10 Dingen om te Doen in Granada in Augustus

Granada is een magische stad met een ongelooflijke Nasrid-traditie: ontdek de keuken, de monumenten die tot het werelderfgoed behoren en geniet van de muziek in de geboorteplaats van de flamenco.

Ana C.R.

Ana C.R.

9 minuten lezen

10 Dingen om te Doen in Granada in Augustus

Alhambra van Granada | ©Damien Ramos

Granada is een van de mooiste steden van Spanje en er is veel te zien en te doen. Als u in de zomer een bezoek wilt brengen, is augustus een goede keuze. Het weer is beter dan in juli, maar de toeristenindustrie handhaaft al het aanbod van het hoogseizoen.

Deze stad met 230.000 inwoners bestaat uit een centraal stadscentrum vol toeristische attracties die u gemakkelijk te voet kunt bereiken. Als u wilt, is het openbaar vervoer ook zeer toegankelijk en handig, maar in geen geval zal het u te veel tijd kosten om een deel van de stad te bezoeken.

Of u nu de voorkeur geeft aan het nachtleven, de bars en de muziek in Granada, of meer houdt van culturele activiteiten en het bezoeken van werelderfgoed of gewoon tapas gaat eten, Granada heeft iets voor u- u kunt zelfs een bad en massage nemen in een authentiek Moors bad aan de voet van het Alhambra!

1. Ontdek het vrijetijdsaanbod van Granada in augustus met een gratis rondleiding

In de koepel van de kathedraal van Granada| ©Bobo Boom
In de koepel van de kathedraal van Granada| ©Bobo Boom

Gratis rondleidingen zijn een van de beste manieren om een stad te leren kennen. Deze gidsen hebben geen vaste prijs, maar aan het eind van de tocht betalen de deelnemers de gids het bedrag dat zij passend achten naar gelang van hun tevredenheid.

U vraagt zich misschien af of tijdens de maand augustus sommige diensten gesloten zullen zijn wegens vakantie of dat er zomerevenementen zijn die gewoonlijk niet beschikbaar zijn. Deze rondleidingen zijn een fantastische manier om meer te weten te komen over het augustusvermaak in Granada, de beste bars en restaurants, een algemene uitleg over hoe u zich door de stad kunt verplaatsen en de belangrijkste historische monumenten.

De gratis rondleidingen duren meestal tussen 1 en 2 uur, en zijn betaalbaar voor alle budgetten. Als je klaar bent, weet je alles wat je moet weten om te genieten van Granada in augustus.

U kunt ook betalen voor een van de beste rondleidingen aangeboden door Hellotickets, die toegang en prioritaire toegang tot de monumenten van de stad omvatten.

Boek hier een rondleiding

2. Geniet 's avonds van tapas in de bars van Granada in augustus

De Tapas| ©Granada Inn
De Tapas| ©Granada Inn

Granada is beroemd om zijn keuken, en u kunt de stad niet verlaten zonder de beroemde tapas te proberen. Gelukkig voor u betekent de enorme toeristenindustrie dat Granada vol zit met bars en restaurants met prijzen voor elk budget, en tijdens de maand augustus zijn ze meer dan klaar om bezoekers te verwelkomen. Wie besluit Granada in augustus te bezoeken zal merken dat, hoewel men overdag in de bars kan schuilen voor de hitte, tapas ook op zomeravonden heel gewoon zijn. Granada is de perfecte stad om van een augustusavond een gastronomische ervaring te maken.

De tapas van Granada zijn zo beroemd dat er zelfs is voorgesteld dat etablissementen er geld voor vragen om hun waarde te erkennen, maar voorlopig zijn ze nog gratis. Dus, als je twee drankjes bestelt, kan hun begeleiding dienen als diner.

Ik raad u aan verschillende bars in het centrum te bezoeken en als u van tapas houdt, probeer dan eens raciones zoals tuinbonen met ham of aubergines met honing.

Boek de beste tapastours in Granada

3. Bezoek het Alhambra

Het Alhambra in Granada bij zonsondergang| ©Leon LEE
Het Alhambra in Granada bij zonsondergang| ©Leon LEE

Het Alhambra is een niet te missen monument, ongeacht het aantal dagen dat u in Granada wilt doorbrengen. Als u het niet kent, moet u weten dat het Alhambra een monumentaal complex is, gebouwd bovenop een Andalusische paltsstad en dat het bezoek ongeveer drie uur kan duren. Hier heb je een artikel over hoe je aan kaartjes voor het Alhambra komt.

Dit monumentale complex, dat door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen, heeft enkele vrij toegankelijke zones, zoals het Museum voor Schone Kunsten, het Alhambra Museum en het Paleis van Karel V. Als u toegang wilt tot het Generalife, het bad van de moskee, het Alcazaba, de Nasrid-paleizen en de tuinen, moet u kaartjes kopen.

