Tickets Praagse Burcht

4.8
(7565 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 20 minuten
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 36 € 33
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Dankzij deze reservering kunt u kaartjes krijgen voor een bezoek aan de Praagse Burcht en vermijdt u de wachtrijen om binnen te komen. Je hebt de keuze uit twee circuits voor de rondleiding van 20 minuten, die je op eigen houtje door het grote architecturale complex voert, dat vermoedelijk in 880 is gebouwd.

Een suppoost geeft u bij de ingang van het kasteel kaartjes, een korte inleiding over de geschiedenis van het kasteel en een oriëntatie over hoe u zich door het grote complex kunt verplaatsen. Aan de ene kant krijgt u een A-rondleiding langs de Sint-Vituskathedraal, het Oude Koninklijk Paleis, de Sint-Jorisbasiliek of de Gouden Straat met de Daliborka-toren, en aan de andere kant een B-rondleiding met minder opties.

 • Met deze reservering kunt u de wachtrijen bij de kassa van de Praagse Burcht overslaan.
 • Een persoon zal je binnen het complex ontmoeten om je je tickets te geven, evenals een korte inleiding over de geschiedenis van de site en een oriëntatie over waar je heen moet in de uitgestrekte omtrek.
 • Je kunt kiezen uit twee rondleidingen tijdens je bezoek aan de Praagse Burcht.

Wat is inbegrepen

 • Toegang tot de Praagse Burcht
 • Mogelijkheid om een van de twee circuits in het kasteel te kiezen

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Als je de Praagse Burcht wilt zien, die wordt beschouwd als het oudste kasteel ter wereld, is dit je kans om het zelf te zien en de rijen om binnen te komen over te slaan. In een rondleiding die ongeveer 20 minuten duurt, kun je kiezen uit twee circuits om je bezoek aan het grote complex te voltooien.

Een persoon zal je opwachten bij de ingang van de Praagse Burcht om je je gereserveerde tickets te overhandigen, gevolgd door een kort inleidend gesprek over het gebouw, dat dateert uit de 9e eeuw, en een oriëntatie op de door jou gekozen rondleiding.

In totaal heb je twee circuits voor deze ervaring. Ten eerste heb je circuit A, dat zeer belangrijke gebouwen aan de omtrek van het kasteel omvat, zoals de Sint-Vituskathedraal, die als de belangrijkste kathedraal van Praag wordt beschouwd, het Oude Koninklijke Paleis, de tentoonstelling De geschiedenis van de Praagse Burcht en de Burcht van Sint-Vitus.Het tweede circuit is het Gouden Straatje met de Daliborka Toren, de Kruittoren en het Rosenberg Paleis.

Ten tweede is er het zogenaamde B circuit, dat minder opties bevat dan het vorige, zoals: de interieurs van de St. Vitus kathedraal, het Oude Koninklijke Paleis, de Sint-Jorisbasiliek en de Gouden steeg met de Daliborka toren.

Vermeldenswaard is dat de Praagse Burcht rond 880 werd gesticht door prins Bořivoj van de Premyslidendynastie (Přemyslovci). Volgens het Guinness Book of Records is de Praagse Burcht het grootste kasteelcomplex ter wereld, met een oppervlakte van bijna 70.000 vierkante meter, en staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Reviews

4.8
· 7565 Reviews
 • A
  Arthur
  4
  (0 Reviews)
  De plaats is prachtig, zeer interessant en met een grote geschiedenis erachter. Ik had de lengte van de tour graag langer gezien, om met meer rust van de tour te kunnen genieten.
 • T
  Tim
  5
  (0 Reviews)
  Een indrukwekkende plaats voor zijn historische waarde. Zeer mooie rondleiding, zeer goed niveau en met zeer duidelijke uitleg.
 • A
  Adelino
  5
  (0 Reviews)
  Een must voor iedereen die besluit Praag te bezoeken. Een rondleiding als deze mag je niet missen.
 • A
  Abel
  5
  (0 Reviews)
  Het kasteel is erg groot, laat je niet misleiden door de foto's. Het is zeer goed bewaard gebleven, zowel van binnen als van buiten. Een prachtige plek om de geschiedenis te leren kennen en begrijpen.
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid