Beste tours in St Louis

Er zijn zoveel dingen te zien in Saint Louis, daarom wil ik je een paar van de beste plannen en tours laten zien om het allemaal te leren kennen.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Beste tours in St Louis

St. Louis Boog | Thomas Hawk

Aan de oevers van de Mississippi ligt de stad St. Louis, een plek waar voor iedereen wel iets leuks te doen is. In dit geval ga ik je vertellen over een aantal van de tours die je kunt opnemen in je lijst van dingen om te zien en te doen in Saint Louis, om de stad van alle kanten te leren kennen.

Van barrondleidingen tot fietstochten, de stad Saint Louis biedt interessante dingen om te zien en te doen. De wijken Soulard en Lemp zijn slechts enkele van de plekken die je kunt bezoeken tijdens deze interessante stadstours.

1. Maak een wandeling door het centrum van Saint Louis

De oude kathedraal| ©rlkitterman
De oude kathedraal| ©rlkitterman

Tijdens deze tour loop je van de rivier naar de stad en leer je over elk detail van de krachten die de stad St. Louis hebben gevormd van haar inheemse wortels tot wat het nu is. Je leert ook hoe de Gateway Arch voor miljoenen mensen de poort naar de Amerikaanse droom werd.

De route van deze tour begint bij The Old Cathedral, de oudste kathedraal ten westen van de Mississippi. Hier leer je meer over de oorsprong en de architecturale kenmerken. Er is gelegenheid om de kathedraal van binnen te bekijken. De volgende halte is de Gateway Arch, onder wiens boog je zult lopen terwijl je luistert naar de geschiedenis, betekenis en oorsprong.

Andere interessante plaatsen die je tijdens deze tour zult zien zijn: Old Courthouse, het Wainwright Building en The Old Post Office and Custom House, waar je meer te weten komt over de iconische geschiedenis en de architectonische connectie met Washington DC. Zolang het geen zondag is, kun je het gebouw van binnen bekijken.

Interessante details

 • Prijs: Deze activiteit kost ongeveer 28 euro per persoon.
 • Duur: De rondleiding kan ongeveer een uur of anderhalf uur duren.
 • Vervoermiddel: De tocht wordt te voet afgelegd, maar je moet zelf de weg naar het beginpunt vinden.
 • Voordelen van deze optie: Het is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Kinderwagens zijn toegestaan, evenals hulpdieren.
 • Nadelen van deze optie: Vervoer van en naar je accommodatie is niet inbegrepen. Maaltijden, drankjes en andere persoonlijke uitgaven tijdens de tour zijn niet inbegrepen.

Boek een tour door het centrum van Saint Louis

2. Tour door de stad en leer over echte criminaliteit in de wijk Soulard

Soulard wijk| ©Steven Martin
Soulard wijk| ©Steven Martin

Tijdens deze wandeling door de geschiedenis van Soulard neemt je gids je mee door straten met gebouwen die dateren van ergens na de Burgeroorlog. Je ziet ook een aantal van de beste bars en restaurants verspreid over de stad.

Terwijl je je een weg baant door de stad van plaats naar plaats, vertelt je gids je ongelooflijke feiten gebaseerd op de oude krantenkoppen van de stad, waarin gruwelijke misdaden worden verteld. Strafbankbendes, bankovervallen, bloedige duels, verkiezingsrellen en psychopathische vroedvrouwen zijn slechts enkele van de gruwelijke verhalen die je onderweg te horen krijgt.

Wat je geweldig zult vinden aan deze tour is dat je tijdens de tour alcoholische dranken op straat mag meenemen. Je kunt dus tegen de barman aan de bar zeggen dat hij je je drankje mee moet geven, zodat je ervan kunt genieten terwijl je door de buurt toert en nog veel meer over de geschiedenis leert.

Interessante details

 • Prijs: Dit avontuur kost ongeveer 29 euro per persoon.
 • Duur: Dit is een activiteit die ongeveer een uur tot anderhalf uur kan duren.
 • Vervoermiddel: Deze tocht wordt te voet gedaan, dus je moet zelf naar het startpunt gaan.
 • Voordelen van deze optie: Het is een rolstoeltoegankelijke tour. Kinderwagens en hulpdieren zijn toegestaan.
 • Nadelen van deze optie: Geen goed plan voor mensen met hartaandoeningen of andere medische problemen. Vervoer van en naar het hotel of de accommodatie is niet inbegrepen.

