Beste Tapas Rondritten in Granada

Klaar om de beste tapas van Granada te ontdekken? Hier vertel ik u in detail de meest relevante aspecten in verband met deze activiteit met alles wat u moet weten over de beschikbare alternatieven.

Katherine Betances

Katherine Betances

10 minuten lezen

Beste Tapas Rondritten in Granada

Covers | ©Annabelle Orozco

Granada is een verbazingwekkende stad met honderden activiteiten en plaatsen om te zien en van te genieten; een van de leukste, interessantste en lekkerste is een tapastour om te genieten van de culinaire specialiteit van Spanje.

Maar... Vandaag vertel ik je in detail welke soorten tours je in de stad kunt vinden, zodat je de meest geschikte ervaring voor jou kunt kiezen op basis van belangrijke factoren zoals je budget, het soort ervaring dat je wilt hebben en of je de tour wilt combineren met een andere activiteit.

1. Traditionele tapas bar tour in Granada.

Tapas in Granada| ©Vero Gallardo
Tapas in Granada| ©Vero Gallardo

Een rondleiding door tapasbars in Granada is een typische Granada-ervaring die elke reiziger altijd zou moeten doen wanneer hij de stad bezoekt.

Dit type ervaring vindt zowel tijdens de lunch als tijdens het diner plaats, zodat het gemakkelijk kan worden opgenomen in korte rondleidingen in de stad, zoals 2 dagen in Granada of zelfs minder.

Wat houden deze rondleidingen in?

Wat betreft de tapasproeverij en de barrondleiding die deel uitmaken van de ervaring, moet u zich ervan bewust zijn dat dit enigszins kan veranderen, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt. Over het algemeen kunt u verwachten 2 tot 3 verschillende bars te bezoeken, en ten minste 2 verschillende tapas te proberen met een drankje inbegrepen in elke bar.

Maar de grootste waarde van dit soort ervaringen is ongetwijfeld de begeleiding van een lokale foodie gids die de groep reizigers meeneemt langs enkele van de lokale tapasbars die niet altijd de meest toeristische bars zijn.

De gids begeleidt de groep, stelt zijn kennis tot uw beschikking en geeft u gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van uw smaak of uw wens om te experimenteren. Als u voedselallergieën of -beperkingen hebt, is het raadzaam het bedrijf dat u voor uw rondreis kiest daarvan vooraf in kennis te stellen.

De meeste gidsen in Granada spreken meerdere talen, waarbij Engels en Spaans de boventoon voeren. Het is een ervaring die zeer gewaardeerd wordt door reizigers die de stad bezoeken, dus ik raad aan vooraf te reserveren als u de stad bezoekt tijdens piekperiodes zoals de lente of de zomer in Granada.

Nuttige informatie

 • Prijs: Dit type ervaring is beschikbaar vanaf ongeveer €55 per reiziger.
 • Duur van de tour: U zult tussen de 2 en 3 uur nodig hebben om de tour te voltooien.
 • Aanbevolen als... Je op zoek bent naar de basis Granada tapas tour ervaring en wilt genieten van het lokale eten zonder al te veel geld uit te geven aan je reis; ook ideaal als je nieuwe mensen wilt ontmoeten tijdens je reis en een leuke ervaring wilt delen.

Boek uw tapas tour in Granada

2. Privé tapas tour in Granada zonder proeverij menu.

Tapas Diversiteit| ©M Huy
Tapas Diversiteit| ©M Huy

De privérondleiding zonder degustatiemenu is heel interessant voor wie in zijn eigen tempo wil gaan en/of de stad Granada als gezin wil bezoeken. U zult niet alleen de tijd kunnen nemen om van bepaalde ervaringen te genieten, maar u zult ook de dieetwensen van elk lid kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften of smaken.

Wat houden deze rondleidingen in?

