Bezoek aan het Alhambra Paleis met kinderen

Met het gezin naar Granada reizen is een geweldig plan, maar alle reizen met kinderen hebben hun trucjes. Mis deze tips niet om uw bezoek aan het Alhambra tot een succes te maken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Bezoek aan het Alhambra Paleis met kinderen

Details van het interieur van het Alhambra | Austin Gardner

Het Alhambra met kinderen ontdekken is een fantastisch idee, maar zoals alle gezinsactiviteiten vereist het een beetje organisatie om alles perfect te laten verlopen. Zeker als het om een lang bezoek van enkele uren gaat, zoals in het geval van de Nasrid paleisstad, vertel ik u alles wat u moet weten!

1. Koop je tickets online en op voorhand om de wachtrijen te vermijden

Uitzicht op het Alhambra| ©Luís Cardoso
Uitzicht op het Alhambra| ©Luís Cardoso

De droom van vele reizigers is naar Granada te gaan om het mythische Alhambra te ontdekken, een van de mooiste monumenten van Spanje en een culturele referentie van Spaans-Moslimse kunst in het Westen.

Het is dan ook een zeer populair monument waar de capaciteit om veiligheids- en conserveringsredenen beperkt is. Om er dus zeker van te zijn dat u toegang heeft tot het fort van Nasrid op de datum en het tijdstip die u wenst, raad ik u aan uw tickets voor het Alhambra zo lang mogelijk van tevoren te boeken, zodra u uw vlucht of uw hotel heeft geboekt.

Dit is het eerste advies dat ik u zou geven als het gaat om het Alhambra, vooral als u met uw gezin naar de stad reist. Als u uw Alhambra kaartjes van tevoren online koopt, kunt u niet alleen de soorten kaartjes en prijzen vergelijken, maar ook lange rijen met uw kinderen bij de kassa vermijden. Dit is van essentieel belang om te voorkomen dat ze al moe zijn voordat het bezoek begint.

Boek uw kaartjes voor het Alhambra

2. Hoe zijn de kaartjes voor kinderen naar het Alhambra?

Uitzicht op Granada vanaf het Alhambra| ©Tim Adams
Uitzicht op Granada vanaf het Alhambra| ©Tim Adams

Het bezoek aan het Alhambra in Granada is betalend en een ticket is vereist om toegang te krijgen tot het Alhambra. Kinderen kunnen ze echter tegen een lagere prijs krijgen dan volwassenen, waardoor gezinnen een beetje kunnen besparen op vakanties, wat nooit kwaad kan.

Koop uw tickets aan de kassa

Soms geven ouders er de voorkeur aan de culturele bezoeken in hun eigen tempo af te leggen omdat zij het gevoel hebben dat zij zich dan meer op hun gemak voelen als er ooit een dringende behoefte is om naar het toilet te gaan of als er een pauze nodig is om te eten of te spelen, vooral als de kinderen nog jong zijn.

Als dat het geval is, kunt u proberen aan de kassa algemene toegangskaarten zonder rondleiding te krijgen voor de dag van het bezoek en profiteren van een korting of gratis kaartjes voor kinderen, afhankelijk van hun leeftijd.

De capaciteit is elke dag beperkt en er staan lange rijen voor de kassa's om te proberen kaartjes te bemachtigen. Als u het niet erg vindt om het risico te lopen in de rij te staan en geen kaartjes voor dezelfde dag te krijgen, raad ik u aan de voorwaarden te bekijken om uw geluk te beproeven en aan de kassa te profiteren van de gereduceerde prijs voor kinderkaartjes.

Uiteraard moet u een identiteitsbewijs meenemen waarmee de leeftijd van de kinderen bij de ingang van het Alhambra kan worden geverifieerd.

Online tickets kopen

Als de kinderen echter ouder zijn en u denkt dat ze zich kunnen vermaken tijdens een rondleiding door het Alhambra, raad ik u deze optie ten zeerste aan. Niet alleen zullen zij genieten van het prachtige uitzicht op de Andalusische paleisstad, de tuinen en fonteinen, maar zij zullen ook enkele zeer merkwaardige legenden te horen krijgen en op een leuke manier heel wat interessante dingen leren.

