Martha’s Vineyard Dagtrips vanuit Boston

Het is een van de populairste excursies vanuit Boston om het hele jaar door te bezoeken. Hier is alles wat je moet weten om naar Martha's Vineyard te gaan.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuten lezen

Martha’s Vineyard Dagtrips vanuit Boston

jardín colorido| ©Peter Roos

Martha's Vineyard is een van de populairste eilanden aan de oostkust van de Verenigde Staten. Gelegen op 150 kilometer van Boston is het een van de meest gewilde bestemmingen voor toeristen als het gaat om het kiezen van excursies vanuit de stad naar de omgeving, en hoewel het eiland vooral een zomerkolonie is, biedt het het hele jaar door plannen.

Als u uw lijst van dingen om te zien en te doen in Boston aan het opstellen bent en u graag van de stranden geniet, zal deze bestemming een zeer appetijtelijke optie voor u zijn. Om op Martha's Vineyard te komen kun je een bus nemen vanuit Boston en vervolgens een veerboot naar de haven van het eiland, of je kunt kiezen voor een vliegreis, en als je er eenmaal bent kun je een tour boeken zodat je niets mist. Sommige alternatieven omvatten alle diensten en vereenvoudigen uw organisatie. Hier zijn alle opties, met hun voor- en nadelen.

1. Een georganiseerde tour: De beste manier om Martha's Vineyard te bereiken vanuit Boston

jongeren poseren voor een foto| ©CATS
jongeren poseren voor een foto| ©CATS

Als u er zeker van wilt zijn dat uw reis georganiseerd is en een succes wordt vanaf het moment dat u Boston verlaat, is de beste optie een georganiseerde tour te kiezen die alle transfers naar het eiland omvat en ook de tour om het eiland te leren kennen. Met dit alternatief is uw ervaring completer en krijgt u een deskundige gids die u alles vertelt over Martha's Vineyard.

Het eiland heeft veel attracties, vooral als u Boston in de zomer bezoekt en besluit Martha's Vineyard te bezoeken, omdat de stranden dan prachtig zijn en het warm weer is, maar de rest van het jaar biedt het ook attracties zoals het plaatselijke museum, het Aquinnah Cliffs overlook en de Gay Head en Edgartown overlooks.

Het organiseren van uw eigen bezoek kan stressvol zijn omdat het een bestemming is waarvoor verschillende vervoersmiddelen nodig zijn, tenzij u ervoor kiest om te vliegen, hoewel dit een van de duurste opties is en de minst gebruikelijke voor bezoekers. Met een georganiseerde rondreis hoeft u niet alles zelf te regelen en bespaart u tijd en geld.

Een volledig georganiseerde tour duurt ongeveer twaalf uur. U begint uw tour in het centrum van Boston met een bus die u naar de Island Queen brengt, waar een veerboot u naar Martha's Vineyard langs de kust van Massachusetts brengt. U brengt in totaal zes uur door op de bestemming , met een drie uur durende rondleiding die een bezoek omvat aan de iconische attracties in de zes stadsdelen van een van Amerika's meest unieke eilanden. Retourtickets voor de veerboot en de bus zijn inbegrepen.

Interessante details

 • Prijs... Vanaf 100 euro met retour bus en ferry transfers, lokale gids en drie uur durende eilandtour.
 • Reisduur... De tour duurt in totaal twaalf uur, waarvan zes uur op het eiland en een drie uur durende rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden op Martha's Vineyard.
 • Aanbevolen als... U de organisatie wilt vergeten en wilt genieten van een van de mooiste plekken rond Boston met een complete tour.

Boek uw Martha's Vineyard Tour

2. Hoe kom ik op Martha's Vineyard met de bus en de veerboot: De meest gebruikte optie

uitzicht vanaf de boot| ©CATS
uitzicht vanaf de boot| ©CATS

Als u liever zelf uw weg naar het eiland zoekt, kunt u kiezen voor de bus. In dit geval is de meest directe optie om een bus te nemen van South Station naar Falmouth Station, waar u overstapt op de Sealine Hyannis service naar de haven om te wachten op het vertrek van de veerboot. Informatie over een van de veerbootmaatschappijen vindt u hier.

