Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Alhambra Paleis Bezoek Duur

Als je een reis naar Granada plant, lees je hier hoeveel tijd je nodig hebt om het legendarische Alhambra te bezoeken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Alhambra Paleis Bezoek Duur

Binnen in het Alhambra | Hari Nandakumar

Als je gepassioneerd bent door culturele bezoeken, dan vind je in het Alhambra in Granada een heel bijzonder monument vol kunst en geschiedenis dat je sprakeloos zal achterlaten. Het is het enige middeleeuwse paleis uit die tijd dat tot ons is gekomen en het laatste levende spoor van de Nasrid dynastie in Spanje.

Het Alhambra in Granada zit vol verbazingwekkende hoekjes en het zal even duren voordat je ze ontdekt hebt. Nadat je je tickets hebt geboekt, zal deze post je vertellen hoeveel tijd je nodig hebt om het achtste wereldwonder te verkennen, zodat je je bezoek kunt organiseren.

Hoe lang duurt een bezoek aan het Alhambra?

Paleis van Karel V| ©Clark Van Der Beken
Paleis van Karel V| ©Clark Van Der Beken

De route door de paltsstad is 3,5 kilometer lang en het algemene bezoek aan het Alhambra duurt meestal tussen de 3 en 4 uur ongeveer.

Toch is het moeilijk om precies te bepalen hoe lang een bezoek aan het Alhambra duurt. Om een monument van deze omvang, artistieke schoonheid en historisch belang te leren kennen is tijd nodig, maar het hangt allemaal af van de fascinatie die je ervoor voelt.

De rondleiding door het monumentale complex moet worden georganiseerd op basis van het tijdstip van toegang tot de Nasrid Paleizen, omdat elke bezoeker dit deel van de vesting alleen mag betreden op het tijdstip dat op zijn ticket staat aangegeven en het niet mogelijk is dit te veranderen.

Organiseer de route voor een bezoek aan de Generalife of de Alcazaba

Het bezoek aan de Generalife of de Alcazaba moet voor of na de Nasrid Paleizen gepland worden, hoewel je ook de mogelijkheid hebt om de koninklijke residentie van de sultans te zien, afgewisseld tussen de Generalife of de Alcazaba. Met andere woorden, je zou de volgende tour in het Alhambra kunnen doen.

  • Alcazaba - Nasrid Paleizen - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasrid Paleizen
  • Nasrid Paleizen - Alcazaba - Generalife

Bezoeken met een vast tijdschema

Welke route je ook besluit te volgen, je moet rekening houden met twee belangrijke momenten tijdens het bezoek om je tijd aan te passen tijdens de rondleiding door het Alhambra.

  • Het tijdstip van toegang tot de paleisstad.
  • De tijd van toegang tot de Nasrid Paleizen.

Als je de meest emblematische delen van het Alhambra hebt bezocht kun je ook wat tijd besteden aan het bezoeken van andere plaatsen zoals het Museum van het Alhambra en het Museum voor Schone Kunsten, beide gelegen in het Paleis van Karel V, een van de beste renaissancewerken buiten Italië.

Boek tickets en rondleidingen naar het Alhambra

Hoeveel tijd heb ik nodig om het Alhambra te zien als ik het op eigen houtje bezoek?

Ontdek nieuwe dingen in het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Ontdek nieuwe dingen in het Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Of je nu alleen gaat of een rondleiding door het Alhambra neemt, je hebt minstens 3 tot 4 uur nodig om het hele monumentale complex te zien.

Als je het Alhambra alleen van bovenaf wilt bekijken om het toe te voegen aan je lijstje van bezienswaardigheden op reis, om een idee te krijgen van hoe het paleiscomplex eruitziet, heb je misschien deze tijd of zelfs minder nodig.

Als je echter een geschiedenis- en kunstliefhebber bent, zul je niet minder dan 4 of 6 uur binnen willen doorbrengen om het Alhambra centimeter voor centimeter te verkennen.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Hoe lang duren de rondleidingen in het Alhambra 's avonds?

Voel de magie van het Alhambra bij nacht| ©Ben30
Voel de magie van het Alhambra bij nacht| ©Ben30

Nachtelijke bezoeken aan het Alhambra duren normaal gesproken anderhalf uur, minder tijd dan dagbezoeken omdat de bezoektijd beperkt is tot de uren dat het monument open is.

De schoonheid van het Alhambra is overdag al opvallend, maar het is vooral betoverend als de zon ondergaat. Het bekijken in de stilte van de nacht, alleen onderbroken door het ruisen van het water van de fonteinen en het maanlicht, is een magische ervaring. De delicate verlichting die op de muren wordt geprojecteerd, hult het fort in een raadselachtige en fascinerende sfeer die het bekijken waard is.

