Alhambra Paleis Bezoek Duur

Als je een reis naar Granada plant, lees je hier hoeveel tijd je nodig hebt om het legendarische Alhambra te bezoeken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Alhambra Paleis Bezoek Duur

Binnen in het Alhambra | Hari Nandakumar

Als je gepassioneerd bent door culturele bezoeken, dan vind je in het Alhambra in Granada een heel bijzonder monument vol kunst en geschiedenis dat je sprakeloos zal achterlaten. Het is het enige middeleeuwse paleis uit die tijd dat tot ons is gekomen en het laatste levende spoor van de Nasrid dynastie in Spanje.

Het Alhambra in Granada zit vol verbazingwekkende hoekjes en het zal even duren voordat je ze ontdekt hebt. Nadat je je tickets hebt geboekt, zal deze post je vertellen hoeveel tijd je nodig hebt om het achtste wereldwonder te verkennen, zodat je je bezoek kunt organiseren.

Hoe lang duurt het om het Alhambra op eigen houtje te bezoeken?

Paleis Keizer Karel| ©Clark Van Der Beken
Paleis Keizer Karel| ©Clark Van Der Beken

De route door de paltsstad is 3,5 kilometer lang en het algemene bezoek aan het Alhambra duurt meestal tussen de 3 en 4 uur ongeveer, als je de tickets voor het Alhambra en de Nasrid Paleizen op eigen houtje koopt.

Toch is het moeilijk om precies te bepalen hoe lang het bezoek aan het Alhambra duurt. Om een monument van deze omvang, artistieke schoonheid en historisch belang te leren kennen is tijd nodig, maar het hangt allemaal af van hoeveel fascinatie je ervoor voelt.

Organiseer de route om het Generalife of het Alcazaba te bezoeken

Het bezoek aan de Generalife of de Alcazaba moet worden gepland voor of na de Nasrid Paleizen, hoewel je ook de mogelijkheid hebt om de koninklijke residentie van de sultans te zien, afgewisseld tussen de Generalife of de Alcazaba. Met andere woorden, je zou de volgende tour in het Alhambra kunnen doen.

  • Alcazaba - Nasrid Paleizen - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasrid Paleizen
  • Nasrid Paleizen - Alcazaba - Generalife

Bezoeken met een vast tijdschema

Welke route je ook besluit te volgen, je moet rekening houden met twee belangrijke momenten tijdens het bezoek om je tijd aan te passen tijdens de rondleiding door het Alhambra.

  • Het tijdstip van toegang tot de paleisstad.
  • De tijd van toegang tot de Nasrid Paleizen.

Als je de meest emblematische delen van het Alhambra hebt bezocht kun je ook wat tijd besteden aan het bezoeken van andere plaatsen zoals het Museum van het Alhambra en het Museum voor Schone Kunsten, beide gelegen in het Paleis van Karel V, een van de beste renaissancewerken buiten Italië.

Boek tickets en rondleidingen naar het Alhambra

Hoeveel tijd heb ik nodig om het Alhambra te zien met een rondleiding?

Ontdek nieuwe dingen in het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Ontdek nieuwe dingen in het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Als je een rondleiding door het Alhambra boekt om het monumentale complex te bekijken duurt het ongeveer 3 uur. De gids neemt je mee naar de essentiële plekken zoals het Generalife en de tuinen, het Paleis van Karel V of het Alcazaba. Meer informatie over deze rondleidingen vind je in dit bericht.

Vergelijk tickets en rondleidingen voor het Alhambra

Hoe lang duren de rondleidingen in het Alhambra 's avonds?

Voel de magie van het Alhambra bij nacht| ©Ben30
Voel de magie van het Alhambra bij nacht| ©Ben30

Nachtelijke bezoeken aan het Alhambra duren normaal gesproken ongeveer twee uur, minder tijd dan dagbezoeken omdat de bezoektijd beperkt is tot de uren dat het monument open is.

Als de schoonheid van het Alhambra overdag opvalt, is het vooral betoverend als de zon ondergaat. Het bekijken in de stilte van de nacht, alleen onderbroken door het ruisen van het water van de fonteinen en het maanlicht, is een magische ervaring. De delicate verlichting die op de muren wordt geprojecteerd, hult het fort in een raadselachtige en fascinerende sfeer die het bekijken waard is.

Misschien is dit je eerste keer in Granada en wil je het Alhambra overdag bezoeken, maar als je zin hebt in een rustig bezoek zonder de drukte, dan is een fantastische optie de toegangskaarten voor 's nachts.