Leer op een leuke manier over de geschiedenis van Soulard

3. Spring op een fiets en maak een privétour door Missouri.

Winkelen op de markt van St. Louis| ©Nick Normal
Winkelen op de markt van St. Louis| ©Nick Normal

Tijdens deze tour rijd je door de stad St. Louis op een Cycle Saloon, een feestfiets die plaats biedt aan 14 personen. Deze fietsen worden ook wel barbikes of bierfietsen genoemd. Dit is een ideale tour als je een speciale gelegenheid wilt vieren, zoals vrijgezellenfeesten, verjaardagen of zelfs als je gewoon wat wilt rondhangen met je vriendengroep.

De tour begint bij Big Daddy's, dus terwijl je wacht tot de rit begint kun je instappen en op verkenning gaan. De rit gaat langs de iconische Anheuser-Busch Brouwerij, voordat je verder gaat naar de Soulard Farmers Market, de historische markt van Saint Louis. Bij deze halte kun je van de fietscoupé afstappen om het terrein te verkennen als je dat wilt.

Interessante details

 • Prijs: Deze privétour kost ongeveer 370 euro per persoon.
 • Duur: Je fietst iets meer dan twee uur.
 • Vervoermiddel: De hele tour wordt per fiets afgelegd, dus je moet zelf naar het ontmoetingspunt komen.
 • Voordelen van deze optie: Gecertificeerde chauffeur. Er is openbaar vervoer in de buurt. Dit is een privétour of -activiteit. Alleen jouw groep kan deelnemen.
 • Nadelen van deze optie: Niet rolstoeltoegankelijk. Het weer moet goed zijn om deze ervaring te laten plaatsvinden. Deze ervaring is exclusief alcoholische dranken of snacks.

Aanmelden voor de Missouri privéfietstour

4. Veel plezier met een speurtocht in St. Louis

Centrale bibliotheek van St.| ©Eugene Kim
Centrale bibliotheek van St.| ©Eugene Kim

Dit is een speurtocht door de straten van St. Louis. Je loopt langs de interessantste bezienswaardigheden van de stad terwijl je triviavragen beantwoordt en leuke raadsels oplost, dus dit is een van die dingen die je op je lijstje moet zetten van dingen die je in St. Louis met kinderen kunt doen.

Dit is een activiteit die je als team moet doen, maar je hebt ook de optie om het tegen ze op te nemen. Je leert over de meest interessante historische feiten van de stad. Je kunt dit samen met vrienden doen of voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag of een bedrijfsfeest.

Je kunt een interactieve rol kiezen en je krijgt uitdagingen toegewezen die kunnen variëren. Plaatsen die je tijdens de tour kunt bezoeken zijn onder andere het Stadsmuseum, de Centrale Bibliotheek en het Peabody Opera House.

Interessante details

 • Prijs: Deze ervaring kost ongeveer 12 euro per persoon.
 • Duur: De activiteit duurt meestal niet langer dan twee uur.
 • Vervoermiddel: De hele route wordt te voet afgelegd, dus je moet zelf naar het ontmoetingspunt gaan.
 • Voordelen van deze optie: Alle belastingen zijn inbegrepen, inclusief lokale belastingen, evenals vergoedingen en verwerkingskosten. Je krijgt foto's van de schattenjacht.
 • Nadelen van deze optie: Eten en drinken tijdens de tour is niet inbegrepen. Andere persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen. Vervoer van en naar je accommodatie is niet gegarandeerd.

Deelnemen aan de Saint Louis Schattenjacht

5. Wandel door het spookachtige Lemp Quarter

Herenhuis Lemp| ©Scott
Herenhuis Lemp| ©Scott

Deze spooktocht wordt georganiseerd door de St. Louis Paranormal Research Society, dus je zult je gegarandeerd rot schrikken. Het is een rondleiding door niemand minder dan een van de meest spookachtige buurten in de Verenigde Staten. De rondleiding wordt geleid door Mark Farley, een van de meest ervaren paranormale onderzoekers.

Terwijl je de duistere geschiedenis van het Lemp Mansion and Brewery en de vloek van zijn familie ontdekt, leer je ook over de geschiedenis rond de wijk Lemp. Tijdens de rondleiding neemt deze onderzoeker je mee naar minstens twee van de donkerste kelders van de brouwerij om je te vertellen over de bloederige episodes die deze ruimtes ooit in de geschiedenis hebben meegemaakt.

Dit is duidelijk geen rondleiding voor gezinnen of kinderen. Ik raad je dus aan om dit samen met je partner of vrienden te doen. Als je een liefhebber bent van angst en terreur, is dit een van die rondleidingen die je niet mag missen.

Om er nog meer terreur aan toe te voegen, raad ik je aan om deze tour op te nemen in je route van dingen die je in de winter in Saint Louis kunt doen, want in dit seizoen wordt de sfeer wat somberder, ideaal voor een horrortour.