Dit soort rondleidingen zijn aangepast aan gezinnen en de gidsen zijn erg vriendelijk voor de kinderen, dus een rondleiding door het Alhambra is een fantastisch idee als u eens iets anders wilt doen met uw gezin en tegelijkertijd dit monument tot in detail wilt leren kennen.

Als u uw plaatsen in één van deze rondleidingen die rond het Nasrid fort gaan wilt boeken, kunt u in Hellotickets tickets of rondleidingen naar het Alhambra vinden waar de prijs van het kinderticket ook iets lager is dan die van de volwassenen, zodat u geld kunt besparen zonder dat u de tickets op het laatste moment hoeft te kopen als u eenmaal in Granada bent!

Boek uw kaartjes voor het Alhambra

3. Dompel ze onder in de geschiedenis van het monument

Reis terug in de tijd| ©Callum Parker
Reis terug in de tijd| ©Callum Parker

Wanneer u het Alhambra met kinderen bezoekt, is het een goed idee om het bezoek van tevoren met hen voor te bereiden, zodat ze iets weten over wat ze gaan zien en hun fantasie de vrije loop kunnen laten wanneer ze eenmaal binnen zijn.

U kunt hen bijvoorbeeld inwijden in de geschiedenis ervan door te vertellen wanneer het werd gebouwd, wie hier woonde, hoe het leven er was, enz.

Er zijn boeken over het Alhambra en zijn legenden die aan kinderen zijn gewijd en die u daarbij kunnen helpen, zoals "La Alhambra contada a los niños" van Ricardo Villa Real Molina of "Cuentos de la Alhambra para niños" van Washington Irving, een bewerking voor kinderen van het oorspronkelijke werk van de Amerikaanse schrijver.

Oudere kinderen kennen het waarschijnlijk van hun geschiedenislessen op school of van tv-series zoals "Isabel", dat het verhaal vertelt van de herovering van het koninkrijk Granada.

4. Neem wat hapjes en drankjes mee

Vergeet je niet te hydrateren| ©Haneen Krimly
Vergeet je niet te hydrateren| ©Haneen Krimly

Het bezoek aan het Alhambra duurt lang (ongeveer 3 uur), dus het is waarschijnlijk dat de kinderen op een bepaald moment tijdens de rondleiding honger en dorst zullen krijgen. Het is belangrijk dat u niet voor verrassingen komt te staan en dat u voldoende water en een snack in uw rugzak of tas meeneemt, want binnen is er geen plaats om iets te eten te halen.

5. Je kunt beter 's morgens gaan kijken

Ochtendlicht verlicht het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Ochtendlicht verlicht het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Granada is heet, vooral in de zomer, dus als u het Alhambra met kinderen gaat bezoeken raad ik u aan dit vroeg in de ochtend te doen als het nog koel is. De kinderen zullen vol energie wakker worden en het beste uit de rondleiding door het monument kunnen halen.

Bovendien zijn er vroeg op de dag meestal niet zo veel toeristen of grote groepen, zodat het aangenamer is om zonder drukte rond te lopen, foto's te nemen, van de details te genieten en zelfs even te pauzeren om op krachten te komen tijdens het bezoek.

6. Maak je kleren klaar voor het bezoek

Kleed de kinderen goed aan en bescherm ze tegen de zon.| ©Sarah Doody
Kleed de kinderen goed aan en bescherm ze tegen de zon.| ©Sarah Doody

Zoals bij elk uitstapje met kinderen moet u bij het plannen van een uitstapje met een aantal zaken rekening houden, zoals het weer en de kleding van de kinderen.

Veel gezinnen maken van de zomervakantie gebruik om het Alhambra te bezoeken en in deze tijd van het jaar is het vaak erg warm in Granada. Vergeet niet uw kinderen te beschermen tegen de zon door een hoed en een zonnebril te dragen, en zonnecrème op hun huid aan te brengen omdat ze zullen worden blootgesteld aan openluchtruimten zoals het Generalife en zijn tuinen of het Partal.

Vergeet niet om comfortabele schoenen aan te trekken, want het bezoek aan het fort van Nasrid is lang en er zal veel moeten worden gelopen van de ene plaats naar de andere. Bovendien zullen ze waarschijnlijk van de buitenpaden gebruik maken om te spelen en rond te rennen, dus het is het beste om schoenen te dragen die ze al hebben ingelopen, zodat ze zich ten volle kunnen uitleven.

