Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Alhambra Paleis Bezoek Duur

Als u een reis naar Granada aan het plannen bent, kunt u hier zien hoeveel tijd u nodig hebt om het legendarische Alhambra te bezoeken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Alhambra Paleis Bezoek Duur

Binnen in de Alhambra | Hari Nandakumar

Als u gepassioneerd bent door culturele bezoeken, vindt u in het Alhambra in Granada een heel bijzonder monument vol kunst en geschiedenis dat u sprakeloos zal laten. Het is het enige middeleeuwse paleis uit die tijd dat tot ons is overgeleverd en het laatste levende spoor van de Nasrid-dynastie in Spanje.

Het Alhambra in Granada zit vol verbazingwekkende hoekjes en het ontdekken ervan zal wel even duren. Nadat u uw tickets hebt geboekt, kunt u in dit bericht lezen hoeveel tijd u nodig hebt om het achtste wereldwonder te verkennen, zodat u uw bezoek kunt organiseren.

Hoe lang duurt het bezoek aan het Alhambra?

Paleis van Karel V| ©Clark Van Der Beken
Paleis van Karel V| ©Clark Van Der Beken

De route door de palts is 3,5 kilometer lang en het algemene bezoek aan het Alhambra duurt gewoonlijk tussen 3 en 4 uur.

Toch is het moeilijk te bepalen hoe lang een bezoek aan het Alhambra precies duurt. Het kost tijd om een monument van deze omvang, artistieke schoonheid en historisch belang te zien, maar alles hangt af van hoezeer je erdoor geboeid bent.

De rondleiding door het monumentale complex moet worden georganiseerd naar gelang van het tijdstip waarop men toegang heeft tot de Nasrid-paleizen, aangezien elke bezoeker dit deel van de vesting alleen mag betreden op het tijdstip dat op zijn ticket staat aangegeven en het niet mogelijk is dit te wijzigen.

Organiseer de route om het Generalife of de Alcazaba te bezoeken

Daarom moet het bezoek aan het Generalife of de Alcazaba vóór of na de Nasrid-paleizen worden gepland, hoewel u ook de mogelijkheid hebt om de koninklijke residentie van de sultans te zien, ingeklemd tussen het Generalife of de Alcazaba. Met andere woorden, je zou de volgende rondleiding in het Alhambra kunnen doen.

  • Alcazaba - Nasrid Paleizen - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasrid Paleizen
  • Nasrid Paleizen - Alcazaba - Generalife

Bezoeken met vast tijdschema

Welke route u ook besluit te volgen, u moet rekening houden met twee belangrijke uren in het bezoek om uw tijd aan te passen tijdens de rondleiding in het Alhambra.

  • De tijd van toegang tot de Palatijnse stad.
  • De tijd van de toegang tot de Nasrid Paleizen.

Als u eenmaal de meest emblematische delen van het Alhambra heeft bezocht kunt u ook wat tijd uittrekken om andere plaatsen te bezoeken zoals het Alhambra Museum en het Museum voor Schone Kunsten, beide gevestigd in het Paleis van Karel V, een van de beste renaissancewerken buiten Italië.

Vergelijk tickets en tours naar het Alhambra

Hoeveel tijd heb ik nodig om het Alhambra te zien als ik het alleen bezoek?

Ontdek nieuwe dingen in het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Ontdek nieuwe dingen in het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Of u nu op eigen houtje gaat of een rondleiding neemt in het Alhambra, u zult minstens 3 tot 4 uur nodig hebben om het hele monumentale complex te zien.

Als u het Alhambra alleen van bovenaf wilt zien om het aan uw lijst van bezienswaardigheden op reis toe te voegen, kan deze tijd of zelfs minder genoeg zijn om een idee te krijgen van hoe het paleizencomplex eruit ziet.

Als u echter een liefhebber bent van geschiedenis en kunst, zult u niet minder dan 4-6 uur binnen willen doorbrengen om het Alhambra centimeter voor centimeter te verkennen.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Hoe lang zijn de nachtelijke rondleidingen in het Alhambra?

Beleef de magie van het Alhambra bij nacht| ©Ben30
Beleef de magie van het Alhambra bij nacht| ©Ben30

Nachtelijke bezoeken aan het Alhambra duren gewoonlijk anderhalf uur, minder tijd dan bezoeken overdag, aangezien de bezoektijd 's morgens beperkt is tot de uren dat het monument open is.
De schoonheid van het Alhambra valt overdag al op, maar het is vooral betoverend als de zon ondergaat. Het is een magische ervaring om het te aanschouwen in de stilte van de nacht, alleen onderbroken door het ruisen van het water van de fonteinen en het maanlicht. De delicate verlichting die op de muren wordt geprojecteerd, hult het fort in een raadselachtige en fascinerende sfeer die de moeite van het bekijken waard is.