Interessante details

 • Prijs: Deze wandeling kost ongeveer €24 per persoon.
 • Duur: De activiteit kan tussen de één en anderhalf uur duren.
 • Vervoermiddel: Deze tocht is te voet, dus je moet zelf naar het ontmoetingspunt gaan.
 • Voordelen van deze optie: Je mag kinderwagens meenemen en huisdieren zijn ook toegestaan. Je kunt rekenen op openbaar vervoer in de buurt.
 • Nadelen van deze optie: Het is geen rolstoeltoegankelijke tour. Niet aanbevolen voor mensen met rugproblemen.

Neem je spooktocht door de Lampwijk

6. Doe mee aan de Saint Louis kroegentocht

Pappy's rookhuis| ©Thomas Hawk
Pappy's rookhuis| ©Thomas Hawk

Tijdens deze tour maak je kennis met de meest interessante bars in de stad. Je krijgt de kans om nationale en internationale drankjes te proeven, maar tegelijkertijd kun je genieten van de drankjes die je zo lekker vindt. Je gids zal je aanbevelingen geven en je zult ook kunnen genieten van typisch eten tijdens deze ervaring.

Dit is een ideale activiteit als je alleen bent of als je reist met vrienden of familie, ook als je het wilt doen om een belangrijk moment te vieren , zoals vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeesten, enzovoort.

Het is een geweldige tour, of je nu een bezoeker bent of een inwoner, omdat het een leuke manier is om een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Het is zeker een van de tours die ik zou opnemen onder de beste dingen om 's avonds te zien in Saint Louis.

Interessante details

 • Prijs: Het kost je ongeveer 12 euro per persoon.
 • Duur: Deze tour duurt ongeveer twee uur.
 • Vervoermiddel: De tour is te voet en er is een ontmoetingspunt vastgesteld voordat de tour begint. Je zult dus zelf je weg moeten vinden naar het beginpunt van de tour.
 • Voordelen van deze optie: Een drankje is inbegrepen. Hulpdieren zijn welkom. Kinderwagens zijn toegestaan. Rolstoeltoegankelijk.
 • Nadelen van deze optie: Eten en drinken is niet inbegrepen, behalve dat wat in het boekingspakket is inbegrepen. Er is geen vervoer van en naar de attracties.

7. Ontmoeting en rondleiding op Lafayette Square

Huizen in Lafayette Square| ©Brodybro
Huizen in Lafayette Square| ©Brodybro

Tijdens deze rondleiding door de wijk Lafayette leer je over de geschiedenis van de wijk en het park, vanaf het ontstaan vlak na de Burgeroorlog. In die tijd telde de stad slechts een paar rijke families, maar nergens om hun geld uit te geven. Om het probleem op te lossen, besloten ze Lafayette te bouwen.

Met de aanleg werd dit plein het eerste stadspark in de Verenigde Staten ten westen van de Mississippi. Het duurde niet lang voordat het een elitaire reputatie kreeg. Al snel bouwden vooraanstaande mannen in St. Louis er huizen in Victoriaanse stijl omheen, maar een natuurramp zou het landschap later voorgoed veranderen.

Tijdens de rondleiding leer je meer over deze en andere verhalen en over de architectonische details van Lafayette Square. Je leert alles over de beroemde kapitein van het schip, vlak voordat je het park binnenin gaat verkennen.

Interessante details

 • Prijs: Deze tour kost ongeveer 29 euro per persoon.
 • Duur: Het is een tour die ongeveer een uur kan duren.
 • Vervoermiddel: De wandeling wordt te voet afgelegd, dus je moet zelf naar het ontmoetingspunt gaan.
 • Voordelen van deze optie: Het is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt kinderwagens en zelfs hulpdieren meenemen op deze wandeling. Er is openbaar vervoer in de buurt.
 • Nadelen van deze optie: Vervoer van en naar je accommodatie is niet inbegrepen. Persoonlijke uitgaven zijn ook niet inbegrepen, evenmin als uitgaven voor drankjes en maaltijden.

8. Stap op de tram om door de stad te reizen

Klassieke St. Louis tram| ©Robert Linder
Klassieke St. Louis tram| ©Robert Linder

Dit is een authentieke trolleybusrit door de tijd en door de stad St. De deskundige lokale gids neemt je mee door de hele stad, langs interessante plekken, terwijl hij ervoor zorgt dat je altijd iets meer weet over de geschiedenis van St. Louis.

Je ziet een aantal van de beste plekken in de stad, zoals de Anheuser Busch Brouwerij, het Busch Stadium, de thuisbasis van de St. Louis Cardinals, en de Gateway Arch die ongeveer 192 meter hoog is en naast de Mississippi rivier ligt.

