Rijdende Boten en Cruises

Geniet u graag van de zee? Dan moet u naar Boston reizen en een cruise of Duck Boat nemen voor een unieke ervaring. U vindt er verschillende opties om te genieten van de zonsondergang, een brunch, het bekijken van het zeeleven en nog veel meer, bent u er klaar voor?

Ana C.R.

Ana C.R.

10 minuten lezen

Rijdende Boten en Cruises

Vista del duck bus /©Armando Sajous

Als u op zoek bent naar dingen om te zien en te doen in Boston, zijn cruises en eendenboten wat u zoekt. Deze tours zijn een leuke en andere manier om door de stad te toeren. Je vindt verschillende thema's, zodat je een eendenboot tour of cruise kunt kiezen die past bij je persoonlijke smaak.

Als je bijvoorbeeld van geschiedenis houdt, kun je het beste een historische cruise nemen. Je komt dan langs iconische plekken terwijl de gids interessante feiten vertelt. Houdt u van avontuur, dan neemt u een snelle boottocht. Als u romantisch reist, dan is een cruise bij zonsondergang uw plan. Welke optie heeft uw voorkeur? Lees verder voor meer informatie.

1. Boston city duck boat tour en cruise op de Charles River

Rode eendenboot tour door de stad| ©Steve Perry
Rode eendenboot tour door de stad| ©Steve Perry

Eendenboten of amfibievoertuigen zijn een leuke manier om door de stad Boston te toeren. Het lijkt op het eerste gezicht misschien gek, maar het is mogelijk om met deze voertuigen langs de beroemdste plekken van Boston te rijden en vervolgens de Charles River op te gaan. Het is een geweldige manier om veel van de stad te zien in slechts anderhalf uur.

Wanneer u op de boot stapt , zal de bestuurder u verwelkomen en de hele tour vertellen, zodat u precies weet wat u gaat zien. U passeert bezienswaardigheden van Boston zoals de Boston Garden, de Boston Bookstore en Public Park, de Boston Tea Party Ships & Museum en historische gebouwen zoals het Old State House en het Massachusetts State House.

Andere bezienswaardigheden op de boot zijn onder andere het Boston Museum of Science, de TD Garden Sports Arena en de Newbury Street Mall.

Uiteindelijk komt u aan bij de Charles River, waar u kunt genieten van een ritje van 20 minuten. Vanaf daar heeft u een ongelooflijk uitzicht over Boston en Cambridge.

Deze tour kost ongeveer €55. Deze prijs is inclusief meertalige audiogidsen, zodat u de tour kunt begrijpen als u geen Engels spreekt.

Het is vermeldenswaard dat rolstoelgebruikers aan deze tour kunnen deelnemen, aangezien het voertuig rolstoelvriendelijk is. Hulpdieren zijn ook welkom.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 55 €.
 • Duur: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Voordelen van deze optie: u kunt de stad en de Charles River in één voertuig bezoeken.
 • Nadelen van deze optie: er is geen eten of snack onderweg inbegrepen. Ook kan het voor sommige mensen een zeer snelle rit zijn.

Boek een ritje met de eendenboot in Boston

2. Avondcruise met cocktails en andere dranken

avondcruise| ©Pedro Figue2010
avondcruise| ©Pedro Figue2010

Als u ouder bent dan 21 jaar en van alcoholische dranken houdt, is deze optie ideaal voor u. Zelfs als je met z'n tweeën reist, is dit een van de beste dingen om 's avonds in Boston te doen.

Tijdens deze cruise zie je de prachtige lichtjes van de stad, vaar je op een historisch schip en proef je de speciale cocktails die het bedrijf voor deze ervaring bereidt.

De tour vindt meestal plaats op historische schoeners en passagiers mogen zelfs helpen met het hijsen van de zeilen. Wanneer de boottocht begint, kunt u naar de bar gaan en uw bestelling plaatsen. Sommige bars bieden rum- en gembercocktails aan, een drankje dat zeelieden vroeger dronken. U vindt er ook bier, wijn en frisdrank.

