Nachtelijke bezoeken aan het Alhambra paleis

Ontdek het Alhambra bij nacht tijdens een zeer speciale nachtelijke tour langs de meest karakteristieke hoeken van het monument, een bezoek dat je niet snel zult vergeten!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Nachtelijke bezoeken aan het Alhambra paleis

Het Alhambra bij nacht | Tetiana Shyshkin

Het Alhambra in Granada wordt beschouwd als het achtste wereldwonder en de schoonheid ervan inspireert al generaties lang reizigers van over de hele wereld. Overdag ziet het Nasrid fort er imposant en monumentaal uit, maar na zonsondergang hullen duisternis en stilte het in een mysterieuze en fascinerende sfeer die het bekijken waard is.

Het Alhambra bekijken bij maanlicht is een magische ervaring die je niet mag missen tijdens je reis. Hier lees je hoe je aan kaartjes voor het Alhambra komt en alles wat je moet weten over nachtelijke bezoeken.

De beste optie

Granada Alhambra nachtrondleiding

Bezoek het Alhambra bij nacht in deze magische ervaring

Ontdek dit unieke monument tijdens een nachtelijke rondleiding met gids, waarbij je het beste van de islamitische kunst in een bijzonder licht ziet.

Duur: 2 uren

Of je nu voor het eerst of vaker het Alhambra bezoekt, zoals velen, deze rondleiding door het Alhambra is een van de populairste dingen om te doen in de stad. Je bezoekt het complex met een deskundige gids die je de bijzondere charme van dit must-see monument laat ontdekken.

In kleine groepen van niet meer dan 10 personen verken je de verschillende paleizen en kamers van het Alhambra in een twee uur durende tour onder het spectaculaire maanlicht van Granada.

Aanrader als... je het meest romantische en originele plan niet wilt missen en de nachtelijke verlichting van het Alhambra wilt aanschouwen.


Hoe boek je een nachtrondleiding in het Alhambra

Verlichte decoratie bij nacht| ©Daniel Lobo
Verlichte decoratie bij nacht| ©Daniel Lobo

Rondleidingen in het Alhambra zijn de beste manier om de mythische Nasrid paleisstad te verkennen, het laatste levende spoor van deze dynastie in Spanje.

Tijdens de rondleiding word je begeleid door een deskundige gids die je vertelt over de geschiedenis en architectuur van dit ijkpunt van Spaans-islamitische kunst in het Westen, en alles wat je ziet tot in detail uitlegt. Dankzij hun ervaring weten ze hoe ze van een cultureel bezoek iets leuks en interessants kunnen maken, dus een nachtelijk bezoek aan het Alhambra is een plan dat je zeker moet doen tijdens je verblijf

De prijs van de rondleidingen naar het Alhambra varieert afhankelijk van het type tour dat je boekt en wat de tour omvat. Bij Hellotickets kun je online de nachtrondleiding door het Alhambra boeken. Doe dit wel ruim van tevoren, want ze zijn snel uitverkocht.

Boek een rondleiding door het Alhambra

Hoe kom ik aan tickets voor een nachtelijke rondleiding door het Alhambra?

Verlicht Alhambra met Granada op de achtergrond| ©Pablo
Verlicht Alhambra met Granada op de achtergrond| ©Pablo

Er zijn momenteel twee soorten nachtbezoeken aan het Alhambra: aan de Nasrid Paleizen en aan het Generalife Paleis en de tuinen. Net als bij de dagbezoeken moet je ook voor het Alhambra bij nacht een ticket kopen om deze delen van het monument afzonderlijk te kunnen zien.

Nachttickets voor de Nasrid Paleizen (inclusief toegang tot de Mexuar, Palacio de Comares, Palacio de los Leones en Corredor - Lindaraja) kosten 8 euro, terwijl nachttickets voor een bezoek aan het Generalife Paleis en de tuinen 5 euro kosten.

Naar mijn mening is het kopen van tickets aan de kassa echter niet de beste optie. Mijn advies is om je tickets voor het Alhambra van tevoren online te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa's. Het Alhambra is een van de meest bezochte monumenten in Spanje, zelfs 's nachts!

Er zijn veel mensen die het monument 's ochtends al hebben gezien en nu terug willen komen om het 's nachts te bekijken voor een originele en andere ervaring onder de sterrenhemel. Als je je tickets voor het Alhambra niet van tevoren reserveert, loop je het risico dat je ze niet kunt krijgen omdat de capaciteit beperkt is en dat zou jammer zijn!