Dienstregelingen 's nachts

Er zijn twee soorten nachtbezoeken aan het Alhambra: de Nasrid Paleizen en het Generalife Paleis en de tuinen. Beide worden apart gedaan, maar onder dezelfde voorwaarden.

  • Nachtbezoek in de zomerdienstregeling (van 1 april tot 14 oktober): van 22.00 tot 23.30 uur.
  • Winteravondbezoek (van 15 oktober tot 31 maart): van 20.00 tot 21.30 uur.

Vergeet tijdens nachtelijke bezoeken aan het Alhambra niet de flitser uit je camera te halen om andere bezoekers niet te verblinden en hun serene waarneming van het monument niet te verstoren.

Boek een nachtelijk bezoek aan het Alhambra

Hoe lang duurt een bezoek aan het Generalife?

Het Generalife| ©Charlie Jackson
Het Generalife| ©Charlie Jackson

Om het Generalife op je gemak te bekijken, te genieten van het uitzicht en zoveel foto's te nemen van dit prachtige landschap als je wilt, raad ik je aan er minstens 30 minuten door te brengen.

Het Generalife paleis was de zomervilla waar de Nasrid sultans zich terugtrokken om uit te rusten en te ontsnappen aan de formaliteiten van het hof. De tuinen zijn prachtig en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het fort en de stad Granada in de verte.

Het Generalife is een oase van rust vol bomen, kleine fonteinen met water en bloementuinen waar je een aangename wandeling kunt maken en een korte pauze kunt nemen.

Nuttige informatie

Dit gedeelte van het Alhambra wordt meestal overgeslagen tot het einde van het bezoek en sommige mensen gaan het niet eens bekijken, dus in tegenstelling tot de Nasrid Paleizen is het er niet druk, dus er is geen tijdslimiet en je kunt op je gemak een tijdje over de paden wandelen.

Boek een rondleiding door het Alhambra en Generalife

Hoe lang duurt de rondleiding door de Nasrid Paleizen?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Hoewel je uren zou kunnen spenderen aan het bekijken van het Partal, het Paleis van de Leeuwen, de Mexuar of het Paleis van Comares, heb je slechts 30 minuten voor de rondleiding door de Nasrid Paleizen, dus ik raad je aan om je ogen wijd open te houden en goed te letten op alle details van de kamers en ruimtes die je zult zien om optimaal te kunnen genieten van de architectuur en ornamentiek van dit icoon van de Spaans-islamitische kunst in het Westen.

De toegang tot de Nasrid Paleizen vindt plaats in shifts van een half uur om niet te veel mensen binnen te krijgen en zo te voorkomen dat het monument verslechtert. Om het meeste uit je bezoek aan de Nasrid Paleizen te halen, probeer er 15 minuten voor de aangegeven tijd bij de ingang te zijn. Het is belangrijk om op tijd te zijn, anders mag je later niet meer naar binnen.

De Nasrid Paleizen van het Alhambra is de plek waar de vorsten van het koninkrijk Granada verbleven en het juweel van het monumentale complex. Het is in feite het meest bezochte deel van het monument, dus de Alhambra tour moet worden georganiseerd op basis van het tijdstip van toegang tot de Nasrid Paleizen, omdat je dit deel van de vesting alleen kunt bezoeken op het tijdstip dat staat aangegeven op het ticket van elke bezoeker.

Boek je tickets voor het Alhambra en de Nasrid Paleizen

Samengevat, hoeveel tijd moet ik in totaal doorbrengen in het Alhambra?

Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B
Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B

Om het monumentale complex in zijn geheel te zien, met veel aandacht voor de details van alle kamers en een ontspannen wandeling door het fort en de tuinen, heb je minstens 3 tot 4 uur nodig (alleen of met een rondleiding).

Als je het Alhambra echter alleen van bovenaf wilt bekijken met het doel het te zien en toe te voegen aan je lijst van reizende bezienswaardigheden, dan is 2 tot 2 en een half uur misschien genoeg om een goed idee te krijgen van hoe het monument eruit ziet.

Als je echter een liefhebber bent van kunst en geschiedenis, dan wil je niet minder dan 4 tot 6 uur besteden om er langzaam rond te lopen en de bezienswaardigheden in je op te nemen. Er is zoveel te zien!

Boek tickets en rondleidingen naar het Alhambra