Kaartjes Kathedraal van Granada

De kathedraal van Granada is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Granada. Hier vertel ik je alles wat je moet weten om een bezoek te organiseren aan dit belangrijke monument dat zo geliefd en bewonderd wordt door de inwoners van Granada.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuten lezen

Kaartjes Kathedraal van Granada

Kathedraal van Granada | ©Javier Gallego

Een van de must-do activiteiten bij elk bezoek aan Granada is een bezoek aan de prachtige Renaissance kathedraal. Een rondleiding staat op elke lijst van dingen te zien en te doen in deze idyllische stad.

Dit belangrijke monument wordt beschouwd als een Goed van Cultureel Belang en maakt al tientallen jaren deel uit van het historisch erfgoed van Spanje. Naast zijn status als kunstwerk en zijn indrukwekkende architectuur maakt deze tempel deel uit van de evolutie en geschiedenis van Granada. Daarom is, net als bij het Alhambra, een bezoek aan deze plek van vitaal belang om de bijzondere essentie van Granada te begrijpen.

1. Hoeveel kosten kaartjes voor de kathedraal van Granada?

Binnen in de kathedraal| ©Javier Gallego
Binnen in de kathedraal| ©Javier Gallego

Een van de beste dingen aan een bezoek aan Granada is dat het, vergeleken met andere Spaanse steden met een vergelijkbare toeristenstroom, een redelijk betaalbare bestemming is. In het algemeen zijn de attracties en monumenten redelijk geprijsd gezien alles wat ze te bieden hebben.

De kathedraal van Granada is geen uitzondering op deze regel, en daarom, ondanks dat het een indrukwekkend architectonisch en historisch monument is, heeft het een economische prijsklasse en betalen bezoekers een basisbijdrage die het onderhoud en behoud van de tempel helpt. De officiële prijzen zijn als volgt.

  • Volwassenen: Ongeveer €5,00, of u het monument nu alleen bezoekt of als onderdeel van een georganiseerde rondleiding.
  • Geaccrediteerde studenten: Betaal €3,5 als je jonger bent dan 25 jaar.
  • Mensen met een handicap: Speciaal tarief van €3,5 per individu.
  • Kinderen tot 12 jaar: Gratis toegang.

Scholen uit Granada en de provincie hebben gratis toegang op afspraak op een vooraf afgesproken tijdstip.

Boek een rondleiding door Granada

2. Zijn er rondleidingen in de kathedraal van Granada en zijn ze de moeite waard?

Rondleiding door de kathedraal| ©José Balsas García
Rondleiding door de kathedraal| ©José Balsas García

Natuurlijk zijn ze dat! Georganiseerde bezoeken aan de kathedraal van Granada behoren tot de populairste excursies voor toeristen, alleen overtroffen door rondleidingen in het Alhambra of tapastours door de verschillende wijken van Granada.

Persoonlijk vind ik een verkenning van de kathedraal van Granada met een gespecialiseerde gids zeer de moeite waard. Bovendien omvatten de meeste ervaringen van dit type niet alleen een bezoek aan de majestueuze kathedraal, maar ook aan andere opmerkelijke monumenten in het centrum van Granada.

Door dit type rondleiding te boeken, maak je deel uit van een verrijkende ervaring die elk van de bezochte plaatsen in zijn eigen historische en sociale context plaatst om je te helpen het waarom van dingen en hun relevantie voor de groei en evolutie van de stad te begrijpen.

Ten slotte worden de rondleidingen te voet georganiseerd, om meer van de stad te leren kennen en te zien. Bovendien begeleidt een deskundige gids u bij elke stap en kunt u hem al uw vragen stellen.

Boek uw rondleiding naar het Alhambra

3. Hoe krijg je je tickets voor de kathedraal van Granada aan de kassa

Details van de klok van de kathedraal| ©Nic lai
Details van de klok van de kathedraal| ©Nic lai

U kunt uw kaartjes voor een bezoek aan de kathedraal rechtstreeks bij het loket halen. De wachtrijen zijn meestal niet erg lang, tenzij u de stad bezoekt in een drukke periode van het jaar, zoals in het voorjaar of de zomer in Granada.

Als u een georganiseerde rondleiding boekt, is een bezoek aan deze architectonische locatie in de meeste gevallen bij de prijs van de ervaring inbegrepen. Als u het niet zeker weet, neem dan voor de zekerheid een paar dagen voor uw reis contact op met het organiserende bedrijf.