Wij raden u aan zo snel mogelijk tickets te kopen, want ze zijn vaak ruim van tevoren uitverkocht. De prijs varieert afhankelijk van de faciliteiten waartoe u toegang wilt en het tijdstip van de dag. Als u van plan bent Granada in augustus te bezoeken heeft u geluk, want het Alhambra biedt ook nachtelijke bezoeken om aan de zomerhitte te ontsnappen.

Als u tijd heeft en geïnteresseerd bent in de Andalusische geschiedenis van Granada, organiseert het Patronato de la Alhambra y el Generalife regelmatig activiteiten, speciale dagen en rondleidingen zodat u alle geheimen van dit juweel van de stad kunt leren kennen. Bekijk de culturele agenda om niets te missen.

Boek uw tickets voor het Alhambra

4. Nacht en gedramatiseerd bezoek aan de begraafplaats van Granada

Grenada bij nacht| ©SnippyHolloW
Grenada bij nacht| ©SnippyHolloW

Het nachtleven van Granada biedt plezier voor alle smaken, er is 's nachts van alles te zien en te doen in Granada. Als u graag uitgaat in bars of clubs, zult u zich niet vervelen, maar er is nog veel meer. Sinds een paar jaar is het begraafplaatstoerisme sterk in opkomst, en de augustusnachten in Granada scheppen de perfecte sfeer om de op een na oudste begraafplaats van Spanje te bezoeken.

Groepen die gedramatiseerde rondleidingen aanbieden, maken uw bezoek aan de necropolis van Granada leuk, onderhoudend en leerzaam: u beleeft niet alleen een theatrale ervaring in de open lucht, maar u ziet ook de overblijfselen van een oud Spaans-islamitisch paleis en andere gebieden van historisch belang.

5. Astronomienachten in het Parque de las Ciencias (Wetenschapspark)

Granada Wetenschapspark| ©Manutses
Granada Wetenschapspark| ©Manutses

Het eerste interactieve museum van Andalusië is een geweldige attractie in Granada, vooral als u van plan bent deze prachtige stad met uw gezin te bezoeken. Omdat reizen met kinderen naar Granada een geweldig idee is.

Het Science Park biedt kortingen voor jongeren tot 18 jaar, 65-plussers en bezoekers met een jongerenkaart. Het is toegankelijk voor mensen met een handicap en is bijna elke dag geopend.

Het Science Park omvat een wetenschapsmuseum, een biodome die dient als venster op de diversiteit van het leven op aarde met nabootsingen van natuurlijke habitats en een observatorium waar de kleintjes gek van worden. In het museum vindt u tentoonstellingen over onderwerpen als ruimteverkenning, robots en dinosaurussen.

Bovendien kunt u de hele zomer genieten van de astronomieavonden, die ook in augustus plaatsvinden. Op nachten met halve maan opent het observatorium zijn deuren en leidt de bezoekers met telescopen door de nachtelijke hemel.

Als u besluit het Parque de las Ciencias te bezoeken tijdens uw verblijf in augustus in Granada, kunt u het bereiken met de bus of de metro, en het is slechts 15 jaar lopen van het historische stadscentrum.

In dit bericht laat ik je zien hoe je aan kaartjes komt, wat de openingstijden zijn en wat er te zien is in het Science Museum.

6. Geniet van de augustusactiviteiten van het Federíco García Lorca Huis-Museum

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Ook bekend als Huerta de San Vicente, biedt het u de mogelijkheid het huis te bezoeken waar de beroemdste toneelschrijver van de stad zijn zomers doorbracht en enkele van de meest emblematische stukken van het Spaanse theater schreef.

Dit is een must-see, niet alleen voor liefhebbers van de Andalusische schrijver en het theater, maar voor iedereen die wil weten hoe het was om in Andalusië in het begin van de 20e eeuw te leven. In het huismuseum zijn het meubilair en de structuur van die periode bewaard gebleven. Er zijn ook foto's van de familie te zien en zelfs een tekening van de vriend van de schrijver, Salvador Dalí.

Van bijzonder belang voor toeristen die Granada in augustus bezoeken zijn de culturele activiteiten die de Huerta de San Vicente gedurende de zomermaanden organiseert. In augustus kunt u genieten van** filmavonden, concerten, tentoonstellingen of voordrachten** volgens het programma dat u op de website kunt raadplegen.

Deze instelling heeft een museale roeping en heeft een eigen souvenirwinkel. Het huismuseum ligt op slechts 10 minuten lopen van het centrum van Granada.

7. Geniet van de zomeractiviteiten "Cultura al Fresquito" in de wijk Sacromonte

In Sacromonte| ©Jorge Franganillo
In Sacromonte| ©Jorge Franganillo

Granada zit vol met unieke wijken waar je jezelf dagenlang kunt verliezen, en een van de meest bijzondere is Sacromonte. Beroemd om zijn band met zigeuners en flamenco, is deze wijk veranderd van een plaats die men vanwege zijn slechte reputatie moet vermijden, tot een van de emblemen van de stad en een must voor elke toerist.

