. Is het de moeite waard om een rondleiding door het Generalife te nemen?

Geniet van de schoonheid van de Generalife| ©MrT HK
Geniet van de schoonheid van de Generalife| ©MrT HK

Naar mijn mening is er geen betere manier om het Nasrid fort te leren kennen dan een rondleiding door het Alhambra, vooral als het je eerste bezoek is en je er niet bekend mee bent, dus ik raad het je 100% aan!

Het lijdt geen twijfel dat als u het Alhambra op eigen houtje verkent, u een heel mooie site te zien krijgt, maar de ervaring kan onvoldoende zijn omdat u de context, de curiositeiten en, kortom, de globale visie op een monument van deze omvang mist die een professionele gids altijd biedt tijdens een rondleiding.

Tijdens de rondleiding geeft de gids gedetailleerde uitleg over alle ruimtes die u ziet en reist u terug in de tijd naar de oorsprong van deze oude paltsstad om haar geschiedenis te ontdekken en u te verdiepen in de betekenis van haar delicate architectuur, die reizigers uit de hele wereld al generaties lang fascineert.

Ik denk dat de bijstand van een gids tijdens een bezoek aan het Alhambra echt een verschil maakt. Zij zullen u een veel interessanter en vollediger beeld geven, niet alleen van de historische, maar ook van de artistieke dimensie.

Bovendien vond ik het geweldig om een rondleiding door het Alhambra te krijgen, omdat ze weten hoe ze van een cultureel bezoek iets leuks kunnen maken. Je zult een geweldige tijd hebben omdat ze niet alleen maar saaie feiten voordragen, maar ook interactie hebben met de groep zodat ze een goede tijd hebben en je er zeker van kunt zijn dat je plezier zult hebben. Dus aarzel niet, je zult je zeker vermaken!

4. Hoe werkt het bezoek aan de Generalife?

Nieuwe tuinen| ©Elliott Brown
Nieuwe tuinen| ©Elliott Brown

Als u alleen een kaartje koopt om het Generalife en de tuinen te zien, kunt u rechtstreeks naar het Generalife gaan, maar als u het Alhambra bezoekt als onderdeel van een volledige rondleiding, kunt u uw bezoek het beste plannen volgens de tijd die op uw kaartje staat aangegeven, want elke bezoeker mag dit deel van het fort alleen betreden op de hem toegewezen tijd en die kan niet worden gewijzigd.

Ik raad u dus aan eerst de residentie van de sultans te bekijken, dan het Alcazaba te verkennen en tenslotte de Generalife, waar u kunt genieten van het prachtige landschap terwijl u door de bomen en langs de paden loopt die leiden naar de prachtige bloementuinen, boomgaarden en zwembaden die dit deel van het Alhambra sieren.

Het is de finishing touch van een sensationeel bezoek! In het Generalife en zijn tuinen blijft u foto's maken.

5. Hoe lang duurt het bezoek aan de Generalife?

Patio de la Acequia| ©Elliott Brown
Patio de la Acequia| ©Elliott Brown

Om het Generalife op uw gemak te bekijken, te genieten van het uitzicht op het fort en de stad Granada in de verte en zoveel foto's te maken van het prachtige landschap als u wilt, raad ik u aan er minstens 30 minuten door te brengen.

Normaal gesproken wordt dit deel van het Alhambra verlaten voor het einde van het bezoek en sommige mensen slaan het niet eens over, dus in tegenstelling tot de Nasrid Paleizen is het hier niet druk en is er geen vaste tijdslimiet.

U kunt een tijdje ronddwalen in het Generalife en genieten van de ontspannen sfeer van de tuinen en fonteinen zoals de Nasrid sultans dat ooit deden!

Dit is ongetwijfeld een zeer populair onderdeel van het bezoek aan het Nasrid fort, maar er zijn ook andere zeer interessante onderdelen. In mijn artikel Duur van het bezoek aan het Alhambra vertel ik onder andere in detail hoeveel tijd je nodig hebt om het monument in zijn geheel te zien.

Zo kunt u de activiteiten achteraf plannen, zoals het reserveren van een tafel om te eten in een restaurant in de buurt van het monument. In de post Waar te eten bij het Alhambra vind je verschillende zeer coole voorstellen met prachtig uitzicht.