Boek een rondleiding door het Alhambra

Is het de moeite waard om het Alhambra 's nachts te zien?

Geniet van de schoonheid van het Alhambra en de verlichting.| ©www.twin-loc.fr
Geniet van de schoonheid van het Alhambra en de verlichting.| ©www.twin-loc.fr

Absoluut. Overdag valt de schoonheid van het Alhambra al op, maar ik moet zeggen dat het 's nachts een speciale charme heeft. Om het te aanschouwen in de stilte van de nacht en in het maanlicht is een magische ervaring.

Ondanks de duisternis waarin het bezoek plaatsvindt, zijn de ruimtes goed verlicht, waardoor je bepaalde ornamentele elementen beter kunt waarderen, zoals de reliëfs van het pleisterwerk, de clair-obscur van de architectuur of de muqarnas. s Nachts toont het Alhambra zijn kleuren en schoonheid in al zijn pracht!

Omdat het 's nachts rustig is en er niet zoveel toeristen zijn als 's ochtends, is de wandeling rond het Alhambra bovendien vredig en kun je veel meer genieten van de fusie tussen de paltsstad en de omringende natuur. s Nachts het Alhambra bekijken terwijl je luistert naar het geluid van het water op de achtergrond is een intieme en gezellige ervaring.

In ieder geval ben ik van mening dat nachtelijke bezoeken aan het Alhambra een aanvulling zijn op dagbezoeken en geen vervanging daarvan. Dat wil zeggen, ze geven een ander en uniek zicht op het monument, maar als het de eerste keer is dat je het Alhambra bezoekt raad ik een bezoek overdag aan omdat je dan de hele ommuring kunt zien en een globaal zicht hebt op het fort, terwijl je bij een nachtbezoek maar een deel ervan kunt zien: de Nasrid Paleizen of de Generalife en zijn tuinen.

Kortom, ik raad een nachtelijk bezoek aan het Alhambra aan als je het monumentale complex al kent en op een originele en verrassende manier wilt genieten van het uitzicht op deze prachtige plek terwijl je de legendes en de meer raadselachtige kant ervan ontdekt.

Als je echter een van die reizigers bent die de ochtenddrukte liever vermijdt bij een bezoek aan de paleisstad, dan denk ik dat de nachtelijke rondleidingen door het Alhambra ook een heel interessante optie voor je kunnen zijn. Dus aarzel niet, je zult een geweldige tijd hebben!

Boek een rondleiding door het Alhambra

Hoeveel kost het om het Alhambra 's nachts te bezoeken?

Interieur van het Alhambra| ©Daniel Lobo
Interieur van het Alhambra| ©Daniel Lobo

De nachtrondleidingen door het Alhambra beslaan niet het hele monumentale complex, maar slechts een klein deel (hoewel erg belangrijk) waar je alleen de Nasrid Paleizen en het Generalife Paleis en de tuinen kunt zien. De prijs is daarom lager dan het algemene dagticket, dat 14 euro kost aan de kassa.

Zo is de prijs van nachttickets voor de Nasrid Paleizen (die toegang tot de Mexuar, het Comares Paleis, het Paleis van de Leeuwen, het Paleis van Karel V en Corredor - Lindaraja omvat) 8 euro, terwijl nachttickets voor een bezoek aan het Generalife Paleis en de tuinen 5 euro kosten.

Als je een rondleiding door het Alhambra boekt, kan de toegangsprijs iets hoger liggen, rond de 60 euro, maar het is het zeker waard omdat je wordt vergezeld door een deskundige gids die de geschiedenis en architectuur van dit monument op een onderhoudende manier uitlegt, zodat je het meeste uit je bezoek haalt. Je zult geen enkel detail missen!

Boek een rondleiding naar het Alhambra

Hoe lang duurt de rondleiding door het Alhambra?

Bewonder de schoonheid van het Alhambra bij nacht| ©Paul VanDerWerf
Bewonder de schoonheid van het Alhambra bij nacht| ©Paul VanDerWerf

In tegenstelling tot de rondleidingen overdag die meestal 3 tot 4 uur duren omdat ze het hele complex bestrijken, zijn de nachtrondleidingen door het Alhambra korter omdat ze alleen de Nasrid Paleizen of het Generalife Paleis en de tuinen bestrijken. Normaal gesproken duurt de Alhambra nachtrondleiding ongeveer 2 uur.

