Hoe koop je tickets voor een NBA wedstrijd in Orlando

Trakteer jezelf op een kaartje voor de thuiswedstrijden van de Orlando Magic. NBA grootheden wachten op u in het Amway Center.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

7 minuten lezen

Hoe koop je tickets voor een NBA wedstrijd in Orlando

Estatua de jugador de bronce | ©David M.

De staat Florida is de thuisbasis van twee NBA-teams, waarvan één in Orlando. De stad staat bekend om zijn entertainment en de basketbalgiganten vullen een leuk aanbod aan met themaparken en activiteiten voor het hele gezin.

Welke NBA wedstrijden kun je bekijken in Orlando?

basketbalspelers op het veld| ©Bill Bryan
basketbalspelers op het veld| ©Bill Bryan

In het midden van de jaren tachtig droomden basketbalfans uit Florida van een franchise in de Sunshine State. In 1989, slechts één jaar na het debuut van de Miami Heats, maakten de Orlando Magic hun eerste opwachting in de NBA. De naam van het team is een duidelijke toespeling op de pretparken in de metropool.

Orlando Magic is het enige team in de stad en de thuisbasis is het Amway Center, een arena met 18.000 zitplaatsen die beroemd is om de geweldige sfeer op de tribunes. De fans zijn zeer trouw en vullen het stadion tegen alle tegenstanders.

Bekijk NBA tickets

Waar koop ik kaartjes voor de NBA in Orlando?

meisje dat laptop gebruikt zittend op de vloer| ©Thought Catalog
meisje dat laptop gebruikt zittend op de vloer| ©Thought Catalog

Het antwoord is eenvoudig: NBA tickets zijn verkrijgbaar op de website van Hellotickets. Deze website geeft u de mogelijkheid om ze te kopen voordat u vertrekt en met de zekerheid dat u officiële tickets ontvangt. Dankzij de gedetailleerde kaart (en de andere tips in dit artikel) zal het niet moeilijk zijn om het ticket te vinden dat het beste bij uw behoeften past.

Als u niet van tevoren wilt reserveren, is de kassa van het Amway Center drie uur voor de wedstrijd geopend. Volgens mij is het niet de moeite waard om in de rij te staan. Vooral als je op vakantie bent, is tijd geld.

Bekijk NBA tickets

Hoeveel kost het om een NBA wedstrijd te zien in Orlando?

persoon die kaartjes telt| © Alexander Grey
persoon die kaartjes telt| © Alexander Grey

Gemiddeld zijn kaartjes voor de Orlando Magic iets goedkoper dan in andere steden in de Verenigde Staten. In de stad Florida kun je een goed kaartje vinden voor ongeveer 90 euro.

Bekijk NBA tickets

Hoe te besparen op NBA tickets in Orlando

hoog zicht op het scorebord| ©Jeff Kern
hoog zicht op het scorebord| ©Jeff Kern

Probeer in het algemeen altijd vooraf kaartjes te kopen. Als u de meer prominente rivalen vermijdt - zoals de Miami Heat en Atlanta Hawks - vindt u enkele echte koopjes.

Het Amway Center wordt gekenmerkt door een goede zichtbaarheid. Zitten op de bovenste rij doet niets af aan de ervaring. Dat gezegd zijnde, moet u weten dat de laatste 10 rijen van het bovenste niveau gewoonlijk het minst duur zijn. Als de tegenstander geen grote naam is, kunt u kaartjes vinden voor ongeveer 10 euro.

Bekijk NBA tickets

Wat zijn de beste plaatsen?

lege zwarte stoelen| ©Jeff Kern
lege zwarte stoelen| ©Jeff Kern

De ontwerpers van het Amway Center hebben bijzondere nadruk gelegd op de zichtbaarheid. In de arena is het moeilijk om een slechte plaats te vinden, maar sommige plaatsen onderscheiden zich door de kwaliteit van het uitzicht. Bijvoorbeeld de vakken 113 tot 116 en 104 tot 107. Wil je nog dichter bij de sporters zitten, dan kun je kiezen voor de vakken 207 tot 211 en 223 tot 227.

Als je jezelf wilt trakteren, raad ik je aan de prijzen van de premium seats te bekijken. Je bent tenslotte niet elke dag in Orlando. In dit geval raad ik de volgende ruimtes aan:

  • Presidents Suite, een privé-suite op het Club-niveau. Het is voorzien van lederen stoelen en heeft een maximumcapaciteit van 24 personen
  • Founders Suites, een andere privéruimte op 19 rijen van de speelrechthoek. Nogmaals, het is geschikt voor maximaal 24 personen
  • Walt Disney World Terrace, is verdeeld over twee niveaus en omvat een eigen bar in het bovenste gedeelte. Het biedt plaats aan maximaal 40 personen
  • All-Star Decks, met hoge tafels en leuning zitplaatsen. Zeer aanbevolen

Bekijk NBA tickets

Kan ik het Amway Center bezoeken als ik niet naar een wedstrijd ga?

Amway Center kaarten| ©MJRGoblin
Amway Center kaarten| ©MJRGoblin

Nee, net als andere zalen in de Verenigde Staten vinden in het Amway Center ook talloze live evenementen plaats. Met zo'n strak schema is het praktisch onmogelijk om rondleidingen te organiseren. Er zijn geen georganiseerde rondleidingen, u kunt gewoon een kaartje kopen en van de show genieten.

Bekijk NBA tickets

Hoe lang duurt een NBA wedstrijd?

basketbalveld met mensen| ©thoco77
basketbalveld met mensen| ©thoco77

In de beroemdste basketbalcompetitie ter wereld is de speeltijd iets langer dan in Europa. Terwijl in Spanje een wedstrijd 40 minuten duurt (vier helften van 10 minuten), duurt deze in de Verenigde Staten 48 minuten (12 minuten per helft). Als een wedstrijd in een gelijkspel eindigt, worden 5 extra minuten gespeeld.

Wanneer een NBA wedstrijd kijken in Orlando?

twee nba-spelers lopen op het veld| ©photocat001
twee nba-spelers lopen op het veld| ©photocat001

Orlando fans staan bekend om hun warmte. Het publiek volgt en steunt hun team vol overgave. Zoals in de beste tradities is de meest intense rivaliteit die met de buren, in dit geval de Miami Heats. De rivaliteit raakte in een stroomversnelling in de jaren negentig toen een zekere Shaquille O'Neal de Magics leidde.

Toen de twee franchises hun debuut maakten, kreeg de ploeg uit Miami bovendien een overweldigende media-aandacht, wat niet onopgemerkt bleef voor Orlando coach Stan Van Gundy, die enkele sarcastische opmerkingen maakte aan de pers. Al met al zijn de Florida derby's de kosten van het kaartje waard. Je moet misschien wat extra betalen, maar het is het waard.

Andere opmerkelijke tegenstanders zijn de Atlanta Hawks (vanwege de structuur van de Eastern Conference spelen de Hawks en Magic altijd tegen elkaar om de bovenste vier plaatsen), Boston Celtics en Detroit Pistons.

Betalen kinderen entree in het Amway Center?

kind voor het Amway Center| ©Todd Schmidt
kind voor het Amway Center| ©Todd Schmidt

In de NBA verandert het ticketbeleid voor kinderen per team. In het geval van de Orlando Magic hoeven kinderen onder de 36 inch (ongeveer 91 centimeter) geen kaartje te kopen. Ze moeten op de schoot van een ouder zitten. Als uw kind volwassen is, moet u een volledig ticket betalen.

