Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Alhambra Paleis kaartjes Prijs

Het Alhambra is het embleem van de stad Granada en de belangrijkste toeristische attractie, maar hoeveel kosten de kaartjes? Lees verder en ik vertel het je in detail!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Alhambra Paleis kaartjes Prijs

Uitzicht vanaf het Alhambra | Victoriano Izquierdo

Veel reizigers dromen van een reis naar Granada om het legendarische Alhambra te zien, waarvan de schoonheid al eeuwenlang mensen van over de hele wereld inspireert. Het is dan ook een zeer populair en het meest bezochte monument van Spanje. Maar hoeveel kosten tickets en wat is er gratis te zien?

Maak je geen zorgen, ik zal je alles vertellen wat je moet weten over de Alhambra ticket prijzen hieronder.

Hoeveel kost een skip-the-line ticket naar het Alhambra?

Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B
Uitzicht op het Alhambra| ©Dimitry B

Kaartjes voor het Alhambra (inclusief toegang tot de Nasrid Paleizen, het Partal, het Alcazaba en het Generalife) kosten 14 euro.
Toch is het kopen van tickets aan de kassa niet het beste idee. Mijn advies is om je Alhambra tickets van tevoren online te kopen om eindeloze rijen aan de kassa te vermijden. De capaciteit is elke dag beperkt en het risico bestaat dat u zonder tickets komt te zitten.

Daarom is de beste optie om online een skip-the-line ticket voor het Alhambra te kopen waarmee je direct toegang hebt tot het monument en je de aandacht hebt van een deskundige gids tijdens het hele bezoek die je alle geheimen van het Nasrid fort zal laten zien.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Hoeveel kost een rondleiding in het Alhambra?

Gids bij een rondleiding in het Alhambra| ©Germán Poo-Caamaño
Gids bij een rondleiding in het Alhambra| ©Germán Poo-Caamaño

De prijs van rondleidingen door het Alhambra varieert afhankelijk van het type tour dat u boekt en wat de tour omvat, bijvoorbeeld, bij Hellotickets kunt u een rondleiding door het Alhambra vinden in een normale groep die toegang omvat tot de Nasrid Paleizen, het Generalife, het Alcazaba en het Paleis van Karel V vanaf 37 euro.

Als u op zoek bent naar een meer persoonlijke ervaring tijdens uw rondleiding door het Alhambra, kunt u rekenen op ongeveer 51 euro voor een meer exclusieve versie van de rondleiding in een kleine groep. Beide zijn inclusief toegang met voorrang tot alle monumenten.

Rondleidingen door het Alhambra zijn ongetwijfeld de beste manier om de legendarische Nasrid-paleisstad, het laatste levende spoor van deze dynastie in Spanje, te leren kennen. Met een professionele gids kunt u zich verdiepen in de geschiedenis en architectuur van het Alhambra in Granada, waarvan de schoonheid reizigers uit de hele wereld blijft verbazen.

Zoals u ziet, zijn er mogelijkheden voor alle smaken en budgetten, dus aarzel niet en reserveer uw plaats op een rondleiding door het Alhambra.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Wat is de prijs van de Nasrid Paleizen?

El Partal, Nasrid Paleizen| ©Cayetano Gros
El Partal, Nasrid Paleizen| ©Cayetano Gros

De toegang tot het Nasrid Paleis is inbegrepen in de prijs van het Alhambra-ticket en in de meeste rondleidingen door het Alhambra, dus u hoeft niet extra te betalen om toegang te krijgen tot dit deel van de vesting.

Het Alhambra is het meest bezochte monument in Spanje en het achtste wereldwonder, dus er is een grote vraag om het te zien. Vooral de Nasrid Paleizen, het juweel van het monumentale complex.

Als het uw droom is om het Alhambra te zien en u bent niet voorzichtig genoeg geweest om online kaartjes te kopen voor uw reisdatum, dan kunt u altijd uw geluk beproeven bij de kassa van het monument en daar proberen kaartjes te krijgen voor dezelfde dag, maar u loopt dan het risico dat uw kaartjes op zijn door de grote vraag en dat u eindeloos in de rij staat voor niets.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Hoeveel kost het om het Generalife binnen te komen?

Waterfonteinen van de Generalife| ©Ian McKellar
Waterfonteinen van de Generalife| ©Ian McKellar

Toegang tot de tuinen en het Generalife paleis is inbegrepen in de meeste rondleidingen naar het Alhambra die u kunt vinden in Hellotickets. Als u een volledige rondleiding boekt, hoeft u dus niet extra te betalen om dit deel van de paltsstad te bezoeken.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Hoe ver van tevoren moet ik tickets boeken?

Geniet van de schoonheid van het Alhambra| ©Marco Montero Pisani
Geniet van de schoonheid van het Alhambra| ©Marco Montero Pisani

Om conserverings- en veiligheidsredenen is de capaciteit beperkt. Mijn advies is om uw tickets voor het Alhambra zo ver mogelijk van tevoren te boeken, zodra u uw hotel of vlucht heeft geboekt. Als uw reis naar Granada samenvalt met een feestdag, een feestdag of een weekend, raad ik u aan dit minstens één of twee maanden voor uw bezoek te doen.

