Beste dagtochten om Zwitserland te ontdekken vanuit Zürich

Vanuit Zürich kunt u excursies maken naar spectaculaire plaatsen in Zwitserland, zoals naar de top van Europa of naar spectaculaire watervallen.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Beste dagtochten om Zwitserland te ontdekken vanuit Zürich

Zürich | ©David Taljat

Zwitserland is een prachtig land met een zeer aangenaam klimaat, en veel van de ervaringen die u vanuit Zürich kunt opdoen, stellen u in staat bijzondere plaatsen te zien die ver van het stadscentrum liggen. Dus als u reist voor ontspanning, is dit een van de beste dingen om te doen en te zien in Zürich en daarbuiten.

Onder de plaatsen die u tijdens deze excursies te zien krijgt zijn afgelegen steden zoals Luzern, en andere interessante bezienswaardigheden zoals de grootste hangbrug van Europa - stelt u zich eens voor wat u tijdens deze tochten zult aantreffen.

1. Dagtocht naar het Zwarte Woud en de Rijnwaterval

Rijnvallen| © Roland zh
Rijnvallen| © Roland zh

Het Zwarte Woud is een van de meest interessante bestemmingen in Duitsland, dus deze tour brengt u niet alleen naar een leuke, onverschrokken en interessante plek, maar u krijgt ook de kans om twee landen op één dag te zien. Bovendien zijn de ansichtkaarten die je aan deze reis overhoudt werkelijk buitengewoon.

Anderzijds bezoekt u, voordat u het Zwitserse grondgebied verlaat, de Rijnwaterval, een waterval die een van de meest uitbundige natuurwonderen van het Alpenlandschap is. Uw gids zal de belangrijkste dingen toelichten die u moet weten over een bezoek aan de Rijnwaterval vanuit Zürich en de val in de gelijknamige rivier.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 86 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 7 uur.
 • Vervoermiddel: Het vervoer naar het ontmoetingspunt is op eigen gelegenheid, maar vanaf het begin van het avontuur gaat u in een bus met alle comfort.
 • Voordelen van deze excursie: Een deskundige gids is inbegrepen, die u alles vertelt wat u moet weten over elke stop. Toegang tot de horlogetentoonstelling in Duitsland is inbegrepen. Het omvat ook vervoer in een voertuig met airconditioning en alle comfort, gedurende de hele tour.
 • Nadelen van deze tocht: De boottocht op de Rijn is niet inbegrepen, maar u kunt deze tegen een meerprijs huren. Fooien, maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen. Ophalen en afzetten bij het hotel is niet inbegrepen, maar een locatie in het centrum van Zürich wordt aangeboden om u daar te brengen.

Boek uw dagtocht naar het Zwarte Woud en de Rijnwaterval

2. Bezoek de berg Rigi in de zomer vanuit Zürich

Rekspoor om Rigi te monteren| © Sarah Loetscher
Rekspoor om Rigi te monteren| © Sarah Loetscher

Tijdens deze volledige dagtocht door Luzern en de berg Rigi krijgt de onafhankelijke reiziger een uitstekende gelegenheid om de stad Luzern in al haar pracht te leren kennen, van de gebouwen tot het historische centrum en vooral het Vierwoudstrekenmeer, waar u desgewenst een boottocht kunt maken.

U kunt ook een kabelbaan nemen naar de top van de berg Rigi voor een adembenemend uitzicht over de stad Luzern en de omgeving.

Een van de beste dingen van deze tour is dat u na een bezoek aan de attracties die bij de ervaring zijn inbegrepen, de stad Luzern op eigen gelegenheid kunt blijven verkennen zolang u wilt.

Interessante details

 • Prijs: De prijs is ongeveer 145 euro per persoon.
 • Duur: Deze tour duurt ongeveer 9,5 tot 10 uur.
 • Vervoermiddel: Vervoer per bus van Zürich naar Weggis en van Luzern naar Zürich. U neemt ook een tandradbaan, een kabelbaan en een boot.
 • Voordelen van deze tour: Inclusief vervoer naar Luzern, toegang tot de kabelbaan en ook tot de tandradbaan. De boottocht op het Vierwoudstedenmeer is inbegrepen. Een meertalige gids is bij u en legt u alles uit over elke plaats waar u stopt.
 • Nadelen van deze tour: Fooien, eten en drinken zijn niet inbegrepen. Vervoer van en naar het hotel is niet inbegrepen.