Normaal gesproken haalt een lokale foodie gids u op bij uw hotel in het centrum van de stad om u mee te nemen op een rondleiding en te proeven van enkele van de beste lokale tapas. Deze ervaring is beoordeeld als een van de beste excursies die u in Granada kunt doen.

De lunch is niet inbegrepen, de kosten hiervan zijn voor rekening van elke deelnemer; voor de prijs die u betaalt, kunt u zich echter aansluiten bij meerdere personen in besloten groepen met een maximum van 6 tot 8 deelnemers, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt.

Over het algemeen wordt dit type ervaring op verschillende tijdstippen aangeboden: 's middags voor de lunch (rond 13.00 uur) of bij zonsondergang (rond 20.00 uur).

Zowel het tijdstip van de ervaring als het formaat maken het een geweldig alternatief als u naar Granada gaat met kinderen, want het betalen voor een individueel quotum van drankjes en eten is het niet waard voor de jonge leden van het gezin.

Nuttige informatie

 • Prijs: Beschikbaar vanaf €80, de prijs is voor de begeleidende gids zonder eten.
 • Duur van de tour: De traditionele tapas ervaring duurt meestal ongeveer 3 uur.
 • Aanbevolen als... u met een groep vrienden of familie naar de stad gaat; de begeleidende gids is een toegevoegde waarde die de kroegentochtervaring veel leuker en interessanter zal maken.

3. Privé tapas tour door Granada met proeverij menu.

Tapas en wijn| ©rob thompson
Tapas en wijn| ©rob thompson

Een ervaring waarbij u in een intieme sfeer kunt genieten van een rondleiding langs enkele van de beste tapasbars. Het biedt het voordeel dat u de tocht in uw eigen tempo kunt afleggen, waarbij u onder begeleiding van een ervaren gids kunt stoppen op de plaatsen die u interessant vindt.

Wat houden deze rondleidingen in?

Hoewel sommige details van dit soort ervaring variëren, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt voor de excursie, zal een privé proeverij in de stad Granada altijd beginnen met de reiziger en hun eventuele metgezellen die direct van hun hotel worden opgehaald.

In tegenstelling tot de traditionele stadstour, is dit een tour op maat waarbij u met uw gids kunt afstemmen of u een bepaalde plek wilt zien. U kunt zich ook gewoon laten gaan, want de organisatoren hebben altijd een programma dat erop gericht is de bezoekers te vermaken.

Deze rondleidingen vinden meestal plaats bij het vallen van de avond, waardoor ze een van de beste dingen zijn om 's avonds in Granada te doen. Uw deskundige gids neemt u mee langs enkele beroemde lokale monumenten en u krijgt een voorproefje van het nachtleven van Granada door een bezoek aan de beste tapasbars van de stad.

Het tapas-proeverijmenu kan minder of meer gerechten omvatten, afhankelijk van de prijs die u betaalt, maar de basispakketten omvatten 3 tapas en 3 drankjes in 3 verschillende bars. Als u dieetbeperkingen heeft, laat het de organisator dan van tevoren weten, zodat hij een tour kan regelen die bij dit scenario past.

Nuttige informatie

 • Prijs: De prijs kan sterk variëren, afhankelijk van het aantal inbegrepen proeverijen; de prijs ligt tussen 100 en 200 euro ongeveer.
 • Duur van de excursie: U moet minimaal 3 uur reserveren om deze ervaring uit te voeren.
 • Aanbevolen als... u graag uw eigen weg gaat en ervaringen op maat ontwerpt; met dit type tour kunt u samen met uw gids plannen maken om verschillende plaatsen te bezoeken die misschien buiten de platgetreden toeristische paden liggen.

Boek uw tapas tour in Granada

4. Tapas tour met Albaicín tour

Rondleiding door het Albaicín| ©joquerollo
Rondleiding door het Albaicín| ©joquerollo

Deze tour is een van de beste ervaringen die u kunt hebben op een reis naar Granada, een combinatie van een rondleiding door de Arabische wijk van Granada, het Albaicín, met een gastronomische ervaring van de beste lokale gerechten.