De tocht duurt twee uur en kost ongeveer 44 euro. Profiteer van de avond om te ontspannen en het lawaai van de stad te vergeten terwijl u naar de sterrenhemel staart. De tour eindigt op hetzelfde ontmoetingspunt na een rondleiding door de haven van Boston.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer €45.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze optie: u kunt een ouderwetse ervaring beleven aan boord van een schoener terwijl u geniet van cocktails en de nachtelijke hemel.
 • Nadelen van deze optie: eten en snacks zijn niet inbegrepen. Drankjes zijn ook niet inbegrepen bij de aankoop van het ticket.

3. Whale Watching Cruise

mensen op de dolfijn cruise| ©dvorahart
mensen op de dolfijn cruise| ©dvorahart

Als je ervan houdt om de natuur te waarderen en je te laten verblinden door haar schoonheid, dan raad ik je een walviscruise in Boston aan.

De tocht voert u met hoge snelheid op een catamaran door het Stellwagen Bank National Marine Sanctuary. De tour kost ongeveer 60 euro en duurt ongeveer twee uur.

Tijdens de tour ziet u bultruggen, dwergvinvissen, grienden, vinvissen en Atlantische dolfijnen. Ook kunt u zeevogels zoals meeuwen observeren. Terwijl u naar dit natuurspektakel kijkt, zal een gids die gespecialiseerd is in het zeeleven interessante details uitleggen over het leven van deze dieren.

Tijdens deze cruise vaart u door de open wateren aan de monding van Massachusetts Bay. Er is genoeg voedsel voor al deze dieren. Deze cruises hebben drie buitendekken van waaruit u het natuurspektakel kunt bekijken.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 60 euro.
 • Duur: 2 uur.
 • Voordelen van deze optie: U krijgt de kans om veel zeedieren van dichtbij te zien.
 • Nadelen van deze optie: Er is geen eten inbegrepen en de tocht kan voor veel mensen te snel gaan.

4. Boston historische rondvaart

Cruise bij nacht| ©Jennifer Boyer
Cruise bij nacht| ©Jennifer Boyer

Als je van geschiedenis houdt en wat meer van Boston wilt zien, dan is deze cruise iets voor jou. Aan boord van deze ferry kunt u in ongeveer twee uur de stad verkennen.

Gedurende deze tijd kunt u genieten van de vertellingen van de gidsen die verhalen vertellen over zeelegenden, de Revolutionaire Oorlog en historische figuren van Boston. Als u van dit thema houdt, moet u ook een geschiedenistour door Boston maken.

Tijdens deze tour komt u langs beroemde schepen zoals de Boston Tea Party, de USS Constitution en het Boston Light, de oudste vuurtoren van de VS. Andere bezienswaardigheden die u tijdens deze cruise ziet, zijn de Old North Church en het Boston Floating Museum, een van de beste musea van Boston.

Geniet van de bezienswaardigheden terwijl u door het gebied van het Harbor Islands National Park en de haven van Boston vaart. Van daaruit ziet u panoramische uitzichten over de stad en de waterkant.

Details van belang

 • Prijs: ongeveer €40.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze optie: u vaart langs alle historische plaatsen in de haven terwijl u luistert naar de historische feiten over elk ervan.
 • Nadelen van deze optie: er zijn geen hapjes of drankjes inbegrepen, alleen de rondleiding en het verhaal.

Boek een historische cruise in Boston

5. Brunch cruise door Boston

houten tafel cruise| ©Arun Sharma
houten tafel cruise| ©Arun Sharma

Bij elk goed plan hoort een goede maaltijd, vind je niet? Als je denkt zoals ik dan is dit de cruise die je moet kiezen.

Terwijl je geniet van je brunch, kun je de stad en zijn historische plaatsen bekijken vanuit de haven van Boston. Als je nog trek hebt in meer eten, raad ik je een food tour aan.