Tijdens de tour kom je langs het oude St Louis Union Station, dat nu een aquarium en een groot reuzenrad is. Andere bezienswaardigheden tijdens de tour zijn de Basiliek van de Nieuwe Kathedraal, Millionaire's Row, het Oude Gerechtsgebouw, het Science Center en de Musea, de St Louis Walk of Fame en niet te missen het centrum van St Louis.

Interessante details

 • Prijs: Je kunt aan deze tour deelnemen voor ongeveer 30 euro per persoon.
 • Duur: De tour duurt ongeveer 75 minuten, dat is ongeveer een uur en een kwartier.
 • Vervoermiddel: De hele tour gaat met de tram, maar je moet zelf naar het beginpunt van de tour rijden.
 • Voordelen van deze optie: Vervoer per trolleybus is inbegrepen, onder begeleiding van een gids. Het stopt niet vanwege het weer, dus je kunt de tour doen bij regen of zonneschijn. Het is beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit.
 • Nadelen van deze optie: Maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen. Er is geen Spaanstalige gids beschikbaar.

9. Doe een romantische tour met je partner in St. Louis

Diner bij kaarslicht| ©René Ranisch
Diner bij kaarslicht| ©René Ranisch

Tijdens deze ervaring voor koppels zie je een aantal van de meest romantische plekjes van de stad. Daarnaast neemt je gids je mee naar de geboorteplaats van veel van de wereldberoemde etenswaren en dranken van de stad, zoals Anheuser Busch bier. Je maakt uitgebreid kennis met de karakteristieke architectuur van Saint Louis.

De hele sfeer is perfect voor je date, want je gids neemt je mee naar de beste plekjes voor afspraakjes in de stad en vertelt je waar je leuke foto's kunt maken met je date. Ze zullen je ook vertellen over de liefdesverhalen van de stad, waarvan sommige heel verdrietig en triest zijn, en andere grappiger.

Interessante details

 • Prijs: Voor deze tour betaal je ongeveer 176 euro per persoon. Hoewel de prijs kan variëren afhankelijk van het aantal deelnemers.
 • Duur: De romantische tour kan ongeveer twee uur duren of iets langer.
 • Vervoermiddel: De activiteit wordt te voet gedaan, dus je moet zelf naar het ontmoetingspunt gaan.
 • Voordelen van deze optie: Je hebt een professionele gids tot je beschikking met alle kennis. Er is vervoer in de buurt zodat je naar het ontmoetingspunt kunt gaan. Het is ook een activiteit die bijna iedereen zonder problemen kan doen.
 • Nadelen van deze optie: Drankjes en maaltijden zijn niet inbegrepen. Persoonlijke uitgaven tijdens de tour zijn niet inbegrepen. Er is geen vervoer van of naar je accommodatie.

10. Bonus: Beleef de magische kersttour van Saint Louis

Oud gerechtsgebouw| ©Robert Linder
Oud gerechtsgebouw| ©Robert Linder

Ik weet dat het een seizoensgebonden tour is, maar het is zeker een van de must-do activiteiten op je lijst van dingen om te doen in St. Louis met Kerstmis. Het is een bezoek aan de mooist versierde plekken in de stad met een professionele lokale gids.

De kerstsfeer in Saint Louis is betoverend, dus tijdens de tour zie je niet alleen de lichtjes die de stad verlichten, maar leer je ook over de geschiedenis van de kerstboom en wie de eer heeft gekregen om deze voor het eerst ter wereld te versieren. Je gids vertelt je alles over de magische dingen die met Kerstmis kunnen gebeuren.

Je leert over de spreuken en wonderbaarlijke kerstlegendes die beroemd zijn geworden in de stad. Samen met je gids bezoek je de prachtige Saint Louis kerstboom, die naast het Old Courthouse staat. Je leert niet alleen waarom hij zo populair is, maar je krijgt ook een echte gastronomische ervaring met lokale kerstproducten.

Interessante details

 • Prijs: Deze tour kost ongeveer 154 euro per persoon.
 • Duur: Het kan tot twee uur duren van begin tot eind.
 • Vervoermiddel: Deze tour wordt te voet afgelegd, dus je zult je eigen weg moeten vinden naar het ontmoetingspunt.
 • Voordelen van deze optie: Openbaar vervoer is beschikbaar in de buurt van het ontmoetingspunt. Dit is een privéactiviteit, wat betekent dat alleen jouw groep kan deelnemen. Je hebt een professionele lokale gids.
 • Nadelen van deze optie: Entreegelden voor de plaatsen die je bezoekt zijn niet inbegrepen. Het is geen aangepaste tour voor rolstoelgebruikers.