10 dingen om ‘s avonds in St Louis te doen

De stad St. Louis is een van de interessantste bestemmingen in het binnenland van de Verenigde Staten. Daarom is het een uitstekend idee om je te verdiepen in de plannen voor de nacht.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minuten lezen

10 dingen om ‘s avonds in St Louis te doen

St Louis bij nacht | vicariousalex

St. Louis is een stad waar genoeg te zien en te doen is om verschillende soorten toeristen te vermaken, met budgetten op alle niveaus en uitstapjes die gericht zijn op zowel familie- als volwassenenplezier. Tegelijkertijd moet je weten dat het nachtleven in deze stad een van de meest authentieke ervaringen in heel Noord-Amerika biedt.

Dat is precies waarom ik je uitnodig om verder te lezen in deze compilatie van plannen die ik voor je heb voorbereid. Ze zijn stuk voor stuk in deze lijst opgenomen zodat je aan het eind van je reis kunt zeggen dat de nacht in St. Louis een van de leukste is die je ooit in je leven hebt gehad.

1. Geniet van een themadiner in de beste St. Louis stijl

Detective spel| ©Alexander Lyashkov
Detective spel| ©Alexander Lyashkov

Politiedrama's en specifiek onderzoeken die misdaden proberen op te sporen zijn een groot onderdeel van de Amerikaanse cultuur en dit zie je overal op televisie en in films. Tegelijkertijd is een van de beste manieren om jezelf 's avonds te vermaken als je de stad St. Louis bezoekt, om deel te nemen aan een etentje waarbij alle gasten proberen de dader van een fictieve misdaad te ontdekken. Dit terwijl datzelfde personage in de zaal zit.

Dit soort activiteiten is een goed plan omdat het je ongeveer drie uur lang vermaak biedt en je er perfect van kunt genieten na zonsondergang. Dat wil zeggen, nadat je hebt genoten van een aantal van de beste rondleidingen in San Luis. Zo kun je de bezienswaardigheden van de stad verkennen zonder dat tijd voor een themadiner een slechte logistieke beslissing is.

Houd er rekening mee dat het diner meestal bestaat uit een volledig viergangenbanket en meestal ook eenmalig ongeveer 70 euro per persoon kost en beschikbaar is voor deelnemers van alle leeftijden.

Boek tickets voor het Mystery Dinner in San Luis

2. Doe een rondleiding door een van de spookwijken van de stad

Herenhuis Lemp| ©Scott
Herenhuis Lemp| ©Scott

Aan de andere kant moet je weten dat St. Louis volgens veel specialisten een van de steden is met het hoogste aantal spookbuurten in het hele zuiden en midden van de Verenigde Staten. Als paranormale thema's je interesseren, mag je daarom de kans niet missen om deel te nemen aan een wandeling door de spookwijk Lemp.

Deze rondleidingen geven je meestal de gelegenheid om de buurt te verkennen en de spookachtige Lemp Brewery te bezoeken. De brouwerij heeft een verleden dat bezoedeld is door een reeks duistere gebeurtenissen die vaak met toeristen worden gedeeld als ze aan dit soort rondleidingen deelnemen.

Houd er rekening mee dat er soms een transfer direct vanaf je accommodatie wordt aangeboden. In andere gevallen is er een ontmoetingspunt in het centrum van St. Louis om naar deze buurt te gaan en te genieten van de angstaanjagende rondleiding, die meestal ongeveer anderhalf uur duurt.

Boek een spooktocht in St. Louis

3. Ga naar een honkbalwedstrijd na een middag op de fiets

Busch Stadion| ©Joe Penniston
Busch Stadion| ©Joe Penniston

Je denkt waarschijnlijk aan dingen om te doen in St. Louis met kinderen en het lijdt geen twijfel dat genieten van een avondwedstrijd in Busch Stadium een van de beste beslissingen is die je kunt nemen voor familievermaak in het donker. Deze plek onderscheidt zich van andere plaatsen om 's avonds van te genieten in St. Louis vanwege het feit dat het de thuisbasis is van een team dat meerdere keren de World Series heeft gewonnen, bekend als de St. Louis Cardinals.

De ervaring van een bezoek aan dit stadion is uniek in de Verenigde Staten vanwege de uitstekende sfeer die de fans van dit team eraan geven. Het is een geweldige plek om te winkelen voor teamkleding en het is ook een geweldige plek om te genieten van een bevoorrecht uitzicht op de Gateway Arch. De Gateway Arch is het 192 meter hoge monument van de stad dat de westwaartse uitbreiding van de Verenigde Staten viert.

