Hoe kom ik aan goedkope of gratis kaartjes voor het Alhambra paleis?

Als je het Alhambra voor minder of gratis wilt bezoeken, lees je in dit bericht hoe je dat kunt doen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Hoe kom ik aan goedkope of gratis kaartjes voor het Alhambra paleis?

Detail van de bogen van het Alhambra | Luis Cardoso

Het Alhambra is een van de mooiste monumenten van Spanje, dat elk jaar duizenden bezoekers ontvangt. Het is een unieke paleisstad in Europa en een culturele referentie van Spaans-islamitische kunst in het Westen.

Online tickets kopen voor het Alhambra is eenvoudig. Het is echter niet zo eenvoudig om kortingen te vinden waarmee je het Alhambra voor minder geld of zelfs gratis kunt bezoeken.

Als je wilt weten of jij een van de bezoekers bent die goedkopere tickets voor het Alhambra kan krijgen, raad ik je aan om verder te lezen.

Hoe kan ik geld besparen bij het kopen van tickets voor het Alhambra?

Bezoek dit architectonische wonder vol geschiedenis| ©Sharon Mollerus
Bezoek dit architectonische wonder vol geschiedenis| ©Sharon Mollerus

Het Alhambra in Granada is een van de beroemdste en meest bezochte monumenten in Spanje. Zoals je zou verwachten, is het moeilijk om op het laatste moment nog kortingen, aanbiedingen of goedkope tickets te vinden. Het is echter niet onmogelijk om geld te besparen bij het kopen van tickets voor het Alhambra. Ik zal je vertellen hoe je dat kunt doen, het is heel gemakkelijk!

Een algemeen ticket kopen (zonder rondleiding of audiogids)


De goedkoopste optie om alles te zien tegen de beste prijs is om te proberen een enkel ticket zonder rondleiding te kopen voor dezelfde dag van het bezoek aan de kassa, wat 19€ kost. Ik raad de eerste optie niet aan omdat de vraag erg hoog is om het Alhambra te zien ende plaatsen beperkt zijn, dus je zou een ticket kunnen mislopen. Bovendien is het niet de moeite waard om in de rij te staan bij de kassa.

Je tijd is ook kostbaar en als je online kaartjes voor het Alhambra koopt, kun je die besteden aan andere activiteiten in Granada.Andere goedkope opties die je bij de kassa kunt kopen zijn het pakket "Entree voor tuinen, Generalife en Alcazaba" waarmee je alleen die delen bezoekt voor ongeveer € 10, het pakket "Nachtelijk bezoek aan tuinen en Generalife" voor ongeveer € 7 en het pakket "Nachtelijk bezoek aan Nasrid paleizen" ook voor ongeveer € 10.

Het Alhambra bezoeken met de Granada Card

De Granada Card is een toeristenpas waarmee je het Alhambra en de Generalife kunt bezoeken, evenals andere bezienswaardigheden in de stad.

Met deze kaart kun je ook gebruik maken van de stadsbus om comfortabel van de ene plek naar de andere te komen. Door deGranada Card te kopen bespaar je niet alleen tijd (omdat je niet bij de kassa's van elk monument in de rij hoeft te staan voor je kaartjes) maar ook geld, omdat je met deze toeristenkaart voor 24, 48 of 72 uur toegang hebt tot de belangrijkste attracties en diensten van Granada tegen een gereduceerd of vast tarief.

Kinderen van 2 tot 11 jaar kunnen ook gebruik maken van de Granada Kinderkaart die dezelfde diensten omvat als de kaart voor volwassenen, dus als je met het hele gezin reist is dit een optie om te overwegen om iets meer te besparen.

Profiteer van kortingen

Het Alhambra heeft een aantal kortingen voor specifieke groepen (mensen met een handicap, houders van een Europese Jongerenkaart, EU-burgers ouder dan 65, enz. Om van deze kortingen te kunnen profiteren is het essentieel dat deze menseneen bewijs van recht laten zien bij de kassa.