Als u accommodatie heeft in het centrum van Boston, een gebied dat populair is bij toeristen vanwege de nabijheid van enkele belangrijke attracties zoals het Tea Party Museum en het New England Aquarium, kunt u bus nummer 7 nemen naar Summer St. en vervolgens overstappen op Falmouth Station om naar de haven te gaan voor de veerboot.

Een andere optie is om de bus te nemen van South Station naar Hyannis Transportation Center en dan over te stappen naar de haven voor de veerboot. Met dit alternatief kunt u de tussenstop in Falmouth Station vermijden, maar de totale reistijd is met bijna drie uur wel langer.

Als u rechtstreeks vanaf Logan Airport wilt gaan, moet u de Hyannis-bus nemen naar Hyannis Transportation Center en vervolgens overstappen op Falmouth, waar u, als u tijd hebt, de stranden kunt bezoeken die ook als ideaal voor kinderen worden beschouwd. In alle gevallen moet u daar een kaartje kopen voor de veerboot naar Martha's Vineyard Island.

Interessante details

 • Prijs... De bus naar Falmouth inclusief transfer begint bij 17 euro. De veerboot van Woods Hole naar het eiland begint bij 10 euro.
 • Reistijd... De snelste bussen arriveren in Falmouth in anderhalf uur, maar sommige kunnen er wel drie uur over doen. De veerboot naar Martha's Vineyard doet er 45 minuten over.
 • Aanbevolen als... U op zoek bent naar een goedkopere route en genoeg tijd hebt in Boston om zelf iets te regelen.

Boek uw tour naar Martha's Vineyard

3. Hoe kom je naar Martha's Vineyard met de trein, taxi en veerboot: De beste optie voor een tussenstop

witte veerboot op zee| ©Joe Knapp
witte veerboot op zee| ©Joe Knapp

Treinreizen bieden vaak uitkomst als je naar verre bestemmingen wilt reizen, al is er in dit geval geen directe route vanuit Boston. Als u per trein naar Martha's Vineyard wilt, moet u de dienst van de Cape Flyer nemen van South Station naar Buzzards Bay en vandaar per taxi naar Falmouth om de veerboot te nemen.

Zoals u zult zien, is het geen goedkope optie en zijn er transfers inbegrepen, wat het een beetje een gedoe maakt, maar het is een interessant alternatief als u van plan bent Buzzards Bay te bezoeken, een populaire bestemming als u van vissen en zeilen houdt. Het ligt ook heel dicht bij Cape Cod, een populaire bestemming.

Eenmaal aangekomen in Buzzards Bay moet u een taxi nemen naar de haven van Woods Hole, want er zijn geen privédiensten beschikbaar. Eenmaal in de haven bereikt u Martha's Vineyard via een boottocht.

Interessante details

 • Prijs... Treinkaartjes beginnen bij vijf euro. Taxitarieven naar Woods Hole beginnen bij 90 euro. De veerboot naar het eiland begint bij 10 euro.
 • Reistijd... De trein naar Buzzards Bay duurt anderhalf uur. De taxirit naar de haven duurt ongeveer een half uur. De veerboot doet er 45 minuten over om het eiland te bereiken.
 • Aanbevolen als... U Buzzards Bay wilt zien op uw weg van Boston naar Martha's Vineyard.

Boek uw tour naar Martha's Vineyard

4. Hoe kom ik naar Martha's Vineyard met eigen auto en veerboot: Het handigste alternatief?

man in een auto| ©David Berkowitz
man in een auto| ©David Berkowitz

Dit is de meest effectieve landoptie, hoewel u om er te komen een auto moet huren en vervolgens met de autoveerboot naar het eiland moet. In dit geval moet je van Boston naar Woods Hole rijden en vervolgens naar Martha's Vineyard reizen. Het is een populaire keuze voor de lokale bevolking en toeristen die meerdere dagen op het eiland doorbrengen.

De kortste weg is de MA-24 S naar Falmouth en vandaar naar de haven in Woods Hole. De reis duurt iets langer dan een uur en deze route is inclusief tol. Zorg ervoor dat u van tevoren een plaats op de veerboot boekt met de auto-transferoptie, want die kan uitverkocht raken.

De veerboot doet er ongeveer 45 minuten over om het eiland te bereiken, maar de prijzen stijgen als de autotransfer is inbegrepen. Vergeet niet dat als u een auto huurt, u de autotransfer moet aankondigen, zodat de nodige toestemming in het contract kan worden opgenomen. U kunt ook kiezen voor de route van Boston naar Cape Cod, maar dat is een lange weg omdat u later op de dag naar Woods Hole moet rijden.

Interessante details

 • Prijs... In Boston kun je een middelgrote auto huren vanaf 90 euro per dag inclusief verzekering. Een ferryticket met autotransfer begint bij 55 euro.
 • Reistijd... De rit naar Falmouth over de MA-24 S duurt iets meer dan een uur en de veerboot naar Martha's Vineyard duurt ongeveer 45 minuten.
 • Aanbevolen als... U op zoek bent naar een onafhankelijke optie waarbij u in uw eigen tempo kunt reizen en als u een meerdaags verblijf op het eiland plant.

5. Met het vliegtuig naar Martha's Vineyard: de meest directe optie

mensen inkomend| ©michaelstroeder
mensen inkomend| ©michaelstroeder

Dit is de snelste en eenvoudigste optie, aangezien u op Logan Airport op het vliegtuig stapt en rechtstreeks naar het eiland vliegt. Het is het meest effectieve alternatief, zonder overstappen tussendoor, vooral als de vlucht rechtstreeks is, zoals veel luchtvaartmaatschappijen aanbieden.

Er zijn ten minste vijf luchtvaartmaatschappijen die regelmatige vluchten van Boston naar Martha's Vineyard verkopen en andere die in de maanden mei tot en met oktober regelmatige diensten aanbieden, zelfs vanuit andere steden met tussenlandingen. Het nadeel van deze optie is dat de gemiddelde tarieven beginnen bij 120 euro retour, waardoor vliegen een van de duurste opties is om op het eiland te komen. De prijs per enkele reis is duurder.

Tijdens de zomermaanden in Boston, wanneer het toerisme naar het eiland toeneemt en zelfs presidenten op bezoek komen, verhogen luchtvaartmaatschappijen hun aanbiedingen en zijn er promotievluchten beschikbaar. De vlucht naar Martha's Vineyard, die ongeveer 40 minuten duurt, is een geweldige ervaring en de luchthaven van het eiland is klein en schilderachtig.

Interessante details

 • Prijs... Rechtstreekse vluchten vanuit Boston beginnen bij 120 euro. Houd er rekening mee dat deze tarieven extra bagagekosten met zich mee kunnen brengen.
 • Vliegtijd... De non-stop vlucht van Boston's Logan Airport naar Martha's Vineyard duurt gemiddeld veertig minuten.
 • Aanbevolen als... U op zoek bent naar een snelle en efficiënte optie of als u een kort verblijf in de stad heeft en wat tijd moet uittrekken.

6. Hoe kom ik op Martha's Vineyard per taxi en veerboot: Het handigste alternatief als u met kinderen reist

auto met zwart taxibord| ©David Valenzuela
auto met zwart taxibord| ©David Valenzuela

Hoewel een taxi naar Falmouth niet de goedkoopste optie is, kan het effectief zijn als de kosten van de reis worden verdeeld over een groep mensen. Het is ook een efficiënt alternatief als uw reis naar Boston kinderen omvat of als u op zoek bent naar een comfortabele optie en niet naar de haven van Woods Hole wilt rijden.

In tegenstelling tot de busrit vermijdt de taxi transfers en met vertrek vanuit het centrum van het Museum of Fine Arts bent u in iets meer dan een uur bij de veerboot. Houd er rekening mee dat het nachttarief, dat overdag rond de 180 euro begint, kan oplopen.

Eenmaal in de haven aangekomen, moet u de veerboot naar Martha's Vineyard nemen. Als u slechts een dag op het eiland bent, kunt u het beste 's ochtends vroeg een taxi nemen.

Details van belang

 • Prijs... Taxitransfers van het centrum van Boston naar de haven van Woods Hole beginnen bij 180 euro. De tarieven kunnen 's nachts veranderen. De veerboot naar het eiland begint bij 10 euro.
 • Reistijd... De taxirit naar de haven duurt iets meer dan een uur via de meest directe route.
 • Aanbevolen indien... U reist met een groep of met kinderen en wilt kiezen voor een comfortabele en effectieve optie.