Nadat de cruise is begonnen, kun je het eten kiezen dat je wilt en de hoeveelheid die je wilt, want ze hebben een open buffet. Zodra u uw favoriete maaltijd hebt gekozen, kunt u naar een van de tafels op het dek gaan. Het wordt zeker een gedenkwaardige brunch met een panoramisch uitzicht over de stad.

De cruise passeert historische plaatsen zoals Bunker Hill, het World Trade Center en de USS Constitution, het oudste dienstdoende marineschip ter wereld. Terwijl u eet kunt u luisteren naar het verhaal van de gidsen om belangrijke details over alle sites te weten te komen.

Aan het einde van uw maaltijd kunt u naar het bovendek gaan, waar een DJ de beste muziek zal draaien om de tour af te sluiten met een feestje.

Dit is zeker een geweldig plan als je met vrienden reist voor ongeveer €80 voor een twee uur durende trip.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze optie: de lunch is in buffetvorm, dus je kunt zoveel eten als je wilt, maar ook historische plekken bezoeken en genieten van goede muziek tijdens een klein afscheidsfeestje.
 • Nadelen van deze optie: het duurt maar twee uur, dus elke activiteit wordt gedaan binnen een beperkte tijd.

Boek een voedseltour door Boston

6. Cruise bij zonsondergang

cruise overdag| ©Andrew Quinney
cruise overdag| ©Andrew Quinney

Er is niets romantischer dan een sunset cruise. Als u op zoek bent naar een dergelijke ervaring, dan is dit de tour voor u. Aan boord van dit schip heb je een panoramisch uitzicht over de haven en de stad terwijl je ongeveer twee uur lang langs de historische bezienswaardigheden van het gebied vaart.

Elke avond wordt de zonsondergang ingeluid door het kanonvuur van de USS Constitution. Tijdens dit avontuur kunt u genieten van snacks en alcoholische of frisdranken die u in uw hut kunt kopen. Ik weet zeker dat u zich op uw gemak zult voelen op deze reis, want het aantal passagiers is bijna altijd 10 of 12 personen.

Bezienswaardigheden die u vanaf de veerboot zult zien zijn onder andere de Old North Church & Historic Site, de historische Navy Yard en de Leonard P. Zakim Bunker Hill Bridge.

Bijzonderheden

 • Prijs: ongeveer 45 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: veerboot.
 • Voordelen van deze optie: u kunt de zonsondergang vanaf de zee bekijken terwijl u een panoramisch uitzicht op de stad hebt.
 • Nadelen van deze optie: drankjes en snacks zijn niet inbegrepen in de ticketprijs.

Boek een boottocht bij zonsondergang in Boston

7. De Water Roller Coaster: snelle boottocht

boot in beweging| ©lesley doubleday
boot in beweging| ©lesley doubleday

Wilt u een ervaring vol adrenaline en snelheid? Probeer dan de speedbootrit door de haven van Boston met ongeveer 65 kilometer per uur.

Velen noemen het "de waterachtbaan", omdat hij kronkelende, scheurende en draaiende bewegingen maakt. Als u maar een dag in Boston bent, is dit misschien een ervaring die u moet hebben.

Voor dit avontuur moet u bereid zijn om nat te worden - dat hoort bij de pret! De dieselmotoren leveren tot 2.800 pk om u op volle snelheid te laten rijden. Natuurlijk wordt deze ervaring begeleid door muziek om de gelegenheid te verlevendigen - een unieke ervaring die u het gevoel geeft dat u leeft!

Houd er rekening mee dat deze tour alleen loopt van mei tot oktober, dus het is een van de dingen om te doen in Boston tijdens de zomer.

Sommige van deze tours hebben een filmthema, zoals de Codzilla, die Godzilla nabootst en minstens 45 minuten duurt en €40 kost.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer €40.
 • Duur: ongeveer 45 minuten.
 • Voordelen van deze optie: Dit is praktisch een twee-in-één-ervaring, want u ervaart het wonder van een rondvaart door de haven van Boston terwijl u in een waterachtbaan rijdt.
 • Nadelen van deze optie: Helaas is dit geen plan dat ik iedereen zou aanraden. Als je snel bang bent, last hebt van ernstige paniekaanvallen en angst, of hartproblemen hebt, kies dan voor een ander, rustiger type rit.

