Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

10 Dingen om s’nachts te Doen in Sevilla

Hoewel Sevilla op alle uren van de dag betoverend is, is het belangrijk te erkennen dat 's nachts de magie, charme en vreugde de straten met een speciale gloed kleuren. Wilt u weten wat het nachtleven haar bezoekers te bieden heeft? Hier vertel ik u er alles over!

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minuten lezen

10 Dingen om s’nachts te Doen in Sevilla

Sevilla bij nacht | ©Hernán Piñera

Bij het organiseren van een reis naar een nieuwe bestemming is het belangrijk om elke activiteit zorgvuldig te plannen. Zonder twijfel vormen de avonden een gelegenheid om de stad vanuit een ander perspectief verder te verkennen en wanneer u naar een veilige bestemming reist, raad ik u aan er zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Bij deze gelegenheid wordt Sevilla, met alles wat het de reiziger te bieden heeft, ook gekenmerkt door een bruisend en gezellig nachtleven. Hieronder vindt u een lijst met de beste dingen om 's avonds in Sevilla te doen, in de hoop dat u er zoveel mogelijk van in uw reisschema opneemt. De lijst bevat voor elk wat wils en voor elk type reiziger - veel plezier!

1. Neem een tapas tour door de stad

Tapas en wijn tour| ©rob thompson
Tapas en wijn tour| ©rob thompson

Wanneer we het over de beroemde Spaanse tapa hebben, staan we voor een heerlijk voorgerecht dat een kenmerkend symbool van de natie is geworden en een van de eerste dingen is die honderden reizigers te binnen schieten wanneer zij aan dit prachtige land denken.

De stad Sevilla is dan weer beroemd om haar rijke gastronomie en de vele plaatsen waar men van de beste tapas van het land kan genieten. Een van de beste dingen om te doen in Sevilla na zonsondergang is dan ook een gastronomische rondleiding door de stad om te genieten van de heerlijke tapas.

Mijn aanbeveling? Huur een excursie met gids of een tapas-tour, deze ervaringen worden altijd verzorgd door plaatselijke gidsen die goed op de hoogte zijn van de geschiedenis, de architectuur, de gastronomische evolutie en elk merkwaardig aspect dat van belang kan zijn voor een reiziger die Sevilla voor de eerste keer bezoekt.

Nuttige informatie

 • Duur: Afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, moet u voor deze ervaring tussen 3 en 4 uur boeken.
 • Uurregeling: De avondlijke gastronomische rondleiding wordt over het algemeen vanaf 19.30 uur aangeboden.
 • Prijsklasse: Vanaf 70 euro per deelnemer.

Boek een Tapas Tour in Sevilla

2. Een flamencovoorstelling bijwonen

Flamenco Show| ©Elliott Brown
Flamenco Show| ©Elliott Brown

Deze stad is wereldberoemd om haar sterke verbondenheid met de flamencocultuur en u kunt haar niet bezoeken zonder een voorstelling bij te wonen die deze prachtige kunstvorm eer aandoet.

Gelukkig is er in de Andalusische hoofdstad geen gebrek aan alternatieven als het gaat om flamencoshows in Sevilla. Het aanbod is zeer gevarieerd: van straatoptredens tot topartiesten die optreden op podia en in de stadscentra.

Mijn favoriete alternatief is misschien wel de show van het Flamencomuseum in Sevilla. Hier kunt u twee interessante activiteiten doen: ten eerste kunt u de tentoonstelling van het Flamencomuseum bezoeken, die historische gegevens, traditionele kostuums en zeer creatieve kunstinstallaties bevat.

De tweede activiteit omvat het bijwonen van een flamencoshow in een zaal met beperkte capaciteit, waar u de artiesten van dichtbij kunt bewonderen.

Nuttige informatie over Sevilla

 • Duur: Voor de flamencoshow moet u ongeveer 1u30min reserveren.
 • Uurregeling: In het Flamencomuseum zijn er elke avond twee tot drie voorstellingen, de eerste begint om 17.00 uur.
 • Prijsklasse: U zult ongeveer €29 moeten betalen voor de ervaring, het entreekaartje is inclusief de rondleiding door het museum als u die wilt doen.

Boek uw kaartjes voor de Flamenco show

3. Doe een mysterieuze rondleiding door Sevilla

San Fernando Begraafplaats| ©Alexwing
San Fernando Begraafplaats| ©Alexwing

Een van de leukste dingen om 's avonds in Sevilla te doen, is misschien wel een mysterieuze rondleiding door de straten van het historische stadscentrum in de schemering.

Deze ervaring wordt aangeboden door deskundige plaatselijke gidsen die de groep reizigers langs belangrijke monumenten en pleinen leiden, maar ook door de minder toeristische en conventionele doorgangen en steegjes.

Ongetwijfeld een andere en leuke manier om de stad, haar oudste legendes en haar donkerste en duisterste verhalen te ontdekken, met personages uit andere tijden en van alle mogelijke naties, waaronder Romeinen, Arabieren, Joden en Christenen.