 • Alle informatie over de verschillende soorten prijzen van het Alhambra vind je in deze link.

Boek een bezoek of ticket aan het Alhambra

Wie heeft er recht op gereduceerde tarieven in het Alhambra?

Interieur van het Alhambra| ©Gwen Fran
Interieur van het Alhambra| ©Gwen Fran

Een bezoek aan het Alhambra in Granada is betaald en je moet een ticket kopen om toegang te krijgen tot het Alhambra. Sommige groepen kunnen ze echter tegen een lagere prijs krijgen dan het grote publiek. In grote lijnen is dit de lijst van mensen die kunnen profiteren:

 • Houders van een Europese Jongerenkaart.
 • EU-burgers ouder dan 65 jaar.
 • Groepen die verbonden zijn aan culturele of onderwijsinstellingen met 15 of meer leden, met voorafgaande toestemming.
 • Personen met een handicap.
 • Leden van grote gezinnen.

Als je een van hen bent, moet je bij de kassa van het monument een document laten zien waaruit blijkt dat je recht hebt op de korting. Ik raad je aan om ruim van tevoren te gaan, zodat deze procedure niet te veel tijd van je bezoek aan het Alhambra in beslag neemt.

Boek een bezoek of entreebewijs voor het Alhambra

Alhambra tickets voor kinderen

Groepen met gids| ©Rob Hodgkins
Groepen met gids| ©Rob Hodgkins

Tickets aan de kassa

Gezinnen die op de dag van het bezoek aan de kassa willen proberen losse kaartjes zonder rondleiding te krijgen, kunnen profiteren van de gratis of met korting verkrijgbare kaartjes voor kinderen.

 • De algemene rondleiding voor kinderen tot en met 11 jaar is gratis onder begeleiding van een volwassene.
 • Het algemene bezoek voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar heeft een gereduceerde prijs van 8 euro wanneer ze worden begeleid door een volwassene.

Je moet wel een identiteitsbewijs meenemen waarop de leeftijd van het kind kan worden gecontroleerd. Ook al zijn ze gratis, het is verplicht voor alle bezoekers om een ticket te hebben om binnen te komen, omdat het een garantie is tegen eventuele incidenten die zich in het museum kunnen voordoen.

Boek je tickets online

Het grote voordeel van het vooraf online boeken van je Alhambra tickets is dat je je tickets bij je hebt voordat je op pad gaat en dat je niet eindeloos in de rij hoeft te staan bij de kassa om te proberen een van de tickets te bemachtigen die die dag te koop zijn.

De capaciteit is beperkt en de vraag is erg groot, dus je loopt het risico dat je zonder tickets komt te zitten na zo lang wachten. BijHellotickets kun je tickets voor het Alhambra of rondleidingen boeken waarbij de prijs van kindertickets ook iets lager is dan die van volwassenen, dus je kunt geld besparen zonder op het laatste moment tickets te moeten kopen als je eenmaal in Granada bent!

Boek een bezoek of ticket voor het Alhambra

Wanneer is het Alhambra gratis toegankelijk?

Justitiepoort| ©Matt Kieffer
Justitiepoort| ©Matt Kieffer

Op dit moment is er geen specifieke dag waarop je het Alhambra gratis kunt betreden. Om het interieur van het monumentale complex te bezoeken moet je van tevoren een kaartje kopen.

Er zijn echter enkele uitzonderingen waardoor je van het Alhambra kunt genieten zonder een euro uit te geven. Hier lees je hoe je dat kunt doen!

Als je uit Granada komt of in Granada woont

Het Alhambra is het grote embleem van de stad Granada en om de lokale bevolking bewust te maken van het historische en culturele belang ervan, lanceerde het Patronato de la Alhambra y Generalife een initiatief zodat alle mensen uit Granada en inwoners van de provincie gratis naar binnen kunnen tijdens de weekends. Wie het Alhambra gratis wil bezoeken, moetonline reserveren door het formulier in te vullen en de vereiste bewijsstukken bij te voegen.