Misschien is dit je eerste keer in Granada en wil je het Alhambra overdag bezoeken, maar als je zin hebt in een rustig bezoek zonder de drukte, dan is een fantastische optie de toegangskaarten voor 's nachts.

Dienstregelingen 's nachts

Er zijn twee soorten nachtbezoeken aan het Alhambra: de Nasrid Paleizen en het Generalife Paleis en de tuinen. Beide worden apart gedaan, maar onder dezelfde voorwaarden.

  • Nachtbezoek in zomerdienstregeling (van 1 april tot 14 oktober): van 22.00 tot 23.30 uur.
  • Nachtbezoek in de winterdienstregeling (van 15 oktober tot 31 maart): van 20.00 tot 21.30 uur.

Isabel's Traveler Tip

Vergeet tijdens nachtelijke bezoeken aan het Alhambra niet de flitser uit je camera te halen om andere bezoekers niet te verblinden en hun serene waarneming van het monument te verstoren.

Boek een nachtelijk bezoek aan het Alhambra

Hoe lang duurt een bezoek aan het Generalife?

Het Generalife| ©Charlie Jackson
Het Generalife| ©Charlie Jackson

Om het Generalife op je gemak te bekijken, te genieten van het uitzicht en zoveel foto's te nemen van dit prachtige landschap als je wilt, raad ik je aan er minstens 30 minuten door te brengen.

Het Generalife paleis was de zomervilla waar de Nasrid sultans zich terugtrokken om uit te rusten en te ontsnappen aan de formaliteiten van het hof. De tuinen zijn prachtig en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het fort en de stad Granada in de verte.

Het Generalife is een oase van rust vol bomen, kleine fonteinen met water en bloementuinen waar je een aangename wandeling kunt maken en een korte pauze kunt nemen.

Nuttige informatie

Dit gedeelte van het Alhambra wordt meestal overgeslagen tot het einde van het bezoek en sommige mensen gaan het niet eens bekijken, dus in tegenstelling tot de Nasrid Paleizen is het hier niet druk, dus er is geen tijdslimiet en je kunt op je gemak een tijdje over de paden wandelen.

Boek een rondleiding door het Alhambra en Generalife

Hoe lang duurt de rondleiding door de Nasrid Paleizen?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Hoewel je uren zou kunnen doorbrengen met het bekijken van het Partal, het Paleis van de Leeuwen, de Mexuar of het Paleis van Comares, heb je slechts 30 minuten voor de rondleiding door de Nasrid Paleizen, dus ik raad je aan om je ogen open te houden en goed te letten op alle details van de kamers en ruimtes die je zult zien om te genieten van de architectuur en ornamentiek van dit icoon van de Spaans-islamitische kunst in het Westen.

De toegang tot de Nasrid Paleizen vindt plaats in shifts van een half uur, zodat er niet te veel mensen binnen zijn en het monument niet wordt aangetast.

De Nasrid Paleizen van het Alhambra is de plek waar de vorsten van het koninkrijk Granada verbleven en het kroonjuweel van het monumentale complex. Het is in feite het meest bezochte deel van het monument, dus de rondleiding door het Alhambra moet worden georganiseerd op basis van het tijdstip van toegang tot de Nasrid Paleizen, omdat het alleen mogelijk is om dit deel van de vesting te bezoeken op het tijdstip dat staat aangegeven op het ticket van elke bezoeker.

Isabel's Traveler Tip

Om het meeste uit je bezoek aan de Nasrid Paleizen te halen, probeer er 15 minuten voor de aangegeven tijd bij de ingang te zijn. Het is belangrijk om op tijd te zijn, anders mag je later niet naar binnen.

Boek je tickets voor het Alhambra en de Nasrid Paleizen

Hoe lang moet ik in totaal in het Alhambra zijn?

Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B
Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B

Om het monumentale complex in zijn geheel te zien, de details van alle kamers te bekijken en te genieten van een ontspannen wandeling door het fort en de tuinen, heb je minstens 3 tot 4 uur nodig.

Als je het Alhambra echter alleen van bovenaf wilt bekijken met het doel om het te zien en toe te voegen aan je lijst van bezienswaardigheden op reis, dan is 2 of 2 en een half uur misschien genoeg om een goed idee te krijgen van wat het Alhambra is.

Als je echter een kunst- en geschiedenisliefhebber bent, dan zul je waarschijnlijk je bezoek aan het Alhambra zo veel mogelijk willen verlengen om er langzaam rond te lopen en te genieten van de bezienswaardigheden. Er is zo veel te zien!

Boek tickets en rondleidingen naar het Alhambra