Boek een rondleiding door het Alhambra

Kan ik het Alhambra 's nachts bezoeken met kinderen?

Prachtige muqarnas decoratie| ©Andrew Nash
Prachtige muqarnas decoratie| ©Andrew Nash

Natuurlijk kan dat. De rondleidingen in het Alhambra zijn geschikt voor gezinnen en de gidsen gaan heel vriendelijk met kinderen om.

De ouders kennen de kinderen echter het beste, zodat zij weten of zo'n rondleiding iets voor hen is. Als dat zo is, raad ik de nachtrondleiding ten zeerste aan, omdat ze dan niet alleen kunnen genieten van het prachtige uitzicht op het Alhambra, maar ook op een leuke manier dingen te weten komen en een aantal zeer merkwaardige legendes te horen krijgen.

Als de kinderen nog erg jong zijn, geven ouders er soms de voorkeur aan om de monumenten in hun eigen tempo te bezoeken voor het geval er een noodgeval is of als ze even moeten pauzeren om wat te eten of te spelen. Als je denkt dat je gezin het prettiger vindt om het Alhambra 's avonds alleen te bezoeken, kun je het beste algemene toegangskaartjes kopen.

Boek een rondleiding door het Alhambra

Wat zijn de openingstijden van het Alhambra 's avonds?

Mis deze onvergetelijke ervaring niet!| ©Ben30
Mis deze onvergetelijke ervaring niet!| ©Ben30

Om het Alhambra 's nachts te bezoeken zijn er twee soorten bezoeken, de Nasrid Paleizen en het Generalife Paleis en de tuinen. Beide worden tegelijkertijd gedaan, maar apart.

  • Nachtbezoek in de zomer (van 1 april tot 14 oktober): van 22.00 tot 23.30 uur.
  • Nachtbezoek in de wintertijd (van 15 oktober tot 31 maart): van 20.00 tot 21.30 uur.

Boek een rondleiding in het Alhambra

Wat zie ik tijdens het nachtelijke bezoek aan het Alhambra?

Prachtig uitzicht vanaf de Generalife| ©www.twin-loc.fr
Prachtig uitzicht vanaf de Generalife| ©www.twin-loc.fr

Nasrid Paleizen

De Nasrid Paleizen waren het complex waar de koningen van Granada verbleven. Ze bestaan uit drie aparte gebouwen die bekend staan als de Mexuar (de audiëntiezaal), het Palacio de Comares (het officiële huis van de koning) en het Palacio de los Leones (de harem en de woning van de koninklijke familie).

Tijdens de rondleiding door de Nasrid Paleizen zie je prachtige kamers zoals de Zaal van de Abencerrajes (de slaapkamer van de koning), de Zaal van de Ambassadeurs (het symbolische centrum van de Nasridse macht), de Zaal van de Koningen (de raadszaal van de sultan), het Hof van de Myrtels (waar ontvangsten van ambassades werden gehouden) en het Hof van de Leeuwen (een allegorie van het paradijs).

Deze paleizen zijn een voorbeeld van de verfijning en goede smaak van de Nasrid koningen, de laatste heersers van al-Andalus. Tijdens je bezoek aan de Nasrid Paleizen raad ik je aan om aandacht te besteden aan de prachtige ornamentele motieven die ze versieren, zoals de indrukwekkende muqarnas op de bogen en koepels, de geglazuurde tegelplinten en het spectaculaire pleisterwerk.

Het paleis en de tuinen van Generalife

Het Generalife was de zomervilla van de Nasrid koningen, waar ze naartoe gingen als ze wilden ontspannen en ontsnappen aan de formaliteiten van het hof.

Gelegen op de Cerro del Sol, is het een van de mooiste plekken in het Alhambra en een van de weinige overgebleven almunias uit de middeleeuwen in heel Al-Andalus.

Een wandeling door het Generalife, tussen de tuinen en gemanicuurde binnenplaatsen, is 's avonds een genot. Een oase van rust waar je kunt genieten van de frisse lucht en het rustgevende geluid van het water uit de fonteinen en zwembaden van het paleis.

Boek een rondleiding door het Alhambra