3. Dagtocht naar Bern met kaasproeverij inbegrepen

Straat in het centrum van Bern| © Alin Andersen
Straat in het centrum van Bern| © Alin Andersen

Dit is een volledige dagtocht die speciaal bestemd is voor kleine groepen tot 9 personen. Een deel van wat u tijdens deze rondleiding te zien krijgt is de productie van Zwitserse delicatessen, waaronder Emmentaler kaas en traditionele Zwitserse Kambly-koekjes.

Tijdens de tour neemt uw gids u mee naar de meest interessante plekken in Bern, en wandelt u door het stadscentrum, dat door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.

De hele tour vindt plaats in een minibus met alle comfort, inclusief wifi aan boord. U kunt deze tocht ook maken met de tandradbaan naar Bern.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 240 euro per persoon.
 • Duur: Deze tour duurt ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: De reis van Zürich naar Bern wordt gemaakt in een minibus die van alle gemakken is voorzien.
 • Voordelen van deze tour: Vervoer naar Bern en terug naar Zürich in een volledig uitgeruste bus is inbegrepen. Wifi aan boord. Een gids begeleidt u tijdens de hele reis en is beschikbaar in verschillende talen. U bezoekt ook de Emmentaler zuivelbeurs, de oude binnenstad van Bern en de Kambly Experience met koekjesproeverij.
 • Nadelen van deze tour: Vervoer van en naar het hotel is niet inbegrepen. Maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen. Fooien zijn niet inbegrepen in de prijs.

Boek uw tandradbaan excursie door de dorpen van Bern

4. Twee landen in één dag: Heidiland en Liechtenstein

Heidi's huis| © Roland Zumbuehl
Heidi's huis| © Roland Zumbuehl

Dit is een van de meest bijzondere rondleidingen die u in 3 dagen in Zürich kunt doen , volgens de complete gids over hoe u het meeste uit uw bezoek kunt halen, en dat komt omdat u niet alleen een plaats binnen Zwitserland ziet, maar ook Liechtenstein bezoekt, een onafhankelijk gebied dat aan Zwitserland grenst.

Zoals u wellicht hebt gemerkt, biedt Zwitserland u de mogelijkheid om zijn buurlanden te bezoeken zonder veel protocol of gedoe. Dit maakt het gemakkelijk om een uitstapje te maken naar aangrenzende gebieden.

Heidiland is typisch Alpenland, een gebied waar u smaken kunt ontdekken door kaas en chocolade te proeven, en kunt zien hoe het leven op het Alpenland eruit ziet. Enkele van de mooiste en meest gewaardeerde plattelandsdorpen zijn hier te vinden.

Tijdens uw bezoek aan Liechtenstein kunt u het historische centrum van Liechtenstein verkennen en de cultuur en tradities leren kennen.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 95 euro per persoon.
 • Duur: Het is een volledige dagervaring van ongeveer 7 uur en 30 minuten.
 • Vervoermiddel: Deze reis wordt gemaakt in een bus met airconditioning en met alle voorzieningen.
 • Voordelen van deze tour: Je hebt wifi aan boord gedurende de hele reis. U krijgt ook toegang tot het gezelschap van een professionele gids die u alles vertelt over het platteland en Liechtenstein.
 • Nadelen van deze tour: Toegang tot Heidi's huis is niet inbegrepen, dus u zult deze kosten zelf moeten dragen. Drankjes en maaltijden zijn ook niet inbegrepen. Ophalen en afzetten bij het hotel is niet bij de prijs inbegrepen.

Boek uw tour in Heidiland

5. Zomerrondleiding op de Pilatus vanuit Zürich

Beklimming van de berg Pilatus met de kabelbaan| © Oscar Gende Villar
Beklimming van de berg Pilatus met de kabelbaan| © Oscar Gende Villar

Het zomerseizoen is de perfecte tijd voor deze tocht, omdat het panoramische uitzicht vanaf de top van de Pilatus veel vrijer is. Daarom is dit een van de beste dingen om te doen in Zürich in de zomer.

Een van de attracties waarvan u tijdens deze tocht kunt genieten is een ritje op de steilste tandradbaan ter wereld. U kunt ook een cruise maken op het Vierwoudstedenmeer.

