Rondleiding Praagse Burcht

4.9
(6159 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 2 uren 30 minuten
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 69 € 63
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Met deze rondleiding door de Praagse Burcht krijgt u de kans om een van de oudste nog bestaande monumenten van Europa te leren kennen. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u een rondleiding van ongeveer tweeënhalf uur door het complex.

Tijdens deze wandeling leer je over de geschiedenis van het Kasteel van Praag, dat in de 9e eeuw werd gebouwd en de thuisbasis was van het Koninkrijk Bohemen, de middeleeuwse monarchie die aan het huidige Tsjechië voorafging. Daarnaast heeft u toegangskaartjes voor andere gebouwen rondom het kasteel, zoals de Sint-Vituskathedraal, de Sint-Jorisbasiliek en het Oude Koninklijk Paleis.

 • De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur.
 • Een deskundige gids zal u begeleiden tijdens de rondleiding door het grote complex van de Praagse Burcht.
 • U leert over de geschiedenis van de gebouwen rond het kasteel, zoals de Sint-Vituskathedraal en de Sint-Jorisbasiliek, waartoe u toegang hebt, want de toegangskaartjes zijn inbegrepen.

Wat is inbegrepen

 • Lokale gids
 • Toegang tot de Praagse Burcht
 • Toegangsprijzen voor de Sint-Vituskathedraal, het Oude Koninklijke Paleis en de Sint-Jorisbasiliek.

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Als je de geschiedenis van de Praagse Burcht wilt leren kennen, heb je nu een unieke kans dankzij deze rondleiding. Ja, een deskundige gids begeleidt u tijdens de ongeveer twee en een half uur durende wandeling door dit grote architectonische complex, dat wordt beschouwd als het oudste kasteel ter wereld.

Om bij de Praagse Burcht te komen, die aan de overkant van de Vltava ligt, moet u de beroemde Karelsbrug in Praag oversteken, een plek die veel toeristen aantrekt omdat het een van de oudste bruggen van Tsjechië is.

Tijdens de wandeling komt u langs andere bezienswaardigheden, zoals het Kleine Stadsplein, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van het kasteel voordat u erin duikt.

Eenmaal binnen in het kasteel, dat talrijke renovaties heeft ondergaan omdat het in de loop van zijn geschiedenis verschillende branden heeft gekend, ziet u verschillende gebouwen in het complex.

Bijvoorbeeld, dankzij de tickets die bij deze reservering zijn inbegrepen, heeft u toegang tot de St. Vitus kathedraal, in gotische stijl en beschouwd als de belangrijkste in Praag, evenals de Basiliek van St. George, de oudste bewaard gebleven binnen het kasteelcomplex.

U gaat ook naar het Oude Koninklijke Paleis, waar u de ongelooflijke Vladislavzaal bezoekt, een van de meest complexe architectonische ruimten die aan het eind van de middeleeuwen zijn gebouwd en momenteel worden gebruikt voor officiële evenementen en banketten.

Reviews

4.9
· 6159 Reviews
 • F
  Frank van Daalen
  5
  (0 Reviews)
  Wandeling over de brug en met de tram naar de Praagse Burcht op een vrijdag was vergeleken met zaterdag lekker rustig
 • M
  Marco Donald Migliore
  5
  (0 Reviews)
  EVERYTHING OK. THE GUIDE WAS VERY PROFESSIONAL. NO PROBLEMS. A NICE EXPERIENCE!
 • L
  Laetitia Constans
  5
  (0 Reviews)
  Le guide était au top
 • N
  Nadia BOUNECHADA
  5
  (0 Reviews)
  Suzanna était notre guide privée. Formidable, dynamique et a pris le temps de nous intéresser à l'histoire de la visite du chateau de Prague
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid