Beste spooktochten in Atlanta

Je hoeft geen paranormaal onderzoeker of professioneel spokenjager te zijn om de spookachtige kant van Atlanta te zien - de spookachtige plekken zijn duidelijk zichtbaar. Bekijk de must-see tours volgens de experts.

María Cano

María Cano

9 minuten lezen

Beste spooktochten in Atlanta

Geesten | ©Nothing Ahead

Atlanta is haunted - zo zeggen de experts - en we hebben gehoord van geesten, sommigen beweren zelfs een paranormale ervaring met ze te hebben gehad en iedereen die wil genieten van de beste rondleidingen in Atlanta moet een plek boeken om de griezelige kant van de hoofdstad van Georgia te zien.

In dit bericht vind je een lijst met de populairste spooktours en excursies, van paranormale waarnemingen in kerken, begraafplaatsen en monumenten tot onverklaarbare gebeurtenissen in huizen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een bonus met griezelige scenario's die het scherm hebben gehaald in series als Stranger Things en The Walking Dead.

1. Roswell Spooktocht

Spooktocht| ©Carden D
Spooktocht| ©Carden D

Ben je klaar voor een van de griezeligste ervaringen van Atlanta? Zo ja, dan moet je in de voetsporen treden van spoken en geesten in het hart van de stad. Leer meer over de mythen en legenden van Roswell, de stad die niet alleen geobsedeerd is door UFO's maar ook honderden verschijningen en rariteiten op haar naam heeft staan.

Het aantal inwonende geesten en spoken rond het stadsplein van Roswell is op zijn zachtst gezegd verbazingwekkend. De muren van de antebellum herenhuizen die generaal Sherman nooit in brand heeft gestoken, de ravijnen met hun verwoeste molens, de Founders Cemetery waar de overblijfselen van Roswell King liggen en nog veel meer.

De rondleiding beslaat een gemakkelijke wandelroute van ongeveer 1,5 mijl en is even spannend als verhelderend dankzij de begeleiding van actieve paranormale onderzoekers.

Van SyFy tot Ghost Hunters International, beroemdheden en deskundigen op paranormaal gebied certificeren deze rondleidingen als een van de beste in Atlanta. Waar heb jij zin in?

Interessante details

 • Prijs: vanaf £20.
 • Duur: 2,5 uur.
 • Tijdschema: 's nachts.
 • Wat de tour kan inhouden: actieve paranormale gidsen.
 • Vervoermiddel: Niet van toepassing.
 • Voordelen: Ontmoet elkaar vaak bij het Roswell Visitor Centre op 617 Atlanta St., Roswell, waardoor het vertrek- en aankomstpunt erg handig is.
 • Nadelen: De tour omvat alleen de diensten van de gids. Alleen nachtdienst.

Boek de beste spooktours in Atlanta

2. Spooktocht door Atlanta

Op spooktocht met kinderen| ©Andrew Quinney
Op spooktocht met kinderen| ©Andrew Quinney

In Atlanta draait het niet alleen om spookachtige plekken, maar om de verhalen en voetsporen die bezoekers bij elke rondleiding opvallen. Van een verlaten psychiatrische inrichting tot een spookhuis en een boze dokter met lijken in zijn kelder, er zijn veel verhalen die op je wachten om ontdekt te worden.

Begin je rondleiding bij Babs Midtown, waar je een spookhuis bezoekt waar de ziekelijke sfeer van de eerste bewoners tot op de dag van vandaag heeft voorkomen dat ze vrede voor hun zielen vonden. Bezoek een Goodwill-donatiecentrum waar poppen en standbeelden hun plaats verdienen in het universum van The Conjuring.

Onderzoek de paranormale activiteit in het fitness- en klimcentrum Stone Summit, leer de verborgen kant kennen van het Fox Theatre, Saint Mark's Church en Piedmont Avenue, en nog een half dozijn andere spookachtige plekken die de spookgeschiedenis van de hoofdstad van Georgia markeren.

Er zijn meestal twee versies van deze rondleidingen. De eerste is een rondleiding van 75 minuten langs de hoogtepunten. Een tweede uitgebreide versie voegt aan de Victoriaanse geesten een serie van vier modernere plaatsen toe en de slachtoffers van vliegtuigongelukken die sinds 1970 in de Biltmore Ballrooms blijven opduiken.

Dompel jezelf onder in de vreemde energie van de stad en neem griezelige verhalen mee naar huis.

Interessante details

 • Prijs: vanaf £30.
 • Duur: 75-120 minuten.
 • Tijdschema: 's avonds
 • Wat de tour kan inhouden: deskundige gids service, in sommige gevallen met familieleden van de geesten.
 • Vervoermiddel: niet van toepassing.
 • Voordelen: Beide versies van dit type tour zijn handig en de combinatie van geesten van vroeger met enkele "entiteiten" van een paar jaar oud voegt een andere energie toe aan dit type tour.
 • Nadelen: Vaak alleen in het hoogseizoen, tussen juli en oktober na Halloween. Alleen 's nachts beschikbaar.

Boek de beste spooktours in Atlanta

3. Atlanta: Marietta Spooktocht

Begraafplaats Spooktocht| ©Christopher Martian
Begraafplaats Spooktocht| ©Christopher Martian

Verhalen over spoken, geesten en andere paranormale entiteiten zijn aan de orde van de dag in Atlanta, maar deze wezens zijn het meest geconcentreerd in het Kennesaw House.

Met zijn 700 geesten staat het Marietta History Center bovenaan de lijst van spooklocaties in Atlanta in Cobb County, en met deze rondleiding kun je dit kroonjuweel ervaren samen met indrukwekkende locaties zoals het Historic Marietta Square, evenals de City Cemetery, Confederate Cemetery en National Cemetery.

Dit type begeleide wandeltocht door het centrum van Marietta wordt meestal geleid door deskundige onderzoekers en mediums en gedurende 90 minuten begeleid door lantaarnlicht. Denk je dat je de stad kent? Wat als ik je zou vertellen dat het mogelijk is om te dineren in een voormalig mortuarium dat is gerestaureerd tot een van de meest prestigieuze restaurants van Marietta? Wat als ik je zou vertellen dat een bezoek aan het Marietta Cobb Museum of Art vaak gepaard gaat met het spookrijden in Katherine?

Zoals in elke gemeenschap die dergelijke shows organiseert, kiezen sommige inwoners ervoor om nooit meer weg te gaan. Dit is vermoedelijk ook gebeurd met soldaten uit de Burgeroorlog en bewoners van de statige huizen. Dit zijn slechts een paar van de curiositeiten van Marietta's meest behekste gebouw, en daarom hebben de details de stad opgenomen in verschillende geschiedenisprogramma's, evenals in talloze gespecialiseerde boeken

Luister naar de verhalen van recente waarnemingen en interacties verteld door medewerkers van verschillende etablissementen op het plein en kijk of je onbewust ellebogen hebt gewreven met het bovennatuurlijke. Dit is het paradijs voor bovennatuurlijke liefhebbers.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 20 €.
 • Duur: 90 minuten.
 • Wat de tour kan inhouden: Gids met paranormale onderzoekers. Tramrit.
 • Vervoermiddel: te voet of met de tram.
 • Voordelen: Deze tour wordt te voet en met de tram door het historische Marietta aangeboden, dus je kunt een ervaring kiezen die past bij jouw smaak voor het zien van spoken en interacties. In tegenstelling tot andere rondleidingen die alleen met Halloween worden aangeboden, kun je aan deze rondleidingen het hele jaar door deelnemen.
 • Nadelen: Tours vereisen een minimum van 4 deelnemers en kunnen tot 3-4 uur voor de tourdatum worden geannuleerd. Vinden alleen 's nachts plaats.

Atlanta Trolley Tour

4. Atlanta: Rondleiding door de Geesten van Oakland

In kostuum op de spooktocht| ©A Muñoz
In kostuum op de spooktocht| ©A Muñoz

Beter bekend als Capturing the Spirit of Oakland, is de rondleiding door de geesten van Oakland een van de leuke dingen om te doen in Atlanta in de herfst.

De rondleiding 'Capturing the Spirit of Oakland' is een Halloween-traditie die is ontworpen om de geesten van de begraafplaats te verlichten in plaats van af te schrikken. De rondleiding brengt de verhalen van een aantal van de meest opmerkelijke en beroemde bewoners van Oakland Cemetery tot leven.

Een gekostumeerde gids leidt je voor de gelegenheid door de prachtig verlichte Victoriaanse tuinen, waar je hun fascinerende verhalen te horen krijgt te midden van muzikale optredens, ambachtelijk bier en cocktails. Het beste van alles is dat je verkleed kunt gaan - perfect voor een kindvriendelijke activiteit in Atlanta.

Tijdens de 75 minuten durende tour leer je de geschiedenis en charme van Historic Oakland Cemetery op een nieuwe en spannende manier kennen. De loopafstand is ongeveer een mijl. Elke 15 minuten start een nieuwe groep de Capturing the Spirit of Oakland tour tijdens de laatste twee weken van oktober.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €25.
 • Duur: 75 minuten.
 • Wat de tour kan inhouden: Gekostumeerde gids. Bijwonen van muziekoptredens, toneelstukken en ander entertainment.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen: Het vindt overdag en 's nachts plaats, in tegenstelling tot de meeste spooktochten. De dynamiek is anders, het is niet de bedoeling om de deelnemers bang te maken, maar om de geesten op en rond de begraafplaats te eren. Het is een andere kijk op dit soort rondleidingen en het is perfect voor gezinnen om samen te doen terwijl de sfeer van het seizoen behouden blijft.
 • Nadelen: Dit is een herfstactiviteit, dus het is de rest van het jaar niet beschikbaar.

Boek de beste spooktours in Atlanta

5. Atlanta: Spooktocht door het Fox Theatre

Fox Theater| ©arianravan
Fox Theater| ©arianravan

Als je ooit de griezeligere kant van films hebt willen zien, dan heeft Atlanta's Fox Theatre het allemaal voor je tijdens deze nachtelijke spooktocht.

Het is een van de top spookplaatsen voor professionele spokenjagers en mediums, en het is niet alleen een legende, deze tour neemt een ereplaats in bij de top dingen om 's nachts te doen in Atlanta dankzij de vele getuigenissen die beweren spoken te hebben gezien of hun aanwezigheid te hebben gevoeld in het Fox... Wil jij je bij die groep getuigen voegen?

Tijdens de 60 minuten durende rondleiding door het Fox Theatre lopen deelnemers door ruimtes die behekst zijn door mensen die zoveel van het theater en het land hielden... dat ze weigerden te vertrekken. Dappere bezoekers lopen door het historische theater om meer te leren over meer dan 90 jaar van spookachtige waarnemingen en onverklaarbare gebeurtenissen.

Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom in het publiek om de verhalen van Mr. en Mrs. Fox te horen, samen met andere personages uit het verleden van de Fox, terwijl ze genieten van een cocktail in de Marquee Club. Met aandachtige zintuigen kun je de aanwezigheid voelen van de geesten en andere entiteiten die over het terrein zwerven, dit is een tour van grote klasse.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €50.
 • Duur: 60 minuten.
 • Wat de tour kan inhouden: deskundige gids service, toegang tot de Marquee Club, seizoensgebonden cocktails, hors d'oeuvres en dessert op een speciale stop tijdens de tour.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen: Dit is een spooktocht voor VIP-klanten. De avond is voortreffelijk en volgens experts is het zeer waarschijnlijk dat er spoken worden gezien.
 • Nadelen: Het is een van de duurste rondleidingen in zijn soort, maar de combinaties zijn inclusief eten en drinken, dus die maken de kosten goed.

Aanmelden voor de beste spooktours in Atlanta

6. Fernbank Museum's Woodland Ghost Tour

Op de spooktocht| ©Andrew Quinney
Op de spooktocht| ©Andrew Quinney

Elk jaar presenteert het Fernbank Museum zijn Halloween-tentoonstelling in een evenement getiteld Fernbank's Halloween, Woodland Spirits, waar volwassenen en kinderen de spoken ontdekken die door de schaduwen van het bos gluren.

De ervaring neemt bezoekers mee naar de merkwaardige grenzen van literatuur van exponenten als Harry Potter en De Tovenaar van Oz. Het is de bedoeling om tijdens het Halloween seizoen mysterie, avontuur en verbeelding op te roepen door middel van in opdracht gemaakte sculpturen die de sfeer van het 263.000 m² grote park veranderen.

Het Fernbank Science Center wordt beschouwd als een van de beste kindermusea in Atlanta en de voordelen van dit evenement beginnen al bij aankomst, de toegang is inbegrepen in de Atlanta City Pass, een van de vele voordelen die deze pas biedt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €25.
 • Duur: De hele dag tijdens het Halloween seizoen (de week van 31 oktober).
 • Wat de tour kan inhouden: wandeling door de verschillende delen van het park zoals het Regenpark, Dinosaurusplein en het Wetenschapslab.
 • Vervoermiddel: te voet
 • Voordelen: De pas zorgt voor een leuke dag waarbij kinderen plezier hebben terwijl ze leren over wetenschap en geschiedenis in een perfecte heksendagsfeer.
 • Nadelen: Dit is geen spookwandeling met paranormale gebeurtenissen, het is de bedoeling om een leuke tijd te hebben met het gezin.

Koop uw Atlanta Citypass

Welke excursies mag ik niet missen naast de spooktochten in Atlanta?

Vreemde dingen in Atlanta| ©Doctor Casino
Vreemde dingen in Atlanta| ©Doctor Casino

De griezelige reputatie van bepaalde gebieden in Atlanta gaat haar voor en geeft aanleiding tot de tours die we eerder zagen en, in lijn met het thema van legendes, mythen en hauntings in de hoofdstad van Georgia, hebben sommige Hollywoodproducties hun sets in Atlanta gevonden. Dit zijn plekken waar je haren van overeind gaan staan en waar je een bovennatuurlijke sfeer kunt opsnuiven:

De Stranger Things filmset tour

Stranger Things is een Netflix-serie met een cultstatus. Het productiehuis koos Atlanta om de macabere jaren 80-sfeer na te bootsen die zo toepasselijk is voor de serie.

Zoals de naam al doet vermoeden, gebeurt Stranger Things daar en als je op zoek bent naar een leuke manier om de middag door te brengen, kun je tijdens deze privérondleiding langs de opnamelocaties van Stranger Things een aantal van de beste locaties zien terwijl je interessante feiten hoort, de geheimen van de plek leert kennen en alles te weten komt over Hawkins Middle School en de iconische huizen tijdens een rondleiding van 3 uur.

Boek je privétour naar de locaties van Stranger Things

The Walking Dead Atlanta Tour

Nu kun je de echte locaties ontdekken waar de serie is opgenomen! The Walking Dead Atlanta Tour vindt plaats in de regio Senoia, in de serie beter bekend als Woodbury. Je bezoekt ook de locaties waar de scènes in Alexandria zijn gefilmd, waar de hoofdpersonages in de serie zijn opgesteld en je krijgt zelfs de kans om je prop wapen te kiezen.

Deze rondleiding duurt ongeveer 2 uur en alles is opgezet voor een Halloween zombie-ervaring.

The Walking Dead Atlanta rondleiding

Tips voor een spooktocht in Atlanta

Spooktocht| ©Rick
Spooktocht| ©Rick
 • Draag comfortabele schoenen, want de meeste tours zijn te voet en de afstanden kunnen lang zijn. Hoe comfortabeler, hoe beter.
 • Bevestig je tours, want in tegenstelling tot andere tours worden spookervaringen meestal aangeboden voor een standaard minimum aantal deelnemers, afhankelijk van de operator die je inhuurt.
 • Als je met kinderen reist, bevestig dan dat je kinderen kunnen deelnemen aan de door jou gekozen tour.
 • Houd erbij het boeken van de tijd voor spooktours in Atlanta rekening mee dat de meeste 's nachts plaatsvinden en meestal tussen de 75 en 90 minuten duren.