Om de top van de Pilatus te bereiken moet u een kabelbaan nemen, en om naar beneden te gaan de tandradbaan, een van de mooiste treinen in Zürich. Na aankomst bij het kabelbaanstation kunt u verder lopen naar de top. Deze route is een must en biedt enkele van de mooiste panoramische uitzichten van de hele reis.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 165 euro per persoon.
 • Duur: Ongeveer 9,5 uur om de hele route af te leggen.
 • Vervoermiddel: U reist per bus met alle faciliteiten, kabelbaan, boot en tandradbaan.
 • Voordelen van deze tour: Inclusief de panoramische tour van Luzern met alle stops om foto's te nemen en het landschap te bewonderen. Het omvat ook toegang tot de panoramische gondel en kabelbaan (tenzij in onderhoud). Toegang tot de tandradbaan is ook inbegrepen, en als deze niet rijdt, wordt deze ingewisseld voor een lunchbon. U kunt wat vrije tijd doorbrengen in Luzern.
 • Nadelen van deze tour: Fooien voor de geleverde diensten zijn niet inbegrepen. Ook niet inbegrepen in de prijs is het ophalen en afzetten van het hotel aan het einde van de ervaring. Eten en drinken is niet inbegrepen, behalve enkele opties die zijn ingeschakeld.

6. Privéreis naar vier landen in één dag

Stein am Rhein| © Rene Staempfli
Stein am Rhein| © Rene Staempfli

Als twee landen bezoeken op één dag al geweldig is, stel je dan een privéreis voor waarbij je alleen met je groep vier landen op één dag ziet. Dat is wat deze ervaring je biedt. U wordt begeleid door een deskundige gids die u begeleidt en u de belangrijkste feiten vertelt over elk van de landen die u bezoekt.

Het is een dagtocht die begint in Zürich aan boord van een volledig uitgeruste bus, die u door groene heuvellandschappen naar de grens met Liechtenstein brengt, die u oversteekt om de stad Vaduz in Liechtenstein te bereiken. Nadat u enige tijd in de omgeving heeft rondgekeken, gaat u op weg naar Oostenrijk.

In Oostenrijk bezoekt u de stad Bregenz, waar u indrukwekkende gebouwen kunt bewonderen voordat u naar Duitsland gaat om eerst Lindau en vervolgens Meersburg te bezoeken. Na uw bezoek in Meersburg hoeft u slechts een brug over te steken om uiteindelijk de stad Stein am Rhein in Zwitserland te bezoeken.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 1240 euro per persoon.
 • Duur: De tour duurt ongeveer 11 uur en is dus een volledige dagtour.
 • Vervoermiddel: Alle vervoer vindt plaats in een bus met alle noodzakelijke voorzieningen.
 • Voordelen van deze privé tour: Ophalen en wegbrengen van het hotel is inbegrepen. Het biedt u ook wifi aan boord tijdens de hele reis en een gids die u de hele weg begeleidt. Tijdens de tour wordt u water in flessen aangeboden om u te hydrateren.
 • Nadelen van deze privéreis: De lunch is niet inbegrepen, evenmin als de toegangsprijzen voor de bezienswaardigheden die u in elk land kunt bezoeken. Persoonlijke en/of bijkomende kosten zijn niet in de prijs inbegrepen.

7. Tour door Luzern en Engelberg

Overdekte brug in Luzern| ©Jonny Dark
Overdekte brug in Luzern| ©Jonny Dark

Van een klooster tot een melkboerderij, dit paar alpendorpen heeft u veel te laten zien. Tijdens deze meerdaagse excursie vanuit Zürich ziet u interessante bezienswaardigheden in deze dorpen, zoals de kaasfabriek in Engelberg en een openluchttour door de stad Luzern.

Na een bezoek aan verschillende interessante plaatsen in beide steden, wandelt u door alpenlandschappen en paden waar de natuur u ansichtkaarten achterlaat om nooit te vergeten. Elke plek waar je stopt op deze wandeling is een paar foto's waard.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 74 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 9 tot 10 uur.
 • Vervoermiddel: De hele tocht gaat per bus met alle voorzieningen van Zürich naar beide dorpen en terug.
 • Voordelen van deze tour: Vervoer vanaf Zürich en het gezelschap van een deskundige gids in verschillende talen zijn inbegrepen.
 • Nadelen van deze tour: Persoonlijke uitgaven, maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs. De rondleiding in Luzern is niet in de prijs inbegrepen. Optionele activiteiten zijn niet in de prijs inbegrepen.

Boek uw tour naar Engelberg

8. Excursie naar Interlaken en tokkelbaanavontuur op de Firstberg

Interlaken| ©Broguybro
Interlaken| ©Broguybro

Deze tocht is ideaal voor liefhebbers van extreem en avontuurlijk toerisme, want elk van de ervaringen die u tijdens de tocht beleeft, zal uw adrenaline tot het uiterste drijven. Een van de leukste activiteiten op deze tocht is de zip-line sprong vanaf Mount First.

U krijgt ook de gelegenheid om alpendorpen als Interlaken en Grindelwald te bezoeken. Een van de meest extreme ervaringen die u tijdens deze tocht zult opdoen is ongetwijfeld de wandeling langs de kliffen van Tissot.