Boek uw Boston Codzilla ervaring

Hoe boekt u een cruise in Boston

persoon bij balie met laptop| ©Benjamin Dada
persoon bij balie met laptop| ©Benjamin Dada

De handigste manier is om de cruise waarin u geïnteresseerd bent online te boeken. Normaal gesproken ontvangt u alles wat u nodig heeft voor de tocht op uw mobiele telefoon.

Als u al in de stad bent, kunt u naar de haven van Boston gaan en het aan het loket vragen. Daar zult u het schema moeten uitzoeken en als er nog plaatsen zijn, kunt u zonder problemen uw ticket kopen.

Als u echter in een hoogseizoen zoals de zomer reist, zult u waarschijnlijk geen tickets voor dezelfde dag kunnen krijgen.

Traveller Tip

Voordat u een cruise, Duck Boat of een andere tour in een vreemde stad maakt, moet u alle details van de attractie goed onderzoeken. Zo weet u wat u kunt verwachten als u ter plaatse aankomt. Als u uw ticket van tevoren boekt, bent u verzekerd van een goede ervaring.

Wat is het voordeel van een cruise of Duck Boat in Boston?

kind op een boot op de rivier| ©Kevin Waldeck
kind op een boot op de rivier| ©Kevin Waldeck

Cruises zijn een totaal andere manier om een stad te bezoeken. Door op de boot te reizen kunt u de stad vanuit een totaal ander perspectief bekijken.

Aan de andere kant zijn Duck Boats een andere ervaring op zich. Ze stellen u in staat om de stad en de haven op hetzelfde vervoermiddel te verkennen.

Naast de bezienswaardigheden hebben cruises meestal thema's die een uniek tintje aan de tocht geven. Sommige hebben een historisch thema voor wie interessante feiten wil leren over de bezienswaardigheden van de stad.

Als u het belangrijk vindt om iets te eten, dan zijn de beste opties cruises met brunch of diner. Een ander voordeel van deze reizen is dat er meestal maar een paar mensen mee mogen. U kunt dus een aangename ervaring hebben met uw vriendengroep als u met hen reist, of zelfs socialiseren met andere toeristen. Voor romantische plannen is het ideaal om te reizen op kleine cruises, omdat ze u iets meer privacy geven om een intiem en mooi moment te beleven.

Aan de andere kant is een cruise een ervaring die u moet beleven als u meer dan drie dagen in Boston gaat verblijven. Andere plannen zullen u niet dezelfde informatie en memorabele herinneringen geven die deze cruises u zullen geven.

Boek een sightseeing bustour in Boston

Vergelijk de verschillende opties

Bruine Eend Boot| ©David Sjunnesson
Bruine Eend Boot| ©David Sjunnesson
 • Eendenboottocht door de stad Boston en cruise over de Charles River- Laat in de middag
 • Overdag
 • Kosten: ongeveer 55 €.
 • Duur: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Vervoermiddel: eendenboot.
 • Avondcruise met cocktails en andere drankjes
 • 's Avonds
 • Kosten: ongeveer 45 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: schoener cruise.
 • Whale watching cruise
 • Overdag
 • Kosten: ongeveer 60 €
 • Duur: ongeveer 2 uur
 • Vervoermiddel: catamaran cruise.
 • Historische Boston cruise
 • Overdag.
 • Kosten: ongeveer 40 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: ferry.
 • Brunchcruise door Boston
 • Lunchtijd.
 • Kosten: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: ferry
 • Cruise bij zonsondergang in de haven van Boston
 • Zonsondergang.
 • Kosten: ongeveer €45.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: veerboot.
 • Waterachtbaan: speedboottocht
 • Overdag.
 • Kosten: ongeveer €40.
 • Duur: ongeveer 45 minuten.
 • Vervoermiddel: speedboot.