Hoewel de tour kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, nemen velen plaatsen op in hun route zoals de wijk Santa Cruz (beroemd om zijn legendes en opmerkelijke tragedies), de Alfalfawijk en andere emblematische plaatsen.

nuttige informatie

 • Duur: Varieert afhankelijk van de tour die u kiest, maar u moet een minimum van 2 uur reserveren voor deze ervaring.
 • Dienstregeling: Rondleidingen worden verschillende dagen per week rond 19.00 uur aangeboden.
 • Prijsklasse: Vanaf €10 per persoon.

Boek uw bezoek aan het Alcazar

4. Maak een nachtwandeling langs de verlichte monumenten van Sevilla

Sevilla bij Nacht| ©J.Fernando Pérez
Sevilla bij Nacht| ©J.Fernando Pérez

Sevilla is een stad die charme en romantiek uitstraalt. Beide kwaliteiten bereiken hun hoogtepunt bij het vallen van de avond, wanneer de belangrijkste monumenten van de stad verlicht zijn en het perfecte nachtelijke decor vormen voor een maanverlichte wandeling.

Dit is een van de beste ervaringen die u in de stad kunt opdoen, dus het maakt niet uit of uw reis van korte duur is: trek 's avonds wat tijd uit om gewoon rond te lopen en u te laten meeslepen door de charme van Sevilla.

Mijn aanbeveling is om zoveel mogelijk monumenten en pleinen in uw rondreis op te nemen, maar als u prioriteiten moet stellen, mag u de verlichte Giralda niet missen. Vanaf het plein waar het Alcázar en de kathedraal zich bevinden, is het geheel werkelijk spectaculair.

Nuttige informatie

 • Tijd: na zonsondergang.
 • Prijsklasse: Gratis

5. Voor de romantici: een nachtcruise op de rivier Guadalquivir

Cruise naar Sevilla| ©Enrique RG
Cruise naar Sevilla| ©Enrique RG

Een andere unieke ervaring die Sevilla bij nacht ons biedt, is een tocht op een luxe boot op het kalme water van de Guadalquivir-rivier. U zult de oevers van de rivier Guadalquivir en vele belangrijke monumenten van Sevilla vanuit een ander gezichtspunt kunnen bewonderen.

Hoewel het plan kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat u kiest, omvat een cruise in Sevilla ook een diner aan boord van de boot.

Dit plan is een zeer interessante ervaring voor degenen die de stad bezoeken met de bedoeling een speciale gelegenheid met hun partner te vieren en een unieke avond te beleven. Het is bijvoorbeeld een van de favoriete plannen van geliefden die in februari Sevilla bezoeken voor Valentijnsdag.

Nuttige informatie

 • Duur: Voor deze ervaring moet u ongeveer 2 uur uittrekken.
 • Tijd: Over het algemeen beginnen de nachtcruises om 21 uur.
 • Prijsklasse: rond 75€.

Boek een boottocht in Sevilla

6. Voor de feestliefhebbers: ga naar de beste nachtclubs van Sevilla.

Club van Sevilla| ©Facumaster
Club van Sevilla| ©Facumaster

Sevilla draait niet alleen om historische gebouwen, eten en flamenco; in deze bruisende stad is ook het nachtleven opwindend en jonge zielen die op zoek zijn naar een avondje plezier en dansen zullen zeker een opwindend en intrigerend aanbod aan uitgaansgelegenheden in de stad vinden.

Een belangrijke tip: enkele van de beste clubs en discotheken om te dansen in Sevilla bevinden zich aan de rivier, meer bepaald in de wijk Triana, met name aan de Calle Betis.

Als je niet al te veel tijd hebt, kun je je richten op het verkennen van de opties die dit deel van de stad te bieden heeft, totdat je een locatie vindt die past bij de feestsfeer die je zoekt.

Een andere belangrijke tip, het nachtleven in de clubs van Sevilla wordt levendiger na middernacht, dus als je een korte tijd in de stad bent, zeg 3 dagen in Sevilla of minder, kun je het meeste uit je nacht halen door enkele van de andere activiteiten te doen die in dit artikel worden voorgesteld en die op een vroeger tijdstip plaatsvinden, bijvoorbeeld de tapas tour of de mystery tour.

7. In Sevilla kun je tussen de haaien slapen!

Aquarium van Sevilla| ©salva u.f.
Aquarium van Sevilla| ©salva u.f.

Als u echter Sevilla met kinderen bezoekt, is het mogelijk dat veel van de activiteiten in dit artikel niet de beste omgeving zijn voor de allerkleinsten.

Mijn aanbeveling voor ouders of verzorgers die de stad bezoeken voor een gezinsvakantie is om te kijken naar de nachtelijke activiteiten die worden aangeboden in centra zoals het Aquarium van Sevilla. Verreweg mijn favoriet: de mogelijkheid om tussen de haaien te slapen in het Oceanogràfic van de stad.