Als u zelf tickets wilt kopen voor een bezoek aan de religieuze tempel, zijn die te koop op deze website.

4. Zijn kaartjes voor de kathedraal van Granada inbegrepen in een van de toeristische passen van de stad?

Granada-kaart| ©Granada Turismo
Granada-kaart| ©Granada Turismo

Ja, het bezoek aan de kathedraal van Granada is inbegrepen in de Granada Card. Wanneer u deze kaart koopt, krijgt u een gratis pas voor de belangrijkste monumenten van Granada en bovendien voor bepaalde vervoersdiensten.

  • De Granada Card omvat naast de kathedraal ook een bezoek aan de Koninklijke Kapel, de Cartuja, de Abdij van Sacromonte, het Wetenschapspark, het Casa de Zafra, het Alhambra, het Museum voor Schone Kunsten, Bañuelo en nog veel meer.

  • Prijs: De prijs van de Granada Card varieert van € 40 voor 48 uur tot € 43 voor een pas van 72 uur. Dit type toeristenpas kan het beste worden gebruikt als u de stad meerdere dagen bezoekt, bijvoorbeeld 2 dagen in Granada of meer.

5. Hoe komt u bij de kathedraal van Granada

Metro naar Granada| ©José Francisco Pujazón
Metro naar Granada| ©José Francisco Pujazón

De kathedraal van Granada ligt midden in het centrum van de stad, dus het is heel gemakkelijk om er te komen en er zijn verschillende vervoersmogelijkheden.

Wandelen

Als het de bedoeling is de stad echt te leren kennen, is wandelen het beste alternatief, vooral in kleine steden als Granada. Zoals ik al zei, ligt de kathedraal in het centrum van Granada, niet ver van andere belangrijke bezienswaardigheden zoals het Alhambra of de populaire Calle del Darro.

Als u echter van verder weg naar de kathedraal van Granada reist, zoals de wijk Albaicín, is het raadzaam een alternatief vervoermiddel te kiezen.

Openbaar vervoer

U kunt dit deel van de stad bereiken met het openbaar vervoer van Granada. Aangezien dit het centrale deel van de stad is, zijn er verschillende alternatieven. Dit zijn de belangrijkste.

  • Granada Metro: De stad Granada heeft één metrolijn die door de belangrijkste steden loopt. Als u deze dienst gebruikt, moet u uitstappen bij station Méndez Núñez, gelegen op slechts 15 minuten lopen van de kathedraal.

  • Granada Bus: Een van de meest gebruikte vormen van openbaar vervoer door de lokale bevolking, want de openbare bus in Granada is zeer efficiënt. Als u besluit deze manier van vervoer te gebruiken, zijn de lijnen die in de buurt van de kathedraal komen: lijn 21, lijn 33, lijn 4, lijn 8 en lijn N5. De dichtstbijzijnde haltes zijn de halte Plaza Nueva (op slechts 1 minuut lopen van de kathedraal); de haltes Gran Vía 29 (2 minuten lopen) en Gran Vía 14 (3 minuten lopen).

6. Is het raadzaam om met kinderen naar de kathedraal van Granada te gaan?

Bijzonderheden| ©Ana Villar
Bijzonderheden| ©Ana Villar

Ja! Kinderen kunnen een bezoek aan de kathedraal en andere belangrijke monumenten in de omgeving zeer interessant vinden, vooral als u een rondleiding boekt waarbij een deskundige op het gebied van de architectuur en geschiedenis van Granada alle gezinsleden op een didactische en interessante manier de meest interessante aspecten van het monument uitlegt.

Wat de toegangsprijzen betreft, moet u bedenken dat kinderen onder de 12 jaar niet hoeven te betalen om de kathedraal te betreden.

Als u echter alleen naar het monument gaat en Granada met kinderen bezoekt, is mijn aanbeveling dat u uw kaartjes van tevoren koopt, zodat u de rij vermijdt, die meestal een ongemakkelijke situatie is voor de kleintjes.

Boek een rondleiding door Granada

7. Wat u niet mag missen in de kathedraal van Granada

Voorgevel van de kathedraal| ©José vargas.
Voorgevel van de kathedraal| ©José vargas.

De kathedraal van Granada is een religieuze tempel met een indrukwekkende architectuur vol decoratieve details, kunst en geschiedenis.

Met honderden interessante details presenteer ik de meest interessante elementen die elk bezoek aan de kathedraal moet omvatten, gegroepeerd in de volgende categorieën.