Deze wijk van smalle straatjes en grotten heeft enkele weinig bekende juweeltjes, zoals de Abadía del Sacromonte, die u in het hoogste gedeelte vindt. Het is ook aan te raden het museum Cuevas de Sacromonte, tegenover het Alhambra, te bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis en de redenen voor het raciale karakter van deze bijzondere hoek van de stad Granada.

Als u deze wijk in augustus bezoekt, kunt u genieten van de "Cultura al Fresquito"-activiteiten die worden georganiseerd door het Cuevas de Sacromonte Museum. Afhankelijk van het programma kunt u genieten van flamencofestivals, nachtelijke bezoeken of openluchtbioscopen.

En als u wilt weten waarom Sacromonte bekend staat als de bakermat van de flamenco, lees dan de volgende aanbeveling.

8. Diner met show in de Sacromonte wijk

Flamenco in Granada| ©Veroxs
Flamenco in Granada| ©Veroxs

Wanneer u door de smalle straatjes en steile hellingen van Sacromontes loopt, zult u zien dat veel grotwoningen en andere etablissementen zambras organiseren en er reclame voor maken. Een zambra is een flamenco zang- en dansshow die deel uitmaakt van het karakter van deze wijk en stad.

Flamenco is beroemd over de hele wereld, dus wees niet verbaasd als je massa's toeristen tegenkomt die van een van deze shows willen genieten. Sommige etablissementen, zoals María la Canastera of de Cueva de La Rocío zijn bijzonder beroemd en gerenommeerd. Andere zijn misschien goedkoper, maar van mindere kwaliteit.

Een optie die niet het hele jaar door beschikbaar is, maar alleen tijdens sommige zomermaanden, afhankelijk van het etablissement, is een diner met show. Dus als u Sacromonte in augustus bezoekt heeft u de gelegenheid om typische gerechten uit de streek te proeven met zang en dans.

Boek een flamenco show

9. Boek vooraf een hammam of arabisch bad en bespaar geld

Arabisch bad in Granada| ©James C
Arabisch bad in Granada| ©James C

Het is onmogelijk om de sporen van de Moorse cultuur in Granada te negeren, en een van de interessantste bijdragen voor wie Granada in augustus bezoekt, zijn de Arabische baden. U kunt genieten van **stoombehandelingen, douches, baden en **massages.

Als u uw uitje naar Granada ruim van tevoren plant, kunt u besparen op uw hammam, want sommige van de beste Arabische baden in Granada bieden vaak kortingen voor augustus als u uw ticket ruim van tevoren reserveert.

Maar een hammam in Granada is niet zomaar een plek. Enkele van de beroemdste zijn gevestigd in eeuwenoude historische gebouwen, bewaard gebleven en gereconstrueerd, en daar waar de oorspronkelijke hammam ooit stond.

Een Arabisch bad nemen, bijvoorbeeld aan de voet van het Alhambra, is een historische ervaring die verder gaat dan wat een conventionele behandeling in een andere stad kan bieden.

Boek hier een Arabisch bad in Hammam Al Ándalus

10. Verfris u in een Arabische theewinkel

Arabische theewinkel| ©Miguel Vidal
Arabische theewinkel| ©Miguel Vidal

Vanwege de Moorse geschiedenis en traditie is de stad Granada bezaaid met theewinkels, vooral in de wijken Albaicín en Sacromonte. Je kunt je afvragen waarom je in de zomer een tetería bezoekt, thee is toch een drank om je in de winter aan te warmen? Maar dat is niet wat de Nasrid wijsheid zegt.

Naast de regenererende eigenschappen is thee volgens de traditie de perfecte drank voor plaatsen met hoge temperaturen, zoals sommige van 's werelds meest thee consumerende landen. Daarom zul je in Granada geen betere omgeving vinden dan de zomer van augustus om de Nasrid-traditie op te snuiven in een Arabische theewinkel.

Deze etablissementen bieden niet alleen deze Arabische lekkernij aan, ze zijn ook bedekt met decoraties, gordijnen en lantaarns die u meevoeren naar een exotische omgeving die typisch is voor Marrakech. Elke theewinkel is anders: sommige zijn gespecialiseerd in het nachtleven, terwijl andere ook de beroemde shisha's of waterpijpen hebben.

De favoriete straat voor liefhebbers van theewinkels is Caldereria Nueva, waar u ook Arabische banketbakkerijen en ambachtelijke winkels vindt.

Temperaturen in Granada in augustus

Straten van Granada| ©SnippyHolloW
Straten van Granada| ©SnippyHolloW

Augustus is een warme maand om Granada te bezoeken, hoewel minder dan juli. Het regent meestal niet en er zijn veel zonuren.

Wees voorbereid op gemiddelde temperaturen van meer dan 25 graden Celsius en meer dan 30 graden Celsius op sommige momenten van de dag.

Gelukkig zijn veel van de activiteiten en tochten die ik heb aanbevolen 's avonds beschikbaar, wanneer de hitte afneemt en de zon geen probleem meer vormt. Voor het overige zijn de stad Granada en haar toeristische attracties perfect voorbereid om ervan te genieten tijdens de maand augustus.