Wat houden deze rondleidingen in?

De excursie wordt uitgevoerd met een kleine groep reizigers, aangezien het aantal deelnemers kan variëren tussen 3 en 10 personen, afhankelijk van het bedrijf dat de excursie organiseert en het aantal belangstellenden.

Ze vinden meestal plaats aan het eind van de dag om van de laatste zonnestralen te genieten op strategische plaatsen in de stad, zoals de Mirador de San Nícolas, een van de beste plaatsen om van het uitzicht op het Alhambra in Granada te genieten.

Sommige rondleidingen houden ook halt om enkele van de plaatselijke architecturale juweeltjes te bewonderen, zoals de kathedraal van Granada en de Koninklijke Kapel. Mijn aanbeveling is om de verschillende reisroutes zorgvuldig te lezen om te zien welke het beste bij uw verwachtingen past.

Dit type ervaring omvat gewoonlijk het degustatiemenu. Hoewel dit kan variëren tussen de verschillende touroperators, omvatten de meeste een bezoek van 2 tot 3 bars op elke tour om te genieten van een totaal van 3 tot 4 tapas met drankjes per reiziger.

Houd er rekening mee dat hoe meer proeverijen, hoe duurder de ervaring wordt.

Nuttige informatie

 • Prijs: Dit type ervaring ligt gemiddeld tussen €90 en €115 per persoon, ongeveer.
 • Duur van de tour: Afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, zult u tussen de 2 en 4 uur moeten reserveren voor de tour.
 • Aanbevolen als... u twee van Granada's beste ervaringen in één tour wilt combineren; het is vooral interessant als u korte bezoeken aan de stad brengt, zoals een dag in Granada, en het meeste uit uw verkenningstijd wilt halen.

5. Tapas tour en flamenco show in Granada

Flamenco Show| ©Snuffy
Flamenco Show| ©Snuffy

In de stad van het Alhambra vindt u gecombineerde tours om te genieten van twee iconische vermaken: traditionele flamenco show en Spaanse tapas proeverij.

Geen bezoek aan Zuid-Spanje is compleet zonder een flamencoshow die in het programma is opgenomen. Hoewel het waar is dat de flamencoshows in Sevilla tot de meest gevarieerde van de hele gemeenschap behoren, kan Granada u echt verrassen!

Wat houden deze excursies in?

Dit soort ervaring vindt meestal plaats aan het eind van de dag, vanaf ongeveer 18 uur. Het avontuur vindt plaats in kleine groepen van tussen de 3 en 10 reizigers. Om de tour te beginnen moet u uw gids en de rest van de reizigers op een bepaald tijdstip ontmoeten op een ontmoetingspunt in het centrum van Granada.

De gids, een kenner van de plaatselijke gastronomie en geschiedenis, neemt de deelnemers mee langs verschillende bars om te genieten van een degustatiemenu dat tussen 3 en 6 tapas kan omvatten, met 3 en 4 drankjes voor elke reiziger. Een uitgebreider degustatiemenu brengt over het algemeen een hogere kostprijs met zich mee.

Bij zowel tapas als drankjes krijgt u een selectie voorgeschoteld waaruit u kunt kiezen en u kunt uw gids altijd om persoonlijke aanbevelingen vragen. Sommige ervaringen omvatten een extra dessert.

De flamencoshow in Granada omvat kaartjes voor het optreden van lokale topartiesten, het optreden kan voor of na de proeverij plaatsvinden, afhankelijk van het bedrijf dat u voor deze ervaring kiest.

nuttige informatie

 • Prijs: Reken op €90 tot €120 per reiziger. Jongeren tot 17 jaar krijgen korting.
 • Duur van de tour: Afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, moet u rekening houden met 4-5 uur voor dit type tour.
 • Aanrader als... U op zoek bent naar een avondje typisch Grenadiaans plezier en het beste wat de stad te bieden heeft in één avontuur wilt beleven; dwaal door de straten, proef het heerlijke eten en geniet van het lokale talent, alles in één ervaring.