De gevels

De gevels van de kathedraal van Granada zijn verdeeld in twee groepen: de hoofdgevel en de zijgevels. De hoofdgevel, ontworpen door Alonso Cano, wordt beschreven als een monumentaal barok bouwwerk bestaande uit drie spectaculaire gevels die opvallen door hun symboliek, decoratie en iconografisch programma, met reliëfs van maagden en andere religieuze figuren.

De zijdeuren, bekend als de kleine deuren van Siloé naar de architect die ze heeft ontworpen, zijn spectaculair en zeker een kijkje waard.

Architectuur van het interieur

Het interieur van de kerk is gebouwd in de overheersende stijl van die tijd, dus als u door de kathedraal van Granada loopt, treft u een overwegend renaissancistische religieuze tempel aan.

Het interieur wordt gekenmerkt door hoge muren versierd met prachtige grote gebrandschilderde ramen. Het gebruik van wit op de muren met gouden fleurons.

Verzameling beelden

Binnen in de kathedraal van Granada vindt u een fabelachtige collectie houtsnijwerk van de meest briljante barokke beeldhouwers van Granada. Waaronder het werk van de architect en beeldhouwer Alonso Cano.

8. Hoeveel tijd heb je nodig om de kathedraal van Granada te bezoeken?

Altaar van de kathedraal| ©M.Peinado
Altaar van de kathedraal| ©M.Peinado

Om de Kathedraal van Granada alleen te bezoeken en elk van de ruimtes in detail te bewonderen, moet je minstens een vol uur uittrekken voor het bezoek.

Het is echter gebruikelijk en aanbevolen om de kathedraal samen met de Koninklijke Kapel te bezoeken; beide monumenten zullen ongeveer twee uur in beslag nemen.

Houd er rekening mee dat gratis bezoeken bijna altijd wat rustiger zijn en dat u het risico loopt om interessante punten te missen. Dit is nog een reden waarom ik aanraad een rondleiding met gids te boeken.

Als je de ervaring met een deskundige gids boekt, duurt de rondleiding door de kathedraal, de Koninklijke Kapel en het Madrasa Paleis(de Madrasa is een oude Moorse school) iets meer dan twee uur.

9. Openingstijden van de kathedraal van Granada

Kathedraal van Granada bij nacht| ©Gotardo González
Kathedraal van Granada bij nacht| ©Gotardo González

De officiële openingstijden van de kathedraal van Granada zijn van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.15 uur. Op zondag zijn de deuren iets later open, van 15 uur 's middags tot 18:15 uur. Bezoeken zijn mogelijk volgens een continu schema, zonder sluitingstijd voor de lunch.

Als een van de meest bezochte monumenten van de stad is de kathedraal van Granada het hele jaar geopend voor bezoekers, met uitzondering van zeer specifieke speciale data. De openingstijden worden zelden gewijzigd in de jaarkalender.

Zo kunt u bijvoorbeeld speciale openingstijden verwachten als u de stad bezoekt tijdens de paasvakantie, omdat deze religieuze tempel op Goede Vrijdag altijd zijn deuren sluit voor het publiek.

Ook als u Granada bezoekt in de kersttijd, is het mogelijk dat de openingstijden worden aangepast vanwege speciale liturgieën.

10. Tips voor een bezoek aan de kathedraal van Granada

Gebrandschilderde ramen van de kathedraal| ©M.Peinado
Gebrandschilderde ramen van de kathedraal| ©M.Peinado

Om uw bezoek aan de kathedraal aangenamer te maken, kunt u de volgende tips in gedachten houden.

Houd rekening met het seizoen van uw bezoek.

De lente is de beste tijd voor sightseeing in Granada, met aangenaam weer. Veel toeristen bezoeken de stad echter in deze tijd van het jaar, dus je moet voorbereid zijn en een goed georganiseerd reisschema hebben.

Als u Granada in de zomer bezoekt, moet u weten dat in deze tijd van het jaar de hitte in heel Andalusië verstikkend is, dus ik zou sightseeing in de stad in deze maanden niet aanraden.

Bezoek gratis de kathedraal van Granada

Alle monumenten die behoren tot het christelijke erfgoed van Granada hebben hun gratis toegangsdagen.

De kathedraal van Granada kun je gratis bezoeken op dinsdag van 15:15u tot 17:00u.

Om het religieuze monument te bezoeken is het noodzakelijk om ten minste 24 uur van tevoren te reserveren op de website van het bisdom Granada.