6. Is het mogelijk om het Generalife 's nachts te bezoeken?

Verlichte muqarnas bij een nachtelijk bezoek| ©Daniel Lobo
Verlichte muqarnas bij een nachtelijk bezoek| ©Daniel Lobo

Ja, en het is een fascinerende ervaring! Het is een optie die ik u aanraad te overwegen als u het Alhambra onder het maanlicht op een originele en andere manier wilt bekijken. Wanneer de zon ondergaat, hullen de duisternis en de stilte het in een mysterieuze en boeiende sfeer die u niet onverschillig zal laten.

Terwijl de tours overdag het hele monumentale complex bestrijken, richten de nachtelijke tours zich uitsluitend op de schoonheid van het Generalife paleis en zijn tuinen of de Nasrid paleizen. Beide rondleidingen duren 1 uur en 30 minuten, maar ze vinden afzonderlijk plaats binnen hetzelfde tijdschema.

Het Generalife bij nacht bekijken is, naar mijn mening, een essentieel bezoek tijdens uw reis naar Granada, want als het Alhambra bij daglicht al geweldig is, dan heeft het onder de sterrenhemel een raadselachtige en bijzondere charme.

Als er één ding is dat mij bevalt aan een nachtelijk bezoek aan het Generalife, dan is het dat er minder bezoekers zijn dan overdag en omdat het in de stilte van de nacht plaatsvindt, is de wandeling door het Alhambra vrediger en introspectiever.

Bovendien creëert de delicate verlichting van het monument 's nachts een intieme sfeer, ideaal om te genieten van de fusie tussen de natuurlijke omgeving en de architectuur van de palts.

Als u meer wilt weten over het nachtelijke bezoek aan het Generalife en zijn tuinen, raad ik u aan mijn artikel Nachtelijke bezoeken aan het Alhambra te lezen.

7. Wat moet ik meenemen om het Generalife paleis en de tuinen te zien?

Maak je camera klaar| ©Cody Scott Milewski
Maak je camera klaar| ©Cody Scott Milewski

Naast een goede camera waarmee u de schoonheid van dit icoon van Granada kunt vastleggen, mag u niet vergeten uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen op de dag van uw bezoek.

Vergeet het niet! Dit document is essentieel om het Alhambra te betreden. Om veiligheids- en beschermingsredenen voert het personeel van het monument identificatiecontroles uit bij bezoekers en is het noodzakelijk om uw documenten te tonen samen met uw tickets, die op naam staan, persoonlijk zijn en niet overdraagbaar.

Aan de andere kant, om het Generalife paleis en zijn tuinen van boven naar beneden te zien zonder pijnlijke voeten aan het eind van de dag, raad ik u aan comfortabele schoenen te dragen voor het bezoek, want de route rond het Nasrid fort is lang (3,5 kilometer) en u zult veel lopen.

Ten slotte, als u net als veel andere toeristen van de zomervakantie gebruik maakt om naar Granada te reizen en de Generalife en de rest van het monumentale complex te bezoeken, moet u zich ervan bewust zijn dat het in deze tijd van het jaar erg warm is in de stad. 40ºC kan worden bereikt!

Om uzelf te beschermen tegen de hoge temperaturen, vooral wanneer u een deel van het Alhambra bezoekt waar u veel tijd buiten doorbrengt, is mijn advies om u in te smeren met zonnebrandcrème, uw hoofd te bedekken met een hoed en een zonnebril te dragen. Vergeet ook niet wat koud water en een ventilator in je rugzak te stoppen om af te koelen - altijd een goed idee!

Andere nuttige tips om het monument te leren kennen kunt u lezen in het bericht Tips voor een bezoek aan het Alhambra.

8. Wanneer is de beste tijd om het Generalife te bezoeken?

Uitzicht op de Generalife| ©Charlie Jackson
Uitzicht op de Generalife| ©Charlie Jackson

De beste tijd

Als u van fotografie houdt, is de beste tijd van het jaar om het Alhambra te zien de herfst (september en oktober) en de lente (april, mei, juni), wanneer het landschap veelkleurig is en u de schoonheid van de tuinen van Generalife in al hun pracht kunt bewonderen. Bovendien is het weer in deze twee seizoenen milder en zachter dan in de zomer of de winter.

De beste tijd

Als u het Generalife paleis en zijn tuinen samen met de rest van het Alhambra in de ochtend wilt zien, is de beste tijd volgens mij vroeg op de dag, wanneer het monument zijn deuren opent, of na de lunch rond 15 of 16 uur, wanneer er minder toeristen binnen zijn.