Misschien is dit je eerste keer in Granada en wil je het Alhambra overdag bezoeken, maar als je zin hebt in een rustig bezoek zonder de drukte, is een fantastische optie de nachtentree tickets.

Er zijn twee soorten nachtelijke bezoeken aan het Alhambra: de Nasrid Paleizen en het Generalife Paleis en de tuinen. Beide worden afzonderlijk gedaan, maar onder dezelfde omstandigheden.

Nachtdienst

  • Nachtelijk bezoek in de zomerdienstregeling (van 1 april tot 14 oktober): van 22.00 tot 23.30 uur.
  • Nachtelijk bezoek in de winterdienstregeling (van 15 oktober tot 31 maart): van 20.00 tot 21.30 uur.

Isabel's Reistip

Vergeet niet om tijdens nachtelijke bezoeken aan het Alhambra de flitser uit uw camera te halen om te vermijden dat u andere bezoekers verblindt en hun serene waarneming van het monument verstoort.

Hoe lang duurt het bezoek aan de Generalife

Het Generalife| ©Charlie Jackson
Het Generalife| ©Charlie Jackson

Om het Generalife op uw gemak te bekijken, van het uitzicht te genieten en zoveel foto's van dit prachtige landschap te nemen als u wilt, raad ik u aan er minstens 30 minuten door te brengen.

Het paleis Generalife was de zomervilla waar de sultans van Nasrid zich terugtrokken om uit te rusten en te ontsnappen aan de formaliteiten van het hof. De tuinen zijn prachtig en van hieruit hebt u een prachtig uitzicht op het fort en de stad Granada in de verte.

Het Generalife is een oase van rust vol bomen, kleine fonteinen met water en bloeiende tuinen waar u een aangename wandeling kunt maken en een korte pauze kunt inlassen.

Dit gedeelte van het Alhambra wordt meestal overgelaten aan het eind van het bezoek en sommige mensen gaan er niet eens heen, dus, in tegenstelling tot de Nasrid Paleizen, is het er niet druk, zodat er geen tijdslimiet is en u op uw gemak een tijdje over de paden kunt lopen.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Hoe lang duurt de rondleiding door de Nasrid Paleizen?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

En hoewel u urenlang zou kunnen stilstaan bij het Partal, het Paleis van de Leeuwen, het Mexuar of het Paleis van Comares, zult u slechts 30 minuten hebben voor de rondleiding door de Nasrid Paleizen, dus ik raad u aan uw ogen open te houden en goed te letten op alle details van de zalen en ruimtes die u zult zien, zodat u ten volle kunt genieten van de architectuur en de ornamentiek van dit icoon van de Spaans-Moslimse kunst in het Westen.

De toegang tot de Nasrid-paleizen vindt plaats in shifts van een half uur om niet te veel mensen binnen te krijgen en zo de aantasting van het monument te voorkomen.

De Nasrid Paleizen van het Alhambra is de plaats waar de vorsten van het koninkrijk Granada verbleven en het juweel van het monumentale complex. In feite is dit het meest bezochte deel van het monument, zodat de rondleiding door het Alhambra moet worden georganiseerd naar gelang van het tijdstip waarop de Nasrid Paleizen toegankelijk zijn, aangezien dit deel van het fort alleen kan worden bezocht op het tijdstip dat op het toegangskaartje van elke bezoeker staat vermeld.

Isabel's Reistip

Om het beste uit uw bezoek aan de Nasrid Paleizen te halen, probeert u 15 minuten vóór de op de ingang aangegeven tijd aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat u op tijd bent, anders mag u later niet meer naar binnen.

Hoeveel tijd moet ik in totaal in het Alhambra doorbrengen?

Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B
Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B

U hebt minstens 3 à 4 uur nodig om het hele monumentale complex te bezichtigen, met aandacht voor de details van alle zalen en een ontspannen wandeling door het fort en de tuinen.

Als u het Alhambra echter alleen van bovenaf wilt zien met het doel het te zien en aan uw lijst van reisbezienswaardigheden toe te voegen, is ongeveer 2 tot 2,5 uur misschien genoeg om een goed idee te krijgen van hoe het Alhambra eruit ziet.

Maar als u een kunst- en geschiedenisliefhebber bent, zult u uw bezoek aan het Alhambra waarschijnlijk zo lang mogelijk willen maken om er langzaam rond te lopen en van het uitzicht te genieten. Er is zo veel te zien!

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra