Orlando Luchthaventransfers

Naar het vliegveld gaan in Florida kan overweldigend zijn, vooral als je niet weet hoe je je door de stad moet verplaatsen. Er zijn echter genoeg opties om van en naar het vliegveld van Orlando te reizen, die je in dit artikel vindt.

Lorena Morales

Lorena Morales

8 minuten lezen

Orlando Luchthaventransfers

Parada de bus|© Matthias Rabiller

Orlando International Airport (MCO) ligt ongeveer 20 km ten zuiden van het stadscentrum en is, samen met Miami Airport, een van de drukste luchthavens in de staat Florida, met zo'n 50 miljoen mensen per jaar. Daarom is een comfortabele transfer van en naar de luchthaven zonder vertragingen heel belangrijk als je de stad bezoekt, zodat je altijd kunt genieten van alles wat er te zien en te doen is in Orlando.

De opties om van en naar de luchthaven te komen zijn gevarieerd en bieden elk hun voordelen, dus het is raadzaam dat je ze van tevoren kent, zodat je de handigste kunt kiezen. In dit artikel vind je alle beschikbare transferopties om van of naar je hotel te komen, met een analyse van elke optie op het gebied van onder andere prijs, duur, comfort en wachttijd.

1. Een gedeelde transfer, comfortabeler en met betere prijzen

vrouwen delen een auto|©Fernand De Canne
vrouwen delen een auto|©Fernand De Canne

Een van de meest comfortabele opties om van Orlando International Airport naar je hotel te komen is reizen in een gedeeld voertuig met maximaal 10 tot 15 personen. Deze voertuigen zijn ruim, comfortabel en snel, zodat je in ongeveer 25-30 minuten bij je hotel aankomt, als het zich in het stadscentrum bevindt.

Het wordt ten zeerste aangeraden om met andere passagiers in gedeelde voertuigen door Orlando te reizen omdat ze een uitstekende kwaliteit van dienstverlening bieden tegen een betaalbare prijs. Aan de andere kant kunnen andere transporten die weinig passagiers vervoeren moeite hebben om op tijd te komen, of erg laat zijn, omdat ze niet veel beschikbaarheid hebben of niet op voorhand geboekt kunnen worden.

Een andere reden waarom carpoolen wordt aanbevolen is dat de chauffeurs op straten reizen die minder onderbroken worden door verkeer. Bovendien is het mogelijk om uit te rusten en/of te slapen tijdens de reis omdat de stoelen erg comfortabel zijn en je je ogen niet op de weg hoeft te houden zoals je zou doen als je een taxi of Uber zou nemen.

Interessante details

 • Reistijd: van 30 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de locatie van je hotel.
 • Prijs: vanaf €35.
 • Voordelen van deze methode: je reist comfortabeler en bent sneller bij je hotel op het geboekte tijdstip zonder vertragingen.
 • Hoe boek je dit vervoer: het hangt af van het gekozen bedrijf, maar bij bijna alle bedrijven kun je het online doen vanuit je huis, op de dag en het tijdstip waarop je het boekt.
 • Aanrader als... je liever van de reis geniet zonder je zorgen te maken over vertragingen of op de route te letten zoals bij andere diensten.

Boek een gedeelde luchthaventransfer van de luchthaven naar je hotel in Orlando

2. Een privé transfer, luxe en exclusiviteit reis

Rijdende vrouw|© Jenny Ueberberg
Rijdende vrouw|© Jenny Ueberberg

Als je er niet lang over wilt doen om van het vliegveld naar je hotel te komen tijdens je bezoek aan Orlando, is een goede optie om te reizen met privévervoer voor maximaal 3 tot 5 personen. Je zal op je bestemming aankomen in ongeveer 25 tot 50 minuten, afhankelijk van de locatie van je accommodatie en de verkeersomstandigheden op het moment van de transfer, vooral als je naar Orlando reist in juli, de maand waarin studenten op vakantie zijn.

Deze shuttles hebben chauffeur-gidsen die verschillende talen spreken en die je helpen met je bagage zowel op de luchthaven als in je hotel. De voertuigen zijn ook voorzien van airconditioning en ventilatie.

Exclusiviteit en detail zijn kenmerken die deze bedrijven onderscheiden, want de chauffeurs wachten je bijvoorbeeld op met een bordje met jouw naam erop op de luchthaven. Nadat u uw koffers hebt opgehaald, zult u ze probleemloos terugvinden, aangezien deze borden in grote, duidelijke letters zijn geschreven.

Interessante details

 • Reistijd: 25 tot 50 minuten, afhankelijk van de locatie en de verkeersomstandigheden op dat moment.
 • Prijs: vanaf 65 €.
 • Voordelen van deze methode: je komt sneller op je bestemming, in luxe voertuigen en tegen een redelijke prijs.
 • Hoe boek je dit vervoer: bij de meeste bedrijven kun je deze privétransfer online of telefonisch boeken.
 • Aanrader als... je niet graag met veel mensen reist en je wilt dat je transfer sneller en exclusiever is.

Boek een privé transfer van de luchthaven naar het hotel in Orlando

3. Gedeelde transfer met reservatie van het hotel naar de luchthaven en omgekeerd

Uitzicht op de snelweg vanuit de auto|©Andras Vas
Uitzicht op de snelweg vanuit de auto|©Andras Vas

Als je de beste dingen om te doen in Orlando al op voorhand hebt uitgekozen en je hebt je aankomst- en vertrekdata gepland, dan kan je een retourtransfer boeken. Je wordt dan vervoerd van de luchthaven naar je hotel, en vice versa, op het tijdstip van jouw keuze.

In dit vervoer reis je met maximaal 10 tot 15 personen, in een zeer comfortabel voertuig waarin je kunt uitrusten of slapen tijdens de reis, of genieten van de rit. Al deze voertuigen hebben ventilatie en airconditioning.

Deze optie is erg praktisch als je al gepland hebt om bijvoorbeeld zeven dagen in Orlando te blijven, omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken over het maken van een nieuwe reservering om naar de luchthaven te gaan, wat je tijd bespaart, omdat je maar één reservering hoeft te maken voorafgaand aan de reis, en waardoor je je alleen hoeft te concentreren op het genieten van je verblijf.

De voertuigen die deze transfers maken, hebben een actuele verzekeringspolis voor de veiligheid van de passagiers. Bovendien bieden de meeste bedrijven gratis annulering van de reservering tot 24 uur voor de afgesproken tijd, volgens de lokale tijd in de stad Orlando.

Nuttige details

 • Duur van de rit: tussen 30 minuten en 1 uur, afhankelijk van de locatie van je hotel.
 • Prijs: vanaf 70 €.
 • Voordelen van deze methode: je hoeft je geen zorgen te maken over het maken van een nieuwe reservering om naar de luchthaven te gaan, want je boekt zowel de heen- als de terugreis op hetzelfde moment.
 • Hoe boek je dit vervoer: de meeste boekingen kunnen online of telefonisch worden gemaakt.
 • Aanbevolen als... je je vervoer van en naar het vliegveld wilt organiseren zonder je zorgen te hoeven maken over vertragingen met taxi's, Uber en ander te boeken vervoer.

Boek een retourtje van de luchthaven naar het hotel in een gedeeld voertuig in Orlando

4. Privluchthaventransfers van en naar de luchthaven

Persoon die de auto bestuurt|© Sergey Tarasov
Persoon die de auto bestuurt|© Sergey Tarasov

Transfers kunnen een hoofdpijn zijn als je geen reservering hebt of als je er ter plaatse over moet nadenken. Privévoertuigen besparen je die stress omdat je een terugreis kunt boeken vanuit het comfort van je eigen huis lang voordat je op reis gaat, en de dagen en tijden kunt kiezen die bij je reisschema passen, of het nu een 1-daagse of 5-daagse reis in Orlando is.

Bovendien worden deze reizen uitgevoerd met maximaal 5 personen en minimaal 3, zodat alle passagiers comfortabel kunnen reizen, met voldoende ruimte voor bagage. Over het algemeen bestaat bagage uit één koffer plus handbagage. Als je bagage groter is, is het belangrijk dat je dit op voorhand laat weten aan het bedrijf.

Je moet er ook aan denken om de chauffeur te laten weten als je, om welke reden dan ook, beslist om het ophaaladres voor je transfer naar de luchthaven te wijzigen. Het is ook belangrijk dat je de chauffeur laat weten of je nog andere bagage zal toevoegen aan je bagage, voor het geval je bijvoorbeeld beslist om te gaan winkelen op een van je trips in Orlando.

Bij dit type exclusieve transfers hebben de meeste bedrijven een communicatiedienst tussen de chauffeur en de passagier 24 uur voor de transfertijd om de reis te bevestigen. Vergeet niet dat annuleren 24 uur voor de afgesproken vertrektijd gratis is, maar dat er na die tijd kosten in rekening worden gebracht.

Details van belang

 • Reistijd: 25 tot 50 minuten, afhankelijk van de locatie en de verkeersomstandigheden op dat moment.
 • Prijs: vanaf €140.
 • Voordelen van deze methode: Je hebt zowel de transfer van en naar het vliegveld geregeld zonder de stress van het zoeken naar een transfer tijdens je bezoek.
 • Hoe boek je deze transfer: Bij de meeste bedrijven kun je online of telefonisch reserveren.
 • Aanrader als... je liever rust tijdens de transfer in comfortabele, snelle en luxueuze voertuigen, zowel op de heen- als op de terugreis.

Boek een retourvlucht van de luchthaven naar het hotel in een privévoertuig in Orlando

5. Een taxi of een Uber, niet gedeeld met andere passagiers

Persoon met mobiele telefoon in de hand|© Priscilla Du Preez 🇨🇦
Persoon met mobiele telefoon in de hand|© Priscilla Du Preez 🇨🇦

Als je op zakenreis bent of geen tijd hebt gehad om een comfortabelere transfer te boeken, zoals een gedeelde of privétransfer, of gewoon niet graag de reis deelt met andere passagiers, maak je dan geen zorgen, want er zijn altijd lokale taxi's beschikbaar, of andere diensten zoals Uber, Lyft en Wingz.

Deze bedrijven hebben apps die je kunt downloaden op je telefoon, zodat je een transfer kunt aanvragen wanneer je aankomt op de luchthaven van Orlando, maar je kunt ook boeken met een telefoontje. Je hoeft niet lang van tevoren te reserveren, maar de tijd die je nodig hebt om bij je hotel te komen hangt af van de beschikbare dienstregeling van het bedrijf dat je kiest en de gebruikelijke vertragingen in het verkeer.

Taxi's halen passagiers op bij de taxistandplaatsen op niveau 1 van de luchthaven en Uber, Lyft en Wingz halen passagiers op in terminals A en B aan het einde van de stoep op niveau 2. Al deze transfers zijn volledig verzekerd en worden geprijsd met een meter die de prijs berekent op basis van de afgelegde afstand.

Details van belang

 • Reistijd: van 20 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de locatie van uw hotel en de verkeerssituatie op de dag en het tijdstip van uw transfer.
 • Prijs: van €40 tot Orlando.
 • Voordelen van deze methode: Je hoeft niet op voorhand te reserveren, want je kunt er een aanvragen wanneer je aankomt op de luchthaven.
 • Hoe boek je dit vervoer: De meeste bedrijven hebben apps zodat je vanaf je telefoon kunt boeken, of je kunt de service telefonisch aanvragen.
 • Aanrader als... je aankomt zonder reservering, je niet op zoek bent naar een luxe transfer en je de reis niet wilt delen met andere passagiers.

6. Een lokale bus, langer maar goedkoper

Groene bus onderweg|©Metrogogo
Groene bus onderweg|©Metrogogo

Tijdens je bezoek aan Orlando kun je ervoor kiezen om de openbare bussen van de stad naar je hotel te nemen. Deze bussen doen er langer over om er te komen en je zult je koffers moeten dragen, maar als je het gewicht niet erg vindt, is het een goede manier om geld te besparen en het te gebruiken om enkele van Orlando's beste themaparken te bezoeken.

Er zijn verschillende Flixbus-lijnen die je kunt nemen naar Orlando, waaronder de 11, 42, 111, 105, 106 en 10, die worden genomen vanaf Terminal B van de luchthaven. Het kan zijn dat je moet overstappen wanneer je aankomt op de luchthaven. Het kan zijn dat je moet overstappen als je aankomt bij Terminal A op het vliegveld voordat je de stad in gaat.

De bus doet er ongeveer 50 minuten over om bij de Florida Mall te komen en daar moet je een andere bus nemen als je naar het centrum van Orlando gaat, dus de overstap kan tussen de 1 en 2 uur duren, afhankelijk van de locatie van je hotel. Het is zeker een meer ingewikkelde manier van vervoer om bij je hotel te komen, want je wordt waarschijnlijk niet voor de deur afgezet en je moet een andere bus of een taxi nemen, maar dat wordt gecompenseerd door de lage kosten.

Als extra tip kun je ook de Orlando Tourist Card kopen voor 3, 7 of meer dagen, want daarmee krijg je tijdens de geldigheidsperiode korting bij verschillende attracties, bars, restaurants en winkels.

Handige details

 • Reistijd: 1 uur en 50 minuten, afhankelijk van de locatie en het verkeer op de dag.
 • Prijs: vanaf €2.
 • Voordelen van deze methode: je kunt de stad leren kennen terwijl je met de bus reist.
 • Hoe boek je dit vervoer: reserveren is niet nodig.
 • Aanrader als... je liever zuinig aan doet en het niet erg vindt om je bagage in de bus te dragen.

Koop je Orlando Toeristenkaart

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel vliegvelden heeft Orlando?

  Orlando heeft 2 luchthavens, Orlando International Airport (MCO) en Sanford International Airport (SFB). Sanford is het goedkope alternatief voor Orlando, maar het is belangrijk om te onthouden dat je heel wat gemak opoffert als je naar deze luchthaven vliegt. Daarom kiezen de meeste transfers voor een opstapplaats op de luchthaven van Orlando in plaats van Sanford.

 • Hoe ver is Orlando International Airport van Disney World?

  Met slechts 26 km (16 mijl) tussen de luchthaven van Orlando en Disney World, is het relatief eenvoudig om Disney World te bereiken vanaf de luchthaven. Het is wel belangrijk om te weten dat het 1,5 tot 2 uur duurt om er met het openbaar vervoer te komen. Gelukkig rijden er speciale bussen tussen de twee locaties.

 • Hoe lang is de busrit van Orlando Airport naar Disney?

  Door de nabije ligging duurt een busrit van de luchthaven van Orlando naar Disney World slechts 20 minuten, waardoor het de beste optie is om er te komen, vooral vergeleken met het gewone openbaar vervoer van Orlando, dat tot 2 uur kan duren.