Zijn er spelletjes in de kersttijd?

bord met speeldata| ©alphatrek
bord met speeldata| ©alphatrek

Ja, de NBA stopt niet in deze tijd van het jaar. De nabijheid van de feestdagen zorgt voor meer belangstelling van het publiek. Inderdaad, de wedstrijden die in december plaatsvinden onderscheiden zich meestal door de geweldige sfeer op de tribunes. Als je deze sfeer zelf wilt voelen, koop dan gewoon je kaartjes.

Games worden ook gespeeld op eerste kerstdag en één onvergetelijke uitdaging betrof de Orlando Magic. In 1995 won het team uit Florida de wedstrijd tegen de Houston Rockets met een last-minute basket. De wedstrijd eindigde met de score 92-90.

De dag van de wedstrijd

spelers tijdens de wedstrijd| ©photocat001
spelers tijdens de wedstrijd| ©photocat001

Nu u alles weet over zitplaatsen en prijzen, ontbreken er alleen nog een paar kleine details. Hieronder vindt u wat nuttige informatie.

Waar te eten

Er is geen tekort aan eetgelegenheden in het Amway Center. De arena is de thuisbasis van Orlando Table en Orlando Market, twee restaurants die de voorkeur geven aan lokale ingrediënten. Voor een meer exclusieve ervaring kunt u terecht bij Jernigan's, dat naast lekker eten ook bekend staat om zijn uitzicht over de arena.

Als u wat geld wilt besparen, kunt u in de buurt van het Amway Center eten. De volgende etablissementen liggen op loopafstand van de arena:

  • Hamburger Mary's, als je zin hebt in een goede carnivore snack. Op hun menu staan ook salades, taco's, voorgerechten en wraps. Als het u bevalt, kunt u ook terugkomen voor de brunch (110 W Church Street)
  • Bosphorous, een restaurant gespecialiseerd in Turkse gerechten. Liefhebbers komen terug voor de lamsschenkel en gesauteerde garnalen (7600 Dr Phillips Boulevard Ste 108)
  • HÄOS on Church, een etablissement met een gevarieerd menu. Vegetarische opties zijn ook beschikbaar (123 W Church Street)
  • Super Rico, voor Colombiaans straatvoedsel. Ideaal als je een bakje wilt delen, een bordje salchipapas of een paar lekkere arepas (57 W Central Boulevard)
  • Big Storm Brewing, een brouwerij met een goed eetmenu. Perfect voor een koude pint voor of na de wedstrijd.

Waar parkeren?

De officiële Orlando Magic parkeergarage is de GEICO garage op 400 West South Street. U kunt het parkeergeld direct bij de kassa van het Amway Center betalen. Dit bedrag moet vóór 17:00 uur worden betaald. U kunt ook kiezen voor de volgende opties:

Wanneer ga je naar het stadion?

Een algemene regel is dat je niet op het laatste moment moet verhuizen. De NBA is een nauwlettend in de gaten gehouden competitie en het is het beste om ruim van tevoren naar de arena te gaan. Het Amway Center ligt vlakbij een snelweg die meestal vrij druk is op wedstrijddagen. Ook kunt u, als u vroeg aankomt, van de gelegenheid gebruik maken om in een van de bovengenoemde restaurants te eten.

Wi-Fi-verbinding

Ja, een Wi-Fi verbinding is beschikbaar in het Amway Center. Als u uw e-ticket wilt ophalen en niet tot het laatste moment wilt wachten, raad ik u aan dit in uw hotel of huurhuis te doen. Als alternatief hebben de meeste van de bovengenoemde bars en restaurants draadloze verbindingen.

Hoe kom ik bij het Amway Center Orlando?

geparkeerde gele trein| ©Buddahbless
geparkeerde gele trein| ©Buddahbless

De thuisbasis van Orlando Magic ligt in Downtown en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn echter niet veel opties, aangezien het dichtstbijzijnde vervoermiddel de Sunrail-trein is. U moet uitstappen bij de halte Church Street. Zodra u uitstapt, volgt u de borden en loopt u een paar minuten naar de zaal.