7. Maak een stop bij de toiletten voordat je aan de rondleiding begint

Bereid de kinderen voor op het bezoek| ©Sharon Mollerus
Bereid de kinderen voor op het bezoek| ©Sharon Mollerus

Alvorens een bezoek aan het Alhambra met kinderen te beginnen, is het van essentieel belang hen naar de toiletten te brengen, aangezien er nauwelijks toiletten in het monumentale complex zijn en we weten dat kinderen op elk moment een noodgeval kunnen hebben.

Bij de ingangen van de paleisstad en in de buurt van het Paleis van Karel V vindt u een toiletruimte, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw bezoek!

8. Laat de kinderwagen in de garderobe om het Alhambra te zien

Laat de kinderwagen staan voor het bezoek.| ©Joe Shlabotnik
Laat de kinderwagen staan voor het bezoek.| ©Joe Shlabotnik

Degenen onder u met baby's of kinderen die niet ver kunnen lopen, moeten er rekening mee houden dat de toegang tot het Alhambra met kinderwagens niet is toegestaan om redenen van instandhouding van het monument.

Maak u echter geen zorgen, want er is een gratis babydraagzakservice (tot maximaal 12 kg) voor bezoekers die hun kinderwagen in de garderobe moeten achterlaten. U vindt het bij de Wijnpoort en u kunt het gebruiken op vertoon van uw ticket.

Het is een goede optie om vrijer te bewegen en een bezoek aan het Alhambra met kinderen comfortabeler te maken.

9. Plan uw maaltijden

Geniet van de gastronomie van Granada| ©Haydn Blackey
Geniet van de gastronomie van Granada| ©Haydn Blackey

Wanneer u met kinderen reist, is een ander belangrijk punt om van tevoren voor te bereiden, waar u na het bezoek gaat eten.

Dit is niet iets wat je aan het toeval moet overlaten, want tegen de tijd dat je klaar bent kunnen de kinderen erg hongerig zijn en als je Granada niet kent is het niet aan te raden om ze rond te laten lopen op zoek naar een vrij tafeltje in zo'n toeristische stad. Ze zouden moe kunnen worden en een woedeaanval krijgen!

Dus voordat je het eerste restaurant induikt dat je tegenkomt, raad ik je aan mijn artikel te lezen met Waar te eten in de buurt van het Alhambra- dan sla je zeker de spijker op z'n kop!

10. Neem de toeristische trein naar het Alhambra

Toeristische trein naar Granada| ©Elliott Brown
Toeristische trein naar Granada| ©Elliott Brown

Om uw bezoek aan het Alhambra nog spannender en leuker te maken, raad ik u aan om op de dag van de activiteit aan boord te stappen van de toeristische trein van Granada City Tour (ook bekend als de Alhambra-trein), waarvan de groene lijn stopt bij het monument.

Zo worden de kleintjes niet moe van de helling die leidt naar de top van de Sabika-heuvel, de plaats van de Andalusische paleisstad. Het is belangrijk dat zij hun energie sparen voor het bezoek daarna.

Het is een vervoermiddel dat u langs de belangrijkste toeristische attracties van Granada voert en beschikt over een audiogids en twee speciale informatiekanalen voor kinderen die u op een onderhoudende manier uitleggen wat u ziet, zodat zowel volwassenen als kinderen echt zullen genieten van de ervaring.

Bovendien kunt u, dankzij het Hop-on Hop-off systeem, als u een kaartje koopt voor de toeristische trein van Granada, het voertuig gebruiken als openbaar vervoer om u tussen de verschillende delen van de stad te verplaatsen, aangezien u bij elke halte langs de route kunt in- en uitstappen.

Het is een zeer nuttige optie als u tijd wilt besparen op uw reizen of uw benen wat rust wilt geven na al dat lopen, vooral als u met kinderen reist. Als u echter andere manieren wilt weten om bij het monument te komen, raad ik u aan mijn artikel Hoe bij het Alhambra te komen te lezen.

Boek uw kaartjes voor het Alhambra