Bedenk dat het Alhambra het meest bezochte monument van Spanje is, zodat er zowel nationaal als internationaal een grote vraag is om het te bezoeken.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Hoe kan ik besparen op kaartjes voor het Alhambra?

Bewonder de prachtig versierde plafonds en bogen.| ©Jules Antonio
Bewonder de prachtig versierde plafonds en bogen.| ©Jules Antonio

Het Alhambra in Granada is een van de meest gevraagde monumenten ter wereld en, zoals u zich kunt voorstellen, is het moeilijk om kortingen, aanbiedingen of goedkope last-minute tickets te vinden. Het is echter niet onmogelijk om te besparen bij het kopen van kaartjes voor het Alhambra - hier lees je hoe je dat kunt doen!

Koop je ticket aan de kassa

Een mogelijkheid is om te proberen aan de kassa een enkel kaartje zonder rond leiding te krijgen voor de dag van het bezoek. Hoewel ze iets goedkoper zijn, raad ik het niet aan omdat de vraag om het Alhambra te zien erg groot is en de plaatsen beperkt zijn. Het is niet de moeite waard om eindeloos in de rij te staan bij de kassa, want de kaartjes zijn meestal binnen de kortste keren uitverkocht en uw tijd is ook kostbaar.

Profiteren van het verlaagde tarief voor bepaalde groepen

Er zijn kortingen voor bepaalde groepen (houders van een Europese Jeugdkaart, 65-plussers uit de EU, gehandicapten, enz.) die kaartjes voor het Alhambra kunnen kopen tegen een lagere prijs dan het grote publiek. Deze personen moeten aan het loket een document overleggen waaruit blijkt dat zij recht hebben op de korting.

Als u een van deze mensen bent, denk er dan aan ruim van tevoren naar de kassa van het Alhambra te gaan om uw definitieve kaartje te bemachtigen.

Met de Granada Card

Een ander interessant alternatief om geld te besparen op uw bezoek aan het Alhambra is de Granada Card, een toeristenkaart waarmee u niet alleen toegang krijgt tot het Alhambra en het Generalife, maar ook tot andere attracties in de stad. Bovendien kunt u de stadsbus gebruiken om u comfortabel tussen verschillende plaatsen te verplaatsen.

Het kopen van de Granada Card heeft verschillende voordelen. Enerzijds bespaart u tijd, omdat u niet voor elk monument in de rij bij de kassa's hoeft te staan om uw kaartjes te bemachtigen. Aan de andere kant bespaart u geld, want met deze toeristenpas van 24, 48 of 72 uur kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Granada bezoeken tegen een vast of gereduceerd tarief. Het biedt ook aanzienlijke kortingen op andere toeristische diensten.

Er is ook een Granada Card voor kinderen van 2 tot 11 jaar, die dezelfde diensten omvat als de Granada Card voor volwassenen.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra

Wat is er gratis te zien in het Alhambra?

Reis naar een ander tijdperk| ©Callum Parker
Reis naar een ander tijdperk| ©Callum Parker

Als u een buitenlandse reiziger bent

Mocht je tijdens je reis naar Granada geen kaartjes voor het Alhambra kunnen bemachtigen, maak je dan geen zorgen want je kunt altijd het gratis gedeelte van de Nasrid paleisstad bezoeken en een paar prachtige foto's maken.

Hoewel het het minst spectaculaire deel van het monumentale complex is, heeft het enkele zeer interessante plaatsen die uw aandacht zullen trekken, zoals:

  • De muren.
  • De Gerechtigheidspoort, de meest iconische poort in het district.
  • De Plaza de los Aljibes
  • De Poort van de Koetsen
  • Het paleis van Karel V, waarin het Alhambra Museum en het Museum van Schone Kunsten zijn ondergebracht.
  • De Calle Real, de hoofdstraat van de oude Medina die sinds de middeleeuwen bewaard is gebleven.
  • De Parador de Turismo de Granada in het Alhambra, een voormalig klooster uit de 15e eeuw, gebouwd door de katholieke vorsten.
  • Op de esplanade voor het paleis kunt u de Wijnpoort zien en zelfs een souvenirfoto maken met het Albaicín op de achtergrond.

Een andere plek waar u gratis naar toe kunt om van het prachtige Alhambra te genieten is de Mirador de San Nicolás in de wijk Albaicín. Van daaruit krijgt u het beste panoramische uitzicht op de Andalusische vesting met de Sierra Nevada op de achtergrond. Je hebt er ook een onovertroffen uitzicht op de Alcazaba, de Nasrid-paleizen en de Generalife. Wist je dat hier de mooiste zonsondergang van Spanje schijnt te zijn?

Als u uit Granada komt of in Granada woont

Om de plaatselijke bevolking bewust te maken van het historische en culturele belang van het Alhambra, heeft de Patronato de la Alhambra y Generalife een initiatief gelanceerd om alle inwoners van Granada en de inwoners van de provincie tijdens de weekends gratis toegang te verlenen tot het monument.

Om het Alhambra gratis te bezoeken, moeten belangstellenden online een reservering maken door het formulier in te vullen en de vereiste bewijsstukken bij te voegen. Een andere mogelijkheid is om persoonlijk te reserveren bij het Bewonersbureau in de Corral del Carbón.

Vergelijk tickets en tours voor het Alhambra