Boek uw tour naar Martha's Vineyard

7. Hoe kom ik op Martha's Vineyard met Uber en veerboot: Een veilig alternatief en in een auto naar keuze

auto's aan boord bij baarco| ©Live Free or Die
auto's aan boord bij baarco| ©Live Free or Die

Als u met een eigen auto naar Falmouth wilt reizen, maar ook wilt kiezen in welk voertuig u aan boord gaat, bent u misschien geneigd om een Uber of een andere app-service te nemen. Dit kan ideaal zijn als je met een grote groep mensen bent en veel bagage bij je hebt.

Met deze optie vermijd je de trein- en bustransfers en kun je comfortabel en veilig reizen. Het is ook een zeer snel alternatief. Als je een executive Uber neemt in een ruim voertuig in de buurt van het Boston Museum of Science, kom je in iets meer dan een uur aan in Falmouth.

Vanuit Falmouth ga je aan boord van de veerboot naar het eiland om je reis naar de bestemming te beginnen.

Interessante details

 • Prijs... Uber-transfers van het centrum van Boston naar de haven van Woods Hole beginnen bij 160 euro. Tarieven zijn onderhevig aan verandering 's nachts of door grote vraag. De veerboot naar het eiland begint bij 10 euro.
 • Reistijd... De Uber-rit naar de haven duurt iets meer dan een uur via de meest directe route.
 • Aanbevolen als... U in een groep of met veel bagage reist en kiest voor een ruim voertuig om comfortabel te reizen.

We vergelijken alle opties om van Boston naar Martha's Vineyard te komen

zonnende mensen| ©Tracy Lee Carroll
zonnende mensen| ©Tracy Lee Carroll
 • Georganiseerde tour
 • Prijs: Vanaf 147 euro met excursie en retourtransfers.
 • Totale duur: 12 uur.
 • Voordelen: Alles is inbegrepen en u bespaart tijd.
 • Nadelen: Geen optie voor u als u graag in uw eigen tempo en zonder verplichtingen reist.
 • Bus en veerboot
 • Prijs: Vanaf 17 euro voor de bus en vanaf 10 euro voor de veerboot.
 • Totale duur: Vanaf 1,5 uur met de bus en 45 minuten met de veerboot.
 • Voordelen: Een van de goedkoopste opties.
 • Nadelen: Het heeft transfers en omvat geen diensten op het eiland.
 • Trein, taxi en veerboot
 • Prijs: Trein vanaf 5 euro, taxi vanaf 90 euro en veerboot vanaf 10 euro.
 • Totale tijd: Anderhalf uur voor de trein, een half uur voor de taxi en 45 minuten voor de veerboot.
 • Voordelen: Goed alternatief als u Buzzards Bay wilt zien.
 • Nadelen: Het is een transferzware en dure optie.
 • Eigen auto en veerboot
 • Prijs: Vanaf 90 euro per dag als je een auto huurt. Veerboot met autotransfer vanaf 55 euro.
 • Totale duur: Iets meer dan een uur met de auto en 45 minuten met de veerboot.
 • Voordelen: Snelste en meest comfortabele landoptie.
 • Nadelen: Niet voordelig als u maar een dag naar het eiland gaat.
 • Vliegtuig
 • Prijs: Vanaf 120 euro retour.
 • Totale tijd: De vlucht duurt 40 minuten vanaf Boston.
 • Voordelen: Snelheid en comfort.
 • Nadelen: Het is een van de duurste opties en omvat geen diensten op het eiland.
 • Taxi en veerboot
 • Prijs: Vanaf 180 euro dagtarief.
 • Totale tijd: Iets meer dan een uur met de taxi en 45 minuten met de veerboot.
 • Voordelen: Gemak als u met kinderen reist en geen transfers.
 • Nadelen: Duur als je niet in een groep reist.
 • Uber en veerboot
 • Prijs: Vanaf 160 euro dagtarief.
 • Totale tijd: Iets meer dan een uur met Uber en 45 minuten met de veerboot.
 • Voordelen: Gemak als je in een groep reist of met veel bagage.
 • Nadelen: Dure optie als je alleen reist of het tarief verandert door grote vraag.