Boek uw flamenco show in Granada

6. Tapas en cocktail workshop in Granada

Cocktails voor Tapas| ©Leonel Rojas
Cocktails voor Tapas| ©Leonel Rojas

Hoewel het een minder toeristische ervaring is, kunt u in de stad Granada genieten van workshops waar u alle geheimen van de bereiding van de traditionele Spaanse tapas kunt leren.

Zeer gewaardeerd door reizigers die van gastronomisch toerisme houden en een stukje Granada in hun hart willen sluiten.

Wat houden deze excursies in?

Hoewel de details enigszins kunnen verschillen, afhankelijk van de gastheer die de ervaring aanbiedt, wordt dit type excursie over het algemeen gedaan in een kleine groep reizigers, variërend van 2 tot 20 deelnemers.

De groep neemt deel aan een privé-kookles over de ingewikkelde bereiding van de beroemdste typische tapas.

Op het programma staan meestal de bereiding van de beroemde Andalusische Gazpacho, kroketten en natuurlijk de Spaanse omelet. Genieten van drankjes waaronder cocktails en Spaanse wijn is ook inbegrepen in de ervaring.

De activiteit vindt meestal plaats aan het eind van de dag en is een ideale ervaring om van de plaatselijke cultuur en keuken te genieten.

Nuttige informatie

 • Prijs: ongeveer €90 per deelnemer.
 • Duur van de excursie: U dient 3 à 4 uur te reserveren voor de workshop.
 • Aanrader als... u de tapaservaring naar een hoger niveau wilt tillen en van een echte Spanjaard wilt leren hoe u deze heerlijke snack klaarmaakt. De ervaring is geweldig leuk! En zeer in trek bij toeristen die de stad voor meerdere dagen bezoeken, bijvoorbeeld 4 dagen in Granada of meer.

Waarom is het aan te raden een tapas-tour met gids te doen in Granada?

Tapas in Granada| ©Ofer Deshe
Tapas in Granada| ©Ofer Deshe

Simpel gezegd is een rondleiding de gemakkelijkste en meest probleemloze manier om de stad te leren kennen en een nieuwe ervaring op te doen, of die nu gastronomisch of van een andere aard is.

Wanneer u een tapas-tour boekt, huurt u de diensten in van een deskundige lokale gids wiens kennis uw ervaring van een rondleiding door Granada nog gedenkwaardiger zal maken, om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om persoonlijk advies te vragen over goede eetgelegenheden of interessante plaatsen om te bezoeken buiten de platgetreden toeristische paden. Aan zo'n ervaring kun je alleen maar mooie herinneringen overhouden, dat verzeker ik je!

Tapas cultuur in Granada... Geniet zoals de lokale bevolking!

Bier en tapas| ©Samuel Lavoie
Bier en tapas| ©Samuel Lavoie

Als u op een tapas-tour in Granada gaat, is het goed te weten dat deze prachtige stad niet alleen beroemd is om zijn prachtige architectuur, maar ook om de vrijgevigheid van zijn traditionele eetgelegenheden.

In de tapasbars van Granada is het gebruikelijk om de gasten een gratis tapa aan te bieden bij hun drankje. In de regel is het gratis gerecht een verrassing voor de klant, en meestal worden typische tapas uit Granada aangeboden, die eenvoudig maar even lekker zijn.

Deze vrijgevigheid is van een plaatselijke traditie uitgegroeid tot een culturele en toeristische attractie waar elke dag meer reizigers zich bij aansluiten, dus als je met vrienden naar de stad reist voor een paar dagen plezier, aarzel dan geen seconde!

Vanwege de eenvoud van de gerechten zijn rondleidingen echter nog steeds een goed idee, vooral aanbevolen voor de meest veeleisende fijnproevers.