En binnen dit tijdschema raad ik u aan om aan het eind van het bezoek naar het Generalife te gaan, nadat u de Nasrid Paleizen en het Alcazaba heeft gezien, zodat u zonder haast kunt genieten van het uitzicht op de natuur van het Alhambra en zoveel foto's van het landschap kunt maken als u wilt.

Als u zich echter wilt concentreren op het zien van het Generalife en zijn tuinen, is een zeer aan te bevelen optie de nachtelijke bezoeken aan het Alhambra (in de winter om 20.00 uur en in de zomer om 22.00 uur), die zeer charmant zijn. Het aanschouwen ervan in het maanlicht en in de sereniteit van de nacht is een magische en bijzondere ervaring die moeilijk te vergeten is.

Als je meer wilt weten over de openings- en sluitingstijden van het Alhambra om je bezoek beter te kunnen plannen, mis dan niet het artikel Tijdschema's van het Alhambra in Granada waar ik je alles in detail vertel.

9. Is het mogelijk om het Generalife gratis te zien?

Decoratie van de Generalife| ©Nirgal Ksi
Decoratie van de Generalife| ©Nirgal Ksi

Nee, dat is meestal niet mogelijk. Net als bij de Nasrid Paleizen is de toegang tot het Generalife Paleis en de tuinen betaald en moet u een kaartje kopen voor een rondleiding door dit deel van het Alhambra, of het nu een dag- of nachtbezoek is.

Maar zoals alles in het leven zijn er uitzonderingen! Alleen wie uit Granada komt of in Granada woont, kan het Alhambra in het weekend gratis bezoeken in het kader van het initiatief van het Patronato de la Alhambra y Generalife om de plaatselijke bevolking bewust te maken van het culturele belang van het Alhambra.

Naar dit soort gratis bezoeken is veel vraag en het is niet gemakkelijk om een plaats te krijgen. Als u echter uit Granada komt, kunt u dat proberen door online te reserveren, het formulier in te vullen en de vereiste bewijsstukken bij te voegen. Als u zich liever persoonlijk aanmeldt, kunt u zich ook wenden tot het bureau van de bewoners in de Corral del Carbón.

Echter, als je een buitenlandse reiziger bent die door Granada reist, maak je dan geen zorgen want er zijn manieren om geld te besparen op je Alhambra kaartjes, waarover ik je vertel in het artikel Hoe krijg ik gratis of met korting kaartjes voor het Alhambra!

10. Wat zie ik tijdens mijn bezoek aan het Generalife?

Verdwaal en ontdek alles wat de Generalife te bieden heeft!| ©Paul VanDerWerf
Verdwaal en ontdek alles wat de Generalife te bieden heeft!| ©Paul VanDerWerf

Het Generalife paleis was een zomervilla los van het Alhambra, waar de Nasrid sultans zich terugtrokken om zich te ontspannen en te ontsnappen aan de formaliteiten van het hof.

Ontworpen als recreatieoord voor de vorsten van Granada, werd het Generalife voorzien van allerlei comfort om hun verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Zo werd een veelheid aan bomen en bloemen geplant voor aangename wandelingen en tuinen waarin men zich kon ontspannen in de frisse lucht.

Als u door het Generalife wandelt, te midden van de overvloedige vegetatie, terwijl u luistert naar het ruisen van het water van de irrigatiekanalen op de achtergrond, voelt u echt de rust die de sultans zochten toen zij hierheen kwamen om de drukte van het leven in het Alhambra te ontvluchten.

Als u de tuinen van het Generalife betreedt, zult u zien dat het landschap lijkt op iets uit een sprookje uit "Duizend-en-een-nacht", omdat het voortkomt uit de culturele erfenis van Al-Andalus, hoewel u ook sierelementen ziet uit andere historische perioden, zoals de Renaissance of de Romantiek.

Het resultaat is een prachtige boomgaard vol rozen, jasmijn, oleanders, lavendel, mirte, cipressen en waterlelies boven de poelen die het waard zijn om gefotografeerd en met de ogen en de neus genoten te worden, vooral bij zonsondergang wanneer de lucht van het Alhambra doordrenkt is met de geur van de bloemen en planten die het versieren.

Enkele van de mooiste gebieden die u kunt bezoeken tijdens uw rondleiding door het Generalife zijn de Paseo de los Cipreses, de Patio de la Sultana, de Jardines Nuevos of de Patio de la Acequia, naast vele andere. Houd uw camera gereed, want u zult het fotograferen niet moe worden!