Boek tickets voor een honkbalwedstrijd in St Louis

4. Maak een wandeling langs de Soulard na zonsopgang

Soulard wijk| ©Paul Sableman
Soulard wijk| ©Paul Sableman

Uitgaansplannen in St. Louis kunnen ook gericht zijn op het bewandelen van de straten van deze prachtige stad en een van de meest aanbevolen door specialisten is een wandeling door de wijk Soulard. Deze plaats is zeer belangrijk geweest voor de geschiedenis van de bluesmuziek en wordt gekenmerkt door straten vol huizen in Victoriaanse stijl in een stad waar dit soort architectuur al lang geleden niet meer gebruikelijk was.

Als je deze plaats bezoekt, kun je niet missen dat je iets gaat drinken in een van de vele gelegenheden die elke avond van de week live entertainment bieden. Maar het beste plan dat je in deze plaats kunt maken is een rondleiding over de geschiedenis van de misdaad in de wijk Soulard. Dit vooral omdat je dan een beetje leert over de identiteit van deze plek en je de modernisering kunt begrijpen die ertoe heeft geleid dat dit tegenwoordig een van de meest toeristische plekken van heel St. Louis is.

Je moet ook weten dat een nachtelijke rondleiding door Soulard een van de beste dingen is om te doen in St. Louis tijdens de kerst vanwege de vele kerstversieringen die de woningen in deze belangrijke buurt meestal hebben.

Boek de St. Louis Crime Tour

5. Feest in Ballpark Village en geniet van een kroegentocht.

Bellpark-dorp| ©Johnmaxmena2
Bellpark-dorp| ©Johnmaxmena2

Er zijn verschillende gebieden in St. Louis waar je na zonsondergang kunt feesten, en een van die gebieden is Ballpark Village. Het is eigenlijk een wijk die jarenlang een gebied was waar fans van de St. Louis Cardinals samenkwamen voor en na wedstrijden. Maar in de loop der jaren is het een toeristische bestemming op zich geworden.

Er zijn tientallen uitgaansgelegenheden in dit deel van de stad, maar een plek die je niet mag missen is het Budweiser Brew House. Het is een soort pakhuis dat is omgebouwd tot een commerciële bar die zich uitstrekt over een gigantisch gebouw van drie verdiepingen. Het onderscheidt zich door het feit dat het dak en de verschillende terrassen een bevoorrecht uitzicht bieden op Busch Stadium.

Je moet weten dat Ballpark Village een ideale plek is als je wilt genieten van een kroegentocht in St. Vooral als je geïnteresseerd bent in bars die het beste van de sportcultuur van de stad bieden. St. Louis heeft een van de beste honkbalfans in de Verenigde Staten.

Bovendien is het leuke van deelnemen aan een kroegentocht in Ballpark Village dat het je een beetje inzicht geeft in de identiteit van deze buurt terwijl je feest in de stijl van de plaatselijke bewoners die er een echte bestemming voor plezier in St. Louis van hebben gemaakt.

6. Geniet van een symfonieorkest in Powell Hall

Powell Hall| ©St. Louis Symphony Orchestra
Powell Hall| ©St. Louis Symphony Orchestra

Powell Hall is een van de belangrijkste concertzalen in de stad St. Louis en al tientallen jaren worden hier regelmatig concerten gegeven door het St. Louis Symphony Orchestra. Dit maakt het een van de beste plekken om te genieten na zonsondergang, want 90% van het jaar is er meestal een weekendevenement van dit belangrijke muzikale instituut op deze cultureel belangrijke plek in St.

Houd er rekening mee dat Powell Hall een prachtige plek is vanuit architectonisch oogpunt en het is een goede plek om iets te drinken zonder van een concert te genieten, want het heeft twee bars met een uitstekende sfeer. Het ligt in het Grand Center District en kan daarom een goede halte zijn als je door dit deel van de stad toert.

Het is zelfs een geweldige plek om te genieten van een avondje uit in St. Louis nadat je hebt deelgenomen aan een sightseeingwandeling door het centrum en het oosten van de stad. Het St. Louis Symphony Orchestra is het op één na oudste professionele orkest van het land. Bovendien staan de concerten in Powell Hall vooral bekend om hun eerbetoon aan hedendaagse Amerikaanse muziekartiesten zoals Whitney Houston en Elvis Presley.

Als je bezoek aan de stad niet samenvalt met een concert in Powell Hall, moet je ook weten dat hier vaak andere live-evenementen worden gehouden, evenals filmvertoningen en zelfs enkele lokale festivals. Dat betekent dat je er altijd terecht kunt als je dit belangrijke onderdeel van de muzikale identiteit van de stad wilt leren kennen.