Een andere optie is om persoonlijk te reserveren bij het Bewonerskantoor in de Corral del Carbón. Helaas kunnen mensen die niet uit Granada komen of er niet wonen niet deelnemen aan dit initiatief.

Als je van buiten Granada komt

Als je een beperkt budget hebt tijdens je reis naar Granada en liever geen kaartjes koopt of geen kaartjes hebt kunnen bemachtigen, maak je dan geen zorgen want je kunt altijd het gratis gedeelte bezoeken. Hoewel dit deel minder spectaculair is, zijn er toch een aantal interessante bezienswaardigheden zoals:

 • De wallen
 • De Gerechtigheidspoort, de meest iconische poort van de stad.
 • Het Plaza de los Aljibes
 • De poort van de koetsen
 • Het Paleis van Karel V, waar het Alhambra Museum en het Museum voor Schone Kunsten zijn gevestigd.
 • Op de esplanade voor het paleis kun je de Wijnpoort zien en zelfs een souvenirfoto maken met het Albaicín op de achtergrond.
 • De Calle Real, de hoofdstraat van de oude Medina die sinds de middeleeuwen bewaard is gebleven.
 • Het Parador de Turismo de Granada in het Alhambra

Een andere plek waar je gratis naartoe kunt gaan om van het prachtige Alhambra te genieten is de Mirador de San Nicolás in de wijk Albaicín. Er wordt gezegd dat het de mooiste zonsondergang van Spanje heeft en het beste panoramische uitzicht op het Andalusische fort met de Sierra Nevada op de achtergrond. Je hebt er ook een onovertroffen uitzicht op het Alcazaba, de Nasrid paleizen en de Generalife.

Boek een bezoek of entreebewijs voor het Alhambra

Kortom, wat kan ik gratis zien in het Alhambra?

Paleis van Karel V| ©michael clarke stuff
Paleis van Karel V| ©michael clarke stuff

Toegang tot het monumentale complex is betaald en je moet een kaartje kopen voor het Alhambra in Granada om een rondleiding te krijgen door de Nasrid paleisstad. Er zijn echter een aantal plekken in het Alhambra die je kunt zien zonder geld uit te geven.

Om het duidelijker te maken, is hier een overzicht van wat je gratis kunt zien in het Alhambra en wat niet:Vereist een betaald toegangskaartje

 • De Nasrid Paleizen
 • De tuinen en het Generalife paleis
 • De Alcazaba
 • Het bad van de moskee

Het is gratis en u hoeft geen entree te betalen

 • De Muren
 • De Gerechtigheidspoort
 • Het Aljibes-plein
 • Het Paleis van Karel V, waar het Alhambra Museum en het Museum voor Schone Kunsten zijn gevestigd.
 • De Koninklijke straat van het Alhambra
 • De Wijnpoort
 • Het uitkijkpunt van San Nicolás
 • De poort van de koetsen
 • Het Parador de Turismo de Granada in het Alhambra, een voormalig klooster uit de 15e eeuw, gebouwd door de katholieke vorsten.

Boek een bezoek of ticket aan het Alhambra

De meest kosteneffectieve manier om het Alhambra te zien: een rondleiding met gids

Haal het meeste uit je bezoek aan het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Haal het meeste uit je bezoek aan het Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

We hebben al gezegd dat de standaardprijs van tickets voor volwassenen 19 euro is, maar voor iets meer geld kun je deze mythische Nasrid paleisstad verkennen met een rondleiding door het Alhambra met een professionele gids die alle geheimen van deze bezienswaardigheid van architectuur en islamitische kunst in Spanje zal onthullen De prijs van rondleidingen door het Alhambra varieert afhankelijk van het type tour dat je boekt en wat de tour omvat, maar bijHellotickets kun je opties vinden vanaf 29 euro.

Boek een tour of ticket naar het Alhambra