Deze activiteit vindt plaats in kleine groepen en na voorafgaande reservering op de website van het Aquarium van Sevilla; ze is toegankelijk voor het grote publiek, hoewel kinderen minstens 5 jaar oud moeten zijn en alle kinderen onder de 14 jaar door een volwassene moeten worden begeleid.

Nuttige info

 • Duur: Van 20:30u tot 00:30u.
 • Tijdschema: Om 20:30 uur moet u bij het aquarium zijn voor de start van de rondleiding.
 • Prijsklasse: Ongeveer 40€ per persoon, in de prijs is ook het diner inbegrepen.

8. s Nachts in het reuzenrad van Sevilla

Noria de Sevilla| ©Yeray Pérez
Noria de Sevilla| ©Yeray Pérez

Het reuzenrad van Sevilla, gelegen aan de oevers van de Guadalquivir, is een toeristische attractie die een van de beste panoramische uitzichten over de stad biedt. Het is een leuke, gezinsvriendelijke activiteit die een echte aanrader is als u met kinderen van uw vakantie in de stad aan het genieten bent.

Het reuzenrad van Sevilla bestaat uit een indrukwekkend bouwwerk waarvan de hoogte meer dan 40 meter bedraagt en waar u 30 cabines met airconditioning vindt, zodat het zelfs aan te bevelen is als u de stad bezoekt in koudere maanden, zoals de winter in Sevilla.

Het reuzenrad is niet alleen een lichtshow, maar ook 's nachts een bezoek waard tijdens een rondrit door de stad, omdat de sfeer rond het uitkijkplatform dan feestelijk wordt en u kunt genieten van muziek, workshops, kleine optredens, tentoonstellingen en ruitershows, afhankelijk van de kalender en het seizoen.

Nuttige info

 • Duur: U kunt zo lang blijven als u wilt.
 • Dienstregeling: van 10.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.
 • Prijsklasse: Volwassenen betalen ongeveer €7,50 terwijl kindertickets verkrijgbaar zijn vanaf €5,00.

9. Plan een diner bij enkele van de beste terrasrestaurants in Sevilla

Terras van Hotel Fontecruz Sevilla Seises| ©Anna Kaminski
Terras van Hotel Fontecruz Sevilla Seises| ©Anna Kaminski

Als u echt het beste uit uw avondje uit in Sevilla wilt halen, moet u zorgvuldig de plaats kiezen waar u gaat dineren. In zo'n mooie stad is het beste alternatief altijd op zoek te gaan naar restaurants met het beste uitzicht, zodat u, terwijl u van uw diner geniet, bij zonsondergang de charme van de stedelijke omgeving van Sevilla kunt bewonderen.

Lekker eten, een goed uitzicht en goed gezelschap zullen uw avond onvergetelijk maken.

Restaurants met terras in Sevilla

Hier zijn enkele ideeën van restaurants in Sevilla die een adembenemend uitzicht bieden. Bedenk echter dat er vele opties zijn, dus ik nodig u uit uw eigen onderzoek te doen.

 • Dak Estamos arriba!: Gelegen op nummer 15 Trajano straat, dit is een ruimte met een ontspannen sfeer en moderne accenten die uitzicht biedt op de beste Sevilliaanse skylines. De selectie van tapas is een van de beste in de stad.

 • Terraza-Bar Hotel Doña María: Op nummer 19 Calle Don Remondo bevindt zich een restaurant dat in de stad beroemd is om zijn schitterende uitzicht op La Giralda.

 • El Mirador de Sevilla Als u wilt genieten van het beste uit de haute cuisine in een sfeer met uitzicht op Sevilla, ga dan naar het restaurant op het bovenste terras van Hotel Vincci La Rábida.

10. Breng een nachtelijk bezoek aan het dak van de kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla bij nacht| ©Nathan Rupert
De kathedraal van Sevilla bij nacht| ©Nathan Rupert

De prachtige kathedraal van Sevilla isde grootste gotische tempel ter wereld; hoewel een rondleiding overdag om de interieurs te zien een must is, is het goed te weten dat u 's nachts het dak kunt bezoeken tijdens een korte rondleiding om de architectonische details die de prachtige gevel vormen van dichtbij te bewonderen.

Het imposante gebouw, dat op bijna elke ansichtkaart van de stad prijkt, is een monument vol symboliek dat een beslissende rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Sevilla. Bijgevolg moet elke rondleiding om het beste van Sevilla te ontdekken een stop omvatten om de kathedraal van zo dichtbij mogelijk te bewonderen.

Nuttige informatie over Sevilla

 • Waar is de kathedraal en hoe er te komen: De kathedraal bevindt zich aan de Avenida de la Constitución. De dichtstbijzijnde metrohalte is Puerta de Jerez (lijn 1).
 • Openingstijden: maandag tot en met donderdag avondbezoek om 21.30 uur; vrijdag, zaterdag en zondag om 21.00 en 21.30 uur.
 • Prijsklasse: De rondleiding op het dak van de kathedraal kost ongeveer €20 per persoon.