7. Beleef het alternatieve feest in De Grovee

De Groeve| ©The Grove Community Improvement District
De Groeve| ©The Grove Community Improvement District

Hoewel St. Louis een zuidelijke stad is in de conservatieve staat Missouri, is het ook duidelijk dat dit een moderne gemeenschap is, want het is een redelijk dichtbevolkte stad die zelfs als kosmopolitisch kan worden beschouwd. In die context wil je graag weten dat je de mogelijkheid hebt om 's nachts te genieten van alternatieve feesten in St. Louis en een van je beste opties is om de beroemde club genaamd Attitudes te bezoeken .

Deze bar ligt in een gebied dat bekend staat als The Groove, wat de LGBT-wijk bij uitstek is in de stad. Houd er rekening mee dat de meeste bars in dit gebied maar drie dagen per week open zijn, namelijk donderdag, vrijdag en zaterdag. Dit betekent dat je ze alleen kunt bezoeken als je reis samenvalt met het weekend.

Hoe dan ook, feesten in de nachtclubs in dit deel van de stad is een van de beste dingen om te doen in St. Louis in de winter. Vooral omdat het vol zit met overdekte gelegenheden waar je de kou kunt ontvluchten en kunt genieten van een alternatief avondje uit in een stad die meer geassocieerd wordt met typisch Amerikaanse tradities.

8. Bezoek een echte Spekeassy in Thaxton

Thaxton Spekeasy| ©Thaxton Speakasy
Thaxton Spekeasy| ©Thaxton Speakasy

Spekeassy waren de speakeasies die tijdens het droogleggingstijdperk overal in de Verenigde Staten bestonden. Tegelijkertijd, omdat ze zo'n belangrijk element in de cultuur van dit land werden, zijn er vandaag de dag veel etablissementen die geïnspireerd zijn op dit soort speakeasies die het epicentrum van het sociale leven waren tijdens dit specifieke decennium aan het begin van de 20e eeuw.

Een van de interessantste in St. Louis en zonder twijfel een uitstekende plek om uit te gaan en te genieten van een goede dans en wat goede jaren 20 kleding is dus de Thaxton Spekeassy. Het wordt zo genoemd omdat het is gevestigd in het Thaxton Historic Building, een etablissement dat zich uitstrekt over twee straten aan Washington Avenue in het centrum.

Om hier binnen te komen moet je voldoen aan een zeer vermakelijke traditie. Je moet de officiële website van Thaxton Spekeassy raadplegen om het wachtwoord te lezen en het vervolgens te vertellen aan degene die bij de ingang staat. Dit is meestal iemand die zich precies zo kleedt als de bewakers die tijdens het verbodsperiode de ingangen van speakeasies controleerden.

Zonder twijfel is deze plek een van de 61 leukste dingen om te doen in St. Louis en ik raad je aan om het op donderdag te bezoeken. Dit komt omdat er dan bijna altijd acteurs te zien zijn die verkleed zijn als de patrouilleurs die deelnamen aan de drooglegging.

9. Je kunt ook een bezoek brengen aan het City Museum

Stadsmuseum| ©City Museum
Stadsmuseum| ©City Museum

Geloof het of niet, maar een bezoek aan het City Museum van St. Louis is een van de beste dingen om met het hele gezin te doen na zonsondergang in deze stad. Dit is een aan te raden plan, vooral omdat er dan minder grote toeloop van bezoekers is. Dit betekent dat je het op je gemak en op je eigen voorwaarden kunt bezoeken.

De tweede reden is dat de plek op zichzelf een van de interessantste musea gewijd aan de geschiedenis van een stad in de hele Verenigde Staten is. Het is dus een must-see, zelfs als je het niet 's avonds kunt bezoeken.

Houd er rekening mee dat avonduren alleen beschikbaar zijn op vrijdag en zaterdag. Daarom is het een aanrader als je in het weekend op zoek bent naar avondvermaak in St. Louis. Tenminste als je op zoek bent naar een gematigd, gezinsvriendelijk soort nachtleven.

10. Wandel langs de Mural Mile

Muurschildering| ©Stuart Ruff
Muurschildering| ©Stuart Ruff

Als je nog steeds op zoek bent naar gratis familievermaak in St. Louis om 's avonds van te genieten, dan mag je een rondleiding door de Mural Mile niet missen. In principe is het een lange muur die is gemaakt om overstromingen van de Mississippi River te voorkomen en die meestal op Labor Day opnieuw wordt beschilderd tijdens een evenement dat Paint St Louis heet.

Door de jaren heen is het dus uitgegroeid tot een van de beste street art-aanbiedingen in de hele Verenigde Staten en het is een geweldige plek om te genieten van lokale kunst terwijl je geen euro uitgeeft om deel te nemen aan de ervaring.

Rond deze plek vind je ook veel bars en restaurants. Dit kan een uitstekend alternatief zijn om met je gezelschap te dineren nadat je foto's hebt genomen van de indrukwekkende kunstwerken die vaak in dit deel van de stad worden gemaakt.