Als u op zoek bent naar nog meer avontuur, mag u de aangeboden scooter- en bergkar-ervaringen niet missen. U kunt ook een kabelbaan nemen om foto's te maken vanuit de hoogte.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 210 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: Van Zürich naar Mount First gaat u met de bus. Daarna kunt u een bergauto, scooter of zelfs de kabelbaan nemen.
 • Voordelen van deze tour: U krijgt een gedeeltelijke rondleiding in verschillende talen. Toegang tot de kabelbaan en toegang tot de First Flyer, Mountain Cart, Cliff Walk en Trottibike Scooter. Inclusief treinreis van Grindelwald naar Interlaken en toegang tot Grindelwald First.
 • Nadelen van deze tour: Transfer van en naar het hotel is niet inbegrepen, maar de bus vertrekt vanuit Zürich. Maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen. Fooien zijn ook niet inbegrepen.

9. Privébezoek aan het kasteel van Gruyères met kaas- en chocoladeproeverij.

Kasteel van Gruyères| © Christel
Kasteel van Gruyères| © Christel

Tijdens deze volledige dagtocht vanuit Zürich krijgt u de gelegenheid een kijkje te nemen in de Zwitserse keukens waar de typische kazen van deze regio worden gemaakt. Tijdens deze tour maakt u ook kennis met het productieproces van de beroemdste chocolade ter wereld en proeft u de delicate smaak van deze delicatesse.

In het Maison Cailler proeft u de lekkerste chocoladetruffels van Zwitserland, maar u bezoekt ook het middeleeuwse herenhuis Gruyères waar u niet alleen kazen proeft, maar ook interessante feiten leert over de Zwitserse cultuur en geschiedenis.

Details van het belang

 • Prijs: 790 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 11 uur.
 • Vervoermiddel: Volledig uitgerust voertuig afhankelijk van de grootte van de groep.
 • Voordelen van deze privé tour: Deze tour is privé, wat betekent dat alleen u en uw groep deelnemen. U bent verzekerd van een transfer van uw hotel in Zürich en terug. Het omvat de entree en een rondleiding door het herenhuis van Gruyères en het kasteel van Gruyères. Het omvat ook het bezoek aan de fabriek van Cailler en het proeven van kaas en chocolade. De gids en het standaard treinkaartje zijn inbegrepen.
 • Nadelen van deze privéreis: Lunch en fondue in Gruyères zijn niet inbegrepen. Drankjes en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

10. Privéreis naar Basel en Colmar in Frankrijk vanuit Zürich

Rivierwandeling in Bazel| © Albrecht Fietz
Rivierwandeling in Bazel| © Albrecht Fietz

Tijdens deze reis krijgt u de kans om twee landen op één dag te zien, of ten minste twee steden in twee verschillende landen. In Bazel kunt u een bekend museum bezoeken, terwijl u tijdens uw reis naar Colmar in Frankrijk de aantrekkingskracht van deze Franse stad kunt bekijken.

Het leukste aan deze tour is dat hij volledig gepersonaliseerd is en afgestemd op wat u tijdens uw reis wilt zien en ontdekken. U krijgt een stukje geschiedenis te zien, Franse architectuur en vaart op de wateren van de Rijn.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 1.200 euro per groep van maximaal 4 personen.
 • Duur: ongeveer acht uur.
 • Vervoermiddel: Geconditioneerd voertuig met alle comfort, afhankelijk van de grootte van de groep.
 • Voordelen van deze privé tour: Transfer van en naar het hotel in Zürich is inbegrepen. Dit is een privé tour, dus alleen u en uw groep zullen deelnemen. Deskundige gids en chauffeur voor alles wat u moet weten over elk van de te zien plaatsen. Gebotteld water is voorzien tijdens de rondleiding. Je hebt toegang tot wifi en het voertuig is uitgerust met airconditioning.
 • Nadelen van deze privé-tour: Entreegelden en kosten voor de boottocht zijn niet inbegrepen. De lunch is niet inbegrepen in de prijs.

Tips voor een excursie vanuit Zürich

Toeristen wandelen in de sneeuw| © Julita
Toeristen wandelen in de sneeuw| © Julita
 • Draag altijd warme kleding, en in overeenstemming met het klimaat van elke plaats die u tijdens excursies gaat bezoeken.
 • Als u met kinderen gaat, neem dan wat afleidende elementen mee voor te lange reizen.
 • Vraag naar de vervoersvoorwaarden voordat u boekt.
 • Draag comfortabele schoenen voor lange wandelingen